X
點擊此處開啟此網站的行動版。

技術支援討論區

Why can't Firefox display images on 4chan.org?

已張貼

I am using Firefox version 64.0 build ID 20181206201918 on Windows 10 version 1803 build 17134.407.

When visiting 4chan.org images in the popular threads section will not load however when visiting 4channel.org the images in the popular threads section load fine.

I briefly looked at the source code for both pages and I am unable to see any difference as to why this is happening.

When I visit the same sites in Chrome there are no problems.

The troubleshooting I have gone through so far is to refresh firefox (that made no difference), and change the names for the following folders:

%appdata%\Mozilla\Extensions

%appdata%\Mozilla\Firefox

%LocalAppData%Mozilla\Firefox\Profiles

That also made no difference.

Can anyone replicate this problem? If so, is it a bug in Firefox when encountering certain code?

I have attached screen shots of the websites in question showing you what I am seeing.

edit: So I forgot to mention that after renaming the folders for Firefox, effectively resetting it and removing all customization, I immediately tried the web pages in question making no changes to Firefox.

I am using Firefox version 64.0 build ID 20181206201918 on Windows 10 version 1803 build 17134.407. When visiting 4chan.org images in the popular threads section will not load however when visiting 4channel.org the images in the popular threads section load fine. I briefly looked at the source code for both pages and I am unable to see any difference as to why this is happening. When I visit the same sites in Chrome there are no problems. The troubleshooting I have gone through so far is to refresh firefox (that made no difference), and change the names for the following folders: %appdata%\Mozilla\Extensions %appdata%\Mozilla\Firefox %LocalAppData%Mozilla\Firefox\Profiles That also made no difference. Can anyone replicate this problem? If so, is it a bug in Firefox when encountering certain code? I have attached screen shots of the websites in question showing you what I am seeing. edit: So I forgot to mention that after renaming the folders for Firefox, effectively resetting it and removing all customization, I immediately tried the web pages in question making no changes to Firefox.
附加的畫面擷圖

由 graphicjazz 於 修改

被選擇的解決方法

So I've been going through some testing and I found that apparently Chrome doesn't natively redirect 4chan.org or 4channel.org to have the www prefix.

Apparently it was using my history to add the www prefix because when I cleared my browsing history in Chrome it does not redirect anymore.

This issue can now be considered solved on account of user error.

從原來的回覆中察看解決方案 0

額外的系統細節

應用程式

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/71.0.3578.98 Safari/537.36

更多資訊

FredMcD
  • Top 10 Contributor
4267 個解決方法 59840 個答案

Make sure you are not blocking content.

Start Firefox in Safe Mode {web link}

A small dialog should appear. Click Start In Safe Mode (not Refresh). Is the problem still there?


One issue that seems more common lately is Firefox's Tracking Protection feature. When it is blocking content in a page, a shield icon will appear at the left end of the address bar next to the padlock icon. This article has more info on managing this feature: Tracking Protection {web link}

Make sure you are not blocking content. [https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode Start Firefox in Safe Mode] {web link} A small dialog should appear. Click '''Start In Safe Mode''' (not Refresh). Is the problem still there? --------------- One issue that seems more common lately is Firefox's Tracking Protection feature. When it is blocking content in a page, a shield icon will appear at the left end of the address bar next to the padlock icon. This article has more info on managing this feature: [https://support.mozilla.org/en-US/kb/tracking-protection Tracking Protection] {web link}

提出問題者

Ok, so I tried running Firefox in safe mode and the problem still occurs.

Question, wouldn't have completely resetting Firefox eliminated the need to try safe mode? How is running safe mode any different?

Also, when resetting Firefox any settings, including content blocking, would have been reset to their default settings. Which specifically for content blocking would be not blocking anything except when in private windows (which I am not using). How could this be having an effect on the current problem?

Were you unable to replicate the problem?

Ok, so I tried running Firefox in safe mode and the problem still occurs. Question, wouldn't have completely resetting Firefox eliminated the need to try safe mode? How is running safe mode any different? Also, when resetting Firefox any settings, including content blocking, would have been reset to their default settings. Which specifically for content blocking would be not blocking anything except when in private windows (which I am not using). How could this be having an effect on the current problem? Were you unable to replicate the problem?

由 graphicjazz 於 修改

提出問題者

So I have done some additional testing and have found out that resetting Firefox actually caused the problem to occur on 4channel.org as well.

I also tried on the Android app, version 64.0.1, and the problem is occurring there as well for both 4chan.org and 4channel.org.

So I have done some additional testing and have found out that resetting Firefox actually caused the problem to occur on 4channel.org as well. I also tried on the Android app, version 64.0.1, and the problem is occurring there as well for both 4chan.org and 4channel.org.
McCoy
  • Top 10 Contributor
546 個解決方法 5143 個答案

Hello graphicjazz,

What you should do is use these links instead of the ones you mentioned :

http://www.4chan.org/

and :

https://www.4channel.org/

And the images load just fine .....

Hello graphicjazz, What you should do is use these links instead of the ones you mentioned : http://www.4chan.org/ and : https://www.4channel.org/ And the images load just fine .....

提出問題者

Okay, I just tried that and using those URLs work, but in Chrome I don't have to add the www however I did notice that it puts it there automatically.

So is it a bug in Firefox that it isn't automatically adding the www like Chrome?

Okay, I just tried that and using those URLs work, but in Chrome I don't have to add the www however I did notice that it puts it there automatically. So is it a bug in Firefox that it isn't automatically adding the www like Chrome?
McCoy
  • Top 10 Contributor
546 個解決方法 5143 個答案

graphicjazz said

Okay, I just tried that and using those URLs work, but in Chrome I don't have to add the www however I did notice that it puts it there automatically. So is it a bug in Firefox that it isn't automatically adding the www like Chrome?

I tried it in Edge : same thing there - apparantly Chrome doesn't care about using proper URLs ......

May I suggest that you only use this URL :

https://www.4channel.org/

And maybe bookmark it  ?

''graphicjazz [[#answer-1184003|said]]'' <blockquote> Okay, I just tried that and using those URLs work, but in Chrome I don't have to add the www however I did notice that it puts it there automatically. So is it a bug in Firefox that it isn't automatically adding the www like Chrome? </blockquote> I tried it in Edge : same thing there - apparantly Chrome doesn't care about using proper URLs ...... May I suggest that you only use this URL : https://www.4channel.org/ And maybe bookmark it ?

提出問題者

Thanks for the suggestion. I did try several other websites in Firefox without putting the www in the URL and all of them added it automatically. So I guess there is something different about 4chan and 4channel that is not compatible with Firefox. I wouldn't be surprised if there are other websites out there with the same problem.

I'll just try to remember to put www at the beginning of the URL if I try websites in the future and they are not working properly.

This will have to suffice as a workaround until this can get corrected.

Thanks for the suggestion. I did try several other websites in Firefox without putting the www in the URL and all of them added it automatically. So I guess there is something different about 4chan and 4channel that is not compatible with Firefox. I wouldn't be surprised if there are other websites out there with the same problem. I'll just try to remember to put www at the beginning of the URL if I try websites in the future and they are not working properly. This will have to suffice as a workaround until this can get corrected.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17569 個解決方法 158915 個答案

The CDN server uses hotlink protection and is checking the referrer.

If the referrer is omitted (blank) then it works all the time. The http://4chan.org referrer is blocked, but the http://wwww.4chan.org referrer is accepted.

The CDN server uses hotlink protection and is checking the referrer. *http://i.4cdn.org/co/1545697573377s.jpg If the referrer is omitted (blank) then it works all the time. The http://4chan.org referrer is blocked, but the http://wwww.4chan.org referrer is accepted.

提出問題者

Okay, that makes sense as to why not having the www in the URL doesn't allow the images to load.

Hopefully Firefox will get fixed so that it will automatically add the www to the URL when needed like Chrome does.

Until then the workaround for manually adding www for sites that Firefox doesn't automatically add it to will have to suffice for now.

Okay, that makes sense as to why not having the www in the URL doesn't allow the images to load. Hopefully Firefox will get fixed so that it will automatically add the www to the URL when needed like Chrome does. Until then the workaround for manually adding www for sites that Firefox doesn't automatically add it to will have to suffice for now.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17569 個解決方法 158915 個答案

Firefox will only add the www. prefix with an open HTTP connection when the DNS lookup of the domain without this prefix isn't working. With a secure connection there is never a fixup tried and you need to type the full host path.

In this case both 4chan.org and www.4chan.org work as you can test via the DNS Lookup tool on the about:networking page via the location/address bar.

Firefox will only add the www. prefix with an open HTTP connection when the DNS lookup of the domain without this prefix isn't working. With a secure connection there is never a fixup tried and you need to type the full host path. In this case both 4chan.org and www.4chan.org work as you can test via the DNS Lookup tool on the about:networking page via the location/address bar.

提出問題者

Do you mean a secure connection as in using HTTPS vs HTTP?

I am not using HTTPS with 4chan if so.

I do see what you mean about both 4chan.org and www.4chan.org resolving in the DNS Lookup tool.

I tried a few sites that I tried earlier where Firefox automatically added the www and found that they also have URLs that resolve both with and without the www prefix.

bbc.com sciencemag.org ucla.edu worldbank.org un.org ox.ac.uk wikia.com

All of these sites default to HTTP not HTTPS, automatically add the www prefix in Firefox, and resolve to IP addresses using the DNS Lookup tool with and without the www prefix.

So there is something that 4chan and 4channel has that is breaking Firefox.

I would think it highly probable that there are more sites out there that exhibit the same behavior.

Do you mean a secure connection as in using HTTPS vs HTTP? I am not using HTTPS with 4chan if so. I do see what you mean about both 4chan.org and www.4chan.org resolving in the DNS Lookup tool. I tried a few sites that I tried earlier where Firefox automatically added the www and found that they also have URLs that resolve both with and without the www prefix. bbc.com sciencemag.org ucla.edu worldbank.org un.org ox.ac.uk wikia.com All of these sites default to HTTP not HTTPS, automatically add the www prefix in Firefox, and resolve to IP addresses using the DNS Lookup tool with and without the www prefix. So there is something that 4chan and 4channel has that is breaking Firefox. I would think it highly probable that there are more sites out there that exhibit the same behavior.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17569 個解決方法 158915 個答案

Some web servers like bbc.com send a status code 301 Moved Permanently and redirect via the location header (Location: http://www.bbc.com/), so in these cases you always end up with the www. prefixed version.

You can check this in the Network Monitor.

Some web servers like bbc.com send a status code 301 Moved Permanently and redirect via the location header (Location: [http://www.bbc.com/]), so in these cases you always end up with the www. prefixed version. You can check this in the Network Monitor. *https://developer.mozilla.org/en-US/Tools/Network_Monitor

由 cor-el 於 修改

選擇的解決方法

So I've been going through some testing and I found that apparently Chrome doesn't natively redirect 4chan.org or 4channel.org to have the www prefix.

Apparently it was using my history to add the www prefix because when I cleared my browsing history in Chrome it does not redirect anymore.

This issue can now be considered solved on account of user error.

So I've been going through some testing and I found that apparently Chrome doesn't natively redirect 4chan.org or 4channel.org to have the www prefix. Apparently it was using my history to add the www prefix because when I cleared my browsing history in Chrome it does not redirect anymore. This issue can now be considered solved on account of user error.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17569 個解決方法 158915 個答案

I don't consider this a user error. The server should redirect to the www. prefixed website if only this domain is working properly like BBC does, so maybe contact the website to look into this.

I don't consider this a user error. The server should redirect to the www. prefixed website if only this domain is working properly like BBC does, so maybe contact the website to look into this.