Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Web pages doesn't open. when they do it's a lot slower than using edge.

  • 4 uphendule
  • 1 inale nkinga
  • 6 views
  • Igcine ukuphendulwa ngu max97.265

more options

Hi, I'm currently trying to use Firefox becouse I've heard a lot of good things about it and it looked good. I have some problems that may make me go back to Microsoft Edge.

1 - When using Microsoft Edge in background, I get 0 latency in game, like really 0 effective ms increase even with multiple tabs opened (playing youtube's videos an so on). This doesn't apply to Firefox (neither Chrome), cause I get a lot of latency from just having google opened in the background. 2 - A LOT of the time, when i click on a link, or open a bookmark or just open a site from results, I get a white tab that will not going to load... It just stays there with the correct URL that I've clicked but the web page doesn't load. To counter this, I have to open multiple tabs or even restart Firefox entirely. 3 - When pages does load, I cannot say that this browser can go as fast as Edge. Youtube puts me at 144p, and when I go higher, it starts to buffer every couple of seconds... this on Edge doesn't happen at all. I whatch 1080p video with little to no interruption all the time.

Hi, I'm currently trying to use Firefox becouse I've heard a lot of good things about it and it looked good. I have some problems that may make me go back to Microsoft Edge. 1 - When using Microsoft Edge in background, I get 0 latency in game, like really 0 effective ms increase even with multiple tabs opened (playing youtube's videos an so on). This doesn't apply to Firefox (neither Chrome), cause I get a lot of latency from just having google opened in the background. 2 - A LOT of the time, when i click on a link, or open a bookmark or just open a site from results, I get a white tab that will not going to load... It just stays there with the correct URL that I've clicked but the web page doesn't load. To counter this, I have to open multiple tabs or even restart Firefox entirely. 3 - When pages does load, I cannot say that this browser can go as fast as Edge. Youtube puts me at 144p, and when I go higher, it starts to buffer every couple of seconds... this on Edge doesn't happen at all. I whatch 1080p video with little to no interruption all the time.

Okulungisiwe ngu max97.265

All Replies (4)

more options

Is this with all websites/pages, some, a few?

Start Firefox in Safe Mode {web link}

A small dialog should appear. Click Start In Safe Mode (not Refresh). Is the problem still there?

more options

It happens with all webpages.

This problem has always been there, even with a fresh Firefox install. So I think it's not caused by any extension. I've also tried turning off hardware accelleration, it was at 7 by default, but I'm getting evident graphics problems now while scrolling.

more options

max97.265 said

but I'm getting evident graphics problems now while scrolling.

Undo that change. Back to normal?


Start your Computer in safe mode with network support. Then start Firefox. Try Secure websites. Is the problem still there?

http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Linux+Safe+Mode Starting Any Computer In Safe Mode; Free Online Encyclopedia

more options

Yes, the graphic got back to normal but not the main function of a web browser.

By the way, for as much as I would love to use Firefox as I used to a long time ago, I will not going through all these things just to get me to load a simple page on a browser. That said, thank you for your time and effort, I've appreciated... I'm going back to Edge now, hope they will fix these issues in the future since I see i'm not the only one.

Have a great day.