Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

For 5-20 minutes, certain websites refuse to load

  • 4 uphendule
  • 1 inale nkinga
  • 19 views
  • Igcine ukuphendulwa ngu FredMcD

more options

Sometimes it's the website I'm connecting to directly, and sometimes it's embedded images hosted on another site that won't load. As I write this, I am unable to access YouTube. (Update, 2 minutes later - now I can.)

Ctrl + F5 doesn't work. Nor does clearing my cookies, cache, site preferences and logins. I tried disabling all my addons - that didn't work either.

This is a local problem, I think. The speed of the failed load is instantaneous to half a second in duration, judging by the refresh button spinning.

However, there is one solution: loading the page in a private window will actually fix the problem in my main window. Obviously, this is not a convenient solution, and I'd like to know what causes this.

Isisombululo esikhethiwe

FredMcD said

Not all add-ons are running when in Private Window. Start Firefox using Troubleshoot(Safe) Mode {web link} A small dialog should appear. Click Start In Troubleshoot(Safe) Mode (not Refresh). Is the problem still there?

Nope, didn't work.

But I solved it - it was my severely-outdated K9 Web Protection software, which I had forgotten about. It's mainly used to protect children on the web, I think. It checks every website and allows or prevents it from being loaded. I guess it became corrupted somehow and started mis-filtering sites. Regardless, I uninstalled it, rebooted my PC and the problem is (or seems to be) gone.

Funda le mpendulo ngokuhambisana nalesi sihloko 👍 0

All Replies (4)

more options

I should mention - it gives me a blank page, not a 404 message or a "no connection" message.

Helpful?

more options

Not all add-ons are running when in Private Window.

Start Firefox using Troubleshoot(Safe) Mode {web link}

A small dialog should appear. Click Start In Troubleshoot(Safe) Mode (not Refresh). Is the problem still there?

Helpful?

more options

Isisombululo Esikhethiwe

FredMcD said

Not all add-ons are running when in Private Window. Start Firefox using Troubleshoot(Safe) Mode {web link} A small dialog should appear. Click Start In Troubleshoot(Safe) Mode (not Refresh). Is the problem still there?

Nope, didn't work.

But I solved it - it was my severely-outdated K9 Web Protection software, which I had forgotten about. It's mainly used to protect children on the web, I think. It checks every website and allows or prevents it from being loaded. I guess it became corrupted somehow and started mis-filtering sites. Regardless, I uninstalled it, rebooted my PC and the problem is (or seems to be) gone.

Helpful?

more options

That was very good work. Well Done.

Helpful?

Buza umbuzo

Kufanele ulogele ukungena ku-akhawunti yakho ukuze uphendule amaphosti. Uyacelwauqale umbuzo omusha, uma ungekabi nayo i-akhawunti namanje.