X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Firefox turns off my GPU when hardware acceleration is on AND it broke my High Sierra install!

Kuphostiwe

Hi,

I was helping out a client and found a weird issue.

2010 iMac, 16GB RAM, 500GB SSD, clean install of OS X High Sierra.

This Mac passes all Apple Hardware Tests, the SSD is new, the RAM is good, the GPU is fine as well.

I can run Chrome or Safari with a dozen or more tabs open running video and it's fine. I have 6 Adobe CS apps open and testing, it's fine.

As soon as I run Firefox and have more than 3 tabs going. the screen goes black or I get the scrambled pink and green video artifacts that point at a failing GPU.

Stranger still... with zero other apps installed or system add-ons running, the third time I was able to replicate the behavior, I restarted... and the High Sierra install was broken and I had to reinstall clean from scratch. (A huge waste of my time by the way).

I did find the black screen issue in your forums:

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1219380#answer-1116117

I turned off hardware acceleration, I am running the current video drivers for this Radeon card.

I burned an entire day of my life troubleshooting this issue. Because it presented itself as a GPU issue and these 2010 iMacs eventually cook their GPUs, I started there... because I'm not a daily Firefox user, it never occurred to me that your software was at fault.

Because I don't want to test your myriad solutions to get back to zero, my recommendation to my client is to not use your product in it's current incarnation on older hardware. As I stated before, Chrome and Safari current versions cause zero problems and frankly, that's a quicker fix.

Hi, I was helping out a client and found a weird issue. 2010 iMac, 16GB RAM, 500GB SSD, clean install of OS X High Sierra. This Mac passes all Apple Hardware Tests, the SSD is new, the RAM is good, the GPU is fine as well. I can run Chrome or Safari with a dozen or more tabs open running video and it's fine. I have 6 Adobe CS apps open and testing, it's fine. As soon as I run Firefox and have more than 3 tabs going. the screen goes black or I get the scrambled pink and green video artifacts that point at a failing GPU. Stranger still... with zero other apps installed or system add-ons running, the third time I was able to replicate the behavior, I restarted... and the High Sierra install was broken and I had to reinstall clean from scratch. (A huge waste of my time by the way). I did find the black screen issue in your forums: https://support.mozilla.org/en-US/questions/1219380#answer-1116117 I turned off hardware acceleration, I am running the current video drivers for this Radeon card. I burned an entire day of my life troubleshooting this issue. Because it presented itself as a GPU issue and these 2010 iMacs eventually cook their GPUs, I started there... because I'm not a daily Firefox user, it never occurred to me that your software was at fault. Because I don't want to test your myriad solutions to get back to zero, my recommendation to my client is to not use your product in it's current incarnation on older hardware. As I stated before, Chrome and Safari current versions cause zero problems and frankly, that's a quicker fix.

Eminye Imininingwane Yohlelo

Isisebenziso

  • I-ejenti Engumsebenzisi: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_11_6) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.98 Safari/537.36

Eminye Imininingwane

WestEnd
  • Top 25 Contributor
60 izisombululo 5377 izimpendulo
Kuphostiwe

Was firefox custom install or express install? And was firefox installed as admin or standard user? And what version of firefox is this?

Was firefox custom install or express install? And was firefox installed as admin or standard user? And what version of firefox is this?