搜尋 Mozilla 技術支援網站

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

HTML5 Video is Very Laggy

more options

Playing videos in the small or large player is fine, and 60fps videos look nice and smooth, but when I fullscreen, the video drops down to about 27fps no matter what quality it is, and the player itself gets really unresponsive while the video is playing. It takes several seconds to pause, and all the animations are very laggy. Strangely, when I unpause the video or pause using the spacebar, the video reacts almost instantly, but the animation in the middle of the screen is still laggy.

Note: Playback in chromium is fine, and hardware acceleration is disabled because when I enable it, it makes visual artifacting, tearing when scrolling, and extreme lag.

Debug info: http://pastebin.com/R8ajBpes

PC Specs: i5 4690k (integrated graphics disabled via BIOS), radeon hd 7950, eluctronics 500gb pro ssd, gigabyte z97n-wifi, linux mint 17.2

[EDIT]: At 1080p 60fps large player mode (theater) the player's animations will lag, but pausing/unpausing will respond immediately. In this mode the CPU usage ranges from 30 - 75% on each core, which is absolutely absurd, considering my hardware.

由 SuperRoboWizard 於 修改

所有回覆 (5)

more options

Do you have the latest Flash Player (Linux) Version 11.2.202.508
https://www.adobe.com/products/flashplayer/distribution3.html


check this:

  • see if there are updates for your graphics drive drivers

https://support.mozilla.org/kb/upgrade-graphics-drivers-use-hardware-acceleration

  • disable protected mode in the Flash plugin (Flash 11.3+ on Windows Vista and later)

https://forums.adobe.com/message/4468493#TemporaryWorkaround

  • disable hardware acceleration in the Flash plugin

https://forums.adobe.com/thread/891337 See also:


Start Firefox in Safe Mode {web Link} by holding down the <Shift>
(Mac Options)
key, and then starting Firefox. Is the problem still there?

more options

As said in the title, this is HTML5 video we're talking about, not Flash. That said, I do have the latest flash. I also have the latest drivers, but that wouldn't even matter since acceleration is turned off. Running "firefox -safe-mode" does not fix the issue.

more options

Videos are also very slow to maximize and unmaximize.

more options

Guys, get your stuff sorted out. Having media optimization as awful as this is just not okay. Every other browser I've tried - the mint default browser, chromium, opera... they all do it just fine. You can't even fix all the problems with video acceleration! And the only response to this problem is a random user copy-pasting an irrelevant part of the Q&A section, and nothing else? I have an i5 4690k and I can't even decode HD video at 60fps? What's going on here?

more options

Just because Linux users are in the minority does NOT mean that you can go ahead and put in the least amount of effort possible to get it to load a web page and then call it done.