搜尋 Mozilla 技術支援網站

防止技術支援詐騙。我們絕對不會要求您撥打電話或發送簡訊,或是提供個人資訊。請用「回報濫用」功能回報可疑的行為。

Learn More

Weird font rendering issues on some websites

more options

Hi everyone,

There seems to be a some kind of issue when it comes to rendering Vietnamese characters on Google Translate. Vietnamese characters look weird when it comes to diacritical marks, when I inspect the text there is Arial out of nowhere.

I tried clearing the cache and start Firefox in safe mode but both didn't work. I also tried to re-install Roboto font on my machine, but that didn't work either. This problem appeared in both Linux and Windows 10.

It looks normal on Chrome and other Chromium-based browser, but not in Firefox.

In the image below, the one on left is Firefox, the one on the right is Chrome.

Anyone have any idea how to resolve or further investigate this problem?

Thank you in advance.

附加的畫面擷圖

所有回覆 (2)

more options

I see this in Firefox. For me the Fonts tab in the Inspector shows Roboto and DejaVu Sans. Roboto is downloaded as a remote woff2 font.

The Ccomputed tab shows: pre>font-family: Roboto, RobotoDraft, Helvetica, Arial, sans-serif; inline:1 Best Match th inherit inline:1 Parent Match body Roboto, RobotoDraft, Helvetica, Arial, sans-serif</pre>

由 cor-el 於 修改

有幫助嗎?

more options

My bad, I do see and understand the font-family but I didn't mention that in the original question. The thing that bugged me is that I have Roboto installed locally on my machine but it still shows both Roboto and Arial, not Roboto alone. And the way the font is rendered does not look like what I'm familiar with.

Thank you for mentioning that the Roboto font is a remote woff2 font, I did not aware of that at all. I guess there is some problem rendering woff2 fonts in Firefox? Or at least the Roboto on Google Translate?

有幫助嗎?

問個問題

如果您還沒有帳號,您必須先 登入您的帳號 來回覆文章。請 開始一個新問題