• Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Each time I send a message using Thunderbird is asks for a password and always fails

I recently installed Thunderbird on a new computer.I set it up to use my Yahoo account. It does receive emails sent to Yahoo but will not send. Every time i click SEND it… (funda kabanzi)

I recently installed Thunderbird on a new computer.I set it up to use my Yahoo account. It does receive emails sent to Yahoo but will not send. Every time i click SEND it asks for a password and always says it failed.

Under settings, there are 2 servers, IMAP and SMTP. Each has a different password, but at one point I made them the same. It does not matter because the outgoing server keeps changing its password to about 20 random letter and characters. At one point I copied these random characters into the clipboard and posted it in after it asked for a password...and it still FAILS.

I am using version 81.0.19 Until I get this fixed it is useless. An annoying thing is that each time I start Thunderbird, it asks for the password...on my previous pc it remembered it. Both machines are Windows 10. Can anyone help?

Asked by mysystrashed 1 unyaka odlule

Answered by Toad-Hall 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe

Is this profile recovery process safe ?

TB working fine, then next day opens up as Blank screen and a setup tab Profile shows to be still there as do mail folders .... so need to recreate profile. Created a n… (funda kabanzi)

TB working fine, then next day opens up as Blank screen and a setup tab Profile shows to be still there as do mail folders .... so need to recreate profile.

Created a new Profile I copied over the folders:

 IMAPmail
 Mail

and the following files

 key3.db
 logins.json
 cert8.db

and all of the pref.js files (1 through to 141)

The profile folder does show new profile active ( as per this pic https://flic.kr/p/2pjRyRz)

I created the 2 IMAP account login details, I now have access to the inbox for 2 IMAP account, but I do not have any the filed mail (local folders) how do I get these back. This is an important item for me as many years of filed emails.

Asked by rick_hughes 4 izinyanga ezidlule

Answered by rick_hughes 4 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Thunderbird 102.1.2 (32-bit) on WIN10

I just upgraded to version 102.1.2 and almost all is working fine. However, when I go to my Newsgroups I now need to enter Username and Password. I have checked the "U… (funda kabanzi)

I just upgraded to version 102.1.2 and almost all is working fine. However, when I go to my Newsgroups I now need to enter Username and Password.

I have checked the "Use Password Manger to remember this password." It works for that time but then a few minutes later I need to do it all over again!!!

Then when I try to go to Tools>Options>Privacy & Security>Passwords the "Options" link does NOT exist!!!

In all the years of using Thunderbird this has never happened before on a Upgrade to a new version.

Is there a fix for this in another update or is there something I am missing??

Thanks,

Les

Asked by lrneidig 1 unyaka odlule

Answered by lrneidig 1 unyaka odlule

  • Ikhiyiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Unable to type a "space"

When typing comments on a web blog, after the spacebar is used, the first letter of the next word eliminates the previously typed space. So what I end up with is all word… (funda kabanzi)

When typing comments on a web blog, after the spacebar is used, the first letter of the next word eliminates the previously typed space. So what I end up with is all words in a sentence running together. Tried other browsers and they work fine. Changed keyboard as well no joy. Typing is normal in applications like adobe, word, etc..... Only happens during Firefox use......... Uninstalled and reinstalled Firefox, also no help..... How do I fix ?

Asked by doej79779 1 unyaka odlule

Last reply by cor-el 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Gmail's upcoming OAuth2 requirement

I've been running TB38/linux for a long time and have many extensions and .css entries. In order to comply with gmail's upcoming OAuth2 requirement, I just installed TB9… (funda kabanzi)

I've been running TB38/linux for a long time and have many extensions and .css entries. In order to comply with gmail's upcoming OAuth2 requirement, I just installed TB91 and copied over the contents of my TB38 profile into the newly-created profile.

Imagine my disgust to find that none of my .css entries (mostly involving fonts not dealt with in the preferences) and most of my extensions and colors are inoperative. I've been tweaking TB since it was Netscape .9 and appearance and LEGIBILITY (Arial bold) is really important for something that I use for many hours per day. Quite frankly, I hate this new version. If I have to I will use it in order to avoid losing my SORTED email going back to 1995, but I'll do it resentfully.

It has been my experience that with each update I lose something of value to me -- hence my stop at V38. What is the oldest version of Thunderbird/linux that will satisfy gmail's OAuth2 requirement?

I'm sure I'm not the only one wondering...

Asked by bashley101 1 unyaka odlule

Answered by bashley101 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Gmail won't switch accounts

I've used gmail (with multiple email accounts) on Firefox for many, many years. I switch back and forth between my email accounts daily. In the past few weeks, though, w… (funda kabanzi)

I've used gmail (with multiple email accounts) on Firefox for many, many years. I switch back and forth between my email accounts daily.

In the past few weeks, though, when I try to switch from my primary account to the others, it just defaults back to the primary. I've purged the cache, I've signed out and signed in. This does not happen on Chrome, just Firefox, which is why I've brought it here.

If I change the URL of the mailbox

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox

to

https://mail.google.com/mail/u/1/#inbox

It will take me to another mailbox. I can then change that number to get to the others. But it shouldn't be that way. So ... what is going on? How do I fix it?

Asked by randee1 2 iminyaka edlule

Answered by randee1 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Other Bookmarks in the Firefox Toolbar is missing

I had an arrow on the right side of my FF Toolbar for "Other Bookmarks". Recently it went missing. I have many bookmarks under that heading, and can get to them through… (funda kabanzi)

I had an arrow on the right side of my FF Toolbar for "Other Bookmarks". Recently it went missing. I have many bookmarks under that heading, and can get to them through the Bookmarks Manager, but no arrow on the Toolbar. How can I get it back?

Asked by Barry_Merchant 1 unyaka odlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Grey/italic folder problem persists even after new installation and deletion of profile

Hello! I have the grey/italic problem that has been reported often here as well. I tried these solutions, but they didn't help: https://support.mozilla.org/en-US/question… (funda kabanzi)

Hello! I have the grey/italic problem that has been reported often here as well. I tried these solutions, but they didn't help: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1293067 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1246828

I contacted the support of my email provider and he said that the problem is TB and not the IMAP server and I think he is right because logging in on the web the folder structure is fine and all messages are there.

so the final solutions was to reinstall TB. I did this first without deleting my user profile from the folder "roaming", but the problem persisted just the same way, and then I deleted the entire user profiles folder and the issue still exists. this means to me that this wasn't yet a clean new installation so that TB creates the folder structure completely new. To me It seems to me that TB is storing some information still on another location. Might this be?

So, how do I force TB to completely load from scratch the folder structure and it's content?

Best,

Wolfram

Asked by w.lange 1 unyaka odlule

Answered by w.lange 1 unyaka odlule

  • Ikhiyiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Version 102.0 Some email messages are blank. Possible mail corruption.

Hi, I did an upgrade yesterday from 91 to 102. This morning, I get a few issues. Some email messages are blank. Some have a lot of header and content code displaying tha… (funda kabanzi)

Hi,

I did an upgrade yesterday from 91 to 102. This morning, I get a few issues. Some email messages are blank. Some have a lot of header and content code displaying that is not related to the email I am opening but from a different email message. Some emails have no HTML content but others are fine.

On my cellular device, I am using the Bluemail app and all messages are there and are fine so it appears to be related to Thunderbird 102 upgrade.

I have used Thunderbird for years and this is an issue I have never seen? I am running an IMAP account.

Thanks,

Mike

Asked by mike611 1 unyaka odlule

Last reply by Wayne Mery 1 unyaka odlule

  • Ikhiyiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Reverting from Thunderbird 'Upgrade' 115.2.2 (32 Bit) Supernova

How do I correct my serious error (when tired) in allowing a Thunderbird 'Upgrade' 115.2.2 (32 Bit) Supernova to install on my Laptop (Windows 10 Home, 64 Bit). I failed … (funda kabanzi)

How do I correct my serious error (when tired) in allowing a Thunderbird 'Upgrade' 115.2.2 (32 Bit) Supernova to install on my Laptop (Windows 10 Home, 64 Bit). I failed to read the Release Notes by trusting Mozilla wouldn't issue such a drastic change without Warnings as it was not just an 'Upgrade'! It has screwed up my Set up, Folders etc., completely changed layout, can't find 'Write Message' tab etc. etc . etc.

The previous Thunderbird Version had many problems further introduced by 'Upgrades' but was at least still had continuity with earlier Versions with a functional MMI (man machine interface) instead of all the changes introduced with the 115.2.2, which in my opinion should be withdrawn completely. N.B My experience in Systems Control, as an Air Traffic Control Engineer, we would throw this out as not fit for purpose.

Help Please and explain how can I revert back to an Earlier Version?

Asked by 100percent 7 izinyanga ezidlule

Last reply by Wayne Mery 5 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Close Multiple Tabs sub-menu in context menu

In the new version of the Developer Edition the options "close tabs to the right" and "close other tabs" are in a sub-menu named "Close Multiple Tabs" inside the context … (funda kabanzi)

In the new version of the Developer Edition the options "close tabs to the right" and "close other tabs" are in a sub-menu named "Close Multiple Tabs" inside the context menu. Is there's a way to change this so that they will appear directly in the main context menu? I use "close tabs to the right" often and I find this very annoying.

Asked by gershonido 3 iminyaka edlule

Answered by gershonido 3 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Migration to ESR 115.1 from 115.0.2

I am currently running Firefox on High Sierra 10.13.6 and have been advised that that OS will soon no longer be supported. I did have an option to do an update to ESR 115… (funda kabanzi)

I am currently running Firefox on High Sierra 10.13.6 and have been advised that that OS will soon no longer be supported. I did have an option to do an update to ESR 115.1 in my Firefox app, however I was not home for a few days and when I returned planning to do the update it was no longer available. Now it just says my Firefox is up to date with 115.0.2... how can I get the update to the ESR 115.1? Thanks!

Asked by dkoke@shaw.ca 9 izinyanga ezidlule

Answered by James 9 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

PRIVACY: The Big Lie

You will tell me why Mozilla Firefox, a browser that claim to protect our privacy, is PERMANENTLY connected to Amazon servers. Even If I try to block the connections wit… (funda kabanzi)

You will tell me why Mozilla Firefox, a browser that claim to protect our privacy, is PERMANENTLY connected to Amazon servers.

Even If I try to block the connections with a Firewall, it's useless, because the next time I start it, it still connects to Amazon using diffferent IP address, even if the starting page is totally blank.

It is not about keeping firefox up-to-date, because when I manually start the search for an update, Firefox establish a new connection: Mozilla REALLY want my browser to SEND datas to Amazon, which is one of the worst company when we talk about collecting personnal informations, just like Google, which Firefox also use, but it's less dramatic since I can decide to not use that feature.

So, like I wrote, I try to block Amazon IP addresses: The result is that I can't access extensions store, but that's still not the use of these servers, since even If It's blocked, Amazon still appears in Established connections, and it's not about Search: Indeed, Amazon appears in a list of engines we can use ( if we want it ), but it's un-checked, and I use a different search engine, so what's left now, since there's apparently no reason at all for these connections to happen.

Here's my theory: Mozilla need money to survive, so it sell informations about its users to Amazon, and that's why it's so important to keep these connections alive.

The fact that we're forced to connect to Amazon servers shows that it's not necessary and that whatever the reason you ive me (update, protection...), it's probably (obviously) not the truth.

Waiting for a real answer !



I

Asked by SmilieX 1 unyaka odlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Gmail with Thunderbird using OAUTH2 - not Connecting nor creating a Cookie

This is my first post. But I have been reading and benefiting from all the expertise I have found here for many years! Thanks to all! Trying to plan ahead for the Gmai… (funda kabanzi)

This is my first post. But I have been reading and benefiting from all the expertise I have found here for many years! Thanks to all!

Trying to plan ahead for the Gmail OAUTH2 change, I upgraded to Tbird 91.9.0.

My Account Settings all transferred to the new version. I do have multi Gmail accounts, as well as other email accounts, but from other posts here, this should matter.

While I am a long term Tbird user, I am a newbie with OAUTH2. I can't seem to connect. So I am writing here for help!

My setup: - Dell notebook running W10 - internet connection strong - am using a Netgear Nighthawk Hotspot Router, which works great with

    everything else, so I really doubt that is an issue

- testing without a firewall; running McAfee - resetting Tbird account back to "Normal Password", then Gmail connects

Incoming Server set to IMAP: imap.gmail.com:993 w SSL/TLS and OAuth2 Outgoing: smtp.gmail.com:465 w SSL/TLS and OAuth2

I have been consistently testing with the same gmail account: - YES, I know my password; it works with both the Gmail web interface,

   or after going back to "Normal Password" instead of OAUTH2

- allow any Alert emails via Gmail Web Interface, repeatedly. - Ran Captcha ... many times! In case someone else reading here needs this, it is here: https://accounts.google.com/b/0/DisplayUnlockCaptcha and you must be logged into the Gmail Web Interface when running this. I have learned to take a pause after running this, for it do its thing.

If Toad-Hall is reading this, I found your list of steps here very helpful: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1375558 Worth repeating for others who are struggling, like me.

As recommended here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1373706 Cookies: all cleared Remembered Passwords: all cleared

Also looked at this: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1375702 Originally, my cookies WERE blocked. I did need to change my Web Content as recommended in this post:

   Selected: Remember web sites and links I've visited
   Selected: Accept cookies from sites
   Accept third-party cookies: Always
   Keep until : they expire
   Not selected: 'Send web sites 'Do not track'..... 

Also: In Privacy and Security -> Web content -> Exceptions, added: https://accounts.google.com set to 'Allow' and Saved Changes. Then exit Tbird, took a short pause, started Tbird again, per the advice to properly update the files.

Should I be doing BOTH of these? This post shows options: https://support.mozilla.org/en-US/kb/automatic-conversion-google-mail-accounts-oauth20 So if I Select to accept cookies, should I also set the Exception??? I have tested various combinations of these settings, but not seeing a cookie.

In Tbird, when testing to connect, I see:

"Sign in with your Google Account" Enter my account password (I see an error msg here when I typo the password, no error when entered correctly) Also, have checked "Stay Signed In" while trying to Authorize, as recommended. then click Allow on the second screen.

After a few seconds, keep seeing popup in lower right corner of screen: "Authentication failure while connecting to server imap.gmail.com" Sometimes, this msg does not popup, which seems odd to me, but it still fails: Cookies: still empty Password: still empty

I keep updating and reading and updating the setups and testing again, but no cookies for me!


I admit I have gotten off track, testing and reading posts:

Thought my problem might involve Certificates for a while, but now do not think OAUTH2 is using Certificates. Right?

Thought for a bit it might be Javascript disabled, but I am NOT seeing the popup window that shows this error, from this post: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1373379 refers to: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1286410 Did find my way to Config editor: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1349136 Followed this advice: "Click the 3-bar menu icon, Preferences, and find Config. editor at the bottom of the General section. Or, type editor in the search box at the top of Preferences." Then searched for "Javascript" and found most of settings were true, like javascript.enabled is "true". Should everything that a search for javascript finds be set to true? Since I do not see the error msg, I believe this is not my problem.


Stans posted another helpful summary here: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1375538 "After you've changed your accounts to OAuth2, delete all records of your Google Account passwords from Thunderbird's password vault (Saved Passwords). With OAuth2, your passwords are not stored by Tbird. Instead, an OAuth2 token (a long string of meaningless characters) is stored in the password field. That's what you should see after completing the OAuth2 process for each of your accounts. You have to do it twice, once for incoming and once for outgoing server. Also, you must allow cookies in Thunderbird's Preferences, otherwise it won't work."

If I am following this correctly, after testing to try and authenticate, I should see a Cookie and a Saved Password being created but they are not.

Think this is my problem!


In Gmail web interface, I am not sure of some settings:

In Manage Your Google Account -> Security:

1. Should Sign-in 2-step verification be on/off? (its off) 2. Third Party apps w access shows Tbird (think this is new, don't recall it before) 3. Allow Less Secure App: turn off (was On for normal pswd; either way fails w OAUTH2) (think I have tested all combinations of the above, with no success) I welcome suggestions on how I should set these to connect with OAUTH2.

I feel like I am getting close here, but I am stuck. Is there anything else, maybe something I have not heard about, like Captcha, that I should try?

Have I missed a setting somewhere? Suggestions???

Meadowlark13

Asked by Meadowlark13 1 unyaka odlule

Answered by Toad-Hall 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

How can I get wider line spacing in the Message List?

I had my userCrome.css set to widen line spacing in the message list, among other things. Updating to Þb 115 broke this, and since I can't inspect the css, I don't know h… (funda kabanzi)

I had my userCrome.css set to widen line spacing in the message list, among other things. Updating to Þb 115 broke this, and since I can't inspect the css, I don't know how to fix this again.

My current css includes:

/* Message List */

  1. threadTree

treechildren::-moz-tree-cell-text {

   font-size: 16pt !important;
   color: black !important

}

/* treechildren::-moz-tree-row {

   margin-top: 0pt !important;
   margin-bottom: 6pt !important;

} */

treecol:not([hideheader="true"]), treecolpicker:not([hideheader="true"]) { -moz-appearance: none !important; padding-top: 2px; padding-bottom: 2px; }

treecol:not([hideheader="true"]):hover, treecolpicker:not([hideheader="true"]):hover { }


I tried relaxed density, but it expands *everything*, not just the message list.

Also, in Firefox, how can I use this site and avoid all the animated headers?

Asked by MarjaE 7 izinyanga ezidlule

Answered by sfhowes 7 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Incoming server already exists

I've been happily using Thunderbird for email for many years. Recently, the gmail OAuth2 requirement has made my POP3 accounts quit working. Currently on 38.5 for Windo… (funda kabanzi)

I've been happily using Thunderbird for email for many years. Recently, the gmail OAuth2 requirement has made my POP3 accounts quit working. Currently on 38.5 for Windows 10.

Following various posts, I've tried to convert two specific email accounts to imap, and things are not going well.

My primary email is already imap and works fine. I've tried multiple times to convert the other two, and my current state is I've deleted those two accounts entirely (via Account Actions). When I try to install Existing Account, I eventually get to the point where the server config seems correct, but hitting "Done" results in the above message. I'd be surprised if imap.gmail.com can only support one email address. The emails are named differently, and use different passwords. Imap is enabled via browser based access to both accounts.

Incoming server imap.gmail.com:993 Outgoing smtp.gmail.com:465

Asked by jjgurley 1 unyaka odlule

Answered by jjgurley 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe

Authentication failure while connecting to server imap.gmail.com.

I am getting the Mozilla Thunderbird Email wants to access your Google Account all the time while using TBM, I have removed the gmail account and the pop up does not show… (funda kabanzi)

I am getting the Mozilla Thunderbird Email wants to access your Google Account all the time while using TBM, I have removed the gmail account and the pop up does not show, so I know it is for the email account just removed. I re-add the email address and enter the email address and password and let it find the config itself. Click Done, and get the Mozilla Thunderbird Email wants to access your Google Account again, then click Allow and get the Authentication failure while connecting to server imap.gmail.com. message in the bottom left of my desktop. How can i get gmail to work again please.

Asked by Jason Carroll 4 izinyanga ezidlule

Answered by sfhowes 4 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Backup only local folders?

I would like create a back up of my local folders (26 years of emails) in the cloud. Reading questions posted here, the recommendation is to backup the complete 'Profile… (funda kabanzi)

I would like create a back up of my local folders (26 years of emails) in the cloud. Reading questions posted here, the recommendation is to backup the complete 'Profiles' folder. However, when I try and do so, I am not successful because at some point the backup process glitches out. (I am trying to upload the folder to a Microsoft OneDrive folder and have tried on both my PC running Windows 7 Pro and a Macbook running OS Monterey.) I suspect that my internet connection is not stable enough to copy 30 GB (about the size of the 'Profiles' folder). Is there any alternative to backing up the complete 'Profiles' folder?

Asked by Queenmab100 1 unyaka odlule

Answered by sfhowes 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

OAuth2 for gmail Not Working

TB 91.7.0 (64-bit I used to send/rcv gmail no problm, started having issues ~ Oct 2021 I then setup a 3rd party app password in gmail account for thunderbird. That … (funda kabanzi)

TB 91.7.0 (64-bit I used to send/rcv gmail no problm, started having issues ~ Oct 2021 I then setup a 3rd party app password in gmail account for thunderbird. That allowed me to Send Gmails, but, not receive it kept asking for password. Then I read to use OAuth2 and saw that Google will no longer allow 3rd party app passwords, so i deleted it in google, and set both Imap.gmail.com and smpt.gmail.com to use OAuth2 (both set for SSL/TSL). I did this just for smpt first when the 3rd party app password was still enabled, i could recv but, when i went to send, it would ask for password, i enter it, then it would sent msg to my cell phone to Allow thunderbird, i would press Allow on my phone, and Thunderbird would come up with Sending message.. with the progress marked all way to end BUT, it will never complete sending.... I have to hit cancel it then shows Failed message unable to authenticate. After I deleted the 3rd party app password in gmail settings, now when i start thunderbird or try to receive emails, it goes through the same authorization process with my phone, but, then never downloads any new emails. I have spend HOURS on this.. extremely frustrated (I have been forced to us ms mail which i really don't like, i am too used to thunderbird (although I wished thunderbird had check boxes on emails to select via checkboxes for delete, or moving, etc)

Asked by jbeals108 2 iminyaka edlule

Answered by jbeals108 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe

While the display size is correct on my MacBook Pro 2021 screen is OK, it is huge and unusable on my second monitor

Hello, While the display size is correct on my MacBook Pro 2021 screen is OK, it is huge and unusable on my second monitor (see images). My layout.css.devPixelsPerPx is s… (funda kabanzi)

Hello, While the display size is correct on my MacBook Pro 2021 screen is OK, it is huge and unusable on my second monitor (see images). My layout.css.devPixelsPerPx is set at 2.5. If I set it at default (-1), the external monitor display is OK, but the internal monitor is so small that it is unreadable (to the extend that it was actually hard to figure out how to revert back to so I moved the window to the external monitor). This is a bug. There should be a setting per monitor or the default should follow the System Preferences setting for all monitors.

Please fix this quickly!

Thank you, Alain Damlamian p.s.: I tried to upload two pdf images but they were refused (why only accept jpg ?)

Asked by Alain_Damlamian 4 izinyanga ezidlule

Answered by Alain_Damlamian 4 izinyanga ezidlule