X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Crash @ CVCGDisplayLink::getDisplayTimes when unplugging monitors on MacOS HighSierra (bug 1201401)

Kuphostiwe

Hi I have 2 monitors connected to my laptop. Almost each time I disconnect them, TB crashes. Any clue? Fix

Thanks!

TB 52.9.1 (64-bit) MacOS HighSierra

Hi I have 2 monitors connected to my laptop. Almost each time I disconnect them, TB crashes. Any clue? Fix Thanks! TB 52.9.1 (64-bit) MacOS HighSierra

Okulungisiwe ngu Wayne Mery

Eminye Imininingwane Yohlelo

Isisebenziso

  • I-ejenti Engumsebenzisi: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_13_6) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/68.0.3440.84 Safari/537.36

Eminye Imininingwane

user1533281 1 izisombululo 28 izimpendulo

this is a windows issue causing program fail, have you checked other programs to see if this is doing the same?

this is a windows issue causing program fail, have you checked other programs to see if this is doing the same?

Umnikazi wombuzo

hi No other program crash when I unplug my monitors. This is a recent issue, not sure if it is or not since the last update.

Thanks!

PS: to clarify I am on OSX not Windows, so I guess you meant OSX windows.

hi No other program crash when I unplug my monitors. This is a recent issue, not sure if it is or not since the last update. Thanks! PS: to clarify I am on OSX not Windows, so I guess you meant OSX windows.
user1533281 1 izisombululo 28 izimpendulo

aww ok yea i'll pass this on to a mac user experienced i'm a linux and windows experienced user thanks for that it does help us to determined how to answer support questions better.

aww ok yea i'll pass this on to a mac user experienced i'm a linux and windows experienced user thanks for that it does help us to determined how to answer support questions better.

Okulungisiwe ngu user1533281

Chris Ilias
  • Moderator
260 izisombululo 1743 izimpendulo

Hi Mastap, Does the Mozilla Crash Reporter come up? If so,

  1. Open Thunderbird.
  2. Go to Help > Troubleshooting Information. That should open a new tab with info about your Thunderbird setup.
  3. Under "Crash Reports for the Last 3 Days" click on your latest crash report. That should take you to a web page starting with "https://crash-stats.mozilla.com/report/index/" and post the address of your latest crash report.

We can then look at the data specific to your crash and have a better idea of what is causing the problem.

Hi Mastap, Does the Mozilla Crash Reporter come up? If so, # Open Thunderbird. # Go to '''Help > Troubleshooting Information'''. That should open a new tab with info about your Thunderbird setup. # Under "''Crash Reports for the Last 3 Days''" click on your latest crash report. That should take you to a web page starting with "''https://crash-stats.mozilla.com/report/index/''" and post the address of your latest crash report. We can then look at the data specific to your crash and have a better idea of what is causing the problem.
Wayne Mery
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
559 izisombululo 5206 izimpendulo

perhaps bug 1201401 ?

perhaps bug 1201401 ?

Umnikazi wombuzo

Hi, I did submit the report through the crash reporte. Does this suffice?

Hi, I did submit the report through the crash reporte. Does this suffice?

Umnikazi wombuzo

Here is my crash report https://crash-stats.mozilla.com/report/index/0b65c3d2-7068-43c7-8cb7-b8ec00180810
Matt
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
3063 izisombululo 20873 izimpendulo

That appear to be bug 1201401 See https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1201401

A summary is that there a currently two suspected causes.

1. A bad HDMI cable connecting the external monitor 2. Different refresh rates on the two monitors. (Perhaps you could offer some information in regard to that).

What I do not see is any sort of workaround.

That appear to be bug 1201401 See https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1201401 A summary is that there a currently two suspected causes. 1. A bad HDMI cable connecting the external monitor 2. Different refresh rates on the two monitors. (Perhaps you could offer some information in regard to that). What I do not see is any sort of workaround.

Umnikazi wombuzo

If other apps were crashing I would suspect my side, yet it is not the case. Only TB crashes.

What would help you help me here? The brand of my cables?

I will check the refresh rates when I plug in at the office tomorrow. Thanks

If other apps were crashing I would suspect my side, yet it is not the case. Only TB crashes. What would help you help me here? The brand of my cables? I will check the refresh rates when I plug in at the office tomorrow. Thanks
Wayne Mery
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
559 izisombululo 5206 izimpendulo

Moustap said

If other apps were crashing I would suspect my side, yet it is not the case. Only TB crashes. What would help you help me here? The brand of my cables? I will check the refresh rates when I plug in at the office tomorrow. Thanks

Moustap,

results?

''Moustap [[#answer-1142718|said]]'' <blockquote> If other apps were crashing I would suspect my side, yet it is not the case. Only TB crashes. What would help you help me here? The brand of my cables? I will check the refresh rates when I plug in at the office tomorrow. Thanks </blockquote> Moustap, results?

Umnikazi wombuzo

I can reproduce this at will, with any HDMI cable. I have submitted my crash report here and to Moz. No news. :/

Anyone else experience this?

I can reproduce this at will, with any HDMI cable. I have submitted my crash report here and to Moz. No news. :/ Anyone else experience this?

Umnikazi wombuzo

My 2 external monitors are both at @ 75 Hz


Hanns.G iC194:

 Resolution:	1280 x 1024 (SXGA - Super eXtended Graphics Array)
 UI Looks like:	1280 x 1024 @ 75 Hz
 Framebuffer Depth:	30-Bit Color (ARGB2101010)
 Display Serial Number:	839PT1NA01145
 Mirror:	Off
 Online:	Yes
 Rotation:	Supported
 Automatically Adjust Brightness:	No
 Connection Type:	DVI or HDMI
 Adapter Firmware Version:	7.26


Hanns.G iX191:

 Resolution:	1280 x 1024 (SXGA - Super eXtended Graphics Array)
 UI Looks like:	1280 x 1024 @ 75 Hz
 Framebuffer Depth:	30-Bit Color (ARGB2101010)
 Display Serial Number:	839CH1NA01232
 Main Display:	Yes
 Mirror:	Off
 Online:	Yes
 Rotation:	Supported
 Adapter Type:	Apple USB-C VGA Adapter
 Automatically Adjust Brightness:	No
 Adapter Firmware Version:	1.91
My 2 external monitors are both at @ 75 Hz Hanns.G iC194: Resolution: 1280 x 1024 (SXGA - Super eXtended Graphics Array) UI Looks like: 1280 x 1024 @ 75 Hz Framebuffer Depth: 30-Bit Color (ARGB2101010) Display Serial Number: 839PT1NA01145 Mirror: Off Online: Yes Rotation: Supported Automatically Adjust Brightness: No Connection Type: DVI or HDMI Adapter Firmware Version: 7.26 Hanns.G iX191: Resolution: 1280 x 1024 (SXGA - Super eXtended Graphics Array) UI Looks like: 1280 x 1024 @ 75 Hz Framebuffer Depth: 30-Bit Color (ARGB2101010) Display Serial Number: 839CH1NA01232 Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes Rotation: Supported Adapter Type: Apple USB-C VGA Adapter Automatically Adjust Brightness: No Adapter Firmware Version: 1.91