X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Can't play facebook videos

Kuphostiwe

Hi, I'm hoping someone can help me out, I've tried everything I can think of. I cannot play facebook (FB) videos, I get a black screen. All other videos like youtube etc play fine.

When FB tries to autoplay videos in my newsfeed I get the thumbnail as normal but the loading icon, the spinning circle is a really low res blocky one. The icon spins and then stops and the video doesn't play. If I click on a video to play it I just get a black screen. If I click on a video and change the www of the web address from www.facebook.com/... to m.facebook.com/... to force the site into Mobile version I can get videos to play.

I have tried; Removing all Add ons Resetting Firefox (FF) Reinstalling FF Creating a new FF profile Reinstalling Flash Installing an older version of Flash Reinstalling Java I've looked for anything I've got blocking videos and I can't find anything.

Next I tried in other browsers FB videos play fine in Chrome but I assume this is because it has it's own built in Flash player. FB videos do not play in IE either. Same symptoms as FF. I then disabled all my security and firewall etc. This did not resolver the issue.

I'm completely out of ideas now. Can anyone help?

Hi, I'm hoping someone can help me out, I've tried everything I can think of. I cannot play facebook (FB) videos, I get a black screen. All other videos like youtube etc play fine. When FB tries to autoplay videos in my newsfeed I get the thumbnail as normal but the loading icon, the spinning circle is a really low res blocky one. The icon spins and then stops and the video doesn't play. If I click on a video to play it I just get a black screen. If I click on a video and change the www of the web address from www.facebook.com/... to m.facebook.com/... to force the site into Mobile version I can get videos to play. I have tried; Removing all Add ons Resetting Firefox (FF) Reinstalling FF Creating a new FF profile Reinstalling Flash Installing an older version of Flash Reinstalling Java I've looked for anything I've got blocking videos and I can't find anything. Next I tried in other browsers FB videos play fine in Chrome but I assume this is because it has it's own built in Flash player. FB videos do not play in IE either. Same symptoms as FF. I then disabled all my security and firewall etc. This did not resolver the issue. I'm completely out of ideas now. Can anyone help?

Isisombululo esikhethiwe

I've fixed it! This is what I did; I uninstalled Firefox. I uninstalled Flash Player I unistalled Flash Pluggin

This still left over 1,300 Firefox & flash files on my PC so I manually deleted the following files;

\Windows\system32\Macromed\Flash \Windows\SysWOW64\Macromed\Flash %appdata%\Adobe\Flash Player %appdata%\Macromedia\Flash Player C:\Program Files (x86)\Adobe\Flash Player C:\Program Files (x86)\mozilla %appdata%\mozilla

Then did a clean install of Firefox Then clicked a video and a install flash plugin box appeared and I installed the flash plugin. The flash version was 14.0.0.179 (the one I'd been working with was 14.0.0.145).

It all works perfect now, to which I can only conclude that there was a corrupt file somewhere that was never being deleted on an uninstall. Either that or the Flash version 14.0.0.145 was buggy. Thanks for your time :)

Funda le mpendulo ngokuhambisana nalesi sihloko 2

Eminye Imininingwane Yohlelo

Fakela amapulagi

  • Shockwave Flash 14.0 r0
  • NPRuntime Script Plug-in Library for Java(TM) Deploy
  • VLC media player Web Plugin 2.1.3
  • Adobe Shockwave for Director Netscape plug-in, version 12.1.3.153
  • Google Update
  • Autofill Engine for Gecko and Webkit-based web browsers
  • The QuickTime Plugin allows you to view a wide variety of multimedia content in Web pages. For more information, visit the QuickTime Web site.
  • 5.1.30514.0
  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape 11.0.06
  • Adobe PDF Plug-In For Firefox and Netscape 10.1.9
  • Adobe Shockwave for Director Netscape plug-in, version 12.0.7.148
  • DivX Plus Web Player version 2.2.0.52
  • DivX VOD Helper Plug-in
  • eBook Library Helper

Isisebenziso

  • Firefox 31.0
  • Umsebenzisi oyi-ejenti: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0
  • I-URL Yokweseka: https://support.mozilla.org/1/firefox/31.0/WINNT/en-GB/

Izandiso

  • RoboForm Toolbar for Firefox 7.9.8.5 ({22119944-ED35-4ab1-910B-E619EA06A115})
  • Troubleshooter 1.1a (troubleshooter@mozilla.org)
  • Adobe Acrobat - Create PDF 1.2 (web2pdfextension@web2pdf.adobedotcom) (Akusebenzi)
  • Anti-Banner 13.0.2.691 (anti_banner@kaspersky.com) (Akusebenzi)
  • Dangerous Websites Blocker 13.0.2.691 (content_blocker@kaspersky.com) (Akusebenzi)
  • DivX Plus Web Player HTML5 <video> 2.1.2.145 ({23fcfd51-4958-4f00-80a3-ae97e717ed8b}) (Akusebenzi)
  • Kaspersky URL Advisor 13.0.2.691 (url_advisor@kaspersky.com) (Akusebenzi)
  • Safe Money 13.0.2.691 (online_banking@kaspersky.com) (Akusebenzi)
  • Skype Click to Call 6.8.0.12323 ({82AF8DCA-6DE9-405D-BD5E-43525BDAD38A}) (Akusebenzi)
  • Virtual Keyboard 13.0.2.691 (virtual_keyboard@kaspersky.com) (Akusebenzi)

I-Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Imidwebo

  • adapterDescription: AMD Radeon R9 200 Series
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x6810
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: aticfx64 aticfx64 aticfx64 aticfx32 aticfx32 aticfx32 atiumd64 atidxx64 atidxx64 atiumdag atidxx32 atidxx32 atiumdva atiumd6a atitmm64
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: 2048
  • adapterRAM2:
  • adapterVendorID: 0x1002
  • adapterVendorID2:
  • direct2DEnabled: True
  • directWriteEnabled: True
  • directWriteVersion: 6.2.9200.16571
  • driverDate: 12-6-2013
  • driverDate2:
  • driverVersion: 13.251.0.0
  • driverVersion2:
  • info: {u'AzureCanvasBackend': u'direct2d', u'AzureFallbackCanvasBackend': u'cairo', u'AzureContentBackend': u'direct2d', u'AzureSkiaAccelerated': 0}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • webglRenderer: Google Inc. -- ANGLE (AMD Radeon R9 200 Series Direct3D9Ex vs_3_0 ps_3_0)
  • windowLayerManagerRemote: False
  • windowLayerManagerType: Direct3D 10

Okuthandwayo Okulungisiwe

  • browser.cache.disk.capacity: 358400
  • browser.cache.disk.smart_size.first_run: False
  • browser.cache.disk.smart_size.use_old_max: False
  • browser.cache.disk.smart_size_cached_value: 358400
  • browser.cache.frecency_experiment: 1
  • browser.places.smartBookmarksVersion: 7
  • browser.sessionstore.upgradeBackup.latestBuildID: 20140716183446
  • browser.startup.homepage_override.buildID: 20140716183446
  • browser.startup.homepage_override.mstone: 31.0
  • browser.tabs.warnOnClose: False
  • dom.disable_open_during_load: False
  • dom.mozApps.used: True
  • extensions.lastAppVersion: 31.0
  • font.internaluseonly.changed: False
  • gfx.direct3d.last_used_feature_level_idx: 0
  • network.cookie.prefsMigrated: True
  • places.database.lastMaintenance: 1407697335
  • places.history.expiration.transient_current_max_pages: 104858
  • plugin.disable_full_page_plugin_for_types: application/pdf
  • plugin.importedState: True
  • privacy.sanitize.migrateFx3Prefs: True
  • storage.vacuum.last.index: 0
  • storage.vacuum.last.places.sqlite: 1407697335

Misc

  • Umsebenzisi JS: Cha
  • Ukufinyeleleka: Yebo
Jiří Šedý 0 izisombululo 9 izimpendulo
Kuphostiwe

Have you tried change settings in Flash? (Disable hardware acceleration)

[http://mzl.la/MJCpZW] http://mzl.la/MJCpZW

Have you tried change settings in Flash? (Disable hardware acceleration) [[http://mzl.la/MJCpZW]] http://mzl.la/MJCpZW

Umnikazi wombuzo

Yeah I've tried that :(

Yeah I've tried that :(
Jiří Šedý 0 izisombululo 9 izimpendulo
Kuphostiwe

Have you in your computer RealPlayer? Firefox 13 had problem with playing videos. Videos had black screen . http://mzl.la/LA0mpi

Here's how to fix common problems with video and sound. I think you've already tried. http://mzl.la/LL9mLw

Have you in your computer RealPlayer? Firefox 13 had problem with playing videos. Videos had black screen . [http://mzl.la/LA0mpi] Here's how to fix common problems with video and sound. I think you've already tried. [http://mzl.la/LL9mLw]
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17679 izisombululo 159899 izimpendulo
Kuphostiwe

Does the website offer an HTML5 media player if you disable the Shockwave Flash plugin? I assume that you get such a player if you switch to the mobile site.

Does the website offer an HTML5 media player if you disable the Shockwave Flash plugin? I assume that you get such a player if you switch to the mobile site.

Umnikazi wombuzo

I don't have Real player installed

I don't have Real player installed

Umnikazi wombuzo

I've not tried that Cor-el, I'll try that when I get home from work tonight.

I've not tried that Cor-el, I'll try that when I get home from work tonight.

Umnikazi wombuzo

Cor-el, I disabled flash and I just get a 'you need to install flash warning.' and it doesn't play.

Cor-el, I disabled flash and I just get a 'you need to install flash warning.' and it doesn't play.

Umnikazi wombuzo

Well here's an interesting thing I've found.

When I'm logged in to Facebook I can't view videos. So for example I can't play this public video https://www.facebook.com/photo.php?v=3809792413185&set=vb.1528716977&type=3&theater

But if I log out of Facebook, the same link works and plays correctly???

Well here's an interesting thing I've found. When I'm logged in to Facebook I can't view videos. So for example I can't play this public video https://www.facebook.com/photo.php?v=3809792413185&set=vb.1528716977&type=3&theater But if I log out of Facebook, the same link works and plays correctly???

Umnikazi wombuzo

I've cleared cookies and deleted cookies.sqlite and that didn't resolve it either

I've cleared cookies and deleted cookies.sqlite and that didn't resolve it either
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17679 izisombululo 159899 izimpendulo
Kuphostiwe

Is that file still being send as a Flash file and not as n HTML5 file that uses the video element?

Do you see a text that the Flash player is disabled when you set the Shockwave Flash plugin to "Ask to Activate"?

You can try these steps in case of issues with web pages:

You can reload web page(s) and bypass the cache to refresh possibly outdated or corrupted files.

  • Hold down the Shift key and left-click the Reload button
  • Press "Ctrl + F5" or press "Ctrl + Shift + R" (Windows,Linux)
  • Press "Command + Shift + R" (Mac)

Clear the cache and cookies only from websites that cause problems.

"Clear the Cache":

  • Firefox/Tools > Options > Advanced > Network > Cached Web Content: "Clear Now"

"Remove Cookies" from sites causing problems:

  • Firefox/Tools > Options > Privacy > "Use custom settings for history" > Cookies: "Show Cookies"

Start Firefox in Safe Mode to check if one of the extensions (Firefox/Tools > Add-ons > Extensions) or if hardware acceleration is causing the problem.

  • Switch to the DEFAULT theme: Firefox/Tools > Add-ons > Appearance
  • Do NOT click the Reset button on the Safe Mode start window
Is that file still being send as a Flash file and not as n HTML5 file that uses the video element? Do you see a text that the Flash player is disabled when you set the Shockwave Flash plugin to "Ask to Activate"? You can try these steps in case of issues with web pages: You can reload web page(s) and bypass the cache to refresh possibly outdated or corrupted files. *Hold down the Shift key and left-click the Reload button *Press "Ctrl + F5" or press "Ctrl + Shift + R" (Windows,Linux) *Press "Command + Shift + R" (Mac) Clear the cache and cookies only from websites that cause problems. "Clear the Cache": *Firefox/Tools > Options > Advanced > Network > Cached Web Content: "Clear Now" "Remove Cookies" from sites causing problems: *Firefox/Tools > Options > Privacy > "Use custom settings for history" > Cookies: "Show Cookies" Start Firefox in <u>[[Safe Mode|Safe Mode]]</u> to check if one of the extensions (Firefox/Tools > Add-ons > Extensions) or if hardware acceleration is causing the problem. *Switch to the DEFAULT theme: Firefox/Tools > Add-ons > Appearance *Do NOT click the Reset button on the Safe Mode start window *https://support.mozilla.org/kb/Safe+Mode *https://support.mozilla.org/kb/Troubleshooting+extensions+and+themes

Okulungisiwe ngu cor-el

Isisombululo Esikhethiwe

I've fixed it! This is what I did; I uninstalled Firefox. I uninstalled Flash Player I unistalled Flash Pluggin

This still left over 1,300 Firefox & flash files on my PC so I manually deleted the following files;

\Windows\system32\Macromed\Flash \Windows\SysWOW64\Macromed\Flash %appdata%\Adobe\Flash Player %appdata%\Macromedia\Flash Player C:\Program Files (x86)\Adobe\Flash Player C:\Program Files (x86)\mozilla %appdata%\mozilla

Then did a clean install of Firefox Then clicked a video and a install flash plugin box appeared and I installed the flash plugin. The flash version was 14.0.0.179 (the one I'd been working with was 14.0.0.145).

It all works perfect now, to which I can only conclude that there was a corrupt file somewhere that was never being deleted on an uninstall. Either that or the Flash version 14.0.0.145 was buggy. Thanks for your time :)

I've fixed it! This is what I did; I uninstalled Firefox. I uninstalled Flash Player I unistalled Flash Pluggin This still left over 1,300 Firefox & flash files on my PC so I manually deleted the following files; \Windows\system32\Macromed\Flash \Windows\SysWOW64\Macromed\Flash %appdata%\Adobe\Flash Player %appdata%\Macromedia\Flash Player C:\Program Files (x86)\Adobe\Flash Player C:\Program Files (x86)\mozilla %appdata%\mozilla Then did a clean install of Firefox Then clicked a video and a install flash plugin box appeared and I installed the flash plugin. The flash version was 14.0.0.179 (the one I'd been working with was 14.0.0.145). It all works perfect now, to which I can only conclude that there was a corrupt file somewhere that was never being deleted on an uninstall. Either that or the Flash version 14.0.0.145 was buggy. Thanks for your time :)
fkbreitl 0 izisombululo 14 izimpendulo
Kuphostiwe

Impendulo Ewusizo

I had the same problem on Windows 7 with Firefox 32 and could fix it by deleting the folders

%AppData%\Roaming\Macromedia\Flash Player %AppData%\Local\Macromedia\Flash Player

Explanation: I realized that it had to do with my user configuration files by verifying with the Windows guest account that Firefox can play the video fine. Since also resetting my Firefox account didn't help, I suspected the Flash config to cause a problem.

I had the same problem on Windows 7 with Firefox 32 and could fix it by deleting the folders %AppData%\Roaming\Macromedia\Flash Player %AppData%\Local\Macromedia\Flash Player Explanation: I realized that it had to do with my user configuration files by verifying with the Windows guest account that Firefox can play the video fine. Since also resetting my Firefox account didn't help, I suspected the Flash config to cause a problem.
ljordan00 0 izisombululo 1 izimpendulo
Kuphostiwe

fkbreitl, how do you do this?

I've tried every other solution above and none are working on this extremely aggravating issue! TIA

fkbreitl, how do you do this? I've tried every other solution above and none are working on this extremely aggravating issue! TIA

Umnikazi wombuzo

HI fkbreiti,

If you go into Windows Control panel > Programs & Features > Uninstall and then uninstall these programs

Firefox Flash Player Flash Pluggin

This deletes the programs but it doesn't delete all your personal settings which is where I think the issue is.

Now you have to open My Computer and copy and paste each of these folder locations in to the address path at the top and then delete the folders

path \Windows\system32\Macromed\Flash \Windows\SysWOW64\Macromed delete Flash

path

%appdata%\Adobe

delete Flash Player

path %appdata%\Macromedia delete Flash Player

path C:\Program Files (x86)\Adobe delete Flash Player

path C:\Program Files (x86) delete mozilla

path %appdata% delete mozilla

path C:\Users\ {insert your user here} \AppData\Local delete mozilla

This removes all traces of firefox and flash.

now you should be able to reinstall firefox and flash without issue.

HI fkbreiti, If you go into Windows Control panel > Programs & Features > Uninstall and then uninstall these programs Firefox Flash Player Flash Pluggin This deletes the programs but it doesn't delete all your personal settings which is where I think the issue is. Now you have to open My Computer and copy and paste each of these folder locations in to the address path at the top and then delete the folders path \Windows\system32\Macromed\Flash \Windows\SysWOW64\Macromed delete Flash path %appdata%\Adobe delete Flash Player path %appdata%\Macromedia delete Flash Player path C:\Program Files (x86)\Adobe delete Flash Player path C:\Program Files (x86) delete mozilla path %appdata% delete mozilla path C:\Users\ {insert your user here} \AppData\Local delete mozilla This removes all traces of firefox and flash. now you should be able to reinstall firefox and flash without issue.

Okulungisiwe ngu BigGr33n

fkbreitl 0 izisombululo 14 izimpendulo
Kuphostiwe

ljordan00, I just deleted the two folders and it worked. Does deleting these folders not help in your case?

ljordan00, I just deleted the two folders and it worked. Does deleting these folders not help in your case?
Sudaloo 0 izisombululo 1 izimpendulo
Kuphostiwe

Impendulo Ewusizo

I have the same problem, but I only have Flash Player installed, not Real Player....do I have to have Real Player too? Do I need both?

I have the same problem, but I only have Flash Player installed, not Real Player....do I have to have Real Player too? Do I need both?