Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Ikhiyiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Thunderbird 102.0 corrupts emails

I upgraded to TB 102.0 today. After I checked my settings and updated my plugins, it seemed to be working fine. However, later in the day I noticed a message that TB wa… (funda kabanzi)

I upgraded to TB 102.0 today. After I checked my settings and updated my plugins, it seemed to be working fine. However, later in the day I noticed a message that TB was downloading about 880 messages in my main inbox. Of course, there are not nearly that many new messages. I searched and did not notice any new emails in the listing. However, I found that two recent messages had been corrupted in some way. I enclosed an image. When I open the message, there is not even the normal header with the different choices. There is just what appears to be a bunch of information that has been mushed together in place of this email. I found two emails like that. I right clicked on the two, and deleted the corrupted messages. Then I compacted files. For a moment, things seemed OK. Some other emails near those that would not display worked again. However, shortly after I did another compact folders, I got the same message -- downloading the same 880 emails. Now I have two new messages corrupted.

Please help! I have no idea how to stop this corruption. This account is hosted on Google Workspace. I have it set to sync only the last 90 days of messages.

Asked by Mark Lang 1 unyaka odlule

Last reply by Matt 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Microsoft 365 SMTP server intermittently rejecting connections

I've been running Tbird on Windows for many years. About 2 weeks ago something changed, either in Tbird or at Microsoft, which stops me from sending to the Office 365 SMT… (funda kabanzi)

I've been running Tbird on Windows for many years. About 2 weeks ago something changed, either in Tbird or at Microsoft, which stops me from sending to the Office 365 SMTP server. I can send and receive using Outlook on the Office website, but I can't send locally from Tbird. Error message screenshot herewith. I have tried every possible permutation of server settings, which currently are:

Server name: smtp.office365.com Port: 587 Security: START/TLS Authentication: OAuth2

MS support says these are correct, and they are at wits' end to understand what is going on. They asked me to ask Tbird support, so I am.

I should add that at about the same time I started getting SMTP rejections in Gmail on my Android phone, and miraculously that was corrected yesterday, without any action from me. There is something odd going on at Microsoft - does anyone know what it is? My other accounts on Tbird work fine of course.

Asked by lesrose1959 1 unyaka odlule

Answered by gp 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Can no longer play media with Firefox ESR 102.x

Hello, ever since we moved endpoints from Firefox ESR 91.13 to 102.3, it has become impossible to play any media with Firefox. No video will play in youtube, for instanc… (funda kabanzi)

Hello, ever since we moved endpoints from Firefox ESR 91.13 to 102.3, it has become impossible to play any media with Firefox.

No video will play in youtube, for instance (it just loads endlessly as if it would start, but it doesn't).

Can't use radio websites either. Anything with a "play" button (video or sound) does nothing.

This has been tested with a clean profile, a clean install, after allowing autoplay in the settings.

Is there any info on what exactly changed between ESR 91 and 102 that might explain this ? There has been no system change, If I reinstall 91 instead it works again as usual.

No issues anywhere else on the endpoints (Edge, Windows), this is on Windows 10 if it makes any difference.

Tanks for any help on this.

Asked by OdeonFF 1 unyaka odlule

Answered by OdeonFF 1 unyaka odlule

The size and content of the profiles file

Can anyone let me know the 'shape' of a correct profiles file. I have a relatively small number of emails in the system (perhaps 1000 or so??) but my profiles file is a g… (funda kabanzi)

Can anyone let me know the 'shape' of a correct profiles file. I have a relatively small number of emails in the system (perhaps 1000 or so??) but my profiles file is a gigantic 4.5Gby with 63k files in 83 folders. I feel this can't be right. There are hundrends of 'mini files' that are meaningless to me. This large file seems to be giving Tundebird indegestion at times when it says that it can't transfer a file from one folder to aother. I guess I could scrap it and start again but that would obviously mean l lose all my emails and addresses. Is there any way to 'clean' the profiles file and reduce the size. The compact facility doesn't seem to do this for me.

Thanks, Terry

Asked by registration33 3 izinyanga ezidlule

Last reply by registration33 2 izinyanga ezidlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Can't send email after every new version of thunderbird downloaded

Every time I download new version of thunderbird I suddenly cannot send emails, I can receive fine. It's so maddening ughh Once this happens I spend many hours searching … (funda kabanzi)

Every time I download new version of thunderbird I suddenly cannot send emails, I can receive fine. It's so maddening ughh Once this happens I spend many hours searching support and it takes forever to find the answer. Some times it's a simple server setting change is the fix or adding @.... after the username but now this is not working

Please please help

Sending of the message failed. An error occurred while sending mail: Outgoing server (SMTP) error. The server responded: shw-obgw-4003a.ext.cloudfilter.net cmsmtp 138.199.21.216 is listed on Cloudmark CSI-Global. Please visit:// https AUP#IPBL100

My settings are: SMTP port 587 starttls normal password

Server serrings pop.shaw.ca port 995 ssl/tls normal password

Many thanks in advance

Asked by glassmancanada 1 unyaka odlule

Last reply by glassmancanada 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Webpages are not loading, at all on FF for Android

I have no idea what is happening... But after restarting, clearing my cache, making sure I have data and it is working for other apps... Still no results. No matter what… (funda kabanzi)

I have no idea what is happening... But after restarting, clearing my cache, making sure I have data and it is working for other apps... Still no results.

No matter what, whether I try to type in a URL, click on a link in the google app, or refresh a page I already have open, the app doesn't even attempt to load a page or throw up an error. Just a blank background, no loading bar, no error messages, and no redirects...

FF for Android Version 112.2.0 Build #2015946691

Asked by x10guy 12 izinyanga ezidlule

Answered by Paul 11 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe

Is this profile recovery process safe ?

TB working fine, then next day opens up as Blank screen and a setup tab Profile shows to be still there as do mail folders .... so need to recreate profile. Created a n… (funda kabanzi)

TB working fine, then next day opens up as Blank screen and a setup tab Profile shows to be still there as do mail folders .... so need to recreate profile.

Created a new Profile I copied over the folders:

 IMAPmail
 Mail

and the following files

 key3.db
 logins.json
 cert8.db

and all of the pref.js files (1 through to 141)

The profile folder does show new profile active ( as per this pic https://flic.kr/p/2pjRyRz)

I created the 2 IMAP account login details, I now have access to the inbox for 2 IMAP account, but I do not have any the filed mail (local folders) how do I get these back. This is an important item for me as many years of filed emails.

Asked by rick_hughes 4 izinyanga ezidlule

Answered by rick_hughes 4 izinyanga ezidlule

  • Ikhiyiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Unable to type a "space"

When typing comments on a web blog, after the spacebar is used, the first letter of the next word eliminates the previously typed space. So what I end up with is all word… (funda kabanzi)

When typing comments on a web blog, after the spacebar is used, the first letter of the next word eliminates the previously typed space. So what I end up with is all words in a sentence running together. Tried other browsers and they work fine. Changed keyboard as well no joy. Typing is normal in applications like adobe, word, etc..... Only happens during Firefox use......... Uninstalled and reinstalled Firefox, also no help..... How do I fix ?

Asked by doej79779 1 unyaka odlule

Last reply by cor-el 1 unyaka odlule

  • Ikhiyiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Version 102.0 Some email messages are blank. Possible mail corruption.

Hi, I did an upgrade yesterday from 91 to 102. This morning, I get a few issues. Some email messages are blank. Some have a lot of header and content code displaying tha… (funda kabanzi)

Hi,

I did an upgrade yesterday from 91 to 102. This morning, I get a few issues. Some email messages are blank. Some have a lot of header and content code displaying that is not related to the email I am opening but from a different email message. Some emails have no HTML content but others are fine.

On my cellular device, I am using the Bluemail app and all messages are there and are fine so it appears to be related to Thunderbird 102 upgrade.

I have used Thunderbird for years and this is an issue I have never seen? I am running an IMAP account.

Thanks,

Mike

Asked by mike611 1 unyaka odlule

Last reply by Wayne Mery 1 unyaka odlule

IPv6 Not working in Firefox!!!

Hi Everyone, IPv6 not working in Firefox, but in Google Chrome, Windows CMD, Microsoft Edge, and Opera is working fine, I'm using Cisco Secure Client as a VPN Client, and… (funda kabanzi)

Hi Everyone, IPv6 not working in Firefox, but in Google Chrome, Windows CMD, Microsoft Edge, and Opera is working fine, I'm using Cisco Secure Client as a VPN Client, and connect to the VPN IPv6 will enable and you can use IPv6 easily, but in Firefox only IPv4 working, and the problem only in Firefox

Asked by AHMNco 2 izinyanga ezidlule

Last reply by jonzn4SUSE 2 izinyanga ezidlule

  • Ikhiyiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Reverting from Thunderbird 'Upgrade' 115.2.2 (32 Bit) Supernova

How do I correct my serious error (when tired) in allowing a Thunderbird 'Upgrade' 115.2.2 (32 Bit) Supernova to install on my Laptop (Windows 10 Home, 64 Bit). I failed … (funda kabanzi)

How do I correct my serious error (when tired) in allowing a Thunderbird 'Upgrade' 115.2.2 (32 Bit) Supernova to install on my Laptop (Windows 10 Home, 64 Bit). I failed to read the Release Notes by trusting Mozilla wouldn't issue such a drastic change without Warnings as it was not just an 'Upgrade'! It has screwed up my Set up, Folders etc., completely changed layout, can't find 'Write Message' tab etc. etc . etc.

The previous Thunderbird Version had many problems further introduced by 'Upgrades' but was at least still had continuity with earlier Versions with a functional MMI (man machine interface) instead of all the changes introduced with the 115.2.2, which in my opinion should be withdrawn completely. N.B My experience in Systems Control, as an Air Traffic Control Engineer, we would throw this out as not fit for purpose.

Help Please and explain how can I revert back to an Earlier Version?

Asked by 100percent 7 izinyanga ezidlule

Last reply by Wayne Mery 5 izinyanga ezidlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Date/time of older Facebook posts disappeared

When I scroll down to look at recent posts on Facebook groups I follow all but the top one has suddenly lost its date/time – I just get a blank where the details would us… (funda kabanzi)

When I scroll down to look at recent posts on Facebook groups I follow all but the top one has suddenly lost its date/time – I just get a blank where the details would usually be and have to hover over to reveal the details. The silly thing is that this only happens when I sign in and it doesn’t happen when I use chrome – although I prefer using Firefox, not least because the bookmarks sidebar is better. I have tried getting rid of all extensions and running in troubleshoot mode but without success. Any help/advice would be appreciated (as long as it is not about football!)

Asked by johnr4308 11 izinyanga ezidlule

Last reply by GHSRobert 11 izinyanga ezidlule

  • Okugcinwe kunqolobane

After a clean install windows 11, Thunderbird 102.1.2 doesn't check password.

Hello, I did a clean install windows 11 21H2, installed Thunderbird 102.1.1 and later 102.1.2 in the wizard i copyed my password and all the other info imap, after press… (funda kabanzi)

Hello,

I did a clean install windows 11 21H2, installed Thunderbird 102.1.1 and later 102.1.2 in the wizard i copyed my password and all the other info imap, after pressing ready checking password keeps on checking noting happens.

My password is correct and also all the other setting.

Must be a bug in the program.

Asked by Erwin05 1 unyaka odlule

Last reply by Toad-Hall 1 unyaka odlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Thunderbird 115 - Not opening to Last message

Hi all, Just upgraded to Thunderbird 115(from the last Non beta version). I have multiple email accounts. When I click to the inbox off one of my gmail accounts it doe… (funda kabanzi)

Hi all,

Just upgraded to Thunderbird 115(from the last Non beta version).

I have multiple email accounts.

When I click to the inbox off one of my gmail accounts it does not display to the last message received. Thunderbird opens to a message about 1/4 up into my inbox.

I have a second gmail account and this behavior does not occur.

I'm sure its a easy fix, I just can't figure it out .

James

Asked by hjauman 9 izinyanga ezidlule

Last reply by tom427 4 izinyanga ezidlule

  • Okugcinwe kunqolobane

FireFox Suspended? and Update to v.100 problem

Over the past few days FireFox v. 99.0.1 had been non-responsive on a tab. Got to the point I had to close FF and tried to use cCleaner to clear cache/history etc. H… (funda kabanzi)

Over the past few days FireFox v. 99.0.1 had been non-responsive on a tab.

Got to the point I had to close FF and tried to use cCleaner to clear cache/history etc.

However cCleaner could not proceed as it claimed FF was still open.

Using Windows Task Manager I found FireFox was "Suspended" (screenshot 1)

I then terminated the task - so cCleaner could proceed.

Then FF appeared to work OK. Until the next time....

It just happened a few minutes ago closing FF - using cCleaner - once again FF was "suspended" and had to be terminated in Task Manager.

On FF help it said Update to version 100 which I did BUT the update got stuck on the FF Update - for several minutes (definitely over 10 mins) so I had to terminate the FF Updater using Windows Task Manager (screenshots 2 & 3) again used Task Manager to terminate that.

FF appeared to open OK even showed the version 100 What's new tab.

BUT when I used FF help to check version I got Restart FF to update to version 100 (screen shot 4) Perhaps the last might temporary due to terminating the what appeared to be stuck Updater, but it was worth mentioning.

PC details: OS Name Microsoft Windows 10 Home Version 10.0.19044 Build 19044 System Model HP Pavilion 590-p0097c Desktop PC System Type x64-based PC Processor Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz, 2808 Mhz, 6 Core(s), 6 Logical Processor(s) Installed Physical Memory (RAM) 8.00 GB

Any help appreciated.

Thanks,

Vincent

Asked by UnknownVT 1 unyaka odlule

Last reply by UnknownVT 1 unyaka odlule

  • Okugcinwe kunqolobane

User authenticated but not connected when connecting to Microsoft email

Getting this message as of today when trying to connect to my Outlook/Microsoft Office 365 e-mail account. No change of password or any security settings were done. Googl… (funda kabanzi)

Getting this message as of today when trying to connect to my Outlook/Microsoft Office 365 e-mail account. No change of password or any security settings were done. Googling for the error reveals plenty of other folks coming across it in Thunderbird but not one working fix. Plenty of TB blaming Microsoft and vice versa. IMAP access is still working on iOS so that does strongly suggest a Thunderbird side problem.

Please no "switch to a different email provider" proposed solutions that isn't helpful.

Asked by matthewab2001 1 unyaka odlule

Last reply by tim_mw 1 unyaka odlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox even in safe mode unresponsive to some websites

I don't know when it started (quite awhile), but when I go to some websites even in FF safe mode, I wait a long time but get nothing displayed and it stops spinning/waiti… (funda kabanzi)

I don't know when it started (quite awhile), but when I go to some websites even in FF safe mode, I wait a long time but get nothing displayed and it stops spinning/waiting (the circle arrow upper left stops). Occasionally when I reload, it comes up but usually it doesn't. Other websites it works fine.

In fact, if I browse to some websites, sit and wait awhile, then go to chrome or edge, type in the same website, the page displays even while FF is sitting there waiting.

ebay.com seems to work great, but for instance this morning, this one doesn't: https://www.crowdpac.com/news/741938 but sometimes this works: https://www.crowdpac.com then try it again (refresh) and it never responds.

And in fact, I'm using Edge to submit this question because when I browsed to https://support.mozilla.org/en-US/questions/new/desktop#search in Firefox/Safe and clicked on the Sign-In/Up button, nothing happened. With Edge it worked fine and I'm able to type this in.

Asked by Paul Kinzelman 7 izinyanga ezidlule

Last reply by Paul Kinzelman 6 izinyanga ezidlule