X
點擊此處開啟此網站的行動版。

技術支援討論區

Firefox 68.0 on Ubuntu - I cannot type a password in any password field - the field is flashing and I have to paste my password in.

Ron
已張貼

For about the last week, I am unable to manually type a password in any password field in a form. I end up having to type it in a text editor, then copy and paste in the form.

Any ideas?

For about the last week, I am unable to manually type a password in any password field in a form. I end up having to type it in a text editor, then copy and paste in the form. Any ideas?

被選擇的解決方法

Which Ubuntu version was being used  ?

Were you seeing such symbols prior to a recent system update ?


In most linux have used password entries were not shown while being typed. Often a star/symbol appeared.

These symbols often can be altered to not appear or appear differently, using system settings.


Self uses opensuse Leap 15.1 and Ubuntu 18.04.2 LTS

從原來的回覆中察看解決方案 0
引用

額外的系統細節

已安裝的外掛程式

Addblock plus Privacy badger HTTPS Everywhere

應用程式

  • User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:68.0) Gecko/20100101 Firefox/68.0

更多資訊

paulparker 4 個解決方法 26 個答案

選擇的解決方法

Which Ubuntu version was being used  ?

Were you seeing such symbols prior to a recent system update ?


In most linux have used password entries were not shown while being typed. Often a star/symbol appeared.

These symbols often can be altered to not appear or appear differently, using system settings.


Self uses opensuse Leap 15.1 and Ubuntu 18.04.2 LTS

Which Ubuntu version was being used ? Were you seeing such symbols prior to a recent system update ? In most linux have used password entries were not shown while being typed. Often a star/symbol appeared. These symbols often can be altered to not appear or appear differently, using system settings. Self uses opensuse Leap 15.1 and Ubuntu 18.04.2 LTS
這篇文章有幫助嗎? 0
引用

有幫助的回覆

Sorry - Ubuntu 18.04 LTS No recent system upgrades - Chrome browser works fine. I do see the * when I type in the field, but when I type the second character, it overwrites the first, so I till have only one * showing

Sorry - Ubuntu 18.04 LTS No recent system upgrades - Chrome browser works fine. I do see the * when I type in the field, but when I type the second character, it overwrites the first, so I till have only one * showing
這篇文章有幫助嗎? 1
引用

提出問題者

I just got directed to the link below following a post I made on Ubuntu forums: Ubuntu Bug

I just got directed to the link below following a post I made on Ubuntu forums: [https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/firefox/+bug/1836659 Ubuntu Bug]
這篇文章有幫助嗎?
引用
paulparker 4 個解決方法 26 個答案

You can try reading through reports, even try various possible solutions.

BTW these possible solutions may - or may not, work for you.

So to recover from mistakes, write elsewhere what you plan to do, with how to undo the changes.


Currently am not seeing same problem.

My system shows: $ apt list --installed gnome-shell xorg ibus gnome-shell/cosmic-updates,now 3.30.1-2ubuntu1.18.10.2 amd64 [installed] ibus/cosmic,now 1.5.19-1ubuntu1 amd64 [installed] xorg/cosmic,now 1:7.7+19ubuntu8 amd64 [installed]


try this terminal command:

apt list --installed gnome-shell xorg ibus

See IF yours and my results are same - or different,

You can try reading through reports, even try various possible solutions. '''BTW these possible solutions may - or may not, work for you. ''' So to recover from mistakes, write elsewhere what you plan to do, with how to undo the changes. Currently am not seeing same problem. My system shows: '' $ apt list --installed gnome-shell xorg ibus gnome-shell/cosmic-updates,now 3.30.1-2ubuntu1.18.10.2 amd64 [installed] ibus/cosmic,now 1.5.19-1ubuntu1 amd64 [installed] xorg/cosmic,now 1:7.7+19ubuntu8 amd64 [installed]'' try this terminal command: '''apt list --installed gnome-shell xorg ibus''' See IF yours and my results are same - or different,

由 paulparker 於 修改

這篇文章有幫助嗎?
引用
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17415 個解決方法 157316 個答案

Start Firefox in Safe Mode to check if one of the extensions ("3-bar" menu button or Tools -> Add-ons -> Extensions) or if hardware acceleration is causing the problem.

  • switch to the DEFAULT theme: "3-bar" menu button or Tools -> Add-ons -> Themes
  • do NOT click the "Refresh Firefox" button on the Safe Mode start window
Start Firefox in <u>Safe Mode</u> to check if one of the extensions ("3-bar" menu button or Tools -> Add-ons -> Extensions) or if <u>hardware acceleration</u> is causing the problem. *switch to the DEFAULT theme: "3-bar" menu button or Tools -> Add-ons -> Themes *do NOT click the "Refresh Firefox" button on the Safe Mode start window *https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode *https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-extensions-themes-to-fix-problems
這篇文章有幫助嗎?
引用

提出問題者

paulparker,

Here is what I have: gnome-shell/bionic-security,now 3.28.3+git20190124-0ubuntu18.04.2 amd64 [installed,upgradable to: 3.28.4-0ubuntu18.04.1] ibus/bionic,now 1.5.17-3ubuntu4 amd64 [installed] xorg/bionic-updates,now 1:7.7+19ubuntu7.1 amd64 [installed]

Add-ons disabled doesn't seem to make a difference

paulparker, Here is what I have: gnome-shell/bionic-security,now 3.28.3+git20190124-0ubuntu18.04.2 amd64 [installed,upgradable to: 3.28.4-0ubuntu18.04.1] ibus/bionic,now 1.5.17-3ubuntu4 amd64 [installed] xorg/bionic-updates,now 1:7.7+19ubuntu7.1 amd64 [installed] Add-ons disabled doesn't seem to make a difference
這篇文章有幫助嗎?
引用

提出問題者

So, I decided to try something else - I typically use Gnome fallback - When I log in using standard Ubuntu, I do not get the error - password fields behave as expected.

Perhaps this is a Gnome issue

So, I decided to try something else - I typically use Gnome fallback - When I log in using standard Ubuntu, I do not get the error - password fields behave as expected. Perhaps this is a Gnome issue
這篇文章有幫助嗎?
引用
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17415 個解決方法 157316 個答案

Does the Firefox version from the Mozilla server also has this issue because Ubuntu modifies its own version?

Does the Firefox version from the Mozilla server also has this issue because Ubuntu modifies its own version? *https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/
這篇文章有幫助嗎?
引用
info205 0 個解決方法 1 個答案

I also have the same issue. it is more than a week present on my system, also Ubuntu 18.04.2. LTS. I also use gnome flashback. firefox/bionic-updates,bionic-security,now 68.0.1+build1-0ubuntu0.18.04.1 amd64 [installed] gnome-shell/bionic-updates,now 3.28.4-0ubuntu18.04.1 amd64 [installed,automatic] ibus/bionic,now 1.5.17-3ubuntu4 amd64 [installed]

I also have the same issue. it is more than a week present on my system, also Ubuntu 18.04.2. LTS. I also use gnome flashback. firefox/bionic-updates,bionic-security,now 68.0.1+build1-0ubuntu0.18.04.1 amd64 [installed] gnome-shell/bionic-updates,now 3.28.4-0ubuntu18.04.1 amd64 [installed,automatic] ibus/bionic,now 1.5.17-3ubuntu4 amd64 [installed]
這篇文章有幫助嗎?
引用
test007 0 個解決方法 1 個答案

1. I also have the same problem. Using gnome with Xmonad. 2. Yes, firefox from Mozilla have the issues. I haven't checked the one from Ubuntu. 3. This issue has been there atleast from firefox67 and is there in firefox_68.0.1 4. Another issue I see that the div corresponding to Google account's user/password entry also is seen before the whole firefox app is painted. This div persists for a good 2-3 seconds (but only happens 1/3 times). 5. All the abovehappens for many websites but not all (atleast I feel so from limited user testing). I have the problem with Gmail login for example.

Mine is gnome-shell/bionic-security,now 3.28.3+git20190124-0ubuntu18.04.2 amd64 [installed,upgradable to: 3.28.4-0ubuntu18.04.1] ibus/bionic,now 1.5.17-3ubuntu4 amd64 [installed,upgradable to: 1.5.17-3ubuntu5] xorg/bionic-updates,now 1:7.7+19ubuntu7.1 amd64 [installed]

1. I also have the same problem. Using gnome with Xmonad. 2. Yes, firefox from Mozilla have the issues. I haven't checked the one from Ubuntu. 3. This issue has been there atleast from firefox67 and is there in firefox_68.0.1 4. Another issue I see that the div corresponding to Google account's user/password entry also is seen before the whole firefox app is painted. This div persists for a good 2-3 seconds (but only happens 1/3 times). 5. All the abovehappens for many websites but not all (atleast I feel so from limited user testing). I have the problem with Gmail login for example. Mine is gnome-shell/bionic-security,now 3.28.3+git20190124-0ubuntu18.04.2 amd64 [installed,upgradable to: 3.28.4-0ubuntu18.04.1] ibus/bionic,now 1.5.17-3ubuntu4 amd64 [installed,upgradable to: 1.5.17-3ubuntu5] xorg/bionic-updates,now 1:7.7+19ubuntu7.1 amd64 [installed]
這篇文章有幫助嗎?
引用
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4224 個解決方法 58953 個答案

A post was flagged as Solved Problem. If the problem is not solved, please remove that flag. If you don’t, others that can help may not read this post.

Go to that message, and use the Undo link to its right.

A post was flagged as '''Solved Problem.''' If the problem is not solved, please remove that flag. If you don’t, others that can help may not read this post. Go to that message, and use the '''Undo''' link to its right.
這篇文章有幫助嗎?
引用
Emerson Prado 0 個解決方法 1 個答案

Hi. This is a bug in gnome-shell, already fixed in a number of versions starting in 3.28.3-0ubuntu0.18.04.4 for Ubuntu. See bug reports in Launchpad and GitHub . Hopefully, updating all your gnome-shell* packages to 3.28.4 or later will set you fine. Best regards, Emerson

Hi. This is a bug in gnome-shell, already fixed in a number of versions starting in 3.28.3-0ubuntu0.18.04.4 for Ubuntu. See bug reports in [https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-shell/+bug/1765304 Launchpad] and [https://github.com/ibus/ibus/issues/2002 GitHub] . Hopefully, updating all your gnome-shell* packages to 3.28.4 or later will set you fine. Best regards, Emerson

由 Emerson Prado 於 修改

這篇文章有幫助嗎?
引用
問個問題

如果您還沒有帳號,您必須先 登入您的帳號 來回覆文章。請 開始一個新問題