X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Address bar search with single word does not work

Kuphostiwe

When I perform a single word search in the firefox address bar, such as 'asdf', 'google' 'test', i get rediredted to sitecrafting.com At first a web logo for sitecrafting shows up but my single word search is still in the address bar. Then after a second or two the sitecrafting.com address appears in the address bar and the screen refreshes to the sitecrafting.com website.

However, if i do a multiple word serch in the address bar, then i get a google search as expected. For instance 'asdf asdf' give me a google search results page for that two worded phrase.

I have done the keyword.url reset. I have uninstalled firefox and removed all profile/preference and then reinstalled. I have tested in safe mode with all addons disabled. None of these have fixed the problem.

Please oh please help me!!!!

When I perform a single word search in the firefox address bar, such as 'asdf', 'google' 'test', i get rediredted to sitecrafting.com At first a web logo for sitecrafting shows up but my single word search is still in the address bar. Then after a second or two the sitecrafting.com address appears in the address bar and the screen refreshes to the sitecrafting.com website. However, if i do a multiple word serch in the address bar, then i get a google search as expected. For instance 'asdf asdf' give me a google search results page for that two worded phrase. I have done the keyword.url reset. I have uninstalled firefox and removed all profile/preference and then reinstalled. I have tested in safe mode with all addons disabled. None of these have fixed the problem. Please oh please help me!!!!

Eminye Imininingwane Yohlelo

Fakela amapulagi

  • Shockwave Flash 11.7 r700
  • npsitesafety
  • Next Generation Java Plug-in 10.25.2 for Mozilla browsers
  • NPRuntime Script Plug-in Library for Java(TM) Deploy
  • Google Talk Plugin Video Accelerator version:0.1.44.29
  • Version 4.0.3.13724
  • VLC media player Web Plugin 2.0.6
  • Google Update
  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape 10.1.7
  • Picasa plugin
  • GEPlugin
  • 5.1.20125.0
  • Garmin Communicator Plug-In 4.0.4.0
  • Amazon MP3 Downloader Plugin 1.0.17
  • CANON iMAGE GATEWAY Album Plugin Utility Module for IJ
  • Windows Activation Technologies Plugin for Mozilla

Isisebenziso

  • Firefox 22.0
  • Umsebenzisi oyi-ejenti: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:22.0) Gecko/20100101 Firefox/22.0
  • I-URL Yokweseka: http://support.mozilla.org/1/firefox/22.0/WINNT/en-US/

Izandiso

  • Troubleshooter 1.1a (troubleshooter@mozilla.org)
  • AVG SafeGuard toolbar 15.3.0.11 (avg@toolbar) (Akusebenzi)
  • Symantec Intrusion Prevention 11.3.0.9 - 5 ({BBDA0591-3099-440a-AA10-41764D9DB4DB}) (Akusebenzi)

I-Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Imidwebo

  • adapterDescription: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x2a42
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: igdumdx32 igd10umd32 igd10umd32
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: Unknown
  • adapterRAM2:
  • adapterVendorID: 0x8086
  • adapterVendorID2:
  • clearTypeParameters: Gamma: 3600 Pixel Structure: RGB ClearType Level: 100 Enhanced Contrast: 300
  • direct2DEnabled: False
  • direct2DEnabledMessage: [u'tryNewerDriver', u'8.1500.1000.2202']
  • directWriteEnabled: False
  • directWriteVersion: 6.1.7600.16972
  • driverDate: 8-13-2009
  • driverDate2:
  • driverVersion: 8.15.10.1872
  • driverVersion2:
  • info: {u'AzureCanvasBackend': u'skia', u'AzureFallbackCanvasBackend': u'cairo', u'AzureContentBackend': u'none'}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • webglRenderer: Google Inc. -- ANGLE (Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family)
  • windowLayerManagerType: Direct3D 9

Okuthandwayo Okulungisiwe

  • browser.cache.disk.capacity: 358400
  • browser.cache.disk.smart_size.first_run: False
  • browser.cache.disk.smart_size.use_old_max: False
  • browser.cache.disk.smart_size_cached_value: 358400
  • browser.places.smartBookmarksVersion: 4
  • browser.startup.homepage_override.buildID: 20130618035212
  • browser.startup.homepage_override.mstone: 22.0
  • dom.mozApps.used: True
  • extensions.lastAppVersion: 22.0
  • keyword.URL: http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&q=
  • network.cookie.prefsMigrated: True
  • places.history.expiration.transient_current_max_pages: 50090
  • plugin.disable_full_page_plugin_for_types: application/pdf
  • plugin.importedState: True
  • privacy.cpd.offlineApps: True
  • privacy.cpd.siteSettings: True
  • privacy.sanitize.migrateFx3Prefs: True
  • privacy.sanitize.timeSpan: 0

Misc

  • Umsebenzisi JS: Cha
  • Ukufinyeleleka: Cha
Amit Kumar Thakur
  • Locale Leader
70 izisombululo 859 izimpendulo
Kuphostiwe

Hello,

The Reset Firefox feature can fix many issues by restoring Firefox to its factory default state while saving your essential information. Note: This will cause you to lose any Extensions, Open websites, and some Preferences.

To Reset Firefox do the following:

  1. Go to Firefox > Help > Troubleshooting Information.
  2. Click the "Reset Firefox" button.
  3. Firefox will close and reset. After Firefox is done, it will show a window with the information that is imported. Click Finish.
  4. Firefox will open with all factory defaults applied.

Further information can be found in the Refresh Firefox - reset add-ons and settings article.

Did this fix your problems? Please report back to us!

Thank you.

Hello, The Reset Firefox feature can fix many issues by restoring Firefox to its factory default state while saving your essential information. Note: ''This will cause you to lose any Extensions, Open websites, and some Preferences.'' To Reset Firefox do the following: #Go to Firefox > Help > Troubleshooting Information. #Click the "Reset Firefox" button. #Firefox will close and reset. After Firefox is done, it will show a window with the information that is imported. Click Finish. #Firefox will open with all factory defaults applied. Further information can be found in the [[Reset Firefox – easily fix most problems]] article. Did this fix your problems? Please report back to us! Thank you.
kobe 441 izisombululo 5048 izimpendulo
Kuphostiwe
Try the search reset addon. https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/searchreset/
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8693 izisombululo 71058 izimpendulo
Kuphostiwe

Impendulo Ewusizo

If you enter a single word in the address bar, Firefox will try it has a URL (e.g., if you enter asdf, it will try http://asdf/). Your ISP either can honestly report that there is no such domain, in which case it would be referred to Google search, or could return its own search page instead. One of these is more lucrative than the other. :-)

I'm not sure anyone has found a way to force Firefox to send a single word (i.e., a submission with no spaces) to the keyword search service. And many times you will want a "single word" such as google.com to be tried as a domain instead of searched. Maybe there's an add-on that can tell the difference?

If you enter a single word in the address bar, Firefox will try it has a URL (e.g., if you enter asdf, it will try http://asdf/). Your ISP either can honestly report that there is no such domain, in which case it would be referred to Google search, or could return its own search page instead. One of these is more lucrative than the other. :-) I'm not sure anyone has found a way to force Firefox to send a single word (i.e., a submission with no spaces) to the keyword search service. And many times you will want a "single word" such as google.com to be tried as a domain instead of searched. Maybe there's an add-on that can tell the difference?

Umnikazi wombuzo

Thank you all for your replys!

I have tried the reset button in Help->Troubleshooting. Does not fix the problem.

I have also installed the Reset plugin without any luck.

I guess I am leaning towards my ISP not responding with the correct domain info. If i do a single word search that begins with a special character such as ';2345', '[sfgn', etc the search works okay. but without a special character first, same issue.

Thank you all for your replys! I have tried the reset button in Help->Troubleshooting. Does not fix the problem. I have also installed the Reset plugin without any luck. I guess I am leaning towards my ISP not responding with the correct domain info. If i do a single word search that begins with a special character such as ';2345', '[sfgn', etc the search works okay. but without a special character first, same issue.
philipp
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5306 izisombululo 23424 izimpendulo
Kuphostiwe

you could try changing to a different dns server on your system, like the one offered by google: https://developers.google.com/speed/public-dns/

you could try changing to a different dns server on your system, like the one offered by google: https://developers.google.com/speed/public-dns/

Umnikazi wombuzo

Philipp,

After changing my IPv4 DNS to the google DNS (8.8.8.8 and 8.8.4.4), and verifying with ipconfig, I am still have the save problem. I tried ctrl-shift-del to clear everything, resetting, and safe mode, but still no working search for single word.

Thanks!

Philipp, After changing my IPv4 DNS to the google DNS (8.8.8.8 and 8.8.4.4), and verifying with ipconfig, I am still have the save problem. I tried ctrl-shift-del to clear everything, resetting, and safe mode, but still no working search for single word. Thanks!
philipp
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5306 izisombululo 23424 izimpendulo
Kuphostiwe

does anything related to sitecrafting[dot]com show up when you run a scan with the hijackthis tool from http://sourceforge.net/projects/hjt/?

does anything related to sitecrafting[dot]com show up when you run a scan with the hijackthis tool from http://sourceforge.net/projects/hjt/?

Umnikazi wombuzo

No, not that I see. Would you like to see the log? I didn't see a way to upload it.

Thanks!

No, not that I see. Would you like to see the log? I didn't see a way to upload it. Thanks!
finitarry 251 izisombululo 3421 izimpendulo
Kuphostiwe

Sounds as if you have some malware hijacking your searches. Try these:

If these don't find it or can't clear it, post in one of these forums for specialized malware removal help:

Sounds as if you have some malware hijacking your searches. Try these: * Malwarebytes' Anti-Malware - http://www.malwarebytes.org/mbam.php * SuperAntispyware - http://www.superantispyware.com/ * Spybot Search & Destroy - http://www.safer-networking.org/en/index.html * AdAware - http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/ If these don't find it or can't clear it, post in one of these forums for specialized malware removal help: * http://www.spywarewarrior.com/index.php * http://www.spywareinfoforum.com/ * http://bleepingcomputer.com/ * http://www.thespykiller.co.uk/index.php?board=3.0 * http://forums.whatthetech.com/index.php?showforum=27
philipp
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5306 izisombululo 23424 izimpendulo
Kuphostiwe

no, if there's nothing obvious pointing to that page, then i probably wouldn't get anything out of it either - is the same issue also occurring with other browsers on the same machine?

no, if there's nothing obvious pointing to that page, then i probably wouldn't get anything out of it either - is the same issue also occurring with other browsers on the same machine?
DOG425 0 izisombululo 15 izimpendulo
Kuphostiwe

Impendulo Ewusizo

Sorry for waking this old thing but if someone finds this thread and have the same problem (like I just did) then this solved it for me:

  1. open about:config and click past warning
  2. find key network.dns.ignoreHostonly and set to true

Good luck!

Sorry for waking this old thing but if someone finds this thread and have the same problem (like I just did) then this solved it for me: # open ''about:config'' and click past warning # find key '''network.dns.ignoreHostonly''' and set to '''true''' Good luck!
Costa 0 izisombululo 8 izimpendulo
Kuphostiwe

So, the problem seems to be DNS hijacking. Your ISP (Time Warner or Verizon or another) has decided to 'help' you resolve your incorrectly entered website address (your single-word search). By help, I mean redirect you to a page where they can serve you ads.

I've solved this before for verizon by logging into my browser and disabling a setting, I can't recall which one, but I can't seem to fix it for Time Warner. Any help would rock!

So, the problem seems to be DNS hijacking. Your ISP (Time Warner or Verizon or another) has decided to 'help' you resolve your incorrectly entered website address (your single-word search). By help, I mean redirect you to a page where they can serve you ads. I've solved this before for verizon by logging into my browser and disabling a setting, I can't recall which one, but I can't seem to fix it for Time Warner. Any help would rock!
kobe 441 izisombululo 5048 izimpendulo
Kuphostiwe

You would need to contact your ISP by phone I think to disable the DNS/BS hijacking.

You would need to contact your ISP by phone I think to disable the DNS/BS hijacking.
Costa 0 izisombululo 8 izimpendulo
Kuphostiwe

Already tried. They don't know what I'm talking about, haha.

Already tried. They don't know what I'm talking about, haha.
philipp
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5306 izisombululo 23424 izimpendulo
Kuphostiwe

...or just configure your OS to use a different dns-server, like google's one mentioned above.

...or just configure your OS to use a different dns-server, like google's one [https://support.mozilla.org/en-US/questions/963366#answer-450514 mentioned above].
Costa 0 izisombululo 8 izimpendulo
Kuphostiwe

I fixed it by switching to Google's Public DNS servers (https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using) and then restarting my computer. This only fixes it for my laptop though, and I'm not entirely sure what else changed as a result.

I fixed it by switching to Google's Public DNS servers (https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using) and then restarting my computer. This only fixes it for my laptop though, and I'm not entirely sure what else changed as a result.
Costa 0 izisombululo 8 izimpendulo
Kuphostiwe

Hey Philipp, can you break down what that means for me? Doesn't my machine have to go through the router / modem to get to Google? I'm not sure I know enough to know how exactly this solves the issue, and what new problems it might create.

Hey Philipp, can you break down what that means for me? Doesn't my machine have to go through the router / modem to get to Google? I'm not sure I know enough to know how exactly this solves the issue, and what new problems it might create.

Okulungisiwe ngu Costa

philipp
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
5306 izisombululo 23424 izimpendulo
Kuphostiwe

DNS is there to resolve a human readable hostname like google.com into an IP like 173.194.112.32. by changing your system's dns server you're outsourcing this resolving part (like a phone-book for IP addresses) on your laptop from the one provided by your isp to google's dns server. you might also be able to set that directly on your router, but this may depend by model.

for more details on the issue please also refer to the documentation on google's page...

DNS is there to resolve a human readable hostname like google.com into an IP like 173.194.112.32. by changing your system's dns server you're outsourcing this resolving part (like a phone-book for IP addresses) on your laptop from the one provided by your isp to google's dns server. you might also be able to set that directly on your router, but this may depend by model. for more details on the issue please also refer to the documentation on google's page...
Costa 0 izisombululo 8 izimpendulo
Kuphostiwe

Thanks, Philipp!

Thanks, Philipp!
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8693 izisombululo 71058 izimpendulo
Kuphostiwe

Hi dog425, that preference might only work if you have one of the family of Tab Utilities extensions installed. Do you have one of those?

Hi dog425, that preference might only work if you have one of the family of Tab Utilities extensions installed. Do you have one of those?