顯示問題標籤 顯示所有問題

Wrong colors when uploading photo to Facebook (via FB wall)

Hi! I am not sure, if Mozilla is the reason, or Facebook is the reason. But since I can't get any help from FB, I'd like to check also here. At first, I thought that th… (閱讀更多)

Hi!

I am not sure, if Mozilla is the reason, or Facebook is the reason. But since I can't get any help from FB, I'd like to check also here.

At first, I thought that the problem is on my side, since I am using ICC profiles and maybe I did something wrong. But It is not the problem on my side. I tried with an original jpg file, directly from my camera.

So, when I upload JPG to the Facebook, color of the image changes. This happens only if I publish it directly to my FB wall. If I go to FB "publishing tools" (on FB pages), everything works normal. If I upload the same photo via for example Chrome or Vivaldi, everything works, even if I upload directly to the FB wall.

So the problem occurs only If I upload from Mozilla (I have latest version 100) to the FB wall. Not via "publishing tools" on FB page. But problem is the same if I publish on my FB business page wall. So I assume that the problem is on FB side, that somehow renders files differently then via their Publishing tools. But I am allowing that Mozilla does something to them via the interface.

There must be some problem with Mozilla too, since all images work OK with Chrome or Vivaldi. So, something in relation of Mozilla - Facebook wall.

Currently I just use Chrome for uploading to FB, but I don't want that.

Not sure what to do now. FB does not reply, maybe Mozilla can help or check? I attached a sample photos, to see difference. Here is my Mozilla gfx.color profile too: https://i.ibb.co/CWRHWnh/6.jpg

S. 於 1 週前 詢問

Dropa 最近回覆 於 1 天前

v. 100.0 (64-bit Windows 10) hangs with disk access

Ever since the Firefox upgrade to v100.0 (Win10 64-bit), Firefox locks up whenever it spawns a new, external process. This happens most frequently whenever the website to… (閱讀更多)

Ever since the Firefox upgrade to v100.0 (Win10 64-bit), Firefox locks up whenever it spawns a new, external process. This happens most frequently whenever the website to which I'm connected (doesn't matter which one) attempts to print or read in a file on the hard drive. This is especially true for email sites, where these functions are most often called from within FireFox. No error code appears and it's not immediately evident that Firefox even has an issue. It just becomes completely unresponsive. I have to call up the Task Manager and kill the Firefox tasks to exit. When I reinvoke Firefox, it restarts the tabs I had open at the time I killed it. This never happened before v100.0, and does not happen in any other browser. I have a friend with a Windows 10 machine who has exactly the same problem.

Any suggestions?

Dylan Paine 於 6 天前 詢問

Dropa 最近回覆 於 1 天前

Hardware Accelerated Video Not Working

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in … (閱讀更多)

I'm not able to get hardware accelerated video decode working on Firefox developer 101.0b7 on Arch linux X11 with VA-API. This is verified by a lack of Video activity in intel-gpu-top

There is also no obvious error message. On youtube videos I sometimes see

[2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}" [2022-05-16T17:36:32Z ERROR mp4parse] Found 2 nul bytes in "\u{0}\u{0}"

but on Big Buck Bunny from https://test-videos.co.uk/vids/bigbuckbunny/mp4/h264/1080/Big_Buck_Bunny_1080_10s_1MB.mp4 I don't get that output and everything looks normal:

libva info: VA-API version 1.14.0 libva info: Trying to open /usr/lib/dri/iHD_drv_video.so libva info: Found init function __vaDriverInit_1_14 libva info: va_openDriver() returns 0

but the video decode in intel-gpu-top shows 0%.

VA-API is confirmed to be working in mpv, if I play that same big buck bunny video in mpv I see 10-20% video decode usage.

vainfo shows

vainfo: VA-API version: 1.14 (libva 2.14.0) vainfo: Driver version: Intel iHD driver for Intel(R) Gen Graphics - 22.4.1 () vainfo: Supported profile and entrypoints

     VAProfileNone                   :	VAEntrypointVideoProc
     VAProfileNone                   :	VAEntrypointStats
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264Main               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264High               :	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVC1Simple              :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Main                :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointVLD
     VAProfileJPEGBaseline           :	VAEntrypointEncPicture
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointVLD
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointFEI
     VAProfileH264ConstrainedBaseline:	VAEntrypointEncSliceLP
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP8Version0_3          :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileHEVCMain               :	VAEntrypointFEI
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointVLD
     VAProfileHEVCMain10             :	VAEntrypointEncSlice
     VAProfileVP9Profile0            :	VAEntrypointVLD
     VAProfileVP9Profile2            :	VAEntrypointVLD

As far as I know all flags are set properly (according to https://wiki.archlinux.org/title/firefox#Hardware_video_acceleration) and I have set MOZ_DISABLE_RDD_SANDBOX=1

max.ehr 於 6 天前 詢問

Dropa 最近回覆 於 1 天前

Downloading attachments Mozilla / Yahoo mail

Couple days ago Yahoo Mail stopped downloading attachments of any type. Only happens when using Mozilla. Yahoo mail works fine with edge and android. The following had no… (閱讀更多)

Couple days ago Yahoo Mail stopped downloading attachments of any type. Only happens when using Mozilla. Yahoo mail works fine with edge and android. The following had no affect: (1) signing out and in to yahoo mail. (2) Clearing cache etc in Mozilla (3) rolling back recent windows updates. Occurs with all types of attachments, so not an app issue. Appreciate your help, please include only those suggestions which consider the "suddenly" part...

dejavodoo 於 1 個月前 詢問

Dropa 最近回覆 於 1 天前

cycling error

I reported this error; however, I still do not have an answer. MS Edge works perfectly; why does Firefox get stuck in a "forever" loop during the Monrovia Website search… (閱讀更多)

I reported this error; however, I still do not have an answer.

MS Edge works perfectly; why does Firefox get stuck in a "forever" loop during the Monrovia Website search? See the attached jpg.

kinnear333 於 1 天前 詢問

cor-el 最近回覆 於 1 天前

I can't login to anything needing a password.

I'm not sure that I picked the best topic, but here goes . . . Sadly, I used an app called CleanMyMac X and now all of my passwords, etc, that were saved in "Blur" are go… (閱讀更多)

I'm not sure that I picked the best topic, but here goes . . .

Sadly, I used an app called CleanMyMac X and now all of my passwords, etc, that were saved in "Blur" are gone. It seems that Blur might be in a folder called "Old Firefox Data" that is now on my computer's desktop, but all of what might be Blur's data is encrypted and I don't know how to access it.

I have written to Blur, and CleanMyMac, Mail.com, Google, and others, but I only get automated answers that won't work because I can't login to anything because my passwords are not available to me.

What to do? I can't even login to FF, nor can I get the email that FF has for me.

Can I ask for answers at [removed email from public] ?

jeromekrause.561 於 1 天前 詢問

Dropa 最近回覆 於 1 天前

Sometimes it takes several minutes before firefox will load a page

Sometimes when I open up firefox and try to navigate to a page, the browser refuses to load the page I want, instead it hangs on loading something else- contile-images.se… (閱讀更多)

Sometimes when I open up firefox and try to navigate to a page, the browser refuses to load the page I want, instead it hangs on loading something else- contile-images.services.mozilla.org. It will sometimes do this for as long as several minutes before proceeding to the webpage I actually want to view. How do I fix this?

rjb7 於 1 天前 詢問

cor-el 最近回覆 於 1 天前

  • 已解決

Unable to play Twitter/Reddit/Facebook Video and GIFs on Firefox 99.0.1 (64-bit)

I have fedora 36 Linux on my laptop and I have installed Firefox from the software store. The version in Help>About>About Firefox shows 99.0.1 (64-bit). I am able t… (閱讀更多)

I have fedora 36 Linux on my laptop and I have installed Firefox from the software store. The version in Help>About>About Firefox shows 99.0.1 (64-bit).

I am able to play videos on Youtube but no video or GIF is playing on Twitter/Reddit/Facebook.

I have installed media codecs as per this fedora help

My autoplay setting look like as per the attached image. I do not have any extensions except Bitwarden on Firefox.

I also tried playing videos on Firefox 100 by downloading it directly from firefox website but faced the same issue.

Bhanu Magotra 於 4 天前 詢問

Bhanu Magotra 於 1 天前 解答

Firefox won't play Audio from Realtec speakers

YouTube refuses to play audio out of one audio output, which is specifically Speakers (Realtek(R) Audio) Audio works fine testing other browsers, and other apps. Tried… (閱讀更多)

YouTube refuses to play audio out of one audio output, which is specifically Speakers (Realtek(R) Audio) Audio works fine testing other browsers, and other apps.

Tried disabling hardware acceleration, but the issue persists. Firefox up to date. Graphics driver up to date. Windows 10

Edition Windows 10 Home Version 21H2 Installed on ‎8/‎12/‎2021 OS build 19044.1706 Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.4170.0

Magnus_Tsunami 於 1 天前 詢問

Dropa 最近回覆 於 1 天前

Possible IPC memory leak - how to pinpoint the culprit?

Hey there, I'm having trouble with Firefox. Something inside Firefox is eating up my RAM and CPU. Usually I recognize the problem happening because my laptop fans ramp up… (閱讀更多)

Hey there, I'm having trouble with Firefox. Something inside Firefox is eating up my RAM and CPU. Usually I recognize the problem happening because my laptop fans ramp up. The problem occurs on my laptop as well on my desktop (both on latest stable Firefox[Build ID: 20220513165813] and Windows 11). The workaround is to kill the Firefox subprocess which is using most of the CPU and RAM. Then everything is back to normal for some time, until Firefox starts messing with me again.

While trying to pinpoint the problem I'm stuck. I can't find a culprit other than the fact it has something to do with Firefox. Clean reinstalling did not help. The Firefox Task Manager doesn't know anything about huge amounts of RAM being taken. I searched for solutions on the net and the about:memory indicates the problem is some IPC related stuff:

 {
  "process": "Main Process (pid 12648)",
  "path": "queued-ipc-messages/content-parent(Browser, pid=9612, open channel, 0x22e4b33fc30, refcnt=38)",
  "kind": 2,
  "units": 1,
  "amount": 0,
  "description": "The number of unset IPC messages held in this ContentParent's channel.  A large value here might indicate that we're leaking messages.  Similarly, a ContentParent object for a process that's no longer running could indicate that we're leaking ContentParents."
 }

The bug reporting guidelines(https://bugzilla.mozilla.org/page.cgi?id=bug-writing.html) are encouraging me to attach steps to reproduce and try the steps listed on https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-uses-too-much-memory-or-cpu-resources . But I've exhausted the steps there (Except for upgrading the PC / RAM).

Especially on the go this Firefox-RAM-Party takes quite some battery and right now while writing this Firefox has >100GB virtual RAM reserved for some IPC messages, I personally think this is too much. So I'd like to file a report, but without steps to reproduce I'm afraid the developers are going to say 'well, that's something we are not able to diagnose', because I am unable to explain how to reproduce it. It just happens from time to time.

The anonymized about:memory report: https://bin.disroot.org/?2ba01ef78154cce4#8PLVqLTd9qgaRn2QVX2P17hkbHQyrTDuVAwoykj2cBxg

I left Firefox running like this for about half an hour and at 138GB reserved RAM Windows slaughtered my Firefox. The resulting crash report: https://bin.disroot.org/?0bc57492585dde4b#5YtbWgXcbZSkWYmg2CGkVn9iiipYwfYbxUfCLhmMJh7d

Do you have a clue where I might find out who sends those IPC messages, and therefore who is responsible for this?

Sewana 於 2 天前 詢問

Dropa 最近回覆 於 1 天前

Firefox won't open

Firefox stopped working. If you open task manager, it shows there but you can't end the process. If you try to open it again, it just shows it's open again. I've tried al… (閱讀更多)

Firefox stopped working. If you open task manager, it shows there but you can't end the process. If you try to open it again, it just shows it's open again. I've tried all the troubleshooting steps and nothing works. I uninstalled it and reinstalled it but the problem is still there. I have found that I can open it if I run my laptop in safe mode with network, but it won't run in normal mode. I have a new laptop and want to move all my Firefox data there. But if it won't open, I can't move it.

billycarr80 於 2 天前 詢問

Terry 最近回覆 於 2 天前

  • 已解決

firefox slows down- randomly

I've been using Firefox for over 10 years. Slows down to a halt. It happens when opening a new tab or googling. I hit enter and it stops working. I've reinstalled FF3 tim… (閱讀更多)

I've been using Firefox for over 10 years. Slows down to a halt. It happens when opening a new tab or googling. I hit enter and it stops working. I've reinstalled FF3 times and it keeps failing.

I have virus protection and I'm running it without firewall. I'm on windows 10.

Thanks for any help.

Marcos

Oblomurg 於 4 天前 詢問

Oblomurg 於 2 天前 解答

  • 已解決

Widevine plugin creashes all streaming sites

For the past week, when I login any streaming services (Netflix, Hulu, etc) I get a message "Gah, your tab just crashed". After going through every add-on and plugins I f… (閱讀更多)

For the past week, when I login any streaming services (Netflix, Hulu, etc) I get a message "Gah, your tab just crashed". After going through every add-on and plugins I found that 'Widevine Content Decryption Module provided by Google Inc' causes this. Disabling widevine allows the tabs to load but then I get a request to enable DRM to play the videos and if I do it just enables widevide again and the tab crashes. I never had this issue before. Is there a different plugin I can use or a way around the DRM request? Widevine version is the latest is updated.

afaam 於 2 天前 詢問

cor-el 於 2 天前 解答

Firefox crashing with message that it crashed do you want to refresh?

bold textFrefox crashes all the time. It will only stay on for a minute or less. Here at the crash reports: bp-16364c4a-bb88-4485-844d-4c9df0220518 5/18/2022, 3:42 PM … (閱讀更多)

bold textFrefox crashes all the time. It will only stay on for a minute or less. Here at the crash reports:

bp-16364c4a-bb88-4485-844d-4c9df0220518 5/18/2022, 3:42 PM View bp-130cc286-180e-47cc-aadf-bd0c90220520 5/20/2022, 11:45 AM View bp-613e1b08-4864-4be4-af7b-152870220520 5/20/2022, 11:45 AM View bp-eb5ae08e-e8a9-4a7c-bdbc-50d620220520 5/20/2022, 11:45 AM View bp-968e71e5-246d-4620-a1d8-14d740220520 5/20/2022, 11:45 AM View bp-0991490c-58e7-4d1a-b394-9da250220520 5/20/2022, 11:45 AM View bp-cd1748ad-55e5-4ffb-a4d9-ab1bb0220520 5/20/2022, 11:45 AM View

allenshe 於 2 天前 詢問

cor-el 最近回覆 於 2 天前

FireFox Suspended? and Update to v.100 problem

Over the past few days FireFox v. 99.0.1 had been non-responsive on a tab. Got to the point I had to close FF and tried to use cCleaner to clear cache/history etc. How… (閱讀更多)

Over the past few days FireFox v. 99.0.1 had been non-responsive on a tab.

Got to the point I had to close FF and tried to use cCleaner to clear cache/history etc.

However cCleaner could not proceed as it claimed FF was still open.

Using Windows Task Manager I found FireFox was "Suspended" (screenshot 1)

I then terminated the task - so cCleaner could proceed.

Then FF appeared to work OK. Until the next time....

It just happened a few minutes ago closing FF - using cCleaner - once again FF was "suspended" and had to be terminated in Task Manager.

On FF help it said Update to version 100 which I did BUT the update got stuck on the FF Update - for several minutes (definitely over 10 mins) so I had to terminate the FF Updater using Windows Task Manager (screenshots 2 & 3) again used Task Manager to terminate that.

FF appeared to open OK even showed the version 100 What's new tab.

BUT when I used FF help to check version I got Restart FF to update to version 100 (screen shot 4) Perhaps the last might temporary due to terminating the what appeared to be stuck Updater, but it was worth mentioning.

PC details: OS Name Microsoft Windows 10 Home Version 10.0.19044 Build 19044 System Model HP Pavilion 590-p0097c Desktop PC System Type x64-based PC Processor Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz, 2808 Mhz, 6 Core(s), 6 Logical Processor(s) Installed Physical Memory (RAM) 8.00 GB

Any help appreciated.

Thanks,

Vincent

UnknownVT 於 2 週前 詢問

UnknownVT 最近回覆 於 2 天前

  • 已解決

Print <ctrl-P>... Preparing Preview hangs

I'm running v100.0.1 (64-bit) on Win10. I've seen others report this problem but haven't found a fix listed anywhere. <Ctrl-P> or Menu->Print results in the sa… (閱讀更多)

I'm running v100.0.1 (64-bit) on Win10. I've seen others report this problem but haven't found a fix listed anywhere. <Ctrl-P> or Menu->Print results in the same problem. The print overlay starts up (say Print in top right corner), spinning wheel above Preparing Preview in the center of the overlay... Never ends. I have to Esc to get out of it. Happens on any page. Print dialogue works fine on same pages with Chrome and Edge.

Bryan 於 5 天前 詢問

Bryan 於 2 天前 解答

  • 已解決

since a week Firefox (100.0.1) slows down on a script at "wetransfer.com"

I can't no longer use "wetransfer.com" Their homepage does not load properly and no matter what I click on this page it starts using the CPU 100% and slows down everythi… (閱讀更多)

I can't no longer use "wetransfer.com" Their homepage does not load properly and no matter what I click on this page it starts using the CPU 100% and slows down everything and nothing happens anymore. I whitelisted this website in all privacy-extensions, and because in a flits I saw that "firefox essentials" was blocking something - despite the whitelist - I uninstalled it. To no avail. Firefox 100.0.1 (64 bits) under Windows 11 home 64 bits. How can I find out what is the problem ? Thanks for helping out.

Ferdinand

fam van dieten 於 3 天前 詢問

FredMcD 於 3 天前 解答

  • 已解決

Secure Connection Failed on Firefox 98 (SEC_ERROR_LIBRARY_FAILURE)

Greetings. I can't open most sites I usually visit (even google.com) via my Firefox 98.0a1. This happens since today. All error codes are SEC_ERROR_LIBRARY_FAILURE. Tried… (閱讀更多)

Greetings. I can't open most sites I usually visit (even google.com) via my Firefox 98.0a1. This happens since today. All error codes are SEC_ERROR_LIBRARY_FAILURE.

Tried to:

  • Disable DNS-over-HTTPS.
  • Disable HTTP/3.
  • Disable proxy (never had it enabled anyway).
  • Disable sending info to Firefox developers.
  • Change settings of DNS-over-HTTPS.
  • Restart the browser (after each action).

Nothing helps me... But I still can visit some websites, but most common resources are not working for me. Please help me because I can't use Microsoft Edge without getting mentally ill. :/

Николай 於 4 個月前 詢問

Николай 於 4 個月前 解答

crashing all the time as well as tab crashed

My Firefox keeps crashing. also I get this message often "Gah. Your Tab has just crashed". I uninstalled and reinstalled multiple times. I did a clean uninstall. I de… (閱讀更多)

My Firefox keeps crashing. also I get this message often "Gah. Your Tab has just crashed". I uninstalled and reinstalled multiple times. I did a clean uninstall. I deleted all Firefox folders in Program manager and used account hidden files. Then reinstalled and it still crashed repeatedly.

allenshe 於 4 天前 詢問

FredMcD 最近回覆 於 3 天前

  • 已解決

Can't download anything, dialog box never appears

Starting last night Firefox will not let me download anything. If I click on a download link, my Mac toolbar goes gray like normal, but no download dialog box ever appear… (閱讀更多)

Starting last night Firefox will not let me download anything. If I click on a download link, my Mac toolbar goes gray like normal, but no download dialog box ever appears. I have confirmed the dialog box isn't hiding behind any open windows on my desktop, and I have tried rebooting my system with no change.

Please help me fix this.

VincentBrick 於 3 天前 詢問

VincentBrick 於 3 天前 解答