Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Weird problem with Firefox 6.

  • 36 uphendule
  • 67 zinale nkinga
  • 420 views
  • Igcine ukuphendulwa ngu bacvv

more options

Let me explain, when I open a webpage with a lot of images like for example an official thread about a game in a forum, the connection in Firefox is stuck, I mean It loads the web but not the images and saying "connecting with... " and It doesnt load any image.

But the weird thing is the connection is out forever, I mean if I go another website is still "connecting with..." and the only fix is reboot Firefox 6.

Also Let me explain what things I tried.

-IE and Google Chrome works fine. -Firefox 3.6.20 and Firefox 5.0.1 works fine. -APB+ disabled in Firefox 6, the problem is still there.

So I dont know what kind of problem this thing has, also browsing with 5.0.1 its not safe right? because its not longer supported.

Isisombululo esikhethiwe

Probably only changing network.http.max-connections to its old value of 30 is sufficient. The increase in Firefox 7 to 256 may be too much.

Funda le mpendulo ngokuhambisana nalesi sihloko 👍 3

All Replies (20)

more options

I have the same problem. It happens after 20-30 seconds after i start firefox 6. I start firefox go to google homepage click on news on the top bar the news page starts loading and WTF it freezes, I mean firefox as such does not hang but if I click on any link it just does not connect and gives the same message as in the OP. I opened Chrome and IE9 side by side and the website is working but in firefox nothing is happening. I restart but then also it is only after 2-3 times that the sites starts working. Firefox is getting on my nerves and sooner I will ditch it and go to IE9 or Chrome or even Opera. What shitty updates they are giving. As firefox was not opening websites I had to post this via Chrome.

I am thinking of posting it as a bug but don't know what subject/topic should I give.

Just for stats I have Firefox 6 on Windows 7 64bit, AMD Phenom II X6 1090T, 8GB Ram, ATI Radeon 6850.

more options

My stats are totally different than yours, so I guess its a Firefox problem.

more options

With 6.01 its the same problem...

more options

The problem is still there with 6.0.2, when we wil have a fix for this?

more options

Of course I followed all the "experts and disabled everything, removed cookies and turned of anything else but it still freezes. Mozilla seem to have lost all interest in customer support. Shame it is a great product. They were the same with Thunderbird, it was buggy, I complained and heard nothing.

more options

Same symptoms here. Started happening on FF 6.0 using Win 7. Works fine on a Vista PC. Is the problem only on Win 7?

more options

A possible cause is security software (firewall) that blocks or restricts Firefox or the plugin-container process without informing you, possibly after detecting changes (update) to the Firefox program.

Remove all rules for Firefox from the permissions list in the firewall and let your firewall ask again for permission to get full unrestricted access to internet for Firefox and the plugin-container process and the updater process.

See:


Start Firefox in Troubleshoot Firefox issues using Safe Mode to check if one of the extensions is causing the problem (switch to the DEFAULT theme: Firefox (Tools) > Add-ons > Appearance/Themes).

more options

Thanks for the help cor-el, but you are wrong, I tried with differents PCs even with no firewalls and the problem is still there.

more options

Did you make changes to network.http prefs on the about:config page or changed other prefs to tweak Firefox?

You can also try to disable IPv6 to see if that helps.

more options

Sorry cor-el but I did not change nothing in there and I tried the IPv6 thing and the problem is still there.

Like I said this only happens in Firefox 6, not in Firefox 3, 4, or 5.

more options

Do you see the images in the Tools > Page Info > Media window?


Start Firefox in Troubleshoot Firefox issues using Safe Mode to check if one of the extensions is causing the problem (switch to the DEFAULT theme: Firefox (Tools) > Add-ons > Appearance/Themes).

more options

No, I cant see the images because Firefox 6 connection freezes (not Firefox, only the connection) and Its using my CPU for no reason.

Also with Safe Mode and add ons off and no themes the problem is still there.

more options

Firefox 7 and the problem is still there... so really we will not have a fix for this?

more options

I have the exact same problem. Some additional information: - It happens in Firefox 6 and 7, but not in 5. - I have tried with a clean profile, with safe mode and even reinstalling, and no luck. - When it happens, CPU goes to 100%. - I have Win XP with Nod32 Antivirus 4 and Windows Firewall.

more options

Create a New Profile as a test to check if your current profile is causing the problems.

-> Basic Troubleshooting: Make a New Profile

IF that New Profile works then you can recover your Bookmarks and Passwords from the Old Profile.

-> Recovering important data from an old profile

Check and tell if its working.

more options

A new profile cant fix this, Its a problem with the engine, a lot of users with different OS and specs have this problem since Firefox 6.

more options

I still suspect the you have some security software running that is preventing Firefox from loading images.

Which security software (firewall, anti-virus) do you have?

Do you see any of the not loading images in Tools > Page Info > Media ?

more options

Its not any firewall or antivirus... I tried in different PCs and one of them does not have nothing, In other I disabled the NOD32 and the problem is still there.

Let me explain again.

-If the webpage has only a few images It loads perfect. -If the webpage has a lot of images, the images dont load but its not because another software, antivirus or something, Its because Firefox conecction gets stuck and then It cant connect with nothing, even if you open another tab, It wont load anything, only It says "connecting to..." like if you dont have Internet, and the only fix is close Firefox and restart.

In a forum I tried this, I made a thread with images and I started with 10, 20, 30.. and It loaded fine but with about 40 or sometimes random this problem happens, sometimes maybe its not the number and maybe Its because the size of the images , and sometimes Load well because some Images are already loaded in the cache, , Its like Firefox cant open so many images and dies.

Its a Firefox problem since version 6, I dont have this problem with 3, 4 or 5, even with another browsers It loads fine.

Okulungisiwe ngu Monkfei

more options

Clear Cookies & Cache

Clear the Network Cache

Reload web page(s) and bypass the cache.

  • Press and hold Shift and left-click the Reload button.
  • Press "Ctrl + F5" or press "Ctrl + Shift + R" (Windows,Linux)
  • Press "Cmd + Shift + R" (MAC)

Check and tell if its working.

  1. 1
  2. 2