顯示問題標籤 顯示所有問題
  • 已解決

XULRunner Error: Could not determine any profile running in backgroundtask mode!

I recently installed new pc with fresh Firefox Developer Edition. Then I transfered the profile folder from old pc to the new pc. All bookmarks, addons, etc is there. Jus… (閱讀更多)

I recently installed new pc with fresh Firefox Developer Edition. Then I transfered the profile folder from old pc to the new pc. All bookmarks, addons, etc is there. Just the XULRunner popup appears only on the new pc. I uninstalled firefox on the new pc again and reinstalled it with profile cleaning. After profile cleaning firefox got faster and addons got removed. But the XULRunner popup keeps appearing. When I go to taskscheduler and trigger the "Firefox Developer Edition Background Update CA9422711AE1A81C" again, the XULRunner popup appears. Removing this taskscheduler and Firefox keeps readding it and the XULRunner popup are back. Any idea how I can get rid of the XULRunner popup?

simonbergi9 於 3 天前 詢問

simonbergi9 於 3 天前 解答

  • 已解決

Cause of crash

Hello, please could you check, what might be causing crashes at start (even in safe mode). I have sent several reports: bp-3e1519f4-eb5f-4765-a3a3-461680221130.txt bp-b1a… (閱讀更多)

Hello, please could you check, what might be causing crashes at start (even in safe mode). I have sent several reports:

bp-3e1519f4-eb5f-4765-a3a3-461680221130.txt bp-b1ae42df-becb-495c-ab80-6c7700221130.txt bp-78b65c3e-594c-4559-9b3c-26ec60221130.txt bp-b734e6bc-80fb-4625-b745-b87970221130.txt bp-713358a8-a061-471d-8068-5a17d0221130.txt bp-bd826e9f-ec1b-4be5-b172-d0f590221130.txt bp-8b28f73f-82ee-41b4-92d0-85ab10221130.txt bp-6e7b6a49-c06b-4697-8d28-04f000221130.txt bp-485583da-9e1d-4afb-9158-7ef670221130.txt bp-f79bc6d3-bfa5-4466-a917-a1a6f0221130.txt bp-7e487525-cccb-4334-836c-617440221130.txt bp-4e6843b6-46a3-4d76-aee0-8a9f50221130.txt bp-14238cdd-97b8-4a88-8f16-180bc0221130.txt bp-082df4ff-e723-4e92-a886-539320221130.txt bp-a3ae7311-d82c-4517-9d8c-c0d190221130.txt bp-fb36e38d-b349-4ca7-b51b-c71fa0221130.txt bp-e1ba115b-b204-4d88-a664-3cbc20221130.txt bp-3b512ba0-3d36-4280-a2f5-9b87b0221130.txt bp-da26c265-f3e7-4a8c-982f-7bf370221130.txt

jan.prachar 於 3 天前 詢問

jan.prachar 於 3 天前 解答

  • 被鎖定

Most websites return "Server Not Found" but reloading the page fixes it.

Locking this thread.Please continue here: [/questions/1398430] When loading a page from a domain I haven't recently visited, it will almost always return the "Server Not … (閱讀更多)

Locking this thread.
Please continue here: [/questions/1398430]
When loading a page from a domain I haven't recently visited, it will almost always return the "Server Not Found - Hmm. We’re having trouble finding that site," error message. If I reload the page, however, it will load. Sometimes I have to reload 2-6 times before it works, but it always eventually succeeds. When it does work, it often times fails to load certain elements like fonts, images, embedded videos, and occasionally whole stylesheets--things that often require calls to third party domain. Again, reloading the page (sometimes multiple times) will cause the page to load properly.

I have already tried:

  • Different browsers on same computer (issue does not occur)
  • Firefox on different computers with different OS on same network (issue does not occur)
  • Cleared cache (issue persists)
  • Troubleshooting/safe mode (issue persists)
  • Deleted prefs file (issue persists)
  • Disabled DNS prefetching (issue persists)

Jordan 於 1 天前 詢問

  • 已解決

Most websites return "Server Not Found" but reloading the page fixes it.

When loading a page from a domain I haven't recently visited, it will almost always return the "Server Not Found - Hmm. We’re having trouble finding that site," error mes… (閱讀更多)

When loading a page from a domain I haven't recently visited, it will almost always return the "Server Not Found - Hmm. We’re having trouble finding that site," error message. If I reload the page, however, it will load. Sometimes I have to reload 2-6 times before it works, but it always eventually succeeds. When it does work, it often times fails to load certain elements like fonts, images, embedded videos, and occasionally whole stylesheets--things that often require calls to third party domain. Again, reloading the page (sometimes multiple times) will cause the page to load properly.

I have already tried:

  • Different browsers on same computer (issue does not occur)
  • Firefox on different computers with different OS on same network (issue does not occur)
  • Cleared cache (issue persists)
  • Troubleshooting/safe mode (issue persists)
  • Deleted prefs file (issue persists)
  • Disabled DNS prefetching (issue persists)

Jordan 於 1 天前 詢問

cor-el 於 1 天前 解答

  • 已解決

firefox keeps crashing on start

Firefox keeps crashing on start. I tried: 1. firefox -profilemanager 2. firefox --safe-mode 3. start from newly created user 4. reboot computer 5. trying other desktop e… (閱讀更多)

Firefox keeps crashing on start. I tried: 1. firefox -profilemanager 2. firefox --safe-mode 3. start from newly created user 4. reboot computer 5. trying other desktop environment (kde, xfce)

$ firefox [GFX1-]: glxtest: VA-API test failed: failed to initialise VAAPI connection. ATTENTION: default value of option mesa_glthread overridden by environment. ATTENTION: default value of option mesa_glthread overridden by environment. ATTENTION: default value of option mesa_glthread overridden by environment. ExceptionHandler::GenerateDump cloned child 12256 ExceptionHandler::SendContinueSignalToChild sent continue signal to child ExceptionHandler::WaitForContinueSignal waiting for continue signal...

Here is crash report: AdapterDeviceID: 0x1b81 AdapterDriverVendor: nvidia/unknown AdapterDriverVersion: 520.61.5.0 AdapterVendorID: 0x10de AvailablePageFile: 17494933504 AvailablePhysicalMemory: 26002341888 AvailableSwapMemory: 11995705344 AvailableVirtualMemory: 29669888000 BackgroundTaskMode: 0 BuildID: 20221110173214 CrashTime: 1669989086 DesktopEnvironment: kde GraphicsCriticalError: |[0][GFX1-]: glxtest: VA-API test failed: failed to initialise VAAPI connection. (t=0.396726) HeadlessMode: 0 InstallTime: 1669481249 IsWayland: 0 Notes: Debian GNU/Linux bookworm/sidFP(D00-L1000-W00000000-T000) ProductID: {ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384} ProductName: Firefox ReleaseChannel: release SafeMode: 1 SecondsSinceLastCrash: 284 StartupCrash: 1 StartupTime: 1669989085 SubmittedFrom: Client Throttleable: 1 TotalPageFile: 45604323328 TotalPhysicalMemory: 33608617984 UptimeTS: .46475384 Vendor: Mozilla Version: 107.0

This report also contains technical information about the state of the application when it crashed.

paul 於 1 天前 詢問

paul 於 1 天前 解答

  • 已解決
  • 封存

Webpages only load when there are 2 duplicate tabs of the url

This started happening 2 days ago (firefox nightly) Here is a video of the issue (forgot to remove audio tracks before recording oops): https://youtu.be/Vc5ktXUw72E … (閱讀更多)

This started happening 2 days ago (firefox nightly) Here is a video of the issue (forgot to remove audio tracks before recording oops): https://youtu.be/Vc5ktXUw72E

ltks 於 1 年前 詢問

cor-el 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Firefox not working

Firefox has completely stopped working on my laptop and literally the only thing I can do is open it up. If I try to go to a website, go to the settings, go to the reset … (閱讀更多)

Firefox has completely stopped working on my laptop and literally the only thing I can do is open it up. If I try to go to a website, go to the settings, go to the reset Firefox page I get a white screen. I've tried:

  • Resetting Firefox (couldn't make it there)
  • Uninstalling Firefox and reinstalling it
  • Uninstalling Firefox, deleting all of the Mozilla/Firefox files on my computer and reinstalling it

Is there an anything I can do besides reinstalling Windows?

bogatkev 於 1 年前 詢問

jscher2000 - Support Volunteer 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Cannot open after the lastest update

I updated my Mozilla today and, after I closed it the last time, it just won't let me reopen. It shows a warning window saying: "Firefox is already running, but is not re… (閱讀更多)

I updated my Mozilla today and, after I closed it the last time, it just won't let me reopen. It shows a warning window saying: "Firefox is already running, but is not responding. The old Firefox process must be closed to open a new window."

I even shutted down and restarted my laptop, but it keeps giving me this same message when I try to open Mozilla. I unistalled, reinstalled... still the same warning.

Tried both close and cancel buttons, none worked to change a thing, nothing happens.

submarina 於 1 年前 詢問

cor-el 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

FF 91.0 update caused formatting issues in Gmail and Google docs

Hi. I love FF, but this has been a bad week in Moz-town. I use two Mac systems in parallel, with identical settings/prefs, one of which is revealing a huge Firefox bug wi… (閱讀更多)

Hi. I love FF, but this has been a bad week in Moz-town.

I use two Mac systems in parallel, with identical settings/prefs, one of which is revealing a huge Firefox bug with gmail / google docs.

My MBP (OS 10.14.6) is running (pre update) FF 90.0.2 and totally fine. Everything runs and formats normally.

My iMac (OS 10.12.6) is running the recently updated FF 91.0 and all my google environments suddenly went to hell.

I'm a heavy google docs / gmail webmail user, and the latest Firefox update broke all the formatting. Dark mode doesn't work in gmail. Ugly frames on menu buttons. Google drive formatting looks like it's 1998 all over again.

Even uploading images to this support window in FF got the spinning wheel of death, TWICE. I had to switch to Safari to submit this report with BEFORE/AFTER images.

Anyone else seeing these issues? Any suggestions?

Many thanks.

-Dave

Attached: Gmail before / after update Google Drive before / after update Google Docs before / after update

ceodave 於 1 年前 詢問

jscher2000 - Support Volunteer 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

The stats page on Wordpress blog does not display histograms after most recent update

I have most recent release of Firefox and also just updated MacOS to 11.5.2. After updates the histograms on the Wordpress blog stats page do not display. They display fi… (閱讀更多)

I have most recent release of Firefox and also just updated MacOS to 11.5.2. After updates the histograms on the Wordpress blog stats page do not display. They display fine on Opera. I did clear cache — that didn't help. I quit Firefox and restarted — that didn't help. Firefox version for Mac version 91.0.1 (64-bit).

I assume this must be a Firefox bug, but am open to suggestions on how to fix the problem.

Also, when I click the checkbox for "Email me when someone answers the thread" it will not accept the check. Irritating.

mikehamca 於 1 年前 詢問

cor-el 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Facebook link crashes computer

Hi: I'm using Firefox 91.02. It works great until I sign on to https://facebook.com. At that point not only can it not handshake, but all my other tabs and links no longe… (閱讀更多)

Hi: I'm using Firefox 91.02. It works great until I sign on to https://facebook.com.

At that point not only can it not handshake, but all my other tabs and links no longer work. I have to restart and then everything is fine, unless I click on FB.

My system is well protected with AVG.

Can you please advise?

Thanks. David

dm_leland 於 1 年前 詢問

FredMcD 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Link do not load on page after Firefox upgrade

I frequently use the site SAM.gov to look at US government solicitations where documents are posted for the public to download. Recently the links to those documents fail… (閱讀更多)

I frequently use the site SAM.gov to look at US government solicitations where documents are posted for the public to download. Recently the links to those documents fail to load on Firefox when it did just a couple of weeks or less ago. I am now forced to use MS browser just to see those.

For example go to https://sam.gov/opp/81551b02dd2d4e2b8fc06ce327d57113/view look for "Attachments" about 2/3 of the way down and you can see the circling caterpillar thingie where the links should be.

is there a setting or fix? Thank you in advance

Rahzan 於 1 年前 詢問

FredMcD 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

Firefox 93 freezes

Since the upgrade to version 93 many times Firefox freezes (blue circle moving on screen) and the complete screen is filled with the browser in such a way that the Window… (閱讀更多)

Since the upgrade to version 93 many times Firefox freezes (blue circle moving on screen) and the complete screen is filled with the browser in such a way that the Windows tray is not visible. This is particularly being done when several pages are open in the browser simultaneously. Sometime after this freeze the browser closes itself without any notice. This is rather annoying when I am in the middle of a work.

Here are the details of my OS: https://pastebin.mozilla.org/DkNG2o5X

Please find attached a picture what can be seen when the above freeze happens.

kadocsa.krisztian 於 1 年前 詢問

Paul 於 1 年前 解答

  • 已解決
  • 封存

The addresses of people who have never used my computer are showing up in my autofill.

In my "saved addresses" list under the Privacy and Security section of Firefox Settings, there are two addresses of people that have never used my computer. One formerly … (閱讀更多)

In my "saved addresses" list under the Privacy and Security section of Firefox Settings, there are two addresses of people that have never used my computer. One formerly went to my school, and the other is a stranger. I can think of no way that they could have had access to my account at any time. Are there any other possible explanations for this?

tjnpo 於 1 年前 詢問

jscher2000 - Support Volunteer 於 1 年前 解答

  • 被鎖定
  • 封存

Firefox is very laggy with many (discarded) tabs and huge sessionstore.jsonlz4

Problem: Firefox glitches a lot if the total number of all tabs exceeds 4129, and the sessionstore.jsonlz4 file in the profile has a large size. Details: Some interface e… (閱讀更多)

Problem: Firefox glitches a lot if the total number of all tabs exceeds 4129, and the sessionstore.jsonlz4 file in the profile has a large size.

Details: Some interface elements stop displaying normally after some time after opening 4130 tab, 4131 tab or more - popup menus, extension menus, Firefox menus, contextual menus, hovering popup windows, etc. They're either not displayed at all or partially displayed. The problem is purely visual - these elements are present and can be clicked on with the mouse, they just aren't displayed correctly. The more tabs open after 4129, the faster and harder the Firefox lags. When I quickly open more than 50 tabs after 4129, the browser usually stops displaying anything and completely freezes. The problem also appears some time after restarting the browser. Closing all tabs above the limit of 4129 completely solves the problem.

What have I done to solve the problem and what isn't working:

  • tried running the browser in "safe-mode" (without extensions and hardware acceleration);
  • tried running my firefox-profile in a new clean firefox client of the same version (87);
  • tried running my firefox-profile in a new clean firefox client of the latest version (94);
  • tried running my firefox-profile on another computer with significantly more RAM (32GB);
  • tried running my firefox-profile with sessionstore.jsonlz4 saved earlier (a week earlier)
  • tried running my sessionstore.jsonlz4 in a brand new profile;
  • combinations of all steps above.

Partial solution: The problem is definitely related to the sessionstore.jsonlz4 file from the profile. But since this file is critically important to me, I can't just create a new blank one. I tried creating a brand new one based on the old one, but smaller in size (I used [this](https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/sidebery/) extension). The old sessionstore.jsonlz4 (A) is 10.2MB, the new one (B) is 631KB. This difference in size is due to the fact that the new file doesn't contain data in the "image" attribute of tabs. In old (A) sessionstore.jsonlz4 67% of the space was taken up by the "image" attribute (it seems to be responsible for displaying the icons on the tabs), 16% by attribute "csp" (no idea what it is), all other attributes take less than 2% each. There're no "csp" attribute in my new (B) sessionstore.jsonlz4 and "image" attributes are "null". The first and second place are the "url" (23%) and "title" (19%) attributes respectively. I moved the new (B) sessionstore.jsonlz4 to the old profile and the problem was solved (the 4129 tabs limit disappeared). However, since the new (B) sessionstore.jsonlz4 has no "image" attribute data, all tabs are displayed without icons. I wrote a simple python-script that decompresses sessionstore files into json format, then copy "images" attributes of the old (A) sessionstore.json into the new one (C), and then compresses this into the new (C) sessionstore.jsonlz4. The size of such a compiled file is 6.82MB. When using such a sessionstore (С), the tab-icons are displayed, but the problem with the limit of 4129 tabs appears again. So it's obvious that the large size of the sessionstore.jsonlz4 file is the root of the problem.

My questions: 1) How do I fix it? Obviously, the "do not use more than 4129 tabs" option is not suitable for me. I know that most users will find this number of tabs excessive and suggest using bookmarks, but it doesn't work for me either. Spread tabs across multiple profiles or even browsers? I'm afraid that's what I'll end up having to do. 2) Why is this happening? I read people online who had sessionstore.jsonlz4 over 50MB and had no problems. 3) 67% of the space in my sessionstore-(A) is taken up by images, and many of them are repeated 100-300 times - a colossal waste. In total, I counted 792 unique images. Question - is there any way to modify sessionstore.jsonlz4 to significantly reduce its size, but still leave the data about these images? I tried to create 792 files with these images on my disk and replace the "image" attributes data with the path to these files. I tried the following options:

 "image": "D:/some_dir/123.ico"
 "image": "D:\\some_dir\\123.ico"
 "image": "file:///D:/some_dir/123.ico"
 "image": "file:///D:\\some_dir\\123.ico"

But it all doesn't work - the browser just replaces all these values with "null" after loading. In the original, such an attribute usually looks something like this:

 "image": "data:image/png;base64,iVBORw0KGAAAf8...(many bytes)...5ErkJggg=="
 or
 "image": "data:image/ico;base64,...

Any other ideas on how to replace those long data:image-strings?

I'm sorry for such a vague, long question, but I really need help from the experts.

CarthagoDelendaEst 於 1 年前 詢問

Paul 最近回覆 於 1 年前