X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

thunderbird won't connect to my server

Kuphostiwe

my thunderbird is not connecting to my googlemmil account even though it works properly on the apple mail app and on email web page. i can confirm that it works properly on another googlemail account and i have checked that the server settings are the same except for the user name and password.

my thunderbird is not connecting to my googlemmil account even though it works properly on the apple mail app and on email web page. i can confirm that it works properly on another googlemail account and i have checked that the server settings are the same except for the user name and password.

Eminye Imininingwane Yohlelo

Isisebenziso

  • I-ejenti Engumsebenzisi: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_13_2) AppleWebKit/604.4.7 (KHTML, like Gecko) Version/11.0.2 Safari/604.4.7

Eminye Imininingwane

christ1
  • Top 25 Contributor
2163 izisombululo 15792 izimpendulo
Kuphostiwe

What is the exact error message?

Please post your Troubleshooting Information. At the top right of the Thunderbird window, click the menu button , then select Help > Troubleshooting Information. Press the "Copy text to clipboard button" and paste the information into your reply.

What is the exact error message? Please post your Troubleshooting Information. At the top right of the Thunderbird window, click the menu button <img src="https://support.cdn.mozilla.net/media/uploads/gallery/images/thumbnails/2014-01-10-13-08-14-a9aeba.png"> , then select Help > Troubleshooting Information. Press the "Copy text to clipboard button" and paste the information into your reply.

Umnikazi wombuzo

Hi Christ 1 It said login to servers map.googlemail.com failed enter new password, I put in my google mail password and it returns with the same window, I had changed my password but it still says the same. An Apple technician tried all checks and then helped me post my question hoping someone may have solved the same issue. Any ideas I am not very good with computers so if you have any help please give it to me in small steps. Mary

Hi Christ 1 It said login to servers map.googlemail.com failed enter new password, I put in my google mail password and it returns with the same window, I had changed my password but it still says the same. An Apple technician tried all checks and then helped me post my question hoping someone may have solved the same issue. Any ideas I am not very good with computers so if you have any help please give it to me in small steps. Mary

Umnikazi wombuzo

Hi Christ 1 I can’t post the answer as when I click copy text to clipboard it doesn’t do anything to allow me to paste.

Hi Christ 1 I can’t post the answer as when I click copy text to clipboard it doesn’t do anything to allow me to paste.
Zenos 2265 izisombululo 12258 izimpendulo
Kuphostiwe

Place the cursor where you want to paste. Ctrl+v is a standard paste method. Right-click with the mouse usually gives paste options too.

The gmail server address is imap.googlemail.com, not map.googlemail.com as you showed above. Was this just a typing error?

Place the cursor where you want to paste. Ctrl+v is a standard paste method. Right-click with the mouse usually gives paste options too. The gmail server address is '''i'''map.googlemail.com, not map.googlemail.com as you showed above. Was this just a typing error?

Umnikazi wombuzo

It was a typing error. No response with a rt click. Ctrl+v doesn’t do anything in that box, the box doesn’t open to alllow a paste.

It was a typing error. No response with a rt click. Ctrl+v doesn’t do anything in that box, the box doesn’t open to alllow a paste.
Zenos 2265 izisombululo 12258 izimpendulo
Kuphostiwe

Which one is "that box"? The one you need to paste into is the reply box on this forum.

Ah! I have just noticed that mention of "Apple technician". You need to learn how to copy and paste on your OS. Ctrl+v and right-click are how we PC users do it, in Windows and Linux.

https://lifehacker.com/5812127/how-to-copy-and-paste-in-the-mac-os-x-finder

It seems you mac users have "option" and "command" keys.

Which one is "that box"? The one you need to paste into is the reply box on this forum. Ah! I have just noticed that mention of "Apple technician". You need to learn how to copy and paste on your OS. Ctrl+v and right-click are how we PC users do it, in Windows and Linux. https://lifehacker.com/5812127/how-to-copy-and-paste-in-the-mac-os-x-finder It seems you mac users have "option" and "command" keys.

Umnikazi wombuzo

What is the exact error message?

Please post your Troubleshooting Information. At the top right of the Thunderbird window, click the menu button , then select Help > Troubleshooting Information. Press the "Copy text to clipboard button" and paste the information into your reply.

The box I was referring to is when I tried to follow the above, i was trying to follow this on my Mac, I can only get email and am replying to you on iPad. I have not used this service before so not sure how it worked.

What is the exact error message? Please post your Troubleshooting Information. At the top right of the Thunderbird window, click the menu button , then select Help > Troubleshooting Information. Press the "Copy text to clipboard button" and paste the information into your reply. The box I was referring to is when I tried to follow the above, i was trying to follow this on my Mac, I can only get email and am replying to you on iPad. I have not used this service before so not sure how it worked.
Zenos 2265 izisombululo 12258 izimpendulo
Kuphostiwe

Those instructions are specific to Thunderbird, and I believe Thunderbird is not available on the iPad. But I take it that you have Thunderbird on a Mac computer?

Has this account ever worked before? Has it just stopped working? Is it POP or IMAP? If IMAP, I'd just remove the broken account and set it up again. Your messages are stored on the server and will reappear when you manage to get it to connect.

If you can't find a way to share the information asked for, it's very hard to help you further, because we can't see what might be wrong. Setting up the account again gives Thunderbird a clean start, and it's generally quite good with automatic configuration of Gmail accounts. I would recommend that you choose OAuth2 when that choice is offered.

Those instructions are specific to Thunderbird, and I believe Thunderbird is not available on the iPad. But I take it that you have Thunderbird on a Mac computer? Has this account ever worked before? Has it just stopped working? Is it POP or IMAP? If IMAP, I'd just remove the broken account and set it up again. Your messages are stored on the server and will reappear when you manage to get it to connect. If you can't find a way to share the information asked for, it's very hard to help you further, because we can't see what might be wrong. Setting up the account again gives Thunderbird a clean start, and it's generally quite good with automatic configuration of Gmail accounts. I would recommend that you choose OAuth2 when that choice is offered.

Okulungisiwe ngu Zenos

Umnikazi wombuzo

Thankyou for your suggestion, this account has always worked until i changed to High sierra now it wont work on my mac but does on my ipad. It is imap. i am afraid to remove the account on my mac in case i loose my email on my ipad as well, i do want to keep all my emails. Do you mean for me to remove my google account, i am confused, is it thunderbird or googlemail i remove.

Thankyou for your suggestion, this account has always worked until i changed to High sierra now it wont work on my mac but does on my ipad. It is imap. i am afraid to remove the account on my mac in case i loose my email on my ipad as well, i do want to keep all my emails. Do you mean for me to remove my google account, i am confused, is it thunderbird or googlemail i remove.
Zenos 2265 izisombululo 12258 izimpendulo
Kuphostiwe

First I'd double check if the offending account uses IMAP. If so, I'd remove it from Thunderbird. Then re-install it.

Another, perhaps more cautious approach is to change the name of the existing account, then install it again, alongside the pre-existing account. That way you have zero risk of losing sight of anything in the old instance of the account.

The reason for changing the old account's name is that Thunderbird won't allow two accounts with the same name. But since it doesn't actually ask you to set a name for an account, but synthesises a name from the email address, a second instance of an account will inevitably get the same name as the first. So, we can change the first account's name and then when we add the second instance, it can't clash with the old.

First I'd double check if the offending account uses IMAP. If so, I'd remove it from Thunderbird. Then re-install it. Another, perhaps more cautious approach is to change the ''name'' of the existing account, then install it again, alongside the pre-existing account. That way you have zero risk of losing sight of anything in the old instance of the account. The reason for changing the old account's name is that Thunderbird won't allow two accounts with the same name. But since it doesn't actually ask you to set a name for an account, but synthesises a name from the email address, a second instance of an account will inevitably get the same name as the first. So, we can change the first account's name and then when we add the second instance, it can't clash with the old.
kenkidd 0 izisombululo 4 izimpendulo
Kuphostiwe

My Thunderbird has suddenly stopped talking to my router. It was OK yesterday and Firefox is running perfectly. As Thunderbird will not open I cannot get to the Settings etc. The only thing I can think of is that yesterday we tried to install VMWareplayer. It didn't work so it was removed. Any ideas, please?

Ken

Acer Aspire 5732Z Windows 7 Home Premium

My Thunderbird has suddenly stopped talking to my router. It was OK yesterday and Firefox is running perfectly. As Thunderbird will not open I cannot get to the Settings etc. The only thing I can think of is that yesterday we tried to install VMWareplayer. It didn't work so it was removed. Any ideas, please? Ken Acer Aspire 5732Z Windows 7 Home Premium

Okulungisiwe ngu kenkidd

christ1
  • Top 25 Contributor
2163 izisombululo 15792 izimpendulo
Kuphostiwe

kenkidd,

please start a new topic for your problem. https://support.mozilla.org/questions/new

kenkidd, please start a new topic for your problem. https://support.mozilla.org/questions/new
kenkidd 0 izisombululo 4 izimpendulo
Kuphostiwe

I thought that was what I had done.

https://support.mozilla.org/en-US/questions/1221051

Ken

I thought that was what I had done. https://support.mozilla.org/en-US/questions/1221051 Ken

Okulungisiwe ngu kenkidd