顯示問題標籤 顯示所有問題

Why is Firefox crashing over and over

The past week or two it has been acting haywire and crashing daily. I uninstalled, re-installed, re-started computer. Nothing helps. I have attached picture of error me… (閱讀更多)

The past week or two it has been acting haywire and crashing daily. I uninstalled, re-installed, re-started computer. Nothing helps. I have attached picture of error message. windows 10 firefox version 92

https://imgur.com/a/L0JnN4P

picture crash report

Dog3456 於 7 小時前 詢問

Kevin 最近回覆 於 1 小時前

Certain downloads repeatedly fail when in Incognito mode, and succeed in Regular mode, even when the requests sent by the browser are 100% word-for-word identical. Request logs provided.

SHORT SUMMARY: A few specific direct downloads from a third-party server successfully finish in Regular browsing mode but fail half-way in Incognito mode. This is reprodu… (閱讀更多)

SHORT SUMMARY:

A few specific direct downloads from a third-party server successfully finish in Regular browsing mode but fail half-way in Incognito mode. This is reproducable on numerous tries and persists between Firefox restarts, system reboots, and ISP changes. This difference between Regular and Incognito remains even when the requests that the browser sends are fully word-for-word identical, down to the DNT=1 in the request. There are no issues with downloads in Google Chrome on the same machine, and similarly no issues in Incognito mode in an old ESR Firefox (v52) on a really old laptop with WinXP. This problem ONLY appears in Firefox 92. ========================================

FULL DETAILS:

I'm using the latest public release of Firefox, 92.0.1, on Windows 8. I have a habit of using Incognito mode most of the time, and I found out that certain downloads fail in Incognito tabs - but succeed in Regular tabs. A few examples:

http://down.360safe.com/cse/360cse_official.exe http://down.360safe.com/cse/360cse_9.5.0.122.exe http://down.360safe.com/cse/360cse_9.5.0.114.exe http://down.360safe.com/cse/360cse_9.0.1.162.exe

They are direct links to the .exe setups of various versions of an obscure browser called 360 Extreme Browser, recommended for use with WinXP on obsolete hardware since it's supposedly very lightweight. You can run them through VirusTotal if you want. The first link always points to the latest release, the other links are specific releases.

When I open any of them, I am first presented with the regular download dialog box, while Firefox automatically starts downloading the file to %TEMP% in the background, without waiting for my decision (as it always does):

https://i.imgur.com/0D6pH4Z.png

... then, a couple seconds later, I'm presented with the "source file could not be read" error.

https://i.imgur.com/3f6StGQ.png

When I click OK, the first dialog box also disappears, and there is no trace of the (failed) download left in the download widget in the top right.

Alternatively, I can try to be very fast, and as soon as the first dialog box appears, I can quickly click "Save File" and press Enter in the folder selection window that appears. That way, I can confirm the download before it gets a chance to fail. But it fails anyway, except this time I can see the incomplete file in my destination folder, and the failed download in the list of downloads in the top right corner of Firefox. This download fails about 5-15 MBs into the file - it's different between different attempts.

It is my understanding that the "nature" or "mechanism" of the fail is the same, but if it happens while it's downloading to %TEMP% and I haven't selected the folder yet, then I'm presented with an explicit error message and there is no trace of it in the download history, and if it happens when I've already selected the folder, then there is no explicit error message and the failed download is displayed in the download history.

In the latter case, I can then press "Retry download" in the download history. Then, the download will successfully restart (not from zero, but from the percentage that it failed at) and will successfully complete. But the FIRST try, initiated by the tab ("by the page"?) and not by the "download history" widget in the corner, ALWAYS fails at some point between 5-15 MBs.

========================================

INVESTIGATION AND LOGS AND LOTS OF TECHNICAL DETAILS

So you might say, that third-party server is acting weird and is probably misconfigured. But:

  • This download ALWAYS SUCCEEDS without any problems in Regular (not Incognito) tabs. It ALWAYS FAILS in Incognito.
  • This download ALWAYS SUCCEEDS in Google Chrome that I have on this same machine, both in Regular and in Incognito.
  • This download ALWAYS SUCCEEDS in Firefox 52.9 ESR on a really obsolete laptop with WinXP that I have, connected to the same network(s), both in Regular and in Incognito.

To sum up, this fails VERY SPECIFICALLY in Incognito mode in Firefox 92 (current modern version) and NOWHERE ELSE.

All download attempts that are successful (non-Incognito FF 92, Google Chrome, FF 52.9 ESR...) result in a downloaded file with the same correct size and checksum. The download that is successfully RESTARTED after failing in Incognito (read details above) also results in a file with the same size and checksum.

I am not aware of any software on this machine that would be interrupting the download, such as antivirus. In any case, it's interrupted when it reaches a different random size on each different attempt, and it only affects Incognito Firefox and nothing else - not Regular tabs of FF and not Chrome. I have also tried two different ISPs - one that provides me with Ethernet at my place, and my mobile phone ISP. Same behavior between them. The only third-party plugin that I have in Firefox is uBlock. I disabled it completely and this didn't change anything.

I've inspected the requests and responses, using Firefox's own dev tools.

REGULAR TAB (not incognito) = SUCCESSFUL DOWNLOAD

https://pastebin.com/xzXXJDEt (so as not to clutter this message with long request listings)

INCOGNITO TAB: FAILED DOWNLOAD

https://pastebin.com/Nq0txZ9P (same reasoning)

The differences are: Incognito mode forces HTTPS, sends Sec-Fetch- entries in the GET request, and also sends DNT = 1. Everything else is the same.

I then went to Firefox settings and enabled sending DNT *all the time*, even in Regular (non-incognito) tabs. I also tried to download explicitly from the https:// URL in Regular (non-incognito) mode, just like Incognito mode forces https. This resulted in a request that is sent from a Regular tab but is 100% identical to the request sent from Incognito mode. Read below:

https://pastebin.com/0QCpKqBZ (same reasoning for hosting on Pastebin)

You can check that this request from a Regular (non-incognito) tab is now word-for-word identical to the request from an Incognito tab. Yet, the download from Incognito STILL fails at ~10 MBs into the file, and the download from Regular STILL succeeds. I fail to see any difference between the requests, whatsoever.

In the Cookies tab, there are "No cookies for this request" for both Regular and Incognito downloads. The Security tab looks 100% identical for Regular and Incognito downloads, and looks like this: https://i.imgur.com/SAhzquW.png (idk how to copy this in plaintext form).

In another online discussion elsewhere while I was troubleshooting this, I was advised to see if network.dns.echconfig.enabled was set to TRUE and to try setting it to FALSE. Not sure what this would change, but I went to check and found that it was already FALSE.

Also, in that discussion elsewhere, I had one more user running Firefox on Windows 10 (according to his publicly displayed user agent) confirm this. But I don't know how to reach him to ask for extensive troubleshooting like mine.

========================================

FINAL SUMMARY:

  • Some specific downloads fail halfway in Incognito Mode in latest Firefox
  • There are no issues in Regular (non-incognito) mode, or in Google Chrome on this same machine, or in obsolete Firefox 52 on another machine
  • This persists across Firefox restarts, reboots, ISP changes
  • This difference between Regular and Incognito modes persists even when you change settings so that the sent GET requests are 100% word-for-word identical

Help me troubleshoot this further? Even if this is caused by that third-party server acting up (for whatever reason), how does it tell between my Regular firefox tab and my Incognito firefox tab when the sent requests are the same? And even if this is caused by something else on my machine or in my network, then the same question applies, how can this "something" tell between my Regular and Incognito tabs?

jagev53494 於 20 小時前 詢問

jscher2000 最近回覆 於 2 小時前

Error trying to preview an attached file on Hotmail, using Firefox

Hello, Since yesterday (Sept, 28th 2021), I have the following message when trying to preview an attached document (PDF, in this case), accessing Hotmail using Firefox 92… (閱讀更多)

Hello, Since yesterday (Sept, 28th 2021), I have the following message when trying to preview an attached document (PDF, in this case), accessing Hotmail using Firefox 92.0 (64-bit) in UBUNTU Linux:

"Something went wrong while the document preview was being created. Please try again later"

The same error also occurs using Firefox 92.0 (64 bit) in Windows 10, but does not occur using Chrome in UBUNTU and Chrome in Windows, as well as using Microsoft Edge. Can you help me please?

Thanks in advance. Manoel.

manoel_cunha 於 16 小時前 詢問

jscher2000 最近回覆 於 5 小時前

PDF preview in Outlook Web App

When previewing a PDF attachment in Outlook Web App, the preview screen shows the message 'something went wrong while the document preview was being created' and no previ… (閱讀更多)

When previewing a PDF attachment in Outlook Web App, the preview screen shows the message 'something went wrong while the document preview was being created' and no preview shows.

  • the exact same account and email shows fine in both Edge and Chrome
  • the preview looks fine for Word and Excel files
  • the problem persists in private mode
  • the problem persists after clearing cache and cookies
  • changing Firefox 'actions for applications' settings for PDF makes no difference
  • the problem has been tested and confirmed on two computers using different connections in different locations.

Firefox version 92.01 64-bit

john655 於 22 小時前 詢問

jscher2000 最近回覆 於 5 小時前

Cannot preview PDF files in Outlook through Firefox

Hi Mozilla & friends :) Never had this issue before yesterday (Monday September 27th), but it seems Firefox just won't preview my PDF files in Outlook anymore. I've t… (閱讀更多)

Hi Mozilla & friends :)

Never had this issue before yesterday (Monday September 27th), but it seems Firefox just won't preview my PDF files in Outlook anymore. I've tried all the options in the Settings > Applications menu, but nothing will work.

"Something went wrong while the document preview was being created. Please try again later."

Outlook and Firefox have been my work email/browser combination for the last 2 years and I've never encountered this problem before.

Help?

la.clef 於 6 小時前 詢問

jscher2000 最近回覆 於 5 小時前

outlook live email attachment

I log into my outlook email through Firefox browser. When I click on a pdf attachment I get "something went wrong while the document preview was being created Try again … (閱讀更多)

I log into my outlook email through Firefox browser. When I click on a pdf attachment I get "something went wrong while the document preview was being created Try again later". I can download it and open with adobe reader but the preview won't open. The pdf preview is working fine if I use Microsoft Edge to open my email. There has to be something with Firefox that is preventing the preview from loading.

ytham 於 7 小時前 詢問

jscher2000 最近回覆 於 5 小時前

Entire system is slow, egregious firefox memory use. Any known issues?

6-9GB consumption just seems like too much to me. Attached a couple screenshots and the FF troubleshooting information, any other data I can provide anyone that can help… (閱讀更多)

6-9GB consumption just seems like too much to me. Attached a couple screenshots and the FF troubleshooting information, any other data I can provide anyone that can help this? I'm sure restarting firefox will fix it for a while, but it seems like there is a resource leak somewhere.

tavise 於 12 小時前 詢問

FredMcD 最近回覆 於 10 小時前

System crash on viewing website

MacBook Pro M1, Firefox 92.0.1. Go to https://www.gibson.com/Generation. System completely freezes, no cursor movement, no error message; must manually restart. Using Saf… (閱讀更多)

MacBook Pro M1, Firefox 92.0.1. Go to https://www.gibson.com/Generation. System completely freezes, no cursor movement, no error message; must manually restart. Using Safari, the site opens correctly; it includes an "accept cookies" dialog, which did not appear when I tried with Firefox. Bad website design? Or a bug in Firefox?

deletns 於 1 天前 詢問

jscher2000 最近回覆 於 10 小時前

firefox "screenshot" command line option

in previous versions of firefox, I was able to create screenshots with the following command line options: /firefox.exe" -P headless --purgecaches --screenshot raw_weathe… (閱讀更多)

in previous versions of firefox, I was able to create screenshots with the following command line options:

/firefox.exe" -P headless --purgecaches --screenshot raw_weather.png --window-size=1920,1080 -browser "https://www.google.com/search?&q=weather+in+Washington+DC"

however, with the latest version 92.0.1, the "--screenshot" option no longer works. what has changed? what am I doing wrong?

nealelliott1 於 1 天前 詢問

cor-el 最近回覆 於 11 小時前

language

again after an update the language settings are not working. I change to Dutch(Nederlands belgie) and i got a mix of english and dutch. It's not the first time after an u… (閱讀更多)

again after an update the language settings are not working. I change to Dutch(Nederlands belgie) and i got a mix of english and dutch. It's not the first time after an uopdat that this problem occures.

pagre2213 於 19 小時前 詢問

cor-el 最近回覆 於 11 小時前

Mouse cursor disappears when hovering certain content in applications like Balsamiq, Miro, Google Maps

Observed On Firefox 92.0 on WIndows 10 Steps to reproduce 1. I work on a Balsamiq wireframes, I hover a canva Behaviour The mouse cursor disappears Expected … (閱讀更多)

    1. Observed On

Firefox 92.0 on WIndows 10

    1. Steps to reproduce

1. I work on a Balsamiq wireframes, I hover a canva

    1. Behaviour

The mouse cursor disappears

    1. Expected behaviour

It should be always visible

    1. Other info

Also noticed with Miro or Google Maps embedded Changing the browser fixed the issue

Julien 於 1 天前 詢問

cor-el 最近回覆 於 14 小時前

Copy and paste into new tab search bar always "looses" the first word

If I copy and paste any two words or more into the search bar on the new tab it goes to google.co.uk as that is set but only searches for the phrase minus the first word.… (閱讀更多)

If I copy and paste any two words or more into the search bar on the new tab it goes to google.co.uk as that is set but only searches for the phrase minus the first word. If I paste it into the address bar everything is ok. If I do the same with a one word term the search bar does nothing having "lost" that word and the address bar works fine.

verminhater 於 4 週前 詢問

eduardp 最近回覆 於 19 小時前

Firefox causes 100% CPU usage when opening couple tabs at the same time!!!

I Am on desktop: i5 9600KF (high performance mode) 16GB 3200mhz ram NVME... Windows 10 Pro x64 Firefox last stable When I open Firefox tabs aren't loaded all at the same … (閱讀更多)

I Am on desktop:

i5 9600KF (high performance mode) 16GB 3200mhz ram NVME... Windows 10 Pro x64 Firefox last stable

When I open Firefox tabs aren't loaded all at the same time, but they are suspended. So after that: when I switch between 6 tabs quickly - they start to open at the same time. And CPU usage skyrockets to 100% LOL! Given I Am on high end PC - this is joke! I was using chrome and had hundreds of tabs and Chrome doesn't even suspend them by default. They open all at the same time I think!

So there is something wrong! I tried troubleshooting mode and it was the same problem!

Thanks for help!

empleat 於 3 週前 詢問

RoyDA 最近回覆 於 1 天前

browser not working

hello, I have been using firefox for years but over the past couple of weeks i keep getting an error message and it started with only a few sites at first but now its alm… (閱讀更多)

hello, I have been using firefox for years but over the past couple of weeks i keep getting an error message and it started with only a few sites at first but now its almost every site i try to reach. i can no longer work through firefox and have to bounce between browsers. I can't reach simple sites such as google sheets, drive, etc.

i've tried just about everything to try an fix it. I've downloaded adblockers, checked for viruses, tried multiple different wifis thinking maybe mine was the problem, downloaded antivirus software, cleaned out my computer of junk

its always the same error message or the site shows up white and in the wrong format. i couldn't even access this page on firefox, i'm on a different browser writing this.

this is the error message: Secure Connection Failed

An error occurred during a connection to drive.google.com. PR_END_OF_FILE_ERROR

   The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the received data could not be verified.
   Please contact the website owners to inform them of this problem.

valerybarbosa2001 於 1 天前 詢問

FredMcD 最近回覆 於 1 天前

Slow startup on Fedora release 34 ALL the latest versions

I'm running Fedora 34, all of the latest (ie 4) versions of firefox take over 4.5 minutes to load. I'm using Opera to submit this because it loads in less than 30s. I'm … (閱讀更多)

I'm running Fedora 34, all of the latest (ie 4) versions of firefox take over 4.5 minutes to load. I'm using Opera to submit this because it loads in less than 30s. I'm running an AMD Phenom x6. All updates have been applied. I like firefox I want to keep using it, but what the heck is going on? Any suggestions? p.s. all updates have been applied to the OS.

dicksog 於 2 天前 詢問

Bithiah 最近回覆 於 1 天前

Firefox crashed on Mac M1!!!

Hi, I don't know if this crash has only happened on other Macs or not but here's my report: After updating Firefox to the latest update and I tried opening a Google Slide… (閱讀更多)

Hi,

I don't know if this crash has only happened on other Macs or not but here's my report:

After updating Firefox to the latest update and I tried opening a Google Slide in presentation mode, the whole app crached!

I tried deleting FF and reinstalling it but the same issue happens again!

Ahmad San 於 2 天前 詢問

Seburo 最近回覆 於 1 天前

Firefox very slow

My Firefox browser (92.0.1 64-bit) has been very slow. And, the "GO back" history does not work well with some Yahoo pages (like, Finance, email...), it keeps fill in th… (閱讀更多)

My Firefox browser (92.0.1 64-bit) has been very slow.

And, the "GO back" history does not work well with some Yahoo pages (like, Finance, email...), it keeps fill in the current page each time when I move the page down and up and thus prevents me from being able to go back to the previous pages.

Thank you in advance for any kind assistance on this.

wtshieh 於 4 天前 詢問

FredMcD 最近回覆 於 2 天前

firefox does not play audio on any web page

Firefox 92.0.1 in Windows 10 Pro x64 will not play any audio. I have Opera, Edge, and Chrome installed and they all play audio just fine. I have done the following: - D… (閱讀更多)

Firefox 92.0.1 in Windows 10 Pro x64 will not play any audio. I have Opera, Edge, and Chrome installed and they all play audio just fine. I have done the following:

- Disabled all extensions - right clicked the volume icon to open the volume mixer and made sure Firefox volume was set correctly

       (at same level as everything else) (see attached picture)

- went into settings -> sound -> advanced sound options -> App volume and device preferences and

       made sure Firefox was set to Default (just like all the other browsers) (see attached picture)

- Uninstalled / reinstalled firefox - Created a brand new profile, from scratch - Reinstalled my sound drivers and NVIDIA video driver - restarted windows

How do I fix this problem?

radar 於 3 天前 詢問

Bithiah 最近回覆 於 2 天前

Firefox frequently freezes/crashes with very high memory usage

Several times a day Firefox freezes and begins using a lot of memory (90-99%). After a while either the open tab or the browser will crash. I have tried troubleshooting m… (閱讀更多)

Several times a day Firefox freezes and begins using a lot of memory (90-99%). After a while either the open tab or the browser will crash. I have tried troubleshooting mode, an account refresh and a fresh install of Firefox, but the crashes still occured after/during all of these fixes. I've tested my RAM and there were no errors detected. This problem has been occuring for a month or so, but seems to be getting more frequent. I've included the report IDs of the most recent crash reports.

bp-c3632dd7-dff1-4265-90e9-f62710210926 bp-3eb0a8ac-a491-48ac-a186-997250210926 bp-c3632dd7-dff1-4265-90e9-f62710210926 bp-80bb3b1e-6a1d-4942-ac4b-c8de80210926 bp-d649e773-27d6-479e-99b2-bf5d90210926

Thanks in advance if anyone has any suggestions!

sianstables 於 2 天前 詢問

FredMcD 最近回覆 於 2 天前