Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

unable to visit http site

Hello, I'm not sure if I chose the right topic above. I'm trying to visit a site which is still using http. But Firefox is automatically redirecting to https, where of … (funda kabanzi)

Hello, I'm not sure if I chose the right topic above.

I'm trying to visit a site which is still using http. But Firefox is automatically redirecting to https, where of course it cannot resolve the site.

In settings, I have it set for "Don’t enable HTTPS-Only Mode". But still, Ff is redirecting.

I don't know. Maybe I should set for https only, and then enter an exception??

I have searched for a solution, but for every solution I find, when I look up how to do it, it says, before you try this, try that first. After about 5 rounds of that, I got too confused and gave up.

Oh, I also cleared the cache, but no help.

I've enabled all the extra info below. But let me know if you need any other specific info. Do you need the address of the website?

Thank you very much.

Asked by brynn2 1 unyaka odlule

Answered by brynn2 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Set up custom default search URL

I'd like to use the Startpage search as my default search in Firefox, instead of Google. And I mean the keyword-less search. I know what a search keyword is and I use sev… (funda kabanzi)

I'd like to use the Startpage search as my default search in Firefox, instead of Google. And I mean the keyword-less search. I know what a search keyword is and I use several for special search engines (map, Wikipedia, dictionaries, parcel tracking, etc.). But the default search must work without any keywords.

And I want to use the custom settings they provide as URL parameters. I've tried with the cookie option but the cookie expires even after regular use. So the custom URL is the only working solution. Startpage support recommended me doing that.

I know that I can install the Startpage search to Firefox and it worked. But I can't combine it with the custom settings. So I uninstalled the extension, deleted the search engine and went to my custom startpage.com URL. Right-clicking the URL bar allowed me to add the search engine from there. But it also doesn't have my settings.

I couldn't find the search URL in about:config. Where is it stored? I need to change whatever Firefox thinks is Startpage's search URL to include my settings.

Changing the settings is critical because by default they open clicked results in a new tab which I cannot stand. I have enough open tabs, and there's still the back button.

Asked by ygoe 2 iminyaka edlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

How to change the Tab color for inactive tabs?

How to change the Tab color for inactive tabs? I have a userChrome file and have been able to change the color of the active tab but cannot do so for the inactive tab. T… (funda kabanzi)

How to change the Tab color for inactive tabs?

I have a userChrome file and have been able to change the color of the active tab but cannot do so for the inactive tab. The inactive tab color blends into the toolbar color. If I move my mouse cursor over it changes to a slight darker gray color.

Active tab color. I made mine a off white color:

.tab-background[selected="true"] {

   background-color: #f9f7f1 !important;

}

Asked by davidhelp 2 iminyaka edlule

Answered by davidhelp 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Close Tab button on left

Obviously people have asked this before, but those threads all seem to be closed now. The idea that a browser would not want to have a consistent UI with every other part… (funda kabanzi)

Obviously people have asked this before, but those threads all seem to be closed now. The idea that a browser would not want to have a consistent UI with every other part of the operating system is absolutely nuts, so why is it not easier (or even automatic?!) to place the 'close tab' button on the left when running on a Mac operating system?

I have tried the solutions recommended here – https://support.mozilla.org/en-US/questions/1253751 – but without any success. Maybe someone could help me understand what I am doing wrong? Better yet, maybe Mozilla could remove the need for such workarounds and implement what ought to be a standard feature?

Asked by Kit Marsden 2 iminyaka edlule

Answered by cor-el 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Dark Theme

Yesterday my firefox updated to version 96.0. It changed to screen to dark theme. I prefer the light theme and need help to change it back. Thanks Email me at [email]… (funda kabanzi)

Yesterday my firefox updated to version 96.0. It changed to screen to dark theme. I prefer the light theme and need help to change it back. Thanks

Email me at [email]@Hotmail.com.

Asked by mmathe8 2 iminyaka edlule

Answered by artur6912 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox stuck in dark mode with a custom theme

I have been using the same custom theme for the past 3 years or so on both my windows 10 pro and dual boot Ubuntu 20.04. Recently, my windows 10 pro firefox started going… (funda kabanzi)

I have been using the same custom theme for the past 3 years or so on both my windows 10 pro and dual boot Ubuntu 20.04. Recently, my windows 10 pro firefox started going into dark mode all of a sudden without me changing ANYTHING. The system theme and everything else stays the same. Then about 5 days later, my Ubuntu 20.04 firefox started to inherit this stupid dark mode as well. I have tried _ setting ui.systemUsesDarkTheme to 0 (number value) in about:config _ Changing to other custom color themes, and they all went into dark mode. _ Refresh Firefox _ Reinstall Firefox

When I went into "Ads on & theme" tabs, changing to system theme, it picks up the white theme mode. But Youtube webpage system theme mode pick up the dark theme mode.

Asked by Hekate 2 iminyaka edlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Embedded google calendar not showing

Not sure where this fits in so I started here. I have been running firefox for a very long time. For my home page, I am using Protopage. I have my google calendar as one … (funda kabanzi)

Not sure where this fits in so I started here. I have been running firefox for a very long time. For my home page, I am using Protopage. I have my google calendar as one of the widgets on the page. I have it set up correctly. It was showing up yesterday. Now today it is not showing. I am getting this error:

Firefox Can’t Open This Page

To protect your security, accounts.google.com will not allow Firefox to display the page if another site has embedded it. To see this page, you need to open it in a new window.

I have not made any changes to Protopage or Firefox.

Got any ideas what has changed? What I need to fix to get it working again?

Bob

Asked by davet354tfd 2 iminyaka edlule

Answered by davet354tfd 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Getting pop-up for critical virus alert when running 96.0.3 on Win 10 Pro

I'm running 96.0.3 on a fully patched Win 10 Pro system - both O/S and programs. When Firefox is running I'm getting these pop-up error messages randomly with changing c… (funda kabanzi)

I'm running 96.0.3 on a fully patched Win 10 Pro system - both O/S and programs. When Firefox is running I'm getting these pop-up error messages randomly with changing content. They stay on screen for some seconds and then go away. Message states it's from (via) 5.back2yard.biz. I put that in my hosts file and I'm still getting them. My network is a cable modem hooked to Xfinity and then cable connected to another fully newer patched router. All addresses are 10. range. I ran both a Malwarebytes scan and a Windows Security scan - both are clean.

I'm unable to upload a small image after a hour so I'll give up on that right now.

Asked by oldserverguy 2 iminyaka edlule

Answered by oldserverguy 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

How to disable related term sites in history from being grouped?

I remember sites with related terms not always being grouped up not too long ago. The change isn't bad but would like to know how to disable it. The main issue being ever… (funda kabanzi)

I remember sites with related terms not always being grouped up not too long ago. The change isn't bad but would like to know how to disable it. The main issue being ever since this change was implemented, it breaks some functionality. It keeps you from being able to look through the rest of your history until you delete the group. Either it prevents you from continuing to scroll down. Or when you do keep scrolling, it keeps looping the sites already shown.

Asked by justinzhu17 2 iminyaka edlule

Answered by Paul 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Hardware Video Decoding not working for Intel Quick Sync Video (QSV) on Windows 11

Hi, I've recently noticed that Firefox is not using Intel Graphics for hardware video decoding, here are the specifics: - I tested this on two separate PC - one laptop w… (funda kabanzi)

Hi, I've recently noticed that Firefox is not using Intel Graphics for hardware video decoding, here are the specifics:

- I tested this on two separate PC - one laptop with dual GPU (an Intel UHD 630 and NVIDIA GTX 1070) and one desktop with dGPU removed (leaving only an Intel UHD 630 by i7-9700K), on both PC I made sure to run Firefox on Intel GPU only. - According to information I gathered online, Intel UHD 630 should support H264 decoding and VP9 decoding without any problem. - I tested videos from Youtube (VP9, non-HDR video) and Twitch (avc/h264 video) - The exact same video, when played on Microsoft Edge (Chromium), uses Intel's hardware decoder without any problem. - On the dual GPU laptop, when being forced to run on NVIDIA's GPU, Firefox correctly uses the NVDEC decoder without any problem. - Both PC uses the latest Intel driver (30.0.101.1191)

I have attached copies from about:support page below.

In Firefox settings, under General -> Performance section, I have left "Use recommended settings" checkbox on.

Could someone help?

Asked by qwqdragon 2 iminyaka edlule

Answered by qwqdragon 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

getting old versions

Where can I get Firefox 52.9.0? There was a list of old versions here but now I can't find it. I found https://download2.portableapps.com/portableapps/FirefoxPortableLeg… (funda kabanzi)

Where can I get Firefox 52.9.0? There was a list of old versions here but now I can't find it. I found https://download2.portableapps.com/portableapps/FirefoxPortableLegacy52/FirefoxPortableLegacy52_52.9.0_English.paf.exe I really did not want the portable version but avast considers it a threat so it may not be genuine.

Asked by robey 1 unyaka odlule

Answered by James 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

The 96.0 update has forced my background into Dark Mode

Yesterday when I installed the 96.0 update it has forced my background color into a dark grey and ignores the background color setting. I would like to know if there is a… (funda kabanzi)

Yesterday when I installed the 96.0 update it has forced my background color into a dark grey and ignores the background color setting. I would like to know if there is a setting, add on or update that can return this to normal. The theme I am using has not been updated in 2 years so I am fairly sure the update has caused this.

Asked by flippy12321207 2 iminyaka edlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

autofill not working right

Since I upgraded to 96.0 and later, autofill isn't filling in password for a couple of sites that it used to do automatically. I can click on the password field and I get… (funda kabanzi)

Since I upgraded to 96.0 and later, autofill isn't filling in password for a couple of sites that it used to do automatically. I can click on the password field and I get the "Saved logins" prompt, which I can then click on to fill in the password, but I didn't have to do that before. On one other site, the password is being filled in, but the username isn't. Clicking on that one does NOT show me the "Saved logins" prompt, and I have to type it in manually every time.

Asked by Ellen 2 iminyaka edlule

Answered by Ellen 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Walmart Site Not Working Firefox 96.0.2 64-bit

Walmart website no longer works properly with latest Firefox 96.0.2 64-bit. It works properly with Chrome and other browsers. You can log onto the site and search for pro… (funda kabanzi)

Walmart website no longer works properly with latest Firefox 96.0.2 64-bit. It works properly with Chrome and other browsers. You can log onto the site and search for products but when you try to add a product to the cart nothing happens. You also can't actually go to the cart. Last time I used Walmart was a few weeks ago and everything worked fine!

Asked by brw111 2 iminyaka edlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox background is now Black.

how can I restore to white, the black background on the Firefox Browser, even my menus have turned black. I have tried through my normal settings and although it states I… (funda kabanzi)

how can I restore to white, the black background on the Firefox Browser, even my menus have turned black. I have tried through my normal settings and although it states I have a white background. It doesn't

Asked by Swann 2 iminyaka edlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Repeatedly crashes . but only on this machine.

First of all , Hello  :) FF is a great wb and i use it everywhere i got a machine. Works fine everywhere .. but here on this computer. Why only on this machine … (funda kabanzi)

First of all , Hello  :) FF is a great wb and i use it everywhere i got a machine. Works fine everywhere .. but here on this computer. Why only on this machine ? Same distros ( linux mint 20.3 ) radeon video cards , amd family cpu's This machine is AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor × 6 the video card atm is AMD PITCAIRN (DRM 2.50.0, 5.4.0-94-generic, LLVM 12.0.0) though i had the same crash issue with a nVidia graphics card. Memory is Corsair and the memtest86 reports no errors. This is where i get a bit lost. Memory issues or hardware defects might explain this but where's one to begin ? Trouble is , no other application ever crashes and it's rock solid. So is FF to point a finger at or something else ? That's the objective of me submitting this report. Try to find out what's really at fault here and fix it.

The crashes happen at all times. It can also be right at starting FF and never even reaching the main window. I tried with and without the --safe-mode and it's the same that also happens.

So i submitted one of the crash reports ID: 656264f4-7867-4c55-8b36-0637e0220114

The report can be found here : https://crash-stats.mozilla.org/report/index/656264f4-7867-4c55-8b36-0637e0220114

Since there's so many i hesitate to put them all up , there's dozens since the system reinstall yesterday , i reinstalled the whole OS again yesterday to try to get rid of the bug. Any help to solve this once and for all will be highly appreciated . :) thanks for reading

FuzzyTheBear

Asked by FuzzyTheBear 2 iminyaka edlule

Answered by FuzzyTheBear 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Browsing on local development URLs derives on "Unable to connect"

Hi there, I'm using my PC for local web development. I use Firefox as my regular browser and recently, in order to distinguish between personal time and development time… (funda kabanzi)

Hi there,

I'm using my PC for local web development. I use Firefox as my regular browser and recently, in order to distinguish between personal time and development time, I've established a new profile just for development purposes.

The local website I can't reach is "site.local.dev". My OS is Ubuntu 20.04 and that URL points to a local IP on my network (resolved via /etc/hosts file on my PC).

Funny thing is that: - In dev-profile: site.local.dev does not work => "Unable to connect" and the URL bar shows https://site.local.dev even if I force it to http:// - In personal-profile: site.local.dev does work :P

I have tried with CLI tools like "wget", "hosts", "ping", "telnet" and so on and the site loads ok. Even I have used Dillo (damn simple web browser) and the site loads ok also.

Things I've tried so far: - Suggestions at https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-cant-load-websites-other-browsers-can - Suggestions at https://support.mozilla.org/en-US/questions/1011327 (similar issue, not exactly the same).

It must be a silly thing but I'm out of options now. Perhaps anybody has faced to this situation in the past: any suggestion on this issue?.

Thanks in advance, Ibon.

Asked by Ibon Castilla Varela 2 iminyaka edlule

Answered by Ibon Castilla Varela 1 unyaka odlule