X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Firefox goes "Not Responding" for a few seconds at least once every time Firefox is started

Kuphostiwe

Since Firefox 47 I have been running into an issue where Firefox will go "Not Responding" for 10 to 30 seconds. During the hang CPU usage will spike to 12% and ram usage will double, once over everything returns to normal. Once the hang happens it will not happen again until Firefox is exited and started again. The hang also seems to occur around the time a page or page component loads, for example expanding an imgur image.

I have tried switching to 64 bit Firefox, refreshing Firefox, safe mode, enabling one addon at a time, enabling e10s, and even freshly installing Windows 10. Nothing I have done so far as seem to make it stop.

Since Firefox 47 I have been running into an issue where Firefox will go "Not Responding" for 10 to 30 seconds. During the hang CPU usage will spike to 12% and ram usage will double, once over everything returns to normal. Once the hang happens it will not happen again until Firefox is exited and started again. The hang also seems to occur around the time a page or page component loads, for example expanding an imgur image. I have tried switching to 64 bit Firefox, refreshing Firefox, safe mode, enabling one addon at a time, enabling e10s, and even freshly installing Windows 10. Nothing I have done so far as seem to make it stop.

Eminye Imininingwane Yohlelo

Isisebenziso

  • Firefox 50.1.0
  • Umsebenzisi oyi-ejenti: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0
  • I-URL Yokweseka: https://support.mozilla.org/1/firefox/50.1.0/WINNT/en-US/

Izandiso

  • Application Update Service Helper 1.0 (aushelper@mozilla.org)
  • Multi-process staged rollout 1.5 (e10srollout@mozilla.org)
  • PassIFox 1.2.2 (passifox@hanhuy.com)
  • Pocket 1.0.5 (firefox@getpocket.com)
  • Reddit Enhancement Suite 5.2.2 (jid1-xUfzOsOFlzSOXg@jetpack)
  • uBlock Origin 1.10.6 (uBlock0@raymondhill.net)
  • Web Compat 1.0 (webcompat@mozilla.org)

I-Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Imidwebo

  • adapterDescription: NVIDIA GeForce GTX 980 Ti
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x17c8
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_3f929cc119e3b994\nvd3dumx,C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_3f929cc119e3b994\nvwgf2umx,C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_3f929cc119e3b994\nvwgf2umx,C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_3f929cc119e3b994\nvwgf2umx C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_3f929cc119e3b994\nvd3dum,C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_3f929cc119e3b994\nvwgf2um,C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_3f929cc119e3b994\nvwgf2um,C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_3f929cc119e3b994\nvwgf2um
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: 6144
  • adapterRAM2:
  • adapterSubsysID: 49953842
  • adapterSubsysID2:
  • adapterVendorID: 0x10de
  • adapterVendorID2:
  • crashGuards: []
  • currentAudioBackend: wasapi
  • direct2DEnabled: True
  • directWriteEnabled: True
  • directWriteVersion: 10.0.14393.351
  • driverDate: 12-11-2016
  • driverDate2:
  • driverVersion: 21.21.13.7633
  • driverVersion2:
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'available', u'description': u'Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'HW_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_COMPOSITING'}, {u'status': u'disabled', u'description': u'Direct3D9 Compositing', u'log': [{u'status': u'disabled', u'message': u'Disabled by default', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D9_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct2D', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'DIRECT2D'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 hardware ANGLE', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_HW_ANGLE'}]}
  • info: {u'AzureCanvasAccelerated': 0, u'AzureCanvasBackend': u'direct2d 1.1', u'AzureFallbackCanvasBackend': u'cairo', u'AzureContentBackend': u'direct2d 1.1'}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • supportsHardwareH264: Yes; Using D3D11 API
  • webgl2Renderer: (no info)
  • webglRenderer: Google Inc. -- ANGLE (NVIDIA GeForce GTX 980 Ti Direct3D11 vs_5_0 ps_5_0)
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Direct3D 11

Okuthandwayo Okulungisiwe

Misc

  • Umsebenzisi JS: Cha
  • Ukufinyeleleka: Cha
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4334 izisombululo 60974 izimpendulo
Kuphostiwe
What are you using as your homepage? '''https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-slow-how-make-it-faster''' '''https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-uses-too-many-cpu-resources-how-fix''' '''https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-hangs-or-not-responding'''

Umnikazi wombuzo

inbox.google.com

The hang has never happened right at startup (including on homepage load). Its usually once I browse away from it, and will probably happen in 1-10 page loads.

inbox.google.com The hang has never happened right at startup (including on homepage load). Its usually once I browse away from it, and will probably happen in 1-10 page loads.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17764 izisombululo 160655 izimpendulo
Kuphostiwe

You can check for problems with the places.sqlite database (bookmarks and history) in the Firefox profile folder.

See also:


Create a new profile to test if your current profile is causing the problem.

See "Creating a profile":

If the new profile works then you can transfer files from a previously used profile to the new profile, but be cautious not to copy corrupted files to avoid carrying over problems.

You can check for problems with the <b>places.sqlite</b> database (bookmarks and history) in the Firefox profile folder. *https://addons.mozilla.org/firefox/addon/places-maintenance/ See also: *http://kb.mozillazine.org/Bookmarks_history_and_toolbar_buttons_not_working_-_Firefox *https://support.mozilla.org/kb/Bookmarks+not+saved#w_fix-the-bookmarks-file ---- Create a new profile to test if your current profile is causing the problem. See "Creating a profile": *https://support.mozilla.org/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles *http://kb.mozillazine.org/Standard_diagnostic_-_Firefox#Profile_issues If the new profile works then you can transfer files from a previously used profile to the new profile, but be cautious not to copy corrupted files to avoid carrying over problems. *http://kb.mozillazine.org/Transferring_data_to_a_new_profile_-_Firefox

Umnikazi wombuzo

I have tried checking for problems with places.sqlite and trying out a new profile. The hang still occurred.

This issue has followed me to a completely fresh install of Windows 10 (along with Firefox). This install has similar settings that were set manually. The same addons were installed, and settings for them set manually. And bookmarks were imported from an exported backup from the previous install.

I have tried checking for problems with places.sqlite and trying out a new profile. The hang still occurred. This issue has followed me to a completely fresh install of Windows 10 (along with Firefox). This install has similar settings that were set manually. The same addons were installed, and settings for them set manually. And bookmarks were imported from an exported backup from the previous install.