Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Outbound Email Issue using Thunderbird

I can't send out any emails all of a sudden. I'm getting the following error message: "Sending of the message failed. The message could not be sent because connecting to … (funda kabanzi)

I can't send out any emails all of a sudden. I'm getting the following error message: "Sending of the message failed. The message could not be sent because connecting to Outgoing server (SMTP) smtpauth.earthlink.net failed. The server may be unavailable or is refusing SMTP connections. Please verify that your Outgoing server (SMTP) settings are correct and try again."

Please advise.

Jaime Ziadie [phone# removed from public] [email removed from public]

Asked by zbopunlimited 2 iminyaka edlule

Answered by david 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

This is a draft message" in all my Inbox messages [Mac]

v91.7.0 on OS X 10.14.6 Used TB for many many years. Have a Charter IMAP email account set up. All of a sudden a good number of months ago, all my emails in my Inbox have… (funda kabanzi)

v91.7.0 on OS X 10.14.6 Used TB for many many years. Have a Charter IMAP email account set up. All of a sudden a good number of months ago, all my emails in my Inbox have a banner that says "This is a draft message" when just clicking on them in the email list.

> https://i.imgur.com/joLqACp.png

Opening any of those mail (which for some reason always opens as Write: mode, whatever that is, not view or reply; not sure what's going on there either) will show a yellow banner at the bottom of the email with the following: "A unique identity matching the From address was not found. The message will be sent using the current From field and settings from identity <IDENTITY> <MY EMAIL>."

> https://i.imgur.com/svBSvqi.png

Any other folders, like Sent or Saved folders don't show or have this issue. I am not and don't use Unified View. I also have two GMail accounts and neither of them are doing that with their Inboxes.

EDIT: It displays some similarities as the bug here, but not all of them (https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1508153). For example I don't get a double window.

Asked by godzfire 2 iminyaka edlule

Answered by godzfire 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

after firefox update to 100.0 - i can't use any of my addons, and cant install new one

After firefox update to 100.0 - i can't use any of my addons, and cant install new one. All my current updates appears in "disabled" status, and there's no "enable" butt… (funda kabanzi)

After firefox update to 100.0 - i can't use any of my addons, and cant install new one. All my current updates appears in "disabled" status, and there's no "enable" button. I have many addons, so it's the global problem.

Also, i can't install any of updates from addons.mozilla.org, i get message "Installation aborted because the add-on appears to be corrupt". All addon xpi files are downloaded without problem using "save as", also, after clicking "install" on addons website i see download progress.

Please help to resolve this issue!

Asked by Andy 2 iminyaka edlule

Answered by Andy 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Pop-up?

Amazon 'Look Inside' pop-up does not work with FF as I've configured FF. Iv'e included a screen snip. I've unchecked block pop-ups but still the 'Look Inside' doesn't … (funda kabanzi)

Amazon 'Look Inside' pop-up does not work with FF as I've configured FF. Iv'e included a screen snip.

I've unchecked block pop-ups but still the 'Look Inside' doesn't work.

Asked by grsjr-skep 2 iminyaka edlule

Answered by grsjr-skep 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox doesn't remember the youtube login

I had the same problem like the link below when I use firefox. https://www.reddit.com/r/firefox/comments/tjxh7s/videos_freeze_when_window_isnt_in_focus/ So, did what th… (funda kabanzi)

I had the same problem like the link below when I use firefox.

https://www.reddit.com/r/firefox/comments/tjxh7s/videos_freeze_when_window_isnt_in_focus/

So, did what the instruction says and it solved the problem regarding discord.

But, since I changed that setting, firefox doesn't remember my google login or dark skin settings of other websites (it was always automatically logged in when I use YouTube. Not like it remembers the password).

How can I solve it? I resetted firefox multiple times.

Asked by bgh1234554 2 iminyaka edlule

Answered by FredMcD 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox not playing embedded Youtube videos in my phpBB forum

Firefox recently stopped playing embedded youtube videos on my phpBB forum site? i keep the latest firefox and only recently showed up embedded videos play fine on Chrom… (funda kabanzi)

Firefox recently stopped playing embedded youtube videos on my phpBB forum site?

i keep the latest firefox and only recently showed up embedded videos play fine on Chrome and others

here's a link to my forum which includes an embedded Youtube video demonstrating the issue, does it play on your browser? (ONLY firefox has an issue on my computer, chrome, etc. work fine)

https://www.mchenrysoftware.com/board/viewtopic.php?t=2045

thanks for any tests/insight into what might be causing the issue

brian

ADDITIONAL COMMENT: why don't you include a date on these posting? a lot of wasted time on old posts? and also need a 'Preview' on these before posting?

Asked by Brian 2 iminyaka edlule

Answered by FredMcD 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox styles are broken, even for pages like about:config

The styles look astonishingly wrong, I really think it is a problem on my end, but cant figure out how to fix it, as you can see in the pictures, text is incorrectly size… (funda kabanzi)

The styles look astonishingly wrong, I really think it is a problem on my end, but cant figure out how to fix it, as you can see in the pictures, text is incorrectly sized and/or justified, color gradients are also weird looking, as well as sizing of many elements and tons of other things.

I have tried to completely remove Firefox from my system and reinstalling it, that did not seem to fix it. The reason I think is is a problem of mine is because i was playing with fonts (emojis weren't working on my system,not on Firefox tho, now they are in both)

I don't think the things i did with the fonts did anything to Firefox, since this problem only showed up on Firefox, but since the problem arrived just after a reboot while I was installing and removing the fonts, I think its important to mention.

To sum up I think the problem comes from my local configuration of Firefox, I probably did not delete it all before reinstalling, I am running (Arch btw) a current version of EndevourOS.

Asked by zark0 2 iminyaka edlule

Answered by cor-el 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

HELP!! Crashing crashing and more crashing! (Did I mention crashing?)

Hello! I think I have tried EVERYTHING to get Firefox to stop crashing in the past 6 months. Today I am so frustrtated. Can anyone point me in the right direct. (and yes … (funda kabanzi)

Hello! I think I have tried EVERYTHING to get Firefox to stop crashing in the past 6 months. Today I am so frustrtated. Can anyone point me in the right direct. (and yes this happens with a fresh install, disabled add-ons, safe mode, yadda yadda yadda

bp-9d35ce5b-7503-4b20-894c-05b520220417

additional reports in image attached.

If you can help me...BLESS YOU!!!

Asked by keveone 2 iminyaka edlule

Answered by FredMcD 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Crash when loading some tabs on VNC server host

Since the Firefox 99 update loading some pages (for example, the Gmail sign-in page) using Firefox on my Linux Mint machine, that I'm running a VNC remote desktop session… (funda kabanzi)

Since the Firefox 99 update loading some pages (for example, the Gmail sign-in page) using Firefox on my Linux Mint machine, that I'm running a VNC remote desktop session on, results in a crash.

Crash report ID: bp-5dc1e89d-dc1f-40f2-9dbe-7f4380220419

I've tried running Firefox in safe-mode and the crash doesn't happen, but turning off hardware acceleration, swapping to default themes, removing all extensions, and completely removing Firefox and the .mozilla folder and then re-installing Firefox have not changed the crash behaviour in the absence of the safe-mode flag.

I would appreciate help in identifying what other paths of investigation I can take.

Asked by KhaanephEx 2 iminyaka edlule

Answered by KhaanephEx 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Camera is not working

So I have installed Firefox on my Galaxy S20 Plus running Android 12. All permissions are granted and everything is working except the camera. When testing it with https:… (funda kabanzi)

So I have installed Firefox on my Galaxy S20 Plus running Android 12. All permissions are granted and everything is working except the camera. When testing it with https://webcammictest.com/ it ask for permission to use the camera and mic. I of cause allow the use and afterwards it says: The device is not found.

I have tested the mic alone and it is working. The test site is also working in Chrome, Edge, Vivaldi and Brave. So chromium browser do not have any issue with the camera or mic. I have also tried other tests sites with the same result.

I first noticed it when I had to call my doctor which sent a link to a site with camera feedback on. I was surprised and stressed about it wasn't working. Having a doctor waiting and a sick child, while installing Chrome to get it working, was not a fun experience.

Asked by Kenneth 2 iminyaka edlule

Answered by Kenneth 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Unable to show File Picker

This was going to be a question about Firefox being unable to display the file picker dialog, but I managed to find a solution that worked for me along the way. Since it … (funda kabanzi)

This was going to be a question about Firefox being unable to display the file picker dialog, but I managed to find a solution that worked for me along the way. Since it was nowhere near the top of Google's results, I thought I'll share my solution in the hopes that this would help someone facing this same issue.

The hardware:

  • Asus UM425IA Zenbook (AMD Ryzen 7 4700U CPU)

Worked in:

  • Ubuntu 20.04 LTS
  • Firefox provided by APT repository
  • Xorg display server

Not working in:

  • Ubuntu 22.04 LTS
  • Firefox 99.0.1 provided by snap
  • Wayland display server
  • File picker worked briefly on fresh install, but something (not sure what) quickly breaks file picker functionality

The symptoms:

  • Firefox stopped being able to open file picker dialogs
  • Right clicking an image and selecting "Save Image As..." does nothing
  • With forms that accept file upload (such as on this post question page "Add images (optional):"), clicking "Browse" does nothing
  • File downloads work correctly when set to "Save files to ..." under Settings, but nothing happens when set to "Always ask you where to save files"
  • No response to "Ctrl + O" open file shortcut

Similar questions and solutions:

Things I tried that did not work:

  • Disabling hardware acceleration
  • Starting with add-ons disabled
  • Troubleshoot mode
  • Clearing startup cache
  • Clearing cookies and site data
  • Clearing history
  • Refreshing Firefox
  • Creating and using a new profile
  • Deleting the `xulstore.json` file from the profile directory
  • Toggling all permissions under Ubuntu Settings > Applications > Firefox to off and then back to on
  • chmod 777 ~/Downloads
  • Disabling native file picker "ui.allow_platform_file_picker = false"

And finally, what fixed it for me was to go into "about:config" and change "widget.use-xdg-desktop-portal.file-picker" from "2" to "0". Credit to this post that clued me in.

I really hope this saves someone else 2 days of hair pulling and I would appreciate advice from someone more knowledgeable than me on:

  • Why this fixed the problem
  • Whether I should be opening a bug report either against Firefox, or Ubuntu
  • Whether I should also be changing "widget.use-xdg-desktop-portal.mime-handler" and "widget.use-xdg-desktop-portal.settings", both are currently set to "2"

Asked by James Fu 2 iminyaka edlule

Answered by Kiki 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

YouTube 4K video playback performance issue on Windows 11

I had been using Firefox browser for awhile, but because of playback performance issue, I have to using another browser just for video playing, especially for 4K video. … (funda kabanzi)

I had been using Firefox browser for awhile, but because of playback performance issue, I have to using another browser just for video playing, especially for 4K video.

Compared to Edge, Firefox seems taking more resources to playback the YouTube video and more heat. When look at the Task Manager, the Video Processing is 0%, and GPU is running significantly more resources on '3D'.

Asked by mingsun123 2 iminyaka edlule

Answered by mingsun123 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox does not always render pages on eBay correctly

An example of the problem: Firefox does not rnder the page https://www.ebay.co.uk/itm/164957094349?_trkparms=amclksrc%3DITM%26aid%3D1110013%26algo%3DHOMESPLICE.SIMRXI%26a… (funda kabanzi)

Asked by Oldjon 2 iminyaka edlule

Answered by Oldjon 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Keeping mouse cursor over new tab button stops adress bar from updating

My problem is this: If I click on the open new tab button, and then I keep my cursor there, such that I get the little tooltip "Open a new tab (Ctrl+T)..." , Firefox wil… (funda kabanzi)

My problem is this:

If I click on the open new tab button, and then I keep my cursor there, such that I get the little tooltip "Open a new tab (Ctrl+T)..." , Firefox will stop the address bar from updating---it won't show my keyboard inputs, not will it search, or do anything else. This will resolve itself after I move my cursor away from the open new tab button and the tooltip stops showing, even my inputs will appear there.

This quite annoying, especially when opening a tab to search for something quickly...

Asked by frz 2 iminyaka edlule

Answered by frz 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Why do links not work in Firefox, but do on other browsers

The latest example is the button to sign into LinkedIn. It is not working in Firefox, but it does in other browsers. I have other examples just from today. I have used fi… (funda kabanzi)

The latest example is the button to sign into LinkedIn. It is not working in Firefox, but it does in other browsers. I have other examples just from today. I have used firefox as default for many years. I assume this is a security thing, but these are basic links. I have no add-ons or other complications. Most times, I do not even realize there is a problem, but when I feel something is wrong, I try another browser and it works. Thank you.

Asked by HnLA 2 iminyaka edlule

Answered by HnLA 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows… (funda kabanzi)

A couple users at our site intermittently receive a SSL_ERROR_BAD_MAC_ALERT error when navigating to Google in Firefox. This happens in Version 99.0.1 (64-bit) on Windows 10 computers. When the issue occurs, users can navigate to other websites without issues. Navigating to Google in a different browser works no problem. Restarting the browser will resolve the issue. Clearing cookies and site data has no effect. Users can also refresh the page after some time and the issue will go away.

Any idea as to why this is happening?

Asked by krisa15 2 iminyaka edlule

Answered by cor-el 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox doesn't load any sites (other browsers work fine) | "The connection has timed out"

Firefox on PC doesn't load any sites, not even 192.168.0.1. Not even in Troubleshoot Mode Yesterday it worked. Firefox is the only browser with this issue. Chrome and Ed… (funda kabanzi)

Firefox on PC doesn't load any sites, not even 192.168.0.1. Not even in Troubleshoot Mode Yesterday it worked.

Firefox is the only browser with this issue. Chrome and Edge work fine

Firefox on my Android phone works fine as well

I tried following these articles but they didn't help:

https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-cant-load-websites-other-browsers-can https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-and-other-browsers-cant-load-websites

Asked by eb.krogulewski 2 iminyaka edlule

Answered by eb.krogulewski 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Uploading photos to Meetup

This sounds like it's a Meetup problem, and in fact it may be, but now I am having doubts. The problem is that I can't upload photos to a Meetup event. (This will most… (funda kabanzi)

This sounds like it's a Meetup problem, and in fact it may be, but now I am having doubts.

The problem is that I can't upload photos to a Meetup event. (This will mostly just be a problem for Meetup organizers.) When I click on "Save photo", nothing happens. No error message, nothing. It's as if the "Save Photo" button has been disabled. Firefox is my browser while I access Meetup.com, and I have the latest and greatest version of Firefox.

I contacted Meetup and they haven't been able to solve the problem; they suggested that I clear my cache and my cookies and try again, but I get the same result. HOWEVER, when I go into Microsoft Edge, I can upload photos with no problem. So I have a work-around: use Microsoft Edge to upload photos. So my question to you centers around: why does this work perfectly in Microsoft Edge, but it doesn't in the latest version of Firefox?

To test the possibility that it's a bug on my personal desktop computer, I went to the public library and tried the same experiment, with the same result. So I don't think it's problem with my personal desktop computer.

One other piece of information: the exact same thing happens (failure to update photo, that is) when I have the photo open in another application (Photoshop), even if I try to "save photo" to Meetup in Microsoft Edge. Then when I close the other application (Photoshop in this case), Microsoft Edge lets me "save photo."

I know that Firefox really doesn't want me to try to revert to a previous version, and it makes me nervous too, but I am suspecting that something in the latest Firefox version actually introduced a problem. (Or maybe triggered a Meetup bug of some sort; I still haven't located the problem.) I've been on Meetup.com for years, I've had Firefox for years, they've worked together to upload photos in the past for years.

If you want to get into the details, below, for what it is worth, is my initial question to the Meetup support people (with whom I am still in a conversation).

- - - - - - - -

I can't upload a photo for my event. In fact, I cannot upload a photo for any event at all. I deleted a couple of photos and an album because maybe our group had too many, but that didn't work. I can't even upload a photo that I had previously uploaded to a different event, so I don't think that the problem is with the photo itself.

Here's what happens. 1. Edit the draft of my meetup. 2. Click on "upload photo." The photo is 1827 x 1009 pixels, total size 63 KB. 3. I click on "Upload photo", then in "add photo" I click on "upload photo" again. I browse for the photo and select it. 4. The "crop your photo" screen appears, with the selected photo in it. It's already the size I want, so I click on "Save Photo".(Cropping doesn't help either.) 5. Nothing happens. No error message, nothing. The only think I can click on is "cancel," which takes me out to the previous screen. - - - - - -

Asked by keith54 2 iminyaka edlule

Answered by bonzcrystall 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Is with using Google Chrome within Firefox.

Hi, My partner has an issue with Google working within Firefox (FF). The problem started around 27 April 2022. In short: Both gMail and Google Drive keep saying “… (funda kabanzi)

Hi,

My partner has an issue with Google working within Firefox (FF). The problem started around 27 April 2022.

In short:

    • Both gMail and Google Drive keep saying “Ooops … the system encountered a problem (#2003) - Retrying in x s…” and “Not Connected”.
    • The above message may stop for a period and then gMail within FF fails to render its pages properly. Icons go missing. For example the check boxes to the left of the emails disappear while the remainder of the subject lines remains. Menu icons across the top of an open gMail document disappear (like Download, Report Spam and Delete icons ….). This seems to suggest a cache issue.
    • Search within FF using Google fails also. After entering search terms and pressing ENTER, nothing happens.

Note:

  • The stand-alone Google Chrome environment works fine. So gMail, Google Docs, Sheets etc work OK in the stand-alone Google Chrome app.
  • Duck Duck Go search works within the FF browser.
  • I have noted that if I simply log into MY Google Account under Firefox on her PC the same problem occurs.
  • If we log into my PC the problem is not apparent using either of our Google Accounts. So it appears to be an issue on her PC.

I have tried :

  • Flushing the cache in FF for all time, including data. Then rebooted.
  • We have followed your procedures under “Help” ie Runs a Firefox a tune up; used “Diagnose issues” and “cleared the startup cache”.
  • Have run Sophos AND MalwareBytes across the whole laptop. No PUPs or malware detected.

I uninstalled FF using Revo Uninstaller which initially uses the standard FF uninstall exe then it scans the drive for removes all FF files and entries within the Registry; then I re-installed the latest version of FF. Rebooted. No luck here either. I assume there is some remnant file that remains on the hard disk as some settings are retained after a new install.

Hardware: Lenovo ThinkPad , model 20QFS00B00. OS: Windows 10 Pro, vers 10.0.19044 Build 19044, 64 bit Firefox browser: is up-to-date; vers 99.0.1 (64 bit)


I can't find any recent issues related to this specific problem. Please advise what to try next.

Of course I'm happy to provide additional info if required or work through different scenarios to isolate the issue(s).

Thanks in advance for any assistance, Steve Gee

Asked by comservmaint 2 iminyaka edlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

On certain domain, firefox stop loading the page for a while

This bug occurs very randomly, but it seems there have few things in common. - Occurring on domain level, one domain at once. For example, if Youtube.com stuck, any sub … (funda kabanzi)

This bug occurs very randomly, but it seems there have few things in common.

- Occurring on domain level, one domain at once. For example, if Youtube.com stuck, any sub address including each video page is not loaded. Other website and whole browser works fine. - Other program on same PC is not affected, too. - Which page is stop loading is completely random. It might be happen only on a popular, feature-rich site like amazon, google, but not sure. - The timing is also random. Maybe after waking PC up from sleep, but not sure. Frequency of occurrence is once every 1~5 days. - The workaround without restarting browser is 1.)switching to other container tabs(strangely), 2.)opening website on private window. Disabling all the addon manually didn't help.

Since it's randomness, I didn't have any logs about this issue.

Asked by bleepblopp 2 iminyaka edlule

Answered by cor-el 1 unyaka odlule