X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Firefox 14, along with other browsers, suddenly extremely slow

Kuphostiwe

Windows 7 Firefox 14, Thunderbird 13 Intel i7, 8g ram Wireless 12 mbps connection on home router No new software loaded by user I do not load unnecessary BS like toolbars, or allow software to be loaded from websites or unknown sources. MS Security Essentials is and always has been updated, and does not report malware, spyware, or virus'. Attempted to reset Firefox with no effect. Set Firefox to 'No Proxy' with no effect. Reset modem/router with no effect. Rebooted Windows 7 with no effect. Local activity (viewing pictures, Word, Quicken) runs normal and instantaneous.

No issues while using Cox connection in Las Vegas, but after transferring concerned laptop to new locale - Denver, CO - everything slowed to a near stand still - ~4 minutes to load a page, no matter the the website. This happens on Firefox, IE, and Thunderbird. The broadband modem and router appear to be working correctly as other Windows-based and Mac-based computers, iPads, iPhones, and Android phones work normally. CPU, RAM, and disk resources are the same as before issue occurred, and appear normal. This issue also occurs when starting Firefox 14 in safe mode.

Windows 7 Firefox 14, Thunderbird 13 Intel i7, 8g ram Wireless 12 mbps connection on home router No new software loaded by user I do not load unnecessary BS like toolbars, or allow software to be loaded from websites or unknown sources. MS Security Essentials is and always has been updated, and does not report malware, spyware, or virus'. Attempted to reset Firefox with no effect. Set Firefox to 'No Proxy' with no effect. Reset modem/router with no effect. Rebooted Windows 7 with no effect. Local activity (viewing pictures, Word, Quicken) runs normal and instantaneous. No issues while using Cox connection in Las Vegas, but after transferring concerned laptop to new locale - Denver, CO - everything slowed to a near stand still - ~4 minutes to load a page, no matter the the website. This happens on Firefox, IE, and Thunderbird. The broadband modem and router appear to be working correctly as other Windows-based and Mac-based computers, iPads, iPhones, and Android phones work normally. CPU, RAM, and disk resources are the same as before issue occurred, and appear normal. This issue also occurs when starting Firefox 14 in safe mode.

Eminye Imininingwane Yohlelo

Lokhu kwenzekile

Ngaso sonke isikhathi lapho i-Firefox ivulwa

Lokhu kwaqala ngenkathi...

Computer was moved from one domain to another.

Fakela amapulagi

  • NPRuntime Script Plug-in Library for Java(TM) Deploy
  • Next Generation Java Plug-in 10.5.1 for Mozilla browsers
  • The QuickTime Plugin allows you to view a wide variety of multimedia content in Web pages. For more information, visit the QuickTime Web site.
  • 4.1.10329.0
  • NPWLPG
  • iTunes Detector Plug-in
  • Shockwave Flash 11.1 r102
  • Yahoo Application State Plugin version 1.0.0.7
  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape "9.4.5"
  • The plug-in allows you to open and edit files using Microsoft Office applications
  • Office Authorization plug-in for NPAPI browsers

Isisebenziso

  • I-ejenti Engumsebenzisi: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1

Eminye Imininingwane

Windows 7
Firefox 14, Thunderbird 13
Intel i7, 8g ram
Wireless 12 mbps connection on home router
No new software loaded by user
I do not load unnecessary BS like toolbars, or allow software to be loaded from websites or unknown sources.
MS Security Essentials is and always has been updated, and does not report malware, spyware, or virus'.
Attempted to reset Firefox with no effect.
Set Firefox to 'No Proxy' with no effect.
Reset modem/router with no effect.
Rebooted Windows 7 with no effect.
Local activity (viewing pictures, Word, Quicken) runs normal and instantaneous.
No issues while using Cox connection in Las Vegas, but after transferring concerned laptop to new locale - Denver, CO - everything slowed to a near stand still - ~4 minutes to load a page, no matter the the website. This happens on Firefox, IE, and Thunderbird. The broadband modem and router appear to be working correctly as other Windows-based and Mac-based computers, iPads, iPhones, and Android phones work normally. CPU, RAM, and disk resources are the same as before issue occurred, and appear normal. This issue also occurs when starting Firefox 14 in safe mode.

user633449 1539 izisombululo 10745 izimpendulo
Kuphostiwe

So everything on your computer is running slower? I would try then contacting your ISP to see if there is a network connection issue. Or, Download and Install MalwareBytes Anti-Malware, run a full Scan. http://www.malwarebytes.org/. This helps check that there are no viruses on your computer causing issues. You can uninstall this program after you clean off any infections.

So everything on your computer is running slower? I would try then contacting your ISP to see if there is a network connection issue. Or, Download and Install MalwareBytes Anti-Malware, run a full Scan. [http://www.malwarebytes.org/ http://www.malwarebytes.org/]. This helps check that there are no viruses on your computer causing issues. You can uninstall this program after you clean off any infections.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17680 izisombululo 159964 izimpendulo
Kuphostiwe

Try to boot the computer in Windows Safe mode with network support (press F8 on the boot screen) as a test to see if that works.

Try to boot the computer in Windows Safe mode with network support (press F8 on the boot screen) as a test to see if that works.

Umnikazi wombuzo

Thank you for your response. :~) I tried rebooting in Safe Mode w/networking - no effect.

MS Essentials is updated and reports no malicious software.

Other OS' on various devices work correctly on the same router.

Firefox, IE, and Thunderbird *boot* quickly, but communication within them seems to be the problem.

Thank you for your response. :~) I tried rebooting in Safe Mode w/networking - no effect. MS Essentials is updated and reports no malicious software. Other OS' on various devices work correctly on the same router. Firefox, IE, and Thunderbird *boot* quickly, but communication within them seems to be the problem.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17680 izisombululo 159964 izimpendulo
Kuphostiwe

What is the CPU load when this happens?

What is the CPU load when this happens?
VyKng 0 izisombululo 3 izimpendulo
Kuphostiwe

Impendulo Ewusizo

My problem is just with Firefox 14 and Flash. IE works perfectly. Flash in FF has been messed up in all of the latest builds. So either it is a FF problem or an Adobe problem...period!!!

My problem is just with Firefox 14 and Flash. IE works perfectly. Flash in FF has been messed up in all of the latest builds. So either it is a FF problem or an Adobe problem...period!!!

Umnikazi wombuzo

CPU load on processor 0 is <3%, with the other processors parked.

Update - Now that I'm back from vacation and on my home domain (Cox Comm), everything works normally. I suspect some sort of security certificate was needed and the system or browser wasn't updated properly. I don't really know much about them, so I'm just guessing.

CPU load on processor 0 is <3%, with the other processors parked. Update - Now that I'm back from vacation and on my home domain (Cox Comm), everything works normally. I suspect some sort of security certificate was needed and the system or browser wasn't updated properly. I don't really know much about them, so I'm just guessing.

Okulungisiwe ngu sfxlover

SkullPlot 0 izisombululo 8 izimpendulo
Kuphostiwe

Hello, I seem to be having this issue currently. It just started recently, and seemingly out of nowhere. I'm an IT pro and there's no eerie things going on in the network, in the dll handles, not in any place I can find is there a problem... But firefox still runs "choppy" while scrolling through, or viewing other tabs/pages. I have even attempted the "Don't load tabs until I select them" fix, to no avail.

My computer is absolutely secure, with ESET Smart Security 5 business installed and running smoothly. Any new software is always loaded sandboxed so there are no chances of malware or viruses being the culprit. My guess is a plugin/extension compatibility issue, but I can't be sure and can't seem to single out which plugin, if any (maybe a combo?) are to blame.

Any guesses?...

Hello, I seem to be having this issue currently. It just started recently, and seemingly out of nowhere. I'm an IT pro and there's no eerie things going on in the network, in the dll handles, not in any place I can find is there a problem... But firefox still runs "choppy" while scrolling through, or viewing other tabs/pages. I have even attempted the "Don't load tabs until I select them" fix, to no avail. My computer is absolutely secure, with ESET Smart Security 5 business installed and running smoothly. Any new software is always loaded sandboxed so there are no chances of malware or viruses being the culprit. My guess is a plugin/extension compatibility issue, but I can't be sure and can't seem to single out which plugin, if any (maybe a combo?) are to blame. Any guesses?...
user633449 1539 izisombululo 10745 izimpendulo
Kuphostiwe

The Reset Firefox feature can fix many issues by restoring Firefox to its factory default state while saving your essential information. Note: This will cause you to lose any Extensions, Open websites, and some Preferences.

To Reset Firefox do the following:

  1. Go to Firefox > Help > Troubleshooting Information.
  2. Click the "Reset Firefox" button.
  3. Firefox will close and reset. After Firefox is done, it will show a window with the information that is imported. Click Finish.
  4. Firefox will open with all factory defaults applied.


Further information can be found in the Refresh Firefox - reset add-ons and settings article.

Did this fix your problems? Please report back to us!

The Reset Firefox feature can fix many issues by restoring Firefox to its factory default state while saving your essential information. Note: ''This will cause you to lose any Extensions, Open websites, and some Preferences.'' To Reset Firefox do the following: #Go to Firefox > Help > Troubleshooting Information. #Click the "Reset Firefox" button. #Firefox will close and reset. After Firefox is done, it will show a window with the information that is imported. Click Finish. #Firefox will open with all factory defaults applied. Further information can be found in the [[Reset Firefox – easily fix most problems]] article. Did this fix your problems? Please report back to us!
VyKng 0 izisombululo 3 izimpendulo
Kuphostiwe

That's about a Microsoft reply!!!! I did Reset Firefox and it didn't work. This is not just on one computer either, FF or Flash is messing up on several computers!!!!!

That's about a Microsoft reply!!!! I did Reset Firefox and it didn't work. This is not just on one computer either, FF or Flash is messing up on several computers!!!!!
chasinsf 0 izisombululo 1 izimpendulo
Kuphostiwe

I also have this problem with 14.0.1. All was ok until earlier in the week. Chrome is probably 10x faster right now. I ran my antivirus, etc. and all is ok. Seems like the worst is when logging into a site that requires authentication. Something seems to point to Firefox!

I also have this problem with 14.0.1. All was ok until earlier in the week. Chrome is probably 10x faster right now. I ran my antivirus, etc. and all is ok. Seems like the worst is when logging into a site that requires authentication. Something seems to point to Firefox!
VyKng 0 izisombululo 3 izimpendulo
Kuphostiwe

More than likely it's the plugin container, Flash or both!!!

More than likely it's the plugin container, Flash or both!!!
Ranex 0 izisombululo 1 izimpendulo
Kuphostiwe

Impendulo Ewusizo

The above described problems have not disappeared on my computers nor on my father’s computer. Firefox version we are using is 14.0.1. There is an optical fibre coming to my house and connection speed is 100 Mbps. Thus, the drop in perceived speed is huge. Firefox slows down also Internet Explorer, but these problems disappear once you close Firefox. I couldn’t find any fixes that would have worked and was forced to start using other browsers.

The above described problems have not disappeared on my computers nor on my father’s computer. Firefox version we are using is 14.0.1. There is an optical fibre coming to my house and connection speed is 100 Mbps. Thus, the drop in perceived speed is huge. Firefox slows down also Internet Explorer, but these problems disappear once you close Firefox. I couldn’t find any fixes that would have worked and was forced to start using other browsers.
Newbeak 4 izisombululo 69 izimpendulo
Kuphostiwe

I have Win7 Home premium and FF 15.0.1 Lately,I find that FF hangs for almost a full minute when I click on my Webmail Notifier app,and FF itself takes about 45 seconds to launch.The cursor still moves,but doesn't do anything.BTW,I always have the browser running in Sandboxie,and the interesting thing is this doesn't happen in an unsandboxed iteration of FF.I will post this on the Sandboxie forum as well-maybe it's not a FF issue.

Solved! It was the McAfee Site Advisor plug-in! God,I hate Mcafee! Ever since my ISP dumped F-Secure for McAfee,I have had headaches.Never had a problem with F-Secure.

I have Win7 Home premium and FF 15.0.1 Lately,I find that FF hangs for almost a full minute when I click on my '''Webmail Notifier''' app,and FF itself takes about 45 seconds to launch.The cursor still moves,but doesn't do anything.BTW,I always have the browser running in Sandboxie,and the interesting thing is this doesn't happen in an unsandboxed iteration of FF.I will post this on the Sandboxie forum as well-maybe it's not a FF issue. '''Solved! '''It was the ''McAfee Site Advisor'' plug-in! God,I hate Mcafee! Ever since my ISP dumped F-Secure for McAfee,I have had headaches.Never had a problem with F-Secure.

Okulungisiwe ngu Newbeak

SkullPlot 0 izisombululo 8 izimpendulo
Kuphostiwe

Hey everyone, just wanted to let you know I found a solution to the problem that I was experiencing. There's a program we use which main functionality is through the use of java.exe Or javaw.exe. Whenever we seem to use the process it causes this extreme 'lag' to happen with firefox. For now we just use the processes during separate times :/

Hey everyone, just wanted to let you know I found a solution to the problem that ''I'' was experiencing. There's a program we use which main functionality is through the use of java.exe Or javaw.exe. Whenever we seem to use the process it causes this extreme 'lag' to happen with firefox. For now we just use the processes during separate times :/

Okulungisiwe ngu SkullPlot

Newbeak 4 izisombululo 69 izimpendulo
Kuphostiwe

"Hey everyone, just wanted to let you know I found a solution to the problem that I was experiencing. There's a program we use which main functionality is through the use of java.exe Or javaw.exe. Whenever we seem to use the process it causes this extreme 'lag' to happen with firefox. For now we just use the processes during separate times :/ "

Well,between our two solutions,we have no doubt helped quite a few people!

"'''''Hey everyone, just wanted to let you know I found a solution to the problem that I was experiencing. There's a program we use which main functionality is through the use of java.exe Or javaw.exe. Whenever we seem to use the process it causes this extreme 'lag' to happen with firefox. For now we just use the processes during separate times :/ '''''" Well,between our two solutions,we have no doubt helped quite a few people!

Okulungisiwe ngu Newbeak