X
點擊此處開啟此網站的行動版。

技術支援討論區

Firefox does not load *.google.com but google.de, not issues in other browser

已張貼

Latest Firefox 63.0 OSX High Sierra 10.13.6 (17G65) - no antivirus scanner - not on a corporate network - no proxy servers in Firefox or OSX

https://google.com/ > Unable to connect https://groups.google.com/ > Secure Connection Failed https://calendar.google.com/ > Secure Connection Failed https://maps.google.com/ > Secure Connection Failed https://mail.google.com/ > Unable to connect https://drive.google.com/ > Unable to connect

These do load without problems: https://www.google.de/ https://www.google.at/ as well as any other website I've tried

What I've tried so far: - Safe Mode - Firefox Refresh - complete removal of Firefox and profile, re-download, fresh install - switching between wifi and cable connections

No other browser on my system has these issues, testet with Safari, Chrome, Vivaldi

I do remember having this issue on 62.0.3 too...

Thanks for any pointers.

Latest Firefox 63.0 OSX High Sierra 10.13.6 (17G65) - no antivirus scanner - not on a corporate network - no proxy servers in Firefox or OSX https://google.com/ > Unable to connect https://groups.google.com/ > Secure Connection Failed https://calendar.google.com/ > Secure Connection Failed https://maps.google.com/ > Secure Connection Failed https://mail.google.com/ > Unable to connect https://drive.google.com/ > Unable to connect These do load without problems: https://www.google.de/ https://www.google.at/ as well as any other website I've tried What I've tried so far: - Safe Mode - Firefox Refresh - complete removal of Firefox and profile, re-download, fresh install - switching between wifi and cable connections No other browser on my system has these issues, testet with Safari, Chrome, Vivaldi I do remember having this issue on 62.0.3 too... Thanks for any pointers.

被選擇的解決方法

Hi There! I was running into the same problem you're describing with Firefox on macOS. Everything loads fine except google.com sites, and google.com sites loading perfectly fine in all other browsers. In my case, it turned out to be a rule I had set (deliberately or not, I'm not certain) in Little Snitch (a macOS firewall app) that was blocking all outgoing connections from Firefox to google.com. I have no idea if you're running Little Snitch or something similar, but I wanted to pass along my solution just in case it was helpful.

Oh Boy. Thats it! My Little Snitch Firewall had a rule blocking all *.google.com Problem solved. Thanks a lot.

從原來的回覆中察看解決方案 0

額外的系統細節

應用程式

  • Firefox 63.0
  • 使用者代理:Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.13; rv:63.0) Gecko/20100101 Firefox/63.0
  • 技術支援網址:https://support.mozilla.org/1/firefox/63.0/Darwin/en-US/

擴充套件

JavaScript

  • incrementalGCEnabled: True

圖形

  • adapterDescription:
  • adapterDeviceID: 0x0a2e
  • adapterDrivers:
  • adapterRAM:
  • adapterVendorID: 0x8086
  • contentUsesTiling: True
  • crashGuards: []
  • driverDate:
  • driverVersion:
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'available', u'description': u'Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'HW_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'OpenGL Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'OPENGL_COMPOSITING'}, {u'status': u'opt-in', u'description': u'WebRender', u'log': [{u'status': u'opt-in', u'message': u'WebRender is an opt-in feature', u'type': u'default'}], u'name': u'WEBRENDER'}, {u'status': u'blocked', u'description': u'WebRender qualified', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}, {u'status': u'blocked', u'message': u'No qualified hardware', u'type': u'env'}], u'name': u'WEBRENDER_QUALIFIED'}, {u'status': u'available', u'description': u'Off Main Thread Painting', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'OMTP'}]}
  • info: {u'TileHeight': 1024, u'ApzWheelInput': 1, u'ApzDragInput': 1, u'ApzKeyboardInput': 1, u'ApzAutoscrollInput': 1, u'AzureFallbackCanvasBackend': u'none', u'TileWidth': 1024, u'AzureCanvasAccelerated': 0, u'AzureCanvasBackend': u'skia', u'AzureContentBackend': u'skia'}
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • offMainThreadPaintEnabled: True
  • offMainThreadPaintWorkerCount: 3
  • usesTiling: True
  • webgl1DriverExtensions: GL_ARB_blend_func_extended GL_ARB_draw_buffers_blend GL_ARB_draw_indirect GL_ARB_ES2_compatibility GL_ARB_explicit_attrib_location GL_ARB_gpu_shader_fp64 GL_ARB_gpu_shader5 GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_internalformat_query GL_ARB_occlusion_query2 GL_ARB_sample_shading GL_ARB_sampler_objects GL_ARB_separate_shader_objects GL_ARB_shader_bit_encoding GL_ARB_shader_subroutine GL_ARB_shading_language_include GL_ARB_tessellation_shader GL_ARB_texture_buffer_object_rgb32 GL_ARB_texture_cube_map_array GL_ARB_texture_gather GL_ARB_texture_query_lod GL_ARB_texture_rgb10_a2ui GL_ARB_texture_storage GL_ARB_texture_swizzle GL_ARB_timer_query GL_ARB_transform_feedback2 GL_ARB_transform_feedback3 GL_ARB_vertex_attrib_64bit GL_ARB_vertex_type_2_10_10_10_rev GL_ARB_viewport_array GL_EXT_debug_label GL_EXT_debug_marker GL_EXT_framebuffer_multisample_blit_scaled GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_sRGB_decode GL_APPLE_client_storage GL_APPLE_container_object_shareable GL_APPLE_flush_render GL_APPLE_object_purgeable GL_APPLE_rgb_422 GL_APPLE_row_bytes GL_APPLE_texture_range GL_ATI_texture_mirror_once GL_NV_texture_barrier
  • webgl1Extensions: ANGLE_instanced_arrays EXT_blend_minmax EXT_color_buffer_half_float EXT_frag_depth EXT_sRGB EXT_shader_texture_lod EXT_texture_filter_anisotropic EXT_disjoint_timer_query OES_element_index_uint OES_standard_derivatives OES_texture_float OES_texture_float_linear OES_texture_half_float OES_texture_half_float_linear OES_vertex_array_object WEBGL_color_buffer_float WEBGL_compressed_texture_s3tc WEBGL_compressed_texture_s3tc_srgb WEBGL_debug_renderer_info WEBGL_debug_shaders WEBGL_depth_texture WEBGL_draw_buffers WEBGL_lose_context
  • webgl1Renderer: Intel Inc. -- Intel Iris OpenGL Engine
  • webgl1Version: 4.1 INTEL-10.36.19
  • webgl1WSIInfo: CGL
  • webgl2DriverExtensions: GL_ARB_blend_func_extended GL_ARB_draw_buffers_blend GL_ARB_draw_indirect GL_ARB_ES2_compatibility GL_ARB_explicit_attrib_location GL_ARB_gpu_shader_fp64 GL_ARB_gpu_shader5 GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_internalformat_query GL_ARB_occlusion_query2 GL_ARB_sample_shading GL_ARB_sampler_objects GL_ARB_separate_shader_objects GL_ARB_shader_bit_encoding GL_ARB_shader_subroutine GL_ARB_shading_language_include GL_ARB_tessellation_shader GL_ARB_texture_buffer_object_rgb32 GL_ARB_texture_cube_map_array GL_ARB_texture_gather GL_ARB_texture_query_lod GL_ARB_texture_rgb10_a2ui GL_ARB_texture_storage GL_ARB_texture_swizzle GL_ARB_timer_query GL_ARB_transform_feedback2 GL_ARB_transform_feedback3 GL_ARB_vertex_attrib_64bit GL_ARB_vertex_type_2_10_10_10_rev GL_ARB_viewport_array GL_EXT_debug_label GL_EXT_debug_marker GL_EXT_framebuffer_multisample_blit_scaled GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_sRGB_decode GL_APPLE_client_storage GL_APPLE_container_object_shareable GL_APPLE_flush_render GL_APPLE_object_purgeable GL_APPLE_rgb_422 GL_APPLE_row_bytes GL_APPLE_texture_range GL_ATI_texture_mirror_once GL_NV_texture_barrier
  • webgl2Extensions: EXT_color_buffer_float EXT_texture_filter_anisotropic EXT_disjoint_timer_query OES_texture_float_linear WEBGL_compressed_texture_s3tc WEBGL_compressed_texture_s3tc_srgb WEBGL_debug_renderer_info WEBGL_debug_shaders WEBGL_lose_context
  • webgl2Renderer: Intel Inc. -- Intel Iris OpenGL Engine
  • webgl2Version: 4.1 INTEL-10.36.19
  • webgl2WSIInfo: CGL
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: OpenGL
  • windowUsingAdvancedLayers: False

修改過的偏好設定

其他

  • User JS: 否
  • 輔助功能: 否
Roland Tanglao
  • Administrator
72 個解決方法 784 個答案

Hallo virtualize:

I have almost the identical setup: Mac OS X 10.13.6, 2015 13" Mac book Pro but I'm in Canada.

For me all google sites work, *.google.com, google.at, google.de, etc

Please check your DNS settings (try Google's DNS and see if that helps;ask a tech savvy friend if you can't figure out how to do this please! sounds like you know lots though !) and your ISP and your firewall if you have one.

We've had many instances in the past where a Canadian ISP, telus, broke Firefox but not Chrome, Safari or Edge

Cheers!

...Roland

Hallo virtualize: I have almost the identical setup: Mac OS X 10.13.6, 2015 13" Mac book Pro but I'm in Canada. For me all google sites work, *.google.com, google.at, google.de, etc Please check your DNS settings (try Google's DNS and see if that helps;ask a tech savvy friend if you can't figure out how to do this please! sounds like you know lots though !) and your ISP and your firewall if you have one. We've had many instances in the past where a Canadian ISP, telus, broke Firefox but not Chrome, Safari or Edge Cheers! ...Roland

由 Roland Tanglao 於 修改

提出問題者

Hi Roland, thanks for the reply.

Changing the ISP did not matter. I've tried 3 different german ISPs (Vodafone, O2, 1und1). The behavior is the same as described above.

Changing the DNS servers to Google's (8.8.8.8 / 8.8.4.4) however did result in Firefox not loading any page at all. But again no problems in all other browser... Hm.

Hi Roland, thanks for the reply. Changing the ISP did not matter. I've tried 3 different german ISPs (Vodafone, O2, 1und1). The behavior is the same as described above. Changing the DNS servers to Google's (8.8.8.8 / 8.8.4.4) however did result in Firefox not loading any page at all. But again no problems in all other browser... Hm.

選擇的解決方法

Hi There! I was running into the same problem you're describing with Firefox on macOS. Everything loads fine except google.com sites, and google.com sites loading perfectly fine in all other browsers. In my case, it turned out to be a rule I had set (deliberately or not, I'm not certain) in Little Snitch (a macOS firewall app) that was blocking all outgoing connections from Firefox to google.com. I have no idea if you're running Little Snitch or something similar, but I wanted to pass along my solution just in case it was helpful.

Oh Boy. Thats it! My Little Snitch Firewall had a rule blocking all *.google.com Problem solved. Thanks a lot.

<blockquote> Hi There! I was running into the same problem you're describing with Firefox on macOS. Everything loads fine except google.com sites, and google.com sites loading perfectly fine in all other browsers. In my case, it turned out to be a rule I had set (deliberately or not, I'm not certain) in Little Snitch (a macOS firewall app) that was blocking all outgoing connections from Firefox to google.com. I have no idea if you're running Little Snitch or something similar, but I wanted to pass along my solution just in case it was helpful. </blockquote> Oh Boy. Thats it! My Little Snitch Firewall had a rule blocking all *.google.com Problem solved. Thanks a lot.
Roland Tanglao
  • Administrator
72 個解決方法 784 個答案

Fantastic virtualize. I did ask you to check your firewall didn't I :-) I guess it's easy to forget this things like firewalls that run in the background!

But who cares, glad you got it working!

Cheers!

...Roland

Fantastic virtualize. I did ask you to check your firewall didn't I :-) I guess it's easy to forget this things like firewalls that run in the background! But who cares, glad you got it working! Cheers! ...Roland

提出問題者

Ah, yes you did. Guess I've overlooked it, while I was so obsessed to check DNS and ISP :)

Ah, yes you did. Guess I've overlooked it, while I was so obsessed to check DNS and ISP :)