Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo

Thunderbird stopped working with office365 after update

I am running Thunderbird 78.1.1 on a Mac (OS 10.13.6 = High Sierra). I've been using Thunderbird as my email client for over a decade. On Monday Thunderbird asked me to… (funda kabanzi)

I am running Thunderbird 78.1.1 on a Mac (OS 10.13.6 = High Sierra). I've been using Thunderbird as my email client for over a decade. On Monday Thunderbird asked me to update (to 78.0.1) and after I did that it stopped sending or receiving email via my work account, which is via smtp.office365.com. Thunderbird has frequently been slow via both my accounts, but now it is timing out ~80% of the time to my gmail account and 100% of the time on my work account. I did not change any server or email settings. My ISP is AT&T Uverse, my firewall is the built-in Mac firewall and I turned that off without effect. I am not running anti-virus software, to the best of my knowledge. The error messages I'm getting when trying to send email are

"Sending of the message failed. Peer’s Certificate issuer is not recognized. The configuration related to smtp.office365.com must be corrected."

and the same thing using the gmail server: "Sending of the message failed. Peer’s Certificate issuer is not recognized. The configuration related to smtp.gmail.com must be corrected."

Two screenshots of my smtp settings are attached.

Thanks for any guidance!

Asked by ted.von.hippel 3 ezinsukwini ezidlule

Last reply by ted.von.hippel 2 ezinsukwini ezidlule

Can't find existing mail on NAS

I have my Mail stored on a NAS (in X:\My Documents\Mail) and it has been working fine for years. But recently the NAS failed and I have to go back to my 2 week old backu… (funda kabanzi)

I have my Mail stored on a NAS (in X:\My Documents\Mail) and it has been working fine for years. But recently the NAS failed and I have to go back to my 2 week old backups.

I have an internal HDD (drive D:) that is not being used for much else so I copied my Mail from the backup version of X:\My Documents\Mail into the internal drive D:\My Documents\Mail. Then, using "Control Panel\Administrative Tools\Computer Management\Storage\Disk Management" I changed the drive letter of the internal drive from D: to X:.

Now my mail files are stored in X:\My Documents\Mail - just like the good old days.

But when Thunderbird starts up it is an almost totally blank screen. The Toolbars are there but nothing else, and even then, the Toolbars are not working. There is just nothing there. No mail, no folders, no account details, no Address Book, nothing. Not even an error message.

I notice in Task Manager there is a little Thunderbird activity at first, but that soon dwindles to zero and still I have that near-blank screen.

There are some other applications that expect to find their files in X:\My Documents and they are working just fine on the newly restored internal drive X:. So that redefinition of drive letters seems to be OK.

What have I done wrong? How can I retrieve all my mail, folders, address book, etc?

Asked by Tony 5 ezinsukwini ezidlule

Last reply by Tony 1 usuku oludlule

As of 08/04/2020, Firefox is crashing on my Windows 10 computer

I followed your instructions with the following results: 1) https://support.mozilla.org/t5/Firefox-crashes/Mozilla-Crash-Reporter/ta-p/1715 Page Not Found 2) %APPDATA%… (funda kabanzi)

I followed your instructions with the following results:


1) https://support.mozilla.org/t5/Firefox-crashes/Mozilla-Crash-Reporter/ta-p/1715

Page Not Found

2) %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\submitted

    Windows can't find  %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\submitted. Check the spelling and try again.

3) Error still occurs: Firefox is already running, but is not responding. The old Firefox process must be closed to open a new window.

I have 1) uninstalled/reinstalled Firefox 2) powered down and rebooted

Nothing gets resolved.

Asked by TekMan 1 usuku oludlule

Last reply by TekMan 5 amahora adlule

Can't scroll through Bookmarks Sidebar since last update

Ever since the latest update to Firefox I can't scroll thru my Bookmarks Sidebar. When I try it does all kinds of random scrolling actions, flashing, scrolling randomly..… (funda kabanzi)

Ever since the latest update to Firefox I can't scroll thru my Bookmarks Sidebar. When I try it does all kinds of random scrolling actions, flashing, scrolling randomly.....etc. It is a mess.

I have other software with sidebars that work fine.

Asked by rswojo 5 ezinsukwini ezidlule

Last reply by rswojo 1 usuku oludlule

Ping Latency with Firefox

Hi, I have had a really strange problem since working from home where i get broken calls with my softphone. To start with i put it down to my ISP/Router, but after some d… (funda kabanzi)

Hi,

I have had a really strange problem since working from home where i get broken calls with my softphone. To start with i put it down to my ISP/Router, but after some digging i noticed i am getting 400ms ping responses to my router at certain times of the day. All other devices on my network get <2ms ping responses. Reboot my surfacebook and pings go back to <5ms. After doing some testing i realised that it was Firefox causing the issues, soon as i close firefox, pings drop back to <2ms. Open firefox and work work on it for an hour or two and they creep back up to 400ms, close it and they drop. It's a test i have run multiple times as i didn't believe a browser would do this. Because i work in IT and i haven't reloaded my laptop for at least a year i thought i'd reload a fresh build of Windows...with just drivers and firefox....same problem. I have also run a stress test on the CPU / Memory to see if that had the same results, it doesn't.

Asked by kwolton 5 ezinsukwini ezidlule

Last reply by kwolton 10 amahora adlule

Error message when moving messages to a folder (version 78.1.9, 32-bit)

I installed the latest version of TB (78.1.9, 32-bit) on a Surface 10 running Windows 10, and when I move emails to a folder, I get the following error message: "Cannot c… (funda kabanzi)

I installed the latest version of TB (78.1.9, 32-bit) on a Surface 10 running Windows 10, and when I move emails to a folder, I get the following error message:

"Cannot convert JavaScript object into an array arg 1 [nslMsgFolderNotificationService.notifyMsgsMoveCopyCompleted]

The transferred messages appear to remain in the original location for a while, but after a while, or after clicking on another folder and returning to the inbox, they have been moved.

Asked by jcamacho111 5 ezinsukwini ezidlule

Last reply by jcamacho111 4 ezinsukwini ezidlule

Mouse scroll wheel plus Ctrl no longer changes fron size since version 78

Since upgrading to version 78 (and also in 78.1), scrolling the mouse wheel with the control key held down no longer changes the font size in the displayed message (i.e. … (funda kabanzi)

Since upgrading to version 78 (and also in 78.1), scrolling the mouse wheel with the control key held down no longer changes the font size in the displayed message (i.e. it has no effect). Ctrl and + or - keyboard shortcuts work as expected.

Asked by s.fuld 3 ezinsukwini ezidlule

Last reply by s.fuld 2 ezinsukwini ezidlule

Printing e-mails

I am on Windows 10, Thunderbird 80.0b1 (32-bit) and have an HP OfficeJet Pro 8720 printer. None of the print.printer lines appear in my Thunderbird config so hitting the… (funda kabanzi)

I am on Windows 10, Thunderbird 80.0b1 (32-bit) and have an HP OfficeJet Pro 8720 printer. None of the print.printer lines appear in my Thunderbird config so hitting the Print key for an e-mail opens up a totally blank box. All of the print.printer lines do appear in my Firefox config and I can print content from it.

Asked by bobd5221 3 ezinsukwini ezidlule

Last reply by bobd5221 2 ezinsukwini ezidlule

Import Microsoft Live.com contacts and calendar

I used to love and use Firefox exclusively, however it seems that for the past year it's because more like just another corporate giant which locks you into a circular lo… (funda kabanzi)

I used to love and use Firefox exclusively, however it seems that for the past year it's because more like just another corporate giant which locks you into a circular loop leading absolutely nowhere.

I started off today downloading the Thunderbird email client as a replacement for the Windows 10 native email app (which Microsoft has actually conscientiously chosen to NOT include a basic yet necessary feature called "forward AS ATTACHMENT"!) to use with my Microsoft Live.com email account.

It seemed really great, that is until I looked into getting it to work with my contacts and calendar (without simply "importing" them into a local static copy which is yet another thing in my life that I would have to keep track of and update!

I truly hoping that Thunderbird can indeed both access and use my ONLINE contacts AND calendar, so I thought that I would at least ask before I ditch and trash your apps.

If so, please tell me how this can be configured (and why it's NOT easily found - because I DID search your support website BEFORE asking a question). If not, too bad, so sad, sayonara baby!

Asked by robturpin 19 amahora adlule

Last reply by robturpin 17 amahora adlule

Why are some requests in a page being blocked?

When I use Firefox 78 all requests are allowed. When I use FF 79, some (few) requests are blocked. Those requests break the page from loading properly. There are no messa… (funda kabanzi)

When I use Firefox 78 all requests are allowed. When I use FF 79, some (few) requests are blocked. Those requests break the page from loading properly. There are no messages in the console that suggest anything is being blocked. And the network tab just shows "blocked" on the request with no indication why it was blocked. I have not requested those URLs be blocked and the context menu has no "Unblock" option. Other requests that were slightly before and very similar looking were not blocked, some that come after and look similar are not blocked.

I have disabled all blocking features in Security & Privacy. Still blocked. (I don't think it was S&P blocking, there are no warnings etc.)

Otherwise, this an "out of the box" install with no changes made. Myself and a colleague are having the same problem with the same URLs being blocked. Other browsers, and earlier versions of FF are fine. Only FF 79 is experiencing the problem. I read the release notes, nothing stood out to me as a reason to block anything without an explanation.

(You won't be able to browse to our Jira, we 403 any requests from the internet. And these resources causing the problem are only needed after you login.)

Any suggestions on how to work out why those specific requests are blocked??

Asked by max_allan 4 ezinsukwini ezidlule

Last reply by max_allan 4 ezinsukwini ezidlule

Excessive RAM usage

Hello everyone! I'm using Firefox 79 (64 bit on Windows 10). It happens that FF consumes a lot of RAM compared to any chromium browser. For example: just launched, FF con… (funda kabanzi)

Hello everyone! I'm using Firefox 79 (64 bit on Windows 10). It happens that FF consumes a lot of RAM compared to any chromium browser. For example: just launched, FF consumes 400/500MB, Chromium 200/250. And it happens with every kind of sites opened. I tried to disable the extensions (I use only ublock and bitwarden), but nothing changed. I saw a difference when launching FF in safe mode, the RAM usage is lower. In fact, in the windows task manager, I saw a process of FF consuming a lot of RAM, I closed it and... the browser was still working! I don't know what to think, I tried all the troubleshooting procedures reccomended by Mozilla. Any ideas? Thanks!

Asked by Pepe21 5 amahora adlule

Last reply by Pepe21 2 amahora adlule

Firefox browser

Firefox try's to restore session when I open it. The option is not set, I have reloaded windows, reloaded Firefox and restored Firefox. None of which helped. I have ch… (funda kabanzi)

Firefox try's to restore session when I open it. The option is not set, I have reloaded windows, reloaded Firefox and restored Firefox. None of which helped. I have checked the profile, cycled the option to no avail. I am on an HP computer, no help from their tech support, Win 10 , Tech support ?$?, and one previous try on this forum. Anyone got anything, please?

Asked by tom.small 1 usuku oludlule

Last reply by tom.small 1 usuku oludlule

Transferring data from maps.googleapis.com... slows Firefox. Why?

I see the message I've quoted in the subject line "Transferring data from maps.googleapis.com..." in the status bar when I'm on the site of the public library near me. I … (funda kabanzi)

I see the message I've quoted in the subject line "Transferring data from maps.googleapis.com..." in the status bar when I'm on the site of the public library near me. I am not doing anything with Google Maps. Google Maps is not open in another tab, I have closed Firefox and restarted since the last time I used Google Maps.

I wouldn't care if it didn't slow down Firefox. Sometimes it's stuck there for 30 seconds or more on an otherwise fast connection. Thanks.

Asked by Len 1 usuku oludlule

Last reply by Len 5 amahora adlule

Security Problem - Passwords from another logged off account still show up when a new user logs in.

I Logged off my account and uninstalled* Firefox and still ALL of my passwords appear when another person logs into the computer after reinstalling Firefox again, fortuna… (funda kabanzi)

I Logged off my account and uninstalled* Firefox and still ALL of my passwords appear when another person logs into the computer after reinstalling Firefox again, fortunately this is my home office we are talking about.

Is there any explanation for this behavior or something I'm missing?

  • I also made sure to delete every folder called "Mozilla" on my system, that includes:

ProgramData Roaming Program Files etc ... Also cleaned the registry.

PD: I Checked the Lockwise app on the other person's phone and fortunately the problem seems to be isolated to the computer itself.

Asked by Terry Williams 6 ezinsukwini ezidlule

Last reply by Terry Williams 3 ezinsukwini ezidlule

Cannot insert photos into emails

Ever since updating Thunderbird to version 80.0b1 (which says 32bit even though my computer is 64bit) I have been unable to insert images into emails. I have checked to … (funda kabanzi)

Ever since updating Thunderbird to version 80.0b1 (which says 32bit even though my computer is 64bit) I have been unable to insert images into emails. I have checked to make sure I have it set NOT to use Alternate Text. But when I insert the image, all that shows is a white box. If I wait a bit I will get an error message that says: "Unable to save your message as draft. There was an error attaching (name of image file). Please check that you have access to the file." The image is a photo I have saved on my desktop. Doesn't matter which image I try to insert, I get the same results. Only way I can send an image is to attach it. Can someone PLEASE help me get this straightened out? Thanks so much! ~ Marie ~

Asked by GrammieRee 1 usuku oludlule

Last reply by GrammieRee 1 usuku oludlule

Timing out when sending attachments using version 68.11.0

I have been using TB for 15 years and never had this issue where I send an attachment and if it does go through it take 5 or more minutes to send. Then when it happens to… (funda kabanzi)

I have been using TB for 15 years and never had this issue where I send an attachment and if it does go through it take 5 or more minutes to send. Then when it happens to go through it says it was sent but a copy is not in my out box and then that hangs up for 5 or more minutes after hitting retry over and over again. I have unchecked and turned off in McAfee the realtime scanning, I have tried to change the outgoing port, I have tried a different computer, I have called Verizon to see if there was anything going on with them. At this point I have no idea what to do. I rely on TB for all my business and personnel needs. I need a solution please. Thanks, Steve

Asked by metrorep 3 ezinsukwini ezidlule

Last reply by metrorep 2 ezinsukwini ezidlule

Input delay in search field on Google-related sites

I'm using Firefox 79.0 on Win10 x64. When I'm searching on Google, Facebook or Youtube, there is a 10-20 seconds delay between my input and its display in search field, a… (funda kabanzi)

I'm using Firefox 79.0 on Win10 x64. When I'm searching on Google, Facebook or Youtube, there is a 10-20 seconds delay between my input and its display in search field, and it's displaying symbols I entered at 1 symbol in 1-2 seconds. After around a minute the delay cuts to minimal and I can use the search normally (but by that time site is already responding to the earlier input which sometimes can be in wrong keyboard layout or misspelled because I didn't see what I was typing until 1 minute after I typed it). I don't have this problems at the websites that are not Google-related, also I don't have it in other browsers. I've tried restarting Firefox (obviously, as this problem persists for weeks now) and/or clearing cache, didn't help.

Asked by Daniela Chris 2 ezinsukwini ezidlule

Last reply by Daniela Chris 2 ezinsukwini ezidlule

Firefox caused(?) Blue screen of Death

Hello, I've experienced a blue screen of death on my machine as listed below, which seems to point that Firefox.exe is the starting point of the BSOD. I had around 8 tabs… (funda kabanzi)

Hello,

I've experienced a blue screen of death on my machine as listed below, which seems to point that Firefox.exe is the starting point of the BSOD.

I had around 8 tabs open at the time of which 2-3 Twitch.tv channels, Private mode tabs with several websites with a variance of content-typed on them.

However, I had these open in the background while I was playing a game and at some point my computer just rebooted.

It hasn't happened another time (yet) and it is the first time I've had a BSOD for quite some time so it kind of scared me.

I had Hardware Acceleration turned on and Content Process limit was set to 8(Default).

The Nvidia drivers I have installed are: 451.67 (09-07-2020)

*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b)
An exception happened while executing a system service routine.
Arguments:
Arg1: 00000000c0000005, Exception code that caused the bugcheck
Arg2: fffff802404d800c, Address of the instruction which caused the bugcheck
Arg3: ffff8283464fef90, Address of the context record for the exception that caused the bugcheck
Arg4: 0000000000000000, zero.

Debugging Details:
------------------


KEY_VALUES_STRING: 1

    Key  : Analysis.CPU.Sec
    Value: 2

    Key  : Analysis.DebugAnalysisProvider.CPP
    Value: Create: 8007007e on MIYA

    Key  : Analysis.DebugData
    Value: CreateObject

    Key  : Analysis.DebugModel
    Value: CreateObject

    Key  : Analysis.Elapsed.Sec
    Value: 2

    Key  : Analysis.Memory.CommitPeak.Mb
    Value: 78

    Key  : Analysis.System
    Value: CreateObject


BUGCHECK_CODE:  3b

BUGCHECK_P1: c0000005

BUGCHECK_P2: fffff802404d800c

BUGCHECK_P3: ffff8283464fef90

BUGCHECK_P4: 0

CONTEXT:  ffff8283464fef90 -- (.cxr 0xffff8283464fef90)
rax=0000000000000000 rbx=ffffce0d5ea36080 rcx=fffffffffffffffd
rdx=0000000000000000 rsi=ffffce0d5d3a4080 rdi=0000000000000000
rip=fffff802404d800c rsp=ffff8283464ff998 rbp=ffff8283464ffa80
 r8=ffff95046faf9001  r9=000002016af88590 r10=fffff8024086e2e0
r11=00000000005a3c10 r12=0000020183abe000 r13=0000020183d14078
r14=ffff8283464ffa08 r15=0000000000000001
iopl=0         nv up ei ng nz na pe nc
cs=0010  ss=0018  ds=002b  es=002b  fs=0053  gs=002b             efl=00050282
nt!PsGetCurrentServerSilo+0x2c:
fffff802`404d800c c3              ret
Resetting default scope

BLACKBOXBSD: 1 (!blackboxbsd)


BLACKBOXNTFS: 1 (!blackboxntfs)


BLACKBOXPNP: 1 (!blackboxpnp)


BLACKBOXWINLOGON: 1

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

'''PROCESS_NAME:  firefox.exe'''

STACK_TEXT:  
ffff8283`464ff998 fffff802`40870c4c : ffffce0d`5d3a4080 ffff8283`464ffa80 ffffce0d`5d3a4080 00000000`00000000 : nt!PsGetCurrentServerSilo+0x2c
ffff8283`464ff9a0 fffff802`4086e304 : ffffce0d`5d3a4080 00000201`73938600 00000000`00000000 00000201`8fa00000 : nt!PsLookupThreadByThreadId+0x3c
ffff8283`464ff9d0 fffff802`405ef475 : ffffce0d`5d3a4080 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!NtAlertThreadByThreadId+0x24
ffff8283`464ffa00 00007ff8`4810bb84 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KiSystemServiceCopyEnd+0x25
0000005f`fadff848 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : 0x00007ff8`4810bb84


SYMBOL_NAME:  nt!PsGetCurrentServerSilo+2c

MODULE_NAME: nt

IMAGE_NAME:  ntkrnlmp.exe

IMAGE_VERSION:  10.0.19041.388

STACK_COMMAND:  .cxr 0xffff8283464fef90 ; kb

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET:  2c

FAILURE_BUCKET_ID:  0x3B_c0000005_nt!PsGetCurrentServerSilo

OS_VERSION:  10.0.19041.1

BUILDLAB_STR:  vb_release

OSPLATFORM_TYPE:  x64

OSNAME:  Windows 10

FAILURE_ID_HASH:  {ca3838bc-6517-b4b6-f083-461080433ddb}

Followup:     MachineOwner
---------

Asked by cosplayking 2 ezinsukwini ezidlule

Last reply by cosplayking 2 ezinsukwini ezidlule

problem with display of messages

from today i cannot open old messages for one of my email addresses. I have 2 emails on one ThunderdBird Portable - one of them is working correctly - I can see inMails, … (funda kabanzi)

from today i cannot open old messages for one of my email addresses. I have 2 emails on one ThunderdBird Portable - one of them is working correctly - I can see inMails, send and everything - second one - I can only see messages that are received today.

On the list I have all - subject, sender, date. When I try to open any mail - I do not see any contents and when I am trying to open any message in new window - it opens last email from today - no mather which of old email I try to open.

Emails that are "send" are working also properly - this error infected only InMails from 1 emial address.

Asked by szymon.kardas 8 amahora adlule

Last reply by szymon.kardas 8 amahora adlule