Search Support

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Adobe Flash & Javascript don't work even though Enabled

  • 3 uphendule
  • 1 inale nkinga
  • 36 views
  • Igcine ukuphendulwa ngu guigs

more options

Ever since what I think was either a Firefox upgrade (I don't know which one) or installation of Quicktime, my Adobe Flash Plugin is perpetually crashed and I cannot play any Flash content on any website. All that displays in place of the video is a gray screen with the sad-face Lego icon and the message: “The Adobe Flash Plugin has crashed. Please reload the page to try again.” (See attached image.) But it will not resolve when reloaded.

No Flash videos on any sites work. HTML5 videos work on YouTube when tested, but non-HTML5 videos won't work.

Also, my Javascript does not seem to be working since at least some displays requiring javascript don't work. Sometimes the display just doesn't work, and sometimes I get a message that javascript is disabled and must be enabled, but it is already enabled (set to “true” in about:config).

I have spent days scouring every help forum entry I can find on troubleshooting Flash Player and Javascript. Everything on my end seems to be in order and I cannot find or fix either problem. I think it is possible the issue could have its roots in the fact that Javascript seems to not be working which may be preventing Flash Player content from working...??

Also, Flash content does work in I.E. but not in Firefox (I do not have Chrome installed so did not test in Chrome). I have too many window tabs open in Firefox and can't switch to I.E. (nor do I like to use I.E.).

PLEASE HELP as this is crippling for very important work deadlines I have.

This is what else I know and have tried:

I have a Toshiba Satellite C75D-A Laptop; Processor: AMD A6-5200 APU with Radeon HD Graphics; x64; 2.00 Ghz; RAM: 8 MB; OS: 64-bit system; Windows 8.1 (but some auto-check utilities detect it as 8.0 because it was upgraded.); Graphics Card: “Desktop Graphics” System – AMD Radeon HD 8400 (0x9830); Installed Graphics Driver Version: AMD 13.352.1004.1007 (Driver Date: 4/22/2014)

My Device Manager graphics driver updater states: “driver software is up to date.” From the AMD website: the graphics driver auto-detect utility recommended the AMD Catalyst Driver (amd-catalyst-omega-14.12-without-dotnet45-win8.1-64bit.exe) I tried installing this driver, but it won't install. After trying to install, I got a message stating: “We are unable to find a driver for your system.” But Device Manager states I have a current driver, and my graphics card & driver seem to be working fine, so I do not believe this is part of the issue.

I am using Latest Firefox version 35.0.1; and Using Latest Flash Player: 32-bit NPAPI Plug-in Version: 16.0.0.296; designated: “always activate” (Downloaded new update several times, including fresh install after uninstall; system & web address icons indicate Flash is enabled).

I turned off hardware acceleration in FF Tools>Options>Advanced>General

I disabled WebGL as explained here: https://support.mozilla.org/en-US/kb/upgrade-graphics-drivers-use-hardware-acceleration

I am using Ad-Block Plus which has never affected things in the past. I have not tried starting FF in Safe Mode because I believe I will lose all open tabs and not be able to recover them (I may have over 200 open). But disabling add-ons has no effect (I disabled all except for Sessions Manager in case of a crash). (My No-Script has been disabled for at least six months.)

I have Windows Media Player and Quicktime installed.

Quicktime is most recent upgrade (7.7.6) so should not be a problem according to: “QuickTime plugin takes over Flash” at: http://kb.mozillazine.org/Flash#Disabling_Protected_Mode_in_Flash_11.3 (note underscores in place of spaces in string; underscores not insertable here)

Disabling Quicktime had no effect in the prior version of FF (ver. 35.0), but in latest FF ver. 35.0.1, Flash videos only display a plain (blank) gray screen instead of the sad-faced icon and crash message.

(I tried to uninstall Quicktime altogether, but was not able to due to Error codes 2502 & 2503. I tried troubleshooting that as well with no luck using methods successful for other programs, including here: http://www.fixkb.com/2014/01/error-2503-and-2502-when-uninstalling-on-windows-8.html; & here: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-winapps/re-internal-error-codes-2502-and-2503-for/ba5f2145-aa6e-4cc0-81a7-e4346f43b698.)

Disabling my FF theme and using the default brought back the sad-faced icon and crash message in the place of videos on some YouTube pages, but not other YouTube pages (where video was still blank gray screen). It also enabled a still Flash image (an ad) to display on a different website page that previously had a Flash Plugin crash message. I have been using this same theme for a couple of years without previous issue. While turning it off did generate an effect on some still imagery, it didn't fix the video problem.

I tried Disabling Protected Mode in Flash 11.3 as explained here: http://kb.mozillazine.org/Flash#Disabling_Protected_Mode_in_Flash_11.3 (note underscores in place of spaces in string; underscores not insertable here). It did not solve the issue.

I also deleted all storage & data in Flash Player as advised. This had no effect either.

I've tried all solutions I've been able to find and am at a loss for what to try next. Please help and advise ASAP. Thank you!!

Ama-screenshot ananyekiwe

Okulungisiwe ngu JWHow

All Replies (3)

more options

I truely admire the efforts that have been made to make this work. "“We are unable to find a driver for your system.” "

For it not installing, you need to follow these instructions to install them: see the comments: http://answers.microsoft.com/en-us/in.../50944d10-dde3-4e08-8244-d54eb2b1e7de --> take warning though it looks like it has caused issues for others as well.

Since it was working for some youtube videos and not others, there might be an issue with a particular video codec. DO you have OpenH264 Video Codec provided by Cisco Systems, Inc. plugin?

Is it possible to try Safe Mode after saving your session with Session Manager Addon? IT would test hardware acceleration in Firefox.

more options

guigs2 said

I truely admire the efforts that have been made to make this work. "“We are unable to find a driver for your system.” " For it not installing, you need to follow these instructions to install them: see the comments: http://answers.microsoft.com/en-us/in.../50944d10-dde3-4e08-8244-d54eb2b1e7de --> take warning though it looks like it has caused issues for others as well. Since it was working for some youtube videos and not others, there might be an issue with a particular video codec. DO you have OpenH264 Video Codec provided by Cisco Systems, Inc. plugin? Is it possible to try Safe Mode after saving your session with Session Manager Addon? IT would test hardware acceleration in Firefox.

Thank you, guigs2! Sorry for my delayed reply...I didn't realize I hadn't gotten back to you. Update is that I did try a whole slew of other troubleshooting steps including starting FF in safe mode, to no avail. However, I was FINALLY (after months) able to solve this problem just today by pure chance!

The problem was that hardware acceleration was enabled in the Flash settings. I had not been able to turn it off because I didn't have access to the Flash Player settings as long as the crash error message was visible, which was all the time! Today, by a sheer fluke, I saw a static picture in place of the crash message on a Flash video. I snagged the opportunity to call up the settings and turn off hardware acceleration, and it fixed the problem for my whole browser! This has been a frustrating issue because I did not have access to the settings utility as long as I had the crash message, which was always, so my Flash was crippled without the ability for me to fix it until pure luck gave me this window of opportunity.

Does anyone know another way to access the settings utility if this ever happens again in the future? I could not find a way. (Incidentally, I had tried disabling hardware acceleration via my graphics driver settings, but it didn't fix the problem.) We need Adobe to allow some other way to access the Flash Player settings utility when this problem arises since they aren't accessible when there is a static crash message.

Thanks again!

more options

Yes, if you right click on any video that has been loaded by the Flash play select Settings. More detailed instructions are below:

Some problems with Flash video playback can be resolved by disabling hardware acceleration in your Flash Player settings. (See this article for more information on using the Flash plugin in Firefox).

To disable hardware acceleration in Flash Player:

  1. Go to this Adobe Flash Player Help page.
  2. Right-click on the Flash Player logo on that page.
  3. Click on Settings in the context menu. The Adobe Flash Player Settings screen will open.
  4. Click on the icon at the bottom-left of the Adobe Flash Player Settings window to open the Display panel.

    fpSettings1.PNG
  5. Remove the check mark from Enable hardware acceleration.
  6. Click Close to close the Adobe Flash Player Settings Window.
  7. Restart Firefox.

This Flash Player Help - Display Settings page has more information on Flash Player hardware acceleration, if you're interested.

Does this solve the problem? Let us know.