Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

remote control

  • 1 baphendule
  • 0 zinale nkinga
  • 4 views
  • Igcine ukuphendulwa ngu cor-el

more options

Hello,

I have tried to find solutions to this and have not found anything to be a permanent fix. I recently have found my FireFox browser closing my first attempt to open and upon opening my second attempt Firefox will open but give me a pink address bar with a robot stating "browser is under remote control (reason: Dev Tools)" and the only thing that seems to get rid of this temporarily is going to my control panel (I'm a windows user) and toggling the remote assistance checkbox (I keep it unchecked since this problem has occurred). Then after re-opening Firefox again, it appears to work normally - no pink address bar with robot. Is there a permanent fix for this? Is it an OS issue or a Firefox issue? Maybe both? Any insight would be greatly appreciated. I am fairly tech savvy, but not too familiar with browser interfaces and solutions involving the command line.

Thank you,

Hello, I have tried to find solutions to this and have not found anything to be a permanent fix. I recently have found my FireFox browser closing my first attempt to open and upon opening my second attempt Firefox will open but give me a pink address bar with a robot stating "browser is under remote control (reason: Dev Tools)" and the only thing that seems to get rid of this temporarily is going to my control panel (I'm a windows user) and toggling the remote assistance checkbox (I keep it unchecked since this problem has occurred). Then after re-opening Firefox again, it appears to work normally - no pink address bar with robot. Is there a permanent fix for this? Is it an OS issue or a Firefox issue? Maybe both? Any insight would be greatly appreciated. I am fairly tech savvy, but not too familiar with browser interfaces and solutions involving the command line. Thank you,

All Replies (1)

more options

You can hover the robot icon on the location bar and check what reason is shown in the tooltip (DevTools,Marionette,RemoteAgent). If the reason is DevTools then check in about:config whether these prefs have their default value (i.e. are not bold).

  • devtools.chrome.enabled => false
  • devtools.debugger.prompt-connection => true
  • devtools.debugger.remote-enabled => false

. Note that you may have a user.js in the Firefox profile folder that sets these prefs each time you start Firefox.

Helpful?

Buza umbuzo

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.