X
點擊此處開啟此網站的行動版。
Scheduled maintenance: Monday, March 30, between 3:30pm and 5:30pm UTC. This site will have limited functionality while we undergo maintenance to improve your experience. If an article doesn’t solve your issue and you want to ask a question, we have our support community waiting to help you at @firefox on Twitter

技術支援討論區

Flash plugin only works in Windows safe mode

已張貼

I know this might not be a Firefox issue but rather a Flash issue, but maybe it's a know problem or somebody recognises something which can lead to a solution.

I have Firefox 62.0.3 64 bits on Windows 10 Pro 64-bits (v1803). With nPapi plugin version 29 everything worked fine. It looks like after installing the newest nPapi flash plugin (v31) thing got messy. However the cause could also be something else.

When starting Windows in safe mode. Everything works fine, flash and firefox. In safe mode I can also uninstall and install the Flash plugin.

I normal mode, the Flash plugin gives problems, loads very very slow and white screens appear, nothing works, no flash games and also not the flash test page on the Adobe site. Also, it's not possible to either uninstall or install the Flash player plugin. It does not matter if I use the seperate Flash uninstaller (as administrator) or the normal uninstall. And when installing it goed up to 90%, keeps there several minutes and then says that the installation failed. Seen no errors in the install log of Flash and as said, in windows safe mode 0 issues.

I disabled all security (Emsisoft Anto Malware and Windows Defender are running) in normal mode. Only things still running (in the taskbar) are MSI Live update and something else. Realtek Audio config, and several things of Acronis True Image, however active protection is not active. I also already scanned with ADWCleaner and Malware Bytes additionally but no malware was found. And as a last resort I uninstalled flash plugin (in safe mode) then back to normal, refreshed Firefox to factory settings, went back to windows safe mode to install flash again (worked fine, Adobe site and games too), restarted to normal mode and problem occurs again. Since Firefox works without problems when not using flash, I also installed my other addons again (ublock, empty cache and nimbus screenshot).

I also have IE, Edge and Chrome present on my system, they do not have this issue. But they don't use the npapi plugin so that doesn't wonder me a lot.

Does anybody know what could cause this behaviour.

I know this might not be a Firefox issue but rather a Flash issue, but maybe it's a know problem or somebody recognises something which can lead to a solution. I have Firefox 62.0.3 64 bits on Windows 10 Pro 64-bits (v1803). With nPapi plugin version 29 everything worked fine. It looks like after installing the newest nPapi flash plugin (v31) thing got messy. However the cause could also be something else. When starting Windows in safe mode. Everything works fine, flash and firefox. In safe mode I can also uninstall and install the Flash plugin. I normal mode, the Flash plugin gives problems, loads very very slow and white screens appear, nothing works, no flash games and also not the flash test page on the Adobe site. Also, it's not possible to either uninstall or install the Flash player plugin. It does not matter if I use the seperate Flash uninstaller (as administrator) or the normal uninstall. And when installing it goed up to 90%, keeps there several minutes and then says that the installation failed. Seen no errors in the install log of Flash and as said, in windows safe mode 0 issues. I disabled all security (Emsisoft Anto Malware and Windows Defender are running) in normal mode. Only things still running (in the taskbar) are MSI Live update and something else. Realtek Audio config, and several things of Acronis True Image, however active protection is not active. I also already scanned with ADWCleaner and Malware Bytes additionally but no malware was found. And as a last resort I uninstalled flash plugin (in safe mode) then back to normal, refreshed Firefox to factory settings, went back to windows safe mode to install flash again (worked fine, Adobe site and games too), restarted to normal mode and problem occurs again. Since Firefox works without problems when not using flash, I also installed my other addons again (ublock, empty cache and nimbus screenshot). I also have IE, Edge and Chrome present on my system, they do not have this issue. But they don't use the npapi plugin so that doesn't wonder me a lot. Does anybody know what could cause this behaviour.

被選擇的解決方法

I already did because the error page also pointed to it.

The problem is fixed, but don't ask me what it whas. After my last reply, I started the pc in diagnostics mode via msconfig, without the "load system services" checked. All went fine. So I did the same, now with system services checked and startup parts unchecked. All went fine again. With "all" I mean installation and deinstallation of flash and a good working in Firefox.

So I got confused. Enabled normal start again, and now everything is working flawlessly, I can install and uninstall again and flash is working perfectly too.

In short I've seen something about the Windows Firewall which gave a strange notice, which it's not giving again, so maybe that had something to do with it. I don't know. But it's fixed.

Thank you anyway for your effort and quick answers!

從原來的回覆中察看解決方案 0

額外的系統細節

已安裝的外掛程式

  • Shockwave Flash 31.0 r0

應用程式

  • Firefox 62.0.3
  • 使用者代理:Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:62.0) Gecko/20100101 Firefox/62.0
  • 技術支援網址:https://support.mozilla.org/1/firefox/62.0.3/WINNT/nl/

擴充套件

  • Empty Cache Button 3.4 ({4cc4a13b-94a6-7568-370d-5f9de54a9c7f})
  • F.B Purity - Cleans up Facebook (WX) 25.0.5.0 (fbpElectroWebExt@fbpurity.com)
  • Nimbus Screen Capture: Screenshots, Annotate 12.6.1 (nimbusscreencaptureff@everhelper.me)
  • uBlock Origin 1.17.0 (uBlock0@raymondhill.net)

JavaScript

  • incrementalGCEnabled: True

圖形

  • adapterDescription: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
  • adapterDescription2: Intel(R) HD Graphics 630
  • adapterDeviceID: 0x1c03
  • adapterDeviceID2: 0x5912
  • adapterDrivers: C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_2d65b7647eff8c45\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_2d65b7647eff8c45\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_2d65b7647eff8c45\nvldumdx.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_2d65b7647eff8c45\nvldumdx.dll C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_2d65b7647eff8c45\nvldumd.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_2d65b7647eff8c45\nvldumd.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_2d65b7647eff8c45\nvldumd.dll,C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_2d65b7647eff8c45\nvldumd.dll
  • adapterDrivers2: igdumdim64 igd10iumd64 igd10iumd64 igd12umd64 igdumdim32 igd10iumd32 igd10iumd32 igd12umd32
  • adapterRAM: 6144
  • adapterRAM2: Unknown
  • adapterSubsysID: 00000000
  • adapterSubsysID2: 0000000c
  • adapterVendorID: 0x10de
  • adapterVendorID2: 0x8086
  • contentUsesTiling: False
  • crashGuards: []
  • direct2DEnabled: True
  • directWriteEnabled: True
  • directWriteVersion: 10.0.17134.1
  • driverDate: 11-27-2017
  • driverDate2: 2-28-2018
  • driverVersion: 23.21.13.8843
  • driverVersion2: 23.20.16.4973
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'available', u'description': u'Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'HW_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 Compositing', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_COMPOSITING'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct2D', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'DIRECT2D'}, {u'status': u'available', u'description': u'Direct3D11 hardware ANGLE', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'D3D11_HW_ANGLE'}, {u'status': u'available', u'description': u'GPU Process', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'GPU_PROCESS'}, {u'status': u'opt-in', u'description': u'WebRender', u'log': [{u'status': u'opt-in', u'message': u'WebRender is an opt-in feature', u'type': u'default'}], u'name': u'WEBRENDER'}, {u'status': u'available', u'description': u'Off Main Thread Painting', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'OMTP'}, {u'status': u'available', u'description': u'Advanced Layers', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}], u'name': u'ADVANCED_LAYERS'}]}
  • info: {u'AzureContentBackend (UI Process)': u'skia', u'AzureCanvasBackend (UI Process)': u'skia', u'ApzWheelInput': 1, u'ApzDragInput': 1, u'ApzKeyboardInput': 1, u'AzureFallbackCanvasBackend (UI Process)': u'cairo', u'ApzAutoscrollInput': 1, u'AzureCanvasAccelerated': 0, u'AzureCanvasBackend': u'direct2d 1.1', u'AzureContentBackend': u'direct2d 1.1'}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • offMainThreadPaintEnabled: True
  • offMainThreadPaintWorkerCount: 3
  • usesTiling: False
  • webgl1DriverExtensions: GL_ANGLE_client_arrays GL_ANGLE_depth_texture GL_ANGLE_framebuffer_blit GL_ANGLE_framebuffer_multisample GL_ANGLE_instanced_arrays GL_ANGLE_lossy_etc_decode GL_ANGLE_pack_reverse_row_order GL_ANGLE_program_cache_control GL_ANGLE_request_extension GL_ANGLE_robust_client_memory GL_ANGLE_texture_compression_dxt3 GL_ANGLE_texture_compression_dxt5 GL_ANGLE_texture_usage GL_ANGLE_translated_shader_source GL_CHROMIUM_bind_generates_resource GL_CHROMIUM_bind_uniform_location GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgb GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgba GL_CHROMIUM_copy_compressed_texture GL_CHROMIUM_copy_texture GL_CHROMIUM_sync_query GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_color_buffer_half_float GL_EXT_debug_marker GL_EXT_discard_framebuffer GL_EXT_disjoint_timer_query GL_EXT_draw_buffers GL_EXT_frag_depth GL_EXT_map_buffer_range GL_EXT_occlusion_query_boolean GL_EXT_read_format_bgra GL_EXT_robustness GL_EXT_sRGB GL_EXT_shader_texture_lod GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc_srgb GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_texture_rg GL_EXT_texture_storage GL_EXT_unpack_subimage GL_KHR_debug GL_NV_EGL_stream_consumer_external GL_NV_fence GL_NV_pack_subimage GL_NV_pixel_buffer_object GL_OES_EGL_image GL_OES_EGL_image_external GL_OES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_depth32 GL_OES_element_index_uint GL_OES_get_program_binary GL_OES_mapbuffer GL_OES_packed_depth_stencil GL_OES_rgb8_rgba8 GL_OES_standard_derivatives GL_OES_surfaceless_context GL_OES_texture_float GL_OES_texture_float_linear GL_OES_texture_half_float GL_OES_texture_half_float_linear GL_OES_texture_npot GL_OES_vertex_array_object
  • webgl1Extensions: ANGLE_instanced_arrays EXT_blend_minmax EXT_color_buffer_half_float EXT_frag_depth EXT_sRGB EXT_shader_texture_lod EXT_texture_filter_anisotropic EXT_disjoint_timer_query OES_element_index_uint OES_standard_derivatives OES_texture_float OES_texture_float_linear OES_texture_half_float OES_texture_half_float_linear OES_vertex_array_object WEBGL_color_buffer_float WEBGL_compressed_texture_s3tc WEBGL_compressed_texture_s3tc_srgb WEBGL_debug_renderer_info WEBGL_debug_shaders WEBGL_depth_texture WEBGL_draw_buffers WEBGL_lose_context
  • webgl1Renderer: Google Inc. -- ANGLE (NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Direct3D11 vs_5_0 ps_5_0)
  • webgl1Version: OpenGL ES 2.0 (ANGLE 2.1.0.595ccab4acc3)
  • webgl1WSIInfo: EGL_VENDOR: Google Inc. (adapter LUID: 000000000000f58d) EGL_VERSION: 1.4 (ANGLE 2.1.0.595ccab4acc3) EGL_EXTENSIONS: EGL_EXT_create_context_robustness EGL_ANGLE_d3d_share_handle_client_buffer EGL_ANGLE_d3d_texture_client_buffer EGL_ANGLE_surface_d3d_texture_2d_share_handle EGL_ANGLE_query_surface_pointer EGL_ANGLE_window_fixed_size EGL_ANGLE_keyed_mutex EGL_ANGLE_surface_orientation EGL_ANGLE_direct_composition EGL_NV_post_sub_buffer EGL_KHR_create_context EGL_EXT_device_query EGL_KHR_image EGL_KHR_image_base EGL_KHR_gl_texture_2D_image EGL_KHR_gl_texture_cubemap_image EGL_KHR_gl_renderbuffer_image EGL_KHR_get_all_proc_addresses EGL_KHR_stream EGL_KHR_stream_consumer_gltexture EGL_NV_stream_consumer_gltexture_yuv EGL_ANGLE_flexible_surface_compatibility EGL_ANGLE_stream_producer_d3d_texture EGL_ANGLE_create_context_webgl_compatibility EGL_CHROMIUM_create_context_bind_generates_resource EGL_CHROMIUM_sync_control EGL_EXT_pixel_format_float EGL_KHR_surfaceless_context EGL_ANGLE_display_texture_share_group EGL_ANGLE_create_context_client_arrays EGL_ANGLE_program_cache_control EGL_ANGLE_robust_resource_initialization EGL_ANGLE_create_context_extensions_enabled EGL_EXTENSIONS(nullptr): EGL_EXT_client_extensions EGL_EXT_platform_base EGL_EXT_platform_device EGL_ANGLE_platform_angle EGL_ANGLE_platform_angle_d3d EGL_ANGLE_device_creation EGL_ANGLE_device_creation_d3d11 EGL_ANGLE_experimental_present_path EGL_KHR_client_get_all_proc_addresses
  • webgl2DriverExtensions: GL_ANGLE_client_arrays GL_ANGLE_depth_texture GL_ANGLE_framebuffer_blit GL_ANGLE_framebuffer_multisample GL_ANGLE_instanced_arrays GL_ANGLE_lossy_etc_decode GL_ANGLE_multiview GL_ANGLE_pack_reverse_row_order GL_ANGLE_program_cache_control GL_ANGLE_request_extension GL_ANGLE_robust_client_memory GL_ANGLE_texture_compression_dxt3 GL_ANGLE_texture_compression_dxt5 GL_ANGLE_texture_usage GL_ANGLE_translated_shader_source GL_CHROMIUM_bind_generates_resource GL_CHROMIUM_bind_uniform_location GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgb GL_CHROMIUM_color_buffer_float_rgba GL_CHROMIUM_copy_compressed_texture GL_CHROMIUM_copy_texture GL_CHROMIUM_sync_query GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_color_buffer_float GL_EXT_color_buffer_half_float GL_EXT_debug_marker GL_EXT_discard_framebuffer GL_EXT_disjoint_timer_query GL_EXT_draw_buffers GL_EXT_frag_depth GL_EXT_map_buffer_range GL_EXT_occlusion_query_boolean GL_EXT_read_format_bgra GL_EXT_robustness GL_EXT_sRGB GL_EXT_shader_texture_lod GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc_srgb GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_format_BGRA8888 GL_EXT_texture_norm16 GL_EXT_texture_rg GL_EXT_texture_storage GL_EXT_unpack_subimage GL_KHR_debug GL_NV_EGL_stream_consumer_external GL_NV_fence GL_NV_pack_subimage GL_NV_pixel_buffer_object GL_OES_EGL_image GL_OES_EGL_image_external GL_OES_EGL_image_external_essl3 GL_OES_compressed_ETC1_RGB8_texture GL_OES_depth32 GL_OES_element_index_uint GL_OES_get_program_binary GL_OES_mapbuffer GL_OES_packed_depth_stencil GL_OES_rgb8_rgba8 GL_OES_standard_derivatives GL_OES_surfaceless_context GL_OES_texture_float GL_OES_texture_float_linear GL_OES_texture_half_float GL_OES_texture_half_float_linear GL_OES_texture_npot GL_OES_vertex_array_object
  • webgl2Extensions: EXT_color_buffer_float EXT_texture_filter_anisotropic EXT_disjoint_timer_query OES_texture_float_linear WEBGL_compressed_texture_s3tc WEBGL_compressed_texture_s3tc_srgb WEBGL_debug_renderer_info WEBGL_debug_shaders WEBGL_lose_context
  • webgl2Renderer: Google Inc. -- ANGLE (NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Direct3D11 vs_5_0 ps_5_0)
  • webgl2Version: OpenGL ES 3.0 (ANGLE 2.1.0.595ccab4acc3)
  • webgl2WSIInfo: EGL_VENDOR: Google Inc. (adapter LUID: 000000000000f58d) EGL_VERSION: 1.4 (ANGLE 2.1.0.595ccab4acc3) EGL_EXTENSIONS: EGL_EXT_create_context_robustness EGL_ANGLE_d3d_share_handle_client_buffer EGL_ANGLE_d3d_texture_client_buffer EGL_ANGLE_surface_d3d_texture_2d_share_handle EGL_ANGLE_query_surface_pointer EGL_ANGLE_window_fixed_size EGL_ANGLE_keyed_mutex EGL_ANGLE_surface_orientation EGL_ANGLE_direct_composition EGL_NV_post_sub_buffer EGL_KHR_create_context EGL_EXT_device_query EGL_KHR_image EGL_KHR_image_base EGL_KHR_gl_texture_2D_image EGL_KHR_gl_texture_cubemap_image EGL_KHR_gl_renderbuffer_image EGL_KHR_get_all_proc_addresses EGL_KHR_stream EGL_KHR_stream_consumer_gltexture EGL_NV_stream_consumer_gltexture_yuv EGL_ANGLE_flexible_surface_compatibility EGL_ANGLE_stream_producer_d3d_texture EGL_ANGLE_create_context_webgl_compatibility EGL_CHROMIUM_create_context_bind_generates_resource EGL_CHROMIUM_sync_control EGL_EXT_pixel_format_float EGL_KHR_surfaceless_context EGL_ANGLE_display_texture_share_group EGL_ANGLE_create_context_client_arrays EGL_ANGLE_program_cache_control EGL_ANGLE_robust_resource_initialization EGL_ANGLE_create_context_extensions_enabled EGL_EXTENSIONS(nullptr): EGL_EXT_client_extensions EGL_EXT_platform_base EGL_EXT_platform_device EGL_ANGLE_platform_angle EGL_ANGLE_platform_angle_d3d EGL_ANGLE_device_creation EGL_ANGLE_device_creation_d3d11 EGL_ANGLE_experimental_present_path EGL_KHR_client_get_all_proc_addresses
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Direct3D 11
  • windowUsingAdvancedLayers: True

修改過的偏好設定

其他

  • User JS: 否
  • 輔助功能: 否
FFus3r 50 個解決方法 757 個答案

download flash uninstaller:

you must close all firefox procceses in task manager before running the uninstaller.

after you done restart your system and run firefox and install flash player from here:

now make sure all firefox processes are closed from task manager.

run flash installer.

download flash uninstaller: * helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html ''' you must close all firefox procceses in task manager before running the uninstalle'''r. after you done '''restart your system''' and run firefox and '''install flash player''' from here: * https://get.adobe.com/flashplayer/ '''now make sure all firefox processes are closed from task manager.''' run flash installer.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17845 個解決方法 161524 個答案

Try to disable hardware acceleration in the Flash plugin.

Try to disable hardware acceleration in the Flash plugin. *https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/video-playback-issues.html

提出問題者

Thank you for your answers. However, there are 0 Firefox processes running in the task manager. The uninstaller won't work either, tried that already. As stated they only work in Windows Safe mode.

Cor-el: Disabling hardware acceleration is nice when flash is installed, but it does not install or uninstall. I did try to disable hardware acceleration, but that did not give any solution unfortunately. But thank you also for the answer.

Thank you for your answers. However, there are 0 Firefox processes running in the task manager. The uninstaller won't work either, tried that already. As stated they only work in Windows Safe mode. Cor-el: Disabling hardware acceleration is nice when flash is installed, but it does not install or uninstall. I did try to disable hardware acceleration, but that did not give any solution unfortunately. But thank you also for the answer.
FFus3r 50 個解決方法 757 個答案

scan with hitman pro:

remove ublock origin not just disabling it & if you have acrobat reader uninstall it.

make sure you install flash plugin for 64bit not 32bit.

and see this page:

scan with '''hitman pro''': * https://www.hitmanpro.com/en-us/hmp.aspx '''remove''' ublock origin not just disabling it & '''if you have acrobat reader uninstall it.''' make sure you install flash plugin for '''64bit''' not 32bit. and see this page: * https://forums.adobe.com/thread/1931620

提出問題者

FYI I have a lot of ICT knowledge, which might makes it easier to communicate with each other.

I installed the 64 bit flash, at least that's what we're talking about. Adobe detects this itself but I always check.

As I wrote before I had the same issue with a refreshed Firefox, so without uBlock. Removing it again will not help as this is tried before. I did however not uninstall acrobat reader before, so I will also give that a try. However, in windows safe mode (with network support) there are no issues and in that case uBlock and Acrobat are present momentarily too. So I doubt very much if removing that would have any effect. But I'm prepared to try.

I already scanned with ADWCleaner and Malware Bytes with both did not find anything. However, I will gladly scan with Hitman pro too to see if it maybe can find anything.

As for your second link, reinstalling my system software only for a flash issue is for sure not an option. Also because my system is working 100% and only the combination Windows/Flash/Firefox is giving issues at this moment. I can easily change to Chrome to prevent the issue, but I like Firefox a lot more. Next to that, re-installing system software does not guarantee that the issue will not return.

I will answer back after running Hitman pro and testing without uBlock and Acrobat Reader. Thank you!

FYI I have a lot of ICT knowledge, which might makes it easier to communicate with each other. I installed the 64 bit flash, at least that's what we're talking about. Adobe detects this itself but I always check. As I wrote before I had the same issue with a refreshed Firefox, so without uBlock. Removing it again will not help as this is tried before. I did however not uninstall acrobat reader before, so I will also give that a try. However, in windows safe mode (with network support) there are no issues and in that case uBlock and Acrobat are present momentarily too. So I doubt very much if removing that would have any effect. But I'm prepared to try. I already scanned with ADWCleaner and Malware Bytes with both did not find anything. However, I will gladly scan with Hitman pro too to see if it maybe can find anything. As for your second link, reinstalling my system software only for a flash issue is for sure not an option. Also because my system is working 100% and only the combination Windows/Flash/Firefox is giving issues at this moment. I can easily change to Chrome to prevent the issue, but I like Firefox a lot more. Next to that, re-installing system software does not guarantee that the issue will not return. I will answer back after running Hitman pro and testing without uBlock and Acrobat Reader. Thank you!

提出問題者

Hitman Pro found nothing.

I uninstalled Adobe Acrobat and removed uBlock as suggeted. But same thing happens when the flash installation starts (sometimes the process is only visible in task manager without any installation screen). The installation goes until 90%, then it stays there for several minutes and ends with the notice that the installation failed and an Adobe web page is started. The install process keeps present in the process manager and I have to disable it manually.

FYI. Earlier today I also alreay did a "sfc /scannow" and the "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" but no issues found either.

Hitman Pro found nothing. I uninstalled Adobe Acrobat and removed uBlock as suggeted. But same thing happens when the flash installation starts (sometimes the process is only visible in task manager without any installation screen). The installation goes until 90%, then it stays there for several minutes and ends with the notice that the installation failed and an Adobe web page is started. The install process keeps present in the process manager and I have to disable it manually. FYI. Earlier today I also alreay did a "sfc /scannow" and the "DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth" but no issues found either.
FFus3r 50 個解決方法 757 個答案
see this page, under '''still having problems''': * https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/installation-problems-flash-player-windows.html

選擇的解決方法

I already did because the error page also pointed to it.

The problem is fixed, but don't ask me what it whas. After my last reply, I started the pc in diagnostics mode via msconfig, without the "load system services" checked. All went fine. So I did the same, now with system services checked and startup parts unchecked. All went fine again. With "all" I mean installation and deinstallation of flash and a good working in Firefox.

So I got confused. Enabled normal start again, and now everything is working flawlessly, I can install and uninstall again and flash is working perfectly too.

In short I've seen something about the Windows Firewall which gave a strange notice, which it's not giving again, so maybe that had something to do with it. I don't know. But it's fixed.

Thank you anyway for your effort and quick answers!

I already did because the error page also pointed to it. The problem is fixed, but don't ask me what it whas. After my last reply, I started the pc in diagnostics mode via msconfig, without the "load system services" checked. All went fine. So I did the same, now with system services checked and startup parts unchecked. All went fine again. With "all" I mean installation and deinstallation of flash and a good working in Firefox. So I got confused. Enabled normal start again, and now everything is working flawlessly, I can install and uninstall again and flash is working perfectly too. In short I've seen something about the Windows Firewall which gave a strange notice, which it's not giving again, so maybe that had something to do with it. I don't know. But it's fixed. Thank you anyway for your effort and quick answers!
FFus3r 50 個解決方法 757 個答案

great job,

I am glad to hear that your problem has been resolved.

great job, I am glad to hear that your problem has been resolved.