Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Thunderbird running slow -"not responding" and freezing. downloading 1 in All Mail. When in this mode other applications appear to either freeze or run slow. This may last for up to 5 minutes (win10)

  • 8 uphendule
  • 1 inale nkinga
  • 31 views
  • Igcine ukuphendulwa ngu Wayne Mery

more options

I was running 68.12.1 when this problem started whereby the application runs slowly and freezes frequently with a 'not responding' banner. This is accompanied by a message that says downloading 1 in All Mail. When in this mode other applications appear to either freeze or run slow. This may last for up to 5 minutes and occasionally comes up with the message box inviting me to stop the programme. I have reduced the size of the All Mail folder and the Inbox has only about 12 messages in it. The folders have all been compacted regularly. I decided to opt for the update and we are now running 78.3.3 32bit. I have disbled Windows search and performed a clean reboot - neither makes any difference even with all startup items disabled. OS is Windows 10 Home V1909 OS Build 18363. I don't like relying on Gmail but I might have to as Thunderbird is close to unusable. Any bright ideas?

Okulungisiwe ngu Wayne Mery

All Replies (8)

more options

Forget to say I'm running IMAP and Norton LifeLock/Internet Security. Thanks

Helpful?

more options

It will help to unsubscribe from "All Mail" folder. Also, you might want to update to 78.

What antivirus do you run?

Helpful?

more options

Yes thanks Wayne I'm on 78.3.3.. How do I unsubscribe to All Mail? Norton LifeLock/Internet Security

Helpful?

more options

Rereading your original posting revises my opinion - you have a serious problem somewhere.

How often does this happen - multiple times per hour?

What happens if you start Windows in safe mode? - win10 https://support.microsoft.com/en-us/help/12376/windows-10-start-your-pc-in-safe-mode

Helpful?

more options

Just started in Safe Mode and ran a good test without Internet connection and it looks like it is running fine - all very confusing

Helpful?

more options

You would want to test with internet connection.

I suspect AV is at least partly responsible for your issues.

Helpful?

more options

Wayne Now tested in Safe Mode with Internet connection and it appears to work fine - where do I go from here. Presumably Safe Mode means that the AV is not working? Thanks Anthony

Helpful?

more options

Helpful?

Buza umbuzo

Kufanele ulogele ukungena ku-akhawunti yakho ukuze uphendule amaphosti. Uyacelwauqale umbuzo omusha, uma ungekabi nayo i-akhawunti namanje.