• Okugcinwe kunqolobane

Sound Cracks on Pausing-Unpausing a Video on Any Webpage

Hi, Using Firefox version 83.0 on MacBook Pro 2019 16 inch model. When I pause a video on any webpage, I hear a sudden loud "crack" sound from the speakers. It also happe… (funda kabanzi)

Hi,

Using Firefox version 83.0 on MacBook Pro 2019 16 inch model. When I pause a video on any webpage, I hear a sudden loud "crack" sound from the speakers. It also happens when I unpause, jump backward or forward in the video. If I mute the sound of the video and try to pause/unpause, there is no problem.

I checked the same situation with other browsers. There are no problems with them.

I hope there is a solution to this.

Thanks.

Asked by ersoyci 1 unyaka odlule

Message attachments, relocated with Tbird in Dovecot maildir store, not openable; reversible by moving BACK to inbox?

I run Name Thunderbird Version 91.7.0 Build ID 20220315143251 Distribution ID User Agent Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:91.0) Gecko/20100101 Firefox/91.0 Thunder… (funda kabanzi)

I run

Name Thunderbird Version 91.7.0 Build ID 20220315143251 Distribution ID User Agent Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:91.0) Gecko/20100101 Firefox/91.0 Thunderbird/91.7.0 OS Linux 5.16.18-200.fc35.x86_64 #1 SMP PREEMPT Mon Mar 28 14:10:07 UTC 2022

on

   lsb_release -rd
       Description:    Fedora release 35 (Thirty Five)
       Release:        35

Accounts are IMAP, connecting to a Dovecot backend

   dovecot --version
       2.3.17.1 (476cd46418)

also on

   lsb_release -rd
       Description:    Fedora release 35 (Thirty Five)
       Release:        35

Dovecot's mail store is config'd as maildir

   mail_location = maildir:/data/vmail/%d/%n/Maildir:CONTROL=/data/vmail/%d/%n/_control:INDEX=/var/vmail-index/%d/%n:LAYOUT=fs:UTF-8


Mail is delivered to the IMAP store via lmtp transport from a Postfix agent

Mail, with attachments (e.g., .PDF) is received OK.

It's readable, and any/all message attachments can be opened, read and/or saved to disk (e.g. PDF)


If, in TBird client, i MOVE the message to any other folder in the IMAP hierarchy, the message relocates, as expected.

The message itself is still readable, and _appears_ to have the attachment.

But, attempting to OPEN the *attachment*, with e.g. Okular, from within the relocated message pops up a dialog,

   "Could not open file:///tmp/pid-28435/manual_13542AE.pdf"

and saving it to Desktop,

   ls -al manual_13542AE.pdf
       -rw-r--r--   1 pgnd pgnd   27 Apr  1 06:01  manual_13542AE.pdf
   file manual_13542AE.pdf
       manual_13542AE.pdf: data

then opening it similarly returns

   "Could not open file:///home/pgnd/Desktop/manual_13542AE.pdf."


Moving the message, via TBird, **BACK** to the Inbox, cures the problem -- -- I can immediately, again, open & save the attachments.

Others see a similar issue,

https://dovecot.org/pipermail/dovecot/2022-April/124434.html

TBird cache management conflict/misconfiguration is suspect ...

Hints as to cause/fix of this attachment issue? Or event what/where, specifically, to log? Does message synchronization need to be turned off completely?

My current TBird settings for disk/cache/offline/subscription include,

   browser.cache.check_doc_frequency,              1
   browser.cache.compression_level,              0
   browser.cache.disk.capacity,              0
   browser.cache.disk.enable,              false
   browser.cache.disk.max_entry_size,              51200
   browser.cache.disk.smart_size.enabled,              false
   browser.cache.disk.smart_size.first_run,              false
   browser.cache.disk.smart_size.use_old_max,              true
   browser.cache.disk_cache_ssl,              false
   browser.cache.memory.enable,              false
   browser.cache.memory.max_entry_size,              5120
   browser.cache.offline.capacity,              512000
   browser.cache.offline.enable,              true
   mail.server.default.offline_download,              false
   mail.server.default.autosync_offline_stores,              false
   offline.download.download_messages,              2
   mailnews.offline_sync_mail,              false
   mailnews.offline_sync_news,              false
   mailnews.offline_sync_send_unsent,              false
   mailnews.offline_sync_work_offline,              false
   offline.autoDetect,              false
   offline.send.unsent_messages,              2
   offline.startup_state,              0


   mail.server.default.check_all_folders_for_new,              true
   mail.check_all_imap_folders_for_new,              true
   mail.imap.hide_unused_namespaces,              false
   mail.imap.auto_unsubscribe_from_noselect_folders,              false
   mail.server.default.using_subscription,              false
   mail.imap.hide_unused_namespaces,              false
   mail.server.default.override_namespaces,              true

Asked by pgnet.dev 3 izinyanga ezidlule

Composition Box is Distorted - Windows 11

I recently re-installed Thunderbird on a new laptop with Windows 11. The composition box is distorted (see the grey border are around the top? as well as uneven boxes on … (funda kabanzi)

I recently re-installed Thunderbird on a new laptop with Windows 11. The composition box is distorted (see the grey border are around the top? as well as uneven boxes on the right side?) I am running the most current version of Thunderbird. I also have Thunderbird installed and working perfectly on another computer which was upgraded from Windows 10 to 11 recently...no issues there. So I can't figure out why it is only happening on the new computer. Thunderbird appears to be functioning fine otherwise, the appearance is driving me crazy though. Any advice appreciated.

Asked by twins22505 3 izinyanga ezidlule

problem with message pane

I am running with Ubuntu 20.04.3 and thunderbird 91.7.0 (64 bit) My problem is that the message pane shrinks everything inside of it and NOT just the fonts. Most of the … (funda kabanzi)

I am running with Ubuntu 20.04.3 and thunderbird 91.7.0 (64 bit)

My problem is that the message pane shrinks everything inside of it and NOT just the fonts. Most of the complaints are about the fonts but no fixes for my problem has been address (lots of stuff on the fonts alone). This just happened so its either an update thing or I cleverly screwed everything up. I also think I saw, at one time, a resolution setting which was approximately twice what my resolution is (1920x1080).

I have attached a single picture of a thunderbird message in thunderbird. The message contents should be about 3 times what you see.

I have no idea what has happened and have tried everything I could find (probably screwed things up worse)

Thank you......................

Asked by greg 2 izinyanga ezidlule

save prompt unresponsive in link-activated state

When I select a web email link, typically from a browser, it pops up a Thunderbird message editing window as expected. While writing, a ave prompt dialogue interrupts but… (funda kabanzi)

When I select a web email link, typically from a browser, it pops up a Thunderbird message editing window as expected. While writing, a ave prompt dialogue interrupts but none of the selectable options stop it from reappearing. They appear to do nothing except make the dialogue go away temporarily.

Thunderbird application appears to be running after the edit window appears, evidence from highlighted icon and process name, but displaying only the edit window. When authoring is complete, selecting send functions as expected and send status with edit window close, nothing Thunderbirdish left running, and all appears to be working normally.

I haven't recorded the pop-up interval but I'd guess around five minutes; it appears to be a timed event and not triggered by anything I'm doing. Save/Don't Save/Retry options all close the dialogue but appear to do nothing else. After selecting "Save," opening "Mail & Newsgroups" a saved draft has not appeared in any mailbox. Alternatively, if I use the program menu function to manually save the message "as draft" it works and the message appears in my mailbox draft folder. To complicate this, the automatic popup seems to stop after a manual save and continue to auto-save further edits without interruption, but when I close the edit window without sending I'm prompted again to save, which works and leaves two identical drafts in the draft folder, the previous auto-save plus the final manual save.

Very repeatable by selecting any email link and waiting for the dialogue to appear, and no other ambiguous outcomes, only what I described above. I would expect "Save" to save and stop nagging, "Don't Save" to only stop nagging, and "Retry" to report something along the lines of success or failure, or minimally, silence. I have no idea what the network or file access warning is implying.

As an outlier, I also wonder if this is related to why signatures are disabled under the same circumstances, something to do with not accessing the main program. I can select from the signature pull-down menu but selections won't appear in the message body. Signatures work as expected when an edit window is spawned from the main "Mail & Newsgroups" menu.

I don't see a gestalt thingy here so I'm currently describing TBv91.7.0 (64-bit) on eOS Hera. This issue has existed with every version over the last two years or so, since I first started using TB. Would be nice if it's just a setting I'm ignorant of.

Asked by SkyHook 2 izinyanga ezidlule

I can't share links to iOS devices

Here's the problem: I can send links under those situations Android←→PC iOS→PC iOS->Android But I just cannot send links from PC&Android to iOS And I've turnen on … (funda kabanzi)

Here's the problem:

I can send links under those situations Android←→PC iOS→PC iOS->Android

But I just cannot send links from PC&Android to iOS And I've turnen on the notifications permission for Firefox in settings.

Asked by Mizuk1suguru 2 izinyanga ezidlule

The event preview on "invite attendees" is empty

The function "invite attendees" has a big area, that should show overlaps and availabilities in for the attendees. Sadly the area is always empty (or showing the pink "no… (funda kabanzi)

The function "invite attendees" has a big area, that should show overlaps and availabilities in for the attendees. Sadly the area is always empty (or showing the pink "no information" bar) when at the same time I have the shared calendar on in the background, and can see the entries. it's just really impractical to have to full calendar visible at all times, with all attendees activated, to see where a potential free time slot would be.

I can't even see my own availability there ;) (screenshot to show my view, with 2 collegues invited)

Asked by support156 2 izinyanga ezidlule

updated borwser messed my vision

After I accidentally clicked "update" button, all my color preferences went BOOM! Now I can't configure almost everything. Presets and themes are not working for me. I al… (funda kabanzi)

After I accidentally clicked "update" button, all my color preferences went BOOM! Now I can't configure almost everything. Presets and themes are not working for me. I already got trouble with my eyes. And now I don't really know what to do... I can't download older version, can't configure themes by my own, can't cancel update.

What should I do? If you are not the one to help... then I have no other option than change browser....

Asked by ishushii 2 izinyanga ezidlule

release 98.02

I leave tabs youtub-tabs open when I close Firefox. when I open it again the tabs could be loaded. I did this when I upgraded to 98.02. After upgrading the tabs I left op… (funda kabanzi)

I leave tabs youtub-tabs open when I close Firefox. when I open it again the tabs could be loaded. I did this when I upgraded to 98.02. After upgrading the tabs I left open work fine, however when a new tab opens I get a large blank section where the video should be . There is no indication of a video present . I switch to a tab before I upgraded it plays perfectly. I am running windows 7 pro ver 6.1 build 7601: serv pack 1 on a Toshiba Tecra S11 with 4 gig ram and a 500gig SSD .

Cheers David

Asked by Dave 2 izinyanga ezidlule

YouTube video player and audio stops working when tabbed out or streaming

Hi Firefox staff, This issue started ever since I updated my Firefox to version 98.1 and 98.2 Whenever I switch monitors or tabbed out while using another program on my d… (funda kabanzi)

Hi Firefox staff,

This issue started ever since I updated my Firefox to version 98.1 and 98.2

Whenever I switch monitors or tabbed out while using another program on my desktop. The YouTube video will freeze and stop playing. I noticed this when I was livestreaming. The video seems to work fine on my end and I hear the audio however, my watchers in the livestream cannot hear or see the video. This never was a problem in the past. The freezing happens almost instantly when the window is not selected.

I have already tried to update to the latest and refresh to Firefox default settings in attempt to fix this. Enabling and disabling hardware acceleration doesn't change anything.

I have not tested this with other video players, but I do know it is apparent with YouTube. Please let me know if there is a manual fix to this or if Firefox needs a patch update to wait for :(

EDIT: I would like to delete my question I think I fixed the issue.

Asked by lon.quu1 2 izinyanga ezidlule

Firefox freezes when logging back into the computer.

When locking the screen for a few minutes and logging back in, Firefox freezes (for roughly 20 seconds or so) - it is completely unresponsive, the window doesn't redraw w… (funda kabanzi)

When locking the screen for a few minutes and logging back in, Firefox freezes (for roughly 20 seconds or so) - it is completely unresponsive, the window doesn't redraw when resized, etc.

This does not happen, if I lock the screen and log back in immediately.

If I log back in immediately this freeze does not happen and the terminal output is: ``` [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate ```

When I leave the system locked for some time and back in Firefox freezes and the terminal output is: ```

      1. !!! [Parent][PBackgroundParent] Error: RunMessage(msgname=PMessagePort::Msg_Close) Channel closing: too late to send/recv, messages will be lost


      1. !!! [Parent][PBackgroundParent] Error: RunMessage(msgname=PMessagePort::Msg_Close) Channel closing: too late to send/recv, messages will be lost


      1. !!! [Parent][PBackgroundParent] Error: RunMessage(msgname=PMessagePort::Msg_Close) Channel closing: too late to send/recv, messages will be lost


      1. !!! [Parent][PBackgroundParent] Error: RunMessage(msgname=PMessagePort::Msg_Close) Channel closing: too late to send/recv, messages will be lost


      1. !!! [Parent][PBackgroundParent] Error: RunMessage(msgname=PBackgroundIDBDatabase::Msg_Close) Channel closing: too late to send/recv, messages will be lost


      1. !!! [Parent][PBackgroundParent] Error: RunMessage(msgname=PBackgroundIDBDatabase::Msg_Close) Channel closing: too late to send/recv, messages will be lost

[GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate Unflushed glGetGraphicsResetStatus: 0x92bb [GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate Unflushed glGetGraphicsResetStatus: 0x92bb [GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate Unflushed glGetGraphicsResetStatus: 0x92bb [GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate Unflushed glGetGraphicsResetStatus: 0x92bb [GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate Unflushed glGetGraphicsResetStatus: 0x92bb [GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate Unflushed glGetGraphicsResetStatus: 0x92bb [GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate Unflushed glGetGraphicsResetStatus: 0x92bb [GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate Unflushed glGetGraphicsResetStatus: 0x92bb [GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate Unflushed glGetGraphicsResetStatus: 0x92bb [GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate Unflushed glGetGraphicsResetStatus: 0x92bb [GFX1]: Device reset due to WR context [GFX1-]: GFX: RenderThread detected a device reset in PostUpdate [GFX1-]: In-process device reset threshold exceeded [GFX1-]: Fallback WR to SW-WR ``` It unfroze once the `Fallback WR to SW-WR` was logged.

System info: OS: Linux mint 20.3 una Kernel: x86_64 Linux 5.4.0-104-generic DE: Xfce WM: Xfwm4 CPU: i7-8750H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 with Max-Q Design

Asked by lammer.simon 2 izinyanga ezidlule

Lost emails

I have lost all of my saved emails in Thunderbird, both the Yahoo! (POP3) and GMail addresses. When I want to save an email, I store them in email folders I created like… (funda kabanzi)

I have lost all of my saved emails in Thunderbird, both the Yahoo! (POP3) and GMail addresses. When I want to save an email, I store them in email folders I created like Cabinet, Bass, Taxes, etc. They have all disappeared. Obviously, I did not physically delete them (emails or folders). I've looked at numerous confusing sites online, instructing me how to get them back, to no avail. Some are very important, so how do I go about retrieving these "lost" emails? TIA

Asked by Steven Robbins 2 izinyanga ezidlule

Website push notifications using Windows 10 notifications

I've set up Firefox to notify me when certain Twitch streamers are live, YT videos are uploaded, etc. However, I really don't like the UI that Firefox has for the notific… (funda kabanzi)

I've set up Firefox to notify me when certain Twitch streamers are live, YT videos are uploaded, etc. However, I really don't like the UI that Firefox has for the notification banner, and would prefer to be notified with the built-in Windows 10 notifications. Is this something that's possible to set up?

Asked by jvggrayhawk 2 izinyanga ezidlule

Cannot setup Thunderbird email (pop3 & smtp with SSL/TLS) using info provided by Network Solutions support.

Thunderbird rejects the following setup information provided to me by Network Solutions. ================================================== Set Up Your Existing Email Ad… (funda kabanzi)

Thunderbird rejects the following setup information provided to me by Network Solutions.

==================================================

Set Up Your Existing Email Address

To use your current email address fill in your credentials. Thunderbird will automatically search for a working and recommended server configuration.

Thunderbird will automatically search for a working and recommended server configuration. Your full name [Your name, as shown to others] Email address [Your existing email address] Password [Show/hide password] Remember password Server settings Incoming server Protocol: POP3 Hostname: mail5.hostingplatform.com Port: 995 Connection security: SSL/TLS Authentication method: Normal password Username: [edited email from public] @beadville.com Outgoing server Hostname: mail5.hostingploatforml.com Port: 587 Connection security: SSL/TLS Authentication method: Normal password Username:

Thunderbird will attempt to auto-detect fields that are left blank.

Your credentials will only be stored locally on your computer.

Need help? Setup documentation - Support forum PLEASE SEND ANSWER TO [email removed from public forum]

Asked by Marcus 2 izinyanga ezidlule

Thunderbird does not correctly display embedded images from one particular sender

Messages from this sender are not read correctly in the latest version of Mozilla Thunderbird. The message looks like the one in the picture below the imgBB link. In the … (funda kabanzi)

Messages from this sender are not read correctly in the latest version of Mozilla Thunderbird. The message looks like the one in the picture below the imgBB link. In the second link there is the whole message. I have taken the liberty of editing my email details, while the rest of the message remains unchanged.

https://ibb.co/YZS7Sxz https://pastebin.com/jGsEcXwT

Asked by mario.pierzchala 2 izinyanga ezidlule

How do I forward an email to a distinct subgroup mailing list which I have created in my Address Book?

When I receive an email and wish to forward it to a distinct, stand alone subgroup in my Address Book, how do I paste the group (Group Name: SFTH) of eight persons into t… (funda kabanzi)

When I receive an email and wish to forward it to a distinct, stand alone subgroup in my Address Book, how do I paste the group (Group Name: SFTH) of eight persons into the "TO" Line?

Asked by nwpierce 2 izinyanga ezidlule

NoScript is telling me that the search tab on Firefox is a privileged page

Suddenly NoScript is not allowing me to use even the search tab in Firefox, saying the Firefox page is a "privileged page whose permissions cannot be configured". I can u… (funda kabanzi)

Suddenly NoScript is not allowing me to use even the search tab in Firefox, saying the Firefox page is a "privileged page whose permissions cannot be configured". I can understand this for other sites, but not for Firefox itself. What's going on?

Asked by cbschmitts 2 izinyanga ezidlule