X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

Thunderbird will not download new emails unless I quit and restart

Kuphostiwe

I have two email accounts: Gmail and Zoho. Both are setup to check for new messages every 5 minutes. Both use IMAP.

My Zoho email account can only retrieve new messages if I either: 1. Close Thunderbird and reopen it 2. Click the two computers icon in the bottom left corner in Thunderbird to go offline and then click it again to come back online and then click Get Mail

If I manually click the Get Mail without going offline first no mail is retrieved.

My Gmail account seems to retrieve mail without any problem (every 5 minutes as expected).

I have two email accounts: Gmail and Zoho. Both are setup to check for new messages every 5 minutes. Both use IMAP. My Zoho email account can only retrieve new messages if I either: 1. Close Thunderbird and reopen it 2. Click the two computers icon in the bottom left corner in Thunderbird to go offline and then click it again to come back online and then click Get Mail If I manually click the Get Mail without going offline first no mail is retrieved. My Gmail account seems to retrieve mail without any problem (every 5 minutes as expected).

Eminye Imininingwane Yohlelo

Isisebenziso

  • I-ejenti Engumsebenzisi: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Ubuntu Chromium/34.0.1847.116 Chrome/34.0.1847.116 Safari/537.36

Eminye Imininingwane

christ1
  • Top 25 Contributor
2176 izisombululo 15944 izimpendulo
Kuphostiwe

Try to increase the interval to at least 10 min. There are email providers who limit the frequency an email client is allowed to check for new mail.

Try to increase the interval to at least 10 min. There are email providers who limit the frequency an email client is allowed to check for new mail.

Umnikazi wombuzo

I had the frequency set to 10 minutes and this was a problem at that point also. I decrease the frequency thinking it might help.

I just increased the frequency back to 10 minutes. Thanks for the advice, but I don't think that's the root problem in this case.

I had the frequency set to 10 minutes and this was a problem at that point also. I decrease the frequency thinking it might help. I just increased the frequency back to 10 minutes. Thanks for the advice, but I don't think that's the root problem in this case.
christ1
  • Top 25 Contributor
2176 izisombululo 15944 izimpendulo
Kuphostiwe

If 10 min still doesn't work check with your email provider what's allowed.

If 10 min still doesn't work check with your email provider what's allowed.

Umnikazi wombuzo

My problem is not time-based.

If I close Thunderbird and re-open it, hours of emails will appear since the last time Thunderbird was opened. When I click the "go offline" button in Thunderbird and then click it again and click "Get Mail", all of my email is also fetched.

In any other case (regular 10 minute fetches or manually clicking "Get Mail"), my email is not fetched.

My problem is not time-based. If I close Thunderbird and re-open it, hours of emails will appear since the last time Thunderbird was opened. When I click the "go offline" button in Thunderbird and then click it again and click "Get Mail", all of my email is also fetched. In any other case (regular 10 minute fetches or manually clicking "Get Mail"), my email is not fetched.
christ1
  • Top 25 Contributor
2176 izisombululo 15944 izimpendulo
Kuphostiwe

Impendulo Ewusizo

Do you get any error message? Can you post your Troubleshooting Information? Help (Alt-H) - Troubleshooting Information

Do you get any error message? Can you post your Troubleshooting Information? Help (Alt-H) - Troubleshooting Information

Umnikazi wombuzo

I have not received any error messages.

Here is the troubleshooting information:

 Application Basics
   Name: Thunderbird
   Version: 24.6.0
   User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.6.0
   Profile Directory: Open Directory
             (Unknown location)
   Application Build ID: 20140609100408
   Enabled Plugins: about:plugins
   Build Configuration: about:buildconfig
   Crash Reports: about:crashes
   Memory Use: about:memory
 Mail and News Accounts
   account1:
     INCOMING: account1, , (im) prpl-twitter, plain, 0
   account2:
     INCOMING: account2, , (imap) imap.googlemail.com:993, SSL, passwordCleartext
     OUTGOING: smtp.googlemail.com:465, SSL, passwordCleartext, true
     OUTGOING: smtp.googlemail.com:465, SSL, passwordCleartext, false
   account3:
     INCOMING: account3, , (none) Local Folders, plain, passwordCleartext
   account5:
     INCOMING: account5, , (imap) imap.zoho.com:993, SSL, passwordCleartext
     OUTGOING: smtp.zoho.com:587, alwaysSTARTTLS, passwordCleartext, true
 Extensions
   Enigmail, 1.6, true, {847b3a00-7ab1-11d4-8f02-006008948af5}
   gContactSync, 0.3.6, true, gContactSync@pirules.net
   Lightning, 2.6.5, true, {e2fda1a4-762b-4020-b5ad-a41df1933103}
   Messaging Menu and Unity Launcher integration, 1.3.1, true, messagingmenu@mozilla.com
   Minimize On Start and Close, 1.3.2, true, {480adee0-f020-4fef-917d-b05502b17aaf}
   Provider for Google Calendar, 0.25, true, {a62ef8ec-5fdc-40c2-873c-223b8a6925cc}
   BlunderDelay, 0.5.3, false, blunderdelay@bananabread.net
   Deselect on Delete, 1.1, false, deselectondelete@squib.org
   Follow Reply, 1.0.6, false, FollowReply@luc.pastisman
   Reply Monitor, 0.6, false, replymanager@lin.han
   Send Later, 4.2.4, false, sendlater3@kamens.us
   ThreadVis, 2.2.0, false, {A23E4120-431F-4753-AE53-5D028C42CFDC}
   Thunderbird Conversations, 2.7, false, gconversation@xulforum.org
 Important Modified Preferences
   Name: Value
     accessibility.typeaheadfind.flashBar: 0
     browser.cache.disk.capacity: 358400
     browser.cache.disk.smart_size_cached_value: 358400
     browser.cache.disk.smart_size.first_run: false
     browser.cache.disk.smart_size.use_old_max: false
     extensions.lastAppVersion: 24.6.0
     mailnews.database.global.datastore.id: 30063b95-e57a-48e1-b790-d944afac9a8
     mailnews.database.global.indexer.enabled: false
     mail.openMessageBehavior.version: 1
     network.cookie.prefsMigrated: true
     places.database.lastMaintenance: 1403434143
     places.history.expiration.transient_current_max_pages: 104858
     plugin.importedState: true
     plugin.state.flash: 0
     plugin.state.java: 0
     plugin.state.libnpgoogletalk: 0
     plugin.state.libnplastpass: 0
     plugin.state.libnpo1d: 0
     plugin.state.librhythmbox-itms-detection-plugin: 0
     plugin.state.libtotem-cone-plugin: 0
     plugin.state.libtotem-gmp-plugin: 0
     plugin.state.libtotem-mully-plugin: 0
     plugin.state.libtotem-narrowspace-plugin: 0
 Graphics
     Adapter Description: Intel Open Source Technology Center -- Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile
     Vendor ID: Intel Open Source Technology Center
     Device ID: Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile
     Driver Version: 3.0 Mesa 10.1.3
     WebGL Renderer: false
     GPU Accelerated Windows: 0
     AzureCanvasBackend: cairo
     AzureFallbackCanvasBackend: none
     AzureContentBackend: none
 JavaScript
 Incremental GC: 1
 Accessibility
   Activated: 0
   Prevent Accessibility: 0
 Library Versions
     Expected minimum version
     Version in use
     NSPR
     4.10.2
     4.10.2
     NSS
     3.15.4 Basic ECC
     3.15.4 Basic ECC
     NSS Util
     3.15.4
     3.15.4
     NSS SSL
     3.15.4 Basic ECC
     3.15.4 Basic ECC
     NSS S/MIME
     3.15.4 Basic ECC
     3.15.4 Basic ECC
I have not received any error messages. Here is the troubleshooting information: Application Basics Name: Thunderbird Version: 24.6.0 User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.6.0 Profile Directory: Open Directory (Unknown location) Application Build ID: 20140609100408 Enabled Plugins: about:plugins Build Configuration: about:buildconfig Crash Reports: about:crashes Memory Use: about:memory Mail and News Accounts account1: INCOMING: account1, , (im) prpl-twitter, plain, 0 account2: INCOMING: account2, , (imap) imap.googlemail.com:993, SSL, passwordCleartext OUTGOING: smtp.googlemail.com:465, SSL, passwordCleartext, true OUTGOING: smtp.googlemail.com:465, SSL, passwordCleartext, false account3: INCOMING: account3, , (none) Local Folders, plain, passwordCleartext account5: INCOMING: account5, , (imap) imap.zoho.com:993, SSL, passwordCleartext OUTGOING: smtp.zoho.com:587, alwaysSTARTTLS, passwordCleartext, true Extensions Enigmail, 1.6, true, {847b3a00-7ab1-11d4-8f02-006008948af5} gContactSync, 0.3.6, true, gContactSync@pirules.net Lightning, 2.6.5, true, {e2fda1a4-762b-4020-b5ad-a41df1933103} Messaging Menu and Unity Launcher integration, 1.3.1, true, messagingmenu@mozilla.com Minimize On Start and Close, 1.3.2, true, {480adee0-f020-4fef-917d-b05502b17aaf} Provider for Google Calendar, 0.25, true, {a62ef8ec-5fdc-40c2-873c-223b8a6925cc} BlunderDelay, 0.5.3, false, blunderdelay@bananabread.net Deselect on Delete, 1.1, false, deselectondelete@squib.org Follow Reply, 1.0.6, false, FollowReply@luc.pastisman Reply Monitor, 0.6, false, replymanager@lin.han Send Later, 4.2.4, false, sendlater3@kamens.us ThreadVis, 2.2.0, false, {A23E4120-431F-4753-AE53-5D028C42CFDC} Thunderbird Conversations, 2.7, false, gconversation@xulforum.org Important Modified Preferences Name: Value accessibility.typeaheadfind.flashBar: 0 browser.cache.disk.capacity: 358400 browser.cache.disk.smart_size_cached_value: 358400 browser.cache.disk.smart_size.first_run: false browser.cache.disk.smart_size.use_old_max: false extensions.lastAppVersion: 24.6.0 mailnews.database.global.datastore.id: 30063b95-e57a-48e1-b790-d944afac9a8 mailnews.database.global.indexer.enabled: false mail.openMessageBehavior.version: 1 network.cookie.prefsMigrated: true places.database.lastMaintenance: 1403434143 places.history.expiration.transient_current_max_pages: 104858 plugin.importedState: true plugin.state.flash: 0 plugin.state.java: 0 plugin.state.libnpgoogletalk: 0 plugin.state.libnplastpass: 0 plugin.state.libnpo1d: 0 plugin.state.librhythmbox-itms-detection-plugin: 0 plugin.state.libtotem-cone-plugin: 0 plugin.state.libtotem-gmp-plugin: 0 plugin.state.libtotem-mully-plugin: 0 plugin.state.libtotem-narrowspace-plugin: 0 Graphics Adapter Description: Intel Open Source Technology Center -- Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile Vendor ID: Intel Open Source Technology Center Device ID: Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile Driver Version: 3.0 Mesa 10.1.3 WebGL Renderer: false GPU Accelerated Windows: 0 AzureCanvasBackend: cairo AzureFallbackCanvasBackend: none AzureContentBackend: none JavaScript Incremental GC: 1 Accessibility Activated: 0 Prevent Accessibility: 0 Library Versions Expected minimum version Version in use NSPR 4.10.2 4.10.2 NSS 3.15.4 Basic ECC 3.15.4 Basic ECC NSS Util 3.15.4 3.15.4 NSS SSL 3.15.4 Basic ECC 3.15.4 Basic ECC NSS S/MIME 3.15.4 Basic ECC 3.15.4 Basic ECC
Toad-Hall
  • Top 10 Contributor
1809 izisombululo 12184 izimpendulo
Kuphostiwe

Edit > Account Settings >Server Settings for the zoho account Advanced >Imap Is this selected? .. "use the idle command if the server supports it"

Edit > Account Settings >Server Settings for the zoho account Advanced >Imap Is this selected? .. "use the idle command if the server supports it"

Umnikazi wombuzo

Yes "use the idle command if the server supports it" is selected.

FYI I tried deleting and recreating the account. I still witness the same problem.

Yes "use the idle command if the server supports it" is selected. FYI I tried deleting and recreating the account. I still witness the same problem.

Umnikazi wombuzo

It looks like I also cannot Archive or Delete email either.

It looks like I also cannot Archive or Delete email either.
christ1
  • Top 25 Contributor
2176 izisombululo 15944 izimpendulo
Kuphostiwe

What is your anti-virus software?

What is your anti-virus software?

Umnikazi wombuzo

I do not use any anti-virus software. I am running Ubuntu 14.04.

I do not use any anti-virus software. I am running Ubuntu 14.04.

Umnikazi wombuzo

I can now Archive and Delete emails (I assume this was a temporary Internet issue) but I still have the original problem.

I can now Archive and Delete emails (I assume this was a temporary Internet issue) but I still have the original problem.
christ1
  • Top 25 Contributor
2176 izisombululo 15944 izimpendulo
Kuphostiwe

I do not use any anti-virus software. I am running Ubuntu 14.04.

Silly me. Are you running the Ubuntu provided version of Thunderbird from their repository or the vanilla Thunderbird from mozilla.com?

''I do not use any anti-virus software. I am running Ubuntu 14.04.'' Silly me. Are you running the Ubuntu provided version of Thunderbird from their repository or the vanilla Thunderbird from mozilla.com?

Umnikazi wombuzo

I am using the Ubuntu-provided version.

I'm currently trying to log what's going on using this tutorial <http://www.techienote.com/2010/07/enabling-thunderbirds-logging.html> but I don't know enough about the logs to know whether this is useful yet.

I am using the Ubuntu-provided version. I'm currently trying to log what's going on using this tutorial <http://www.techienote.com/2010/07/enabling-thunderbirds-logging.html> but I don't know enough about the logs to know whether this is useful yet.
christ1
  • Top 25 Contributor
2176 izisombululo 15944 izimpendulo
Kuphostiwe

You might try the Mozilla original version if that makes any difference.

You might try the Mozilla original version if that makes any difference.

Umnikazi wombuzo

The log seem to be showing that the mail is transmitted to Thunderbird but isn't being displayed.

I sent an email with the subject "test11". I think:

1. Sent the email 2. Cleared the log 3. Clicked "Get Mail" for my Zoho account 4. Searched the new log for "test11" and found three lines that look like this (non-consecutive lines):

-50350336[7fdb0e564d00]: 61cd000:imap.zoho.com:S-Sent:CreateNewLineFromSocket: Subject: test11 -50350336[7fdb0e564d00]: ReadNextLine [stream=e55f510 nb=46 needmore=0] -50350336[7fdb0e564d00]: 61cd000:imap.zoho.com:S-Sent:CreateNewLineFromSocket: Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1

The log seem to be showing that the mail is transmitted to Thunderbird but isn't being displayed. I sent an email with the subject "test11". I think: 1. Sent the email 2. Cleared the log 3. Clicked "Get Mail" for my Zoho account 4. Searched the new log for "test11" and found three lines that look like this (non-consecutive lines): -50350336[7fdb0e564d00]: 61cd000:imap.zoho.com:S-Sent:CreateNewLineFromSocket: Subject: test11 -50350336[7fdb0e564d00]: ReadNextLine [stream=e55f510 nb=46 needmore=0] -50350336[7fdb0e564d00]: 61cd000:imap.zoho.com:S-Sent:CreateNewLineFromSocket: Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1

Umnikazi wombuzo

I just tried downloading Thunderbird 24.6.0 for Linux i686 from mozilla.org. When running this version of thunderbird from the command line I only receive the following error:

XPCOMGlueLoad error for file /home/trey/Downloads/thunderbird/libxul.so: libdbus-glib-1.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory Couldn't load XPCOM.

Is there an installable .deb file for the Mozilla version of Thunderbird?

I just tried downloading Thunderbird 24.6.0 for Linux i686 from mozilla.org. When running this version of thunderbird from the command line I only receive the following error: XPCOMGlueLoad error for file /home/trey/Downloads/thunderbird/libxul.so: libdbus-glib-1.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory Couldn't load XPCOM. Is there an installable .deb file for the Mozilla version of Thunderbird?

Umnikazi wombuzo

After some searching I finally found the 64-bit version of Thunderbird at <ftp://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/latest/linux-x86_64/en-US/>.

I tried the 64-bit version standalone and I experience the same problem.

After some searching I finally found the 64-bit version of Thunderbird at <ftp://ftp.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/latest/linux-x86_64/en-US/>. I tried the 64-bit version standalone and I experience the same problem.

Umnikazi wombuzo

I just moved my ~/.thunderbird directory to a new location and started Thunderbird with the default settings and no profile. I setup my account again, using the settings recommended by Zoho <https://www.zoho.com/mail/help/thunderbird-imap-access.html>.

I then sent an email to myself with the subject "test15". I hit "Get Mail" a couple times within a few minutes and did not receive an email.

I then: 1. clicked the "go offline" icon in the bottom left corner 2. clicked "Later" at the prompt asking to download emails for offline use 3. clicked the icon again to go back online 4. clicked "Get Mail" and the email I sent to myself was then received

The problem persisted even after completely wiping my Thunderbird settings.

I just moved my ~/.thunderbird directory to a new location and started Thunderbird with the default settings and no profile. I setup my account again, using the settings recommended by Zoho <https://www.zoho.com/mail/help/thunderbird-imap-access.html>. I then sent an email to myself with the subject "test15". I hit "Get Mail" a couple times within a few minutes and did not receive an email. I then: 1. clicked the "go offline" icon in the bottom left corner 2. clicked "Later" at the prompt asking to download emails for offline use 3. clicked the icon again to go back online 4. clicked "Get Mail" and the email I sent to myself was then received The problem persisted even after completely wiping my Thunderbird settings.

Umnikazi wombuzo

I just setup my account in Evolution and it appears to work.

It seems like Thunderbird only fails at receiving new email when there is an existing IMAP connection to the server. Is there any way to make Thunderbird restart the IMAP connection every time I try to get new mail?

I just setup my account in Evolution and it appears to work. It seems like Thunderbird only fails at receiving new email when there is an existing IMAP connection to the server. Is there any way to make Thunderbird restart the IMAP connection every time I try to get new mail?