X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Firefox 55, 56, & 57 - high CPU usage on MacOS 10.12.6, especially with embedded video

Kuphostiwe

I'm trying to troubleshoot some issues on my late 2013 MacBook Pro. Most notably, the performance seems to be absolutely awful with embedded HTML5 videos. For example:

https://twitter.com/CNET/status/897900931861413888

Letting this video play almost immediately pegs my CPU to the point that it actually starts skipping. The same video under Safari and Chrome plays fine and barely taps the CPU at all.

I've tried every version over 54, and this issue is being replicated with a brand new profile and zero extensions installed. It does it even on the latest nightly build as of today (8/19/17).

Any suggestions would be appreciated!

I'm trying to troubleshoot some issues on my late 2013 MacBook Pro. Most notably, the performance seems to be absolutely awful with embedded HTML5 videos. For example: https://twitter.com/CNET/status/897900931861413888 Letting this video play almost immediately pegs my CPU to the point that it actually starts skipping. The same video under Safari and Chrome plays fine and barely taps the CPU at all. I've tried every version over 54, and this issue is being replicated with a brand new profile and zero extensions installed. It does it even on the latest nightly build as of today (8/19/17). Any suggestions would be appreciated!

Eminye Imininingwane Yohlelo

Isisebenziso

  • I-ejenti Engumsebenzisi: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_12_6) AppleWebKit/603.3.8 (KHTML, like Gecko) Version/10.1.2 Safari/603.3.8

Eminye Imininingwane

Umnikazi wombuzo

A few more details -

I'm running a 13" model with an Iris Pro and Haswell 2.4ghz i5. No discrete graphics here.

The issue seems to be specifically with the Mac build. I can actually run Firefox inside of a Windows 10 or Ubuntu virtual machine (using VMware Fusion) and get BETTER performance than I do natively. The same link above works fine in a virtual machine. Very odd.

A few more details - I'm running a 13" model with an Iris Pro and Haswell 2.4ghz i5. No discrete graphics here. The issue seems to be specifically with the Mac build. I can actually run Firefox inside of a Windows 10 or Ubuntu virtual machine (using VMware Fusion) and get BETTER performance than I do natively. The same link above works fine in a virtual machine. Very odd.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4249 izisombululo 59438 izimpendulo
Kuphostiwe

Note: V55 has been giving users problems. Reinstall v54.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/install-older-version-of-firefox?cache=no Be sure to read everything here.

If you still want to downgrade, look under; I still want to downgrade. Click the Directory of other versions and languages link. Look for the directory of the version that you want. But, remember that old versions may have security issues.

You should also check out Firefox; Extended Support Release https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/ https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/notes/ https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/system-requirements/

'''Note: ''' V55 has been giving users problems. Reinstall v54. https://support.mozilla.org/en-US/kb/install-older-version-of-firefox?cache=no Be sure to read everything here. If you still want to downgrade, look under; I still want to downgrade. Click the Directory of other versions and languages link. Look for the directory of the version that you want. But, remember that old versions may have security issues. You should also check out Firefox; Extended Support Release https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/ https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/notes/ https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/system-requirements/

Umnikazi wombuzo

Older versions have the same issue, unfortunately. I've been having the problem for over a year, but it's only recently that I'm wanting to give it another shot.

Reinstalled 54 with a brand new profile just to confirm it. Within 5 seconds of the video starting, my CPU was pegged and the entire machine slowed to a crawl.

Older versions have the same issue, unfortunately. I've been having the problem for over a year, but it's only recently that I'm wanting to give it another shot. Reinstalled 54 with a brand new profile just to confirm it. Within 5 seconds of the video starting, my CPU was pegged and the entire machine slowed to a crawl.

Okulungisiwe ngu TimRCM

FredMcD
  • Top 10 Contributor
4249 izisombululo 59438 izimpendulo
Kuphostiwe

I called for more help.

Start Firefox in Safe Mode {web link} by holding down the <Shift> (Mac=Options) key, and then starting Firefox.

A small dialog should appear. Click Start In Safe Mode (not Refresh). Is the problem still there?


https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-slow-how-make-it-faster

https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-uses-too-many-cpu-resources-how-fix

https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-hangs-or-not-responding

I called for more help. [https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode Start Firefox in Safe Mode] {web link} by holding down the '''<Shift> ''(Mac=Options)''''' key, and then starting Firefox. A small dialog should appear. Click '''Start In Safe Mode''' (not Refresh). Is the problem still there? ------------------- https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-slow-how-make-it-faster https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-uses-too-many-cpu-resources-how-fix https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-hangs-or-not-responding

Umnikazi wombuzo

Yep, problem persists in safe mode as well =/

Yep, problem persists in safe mode as well =/

Umnikazi wombuzo

Bump - any additional ideas? :(

Bump - any additional ideas? :(