X
Nhấn vào đây để đến phiên bản di động của trang web.

Diễn đàn trợ giúp

Both Firefox and Firefox Developer edition refuse to play audio

Được đăng

Firefox will not play any type of audio. There's no indication of audio being played in Firefox in the soundmixer either. Audio works perfectly fine in all other applications. Steps I've already taken to try and solve the issue:

- Reinstall audio drivers - Remove cache, cookies and browser history - Refresh Firefox (remove addons / reset settings) - Reinstall Firefox - Rebooting system in between those steps

I've made sure my audio devise is set as default obviously.

Firefox will not play any type of audio. There's no indication of audio being played in Firefox in the soundmixer either. Audio works perfectly fine in all other applications. Steps I've already taken to try and solve the issue: - Reinstall audio drivers - Remove cache, cookies and browser history - Refresh Firefox (remove addons / reset settings) - Reinstall Firefox - Rebooting system in between those steps I've made sure my audio devise is set as default obviously.

Giải pháp được chọn

It seems this solved the problem for me:

Go to options -> Privacy & Security -> Firefox Data Collection and Use -> Turn off: Allow Firefox to install and run studies

Gonna check for a day or 2 and see if it stays solved. If so, will mark this as the solution.

Đọc câu trả lời này trong ngữ cảnh 0
Trích dẫn

Chi tiết hệ thống bổ sung

Phần bổ trợ đã cài đặt

  • Shockwave Flash 32.0 r0

Ứng dụng

  • Chuỗi đại diện người dùng: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:68.0) Gecko/20100101 Firefox/68.0

Thông tin chi tiết

Câu trả lời hữu ích

Here is a screenshot of Chrome and Firefox both playing a random Youtube video at the same time. You can clearly see Chrome sending audio output as expected, but Firefox does not.

Here is a screenshot of Chrome and Firefox both playing a random Youtube video at the same time. You can clearly see Chrome sending audio output as expected, but Firefox does not.
Bài viết này có hữu ích với bạn không? 1
Trích dẫn
KaminariHouse 0 giải pháp 8 câu trả lời
Được đăng

bjorno43 said

Firefox will not play any type of audio. There's no indication of audio being played in Firefox in the soundmixer either. Audio works perfectly fine in all other applications. Steps I've already taken to try and solve the issue: - Reinstall audio drivers - Remove cache, cookies and browser history - Refresh Firefox (remove addons / reset settings) - Reinstall Firefox - Rebooting system in between those steps I've made sure my audio devise is set as default obviously.

bjorno43 said

Here is a screenshot of Chrome and Firefox both playing a random Youtube video at the same time. You can clearly see Chrome sending audio output as expected, but Firefox does not.


I have the exact same problem. From YouTube to Bandcamp. It started right after it updated from 67.0.4. I can't imagine it having anything to do with my computer updating itself, even though that happened before I opened/updated Firefox. Also, videos take a few seconds longer to start playing than normal. And audio (e.g. Soundcloud) never starts playing at all.

However, none of this happens on the Firefox app for Android, or even using my phones default browser. Which seems odd to me, since when not using the app, you're just on the site as usual.

Ah, and I'm also unable to change how many processes of Firefox are running at once. As you can see, even with the Content Process Limit set to 1, there are still 4 processes running. I don't know if I can do something in config to fix this.

''bjorno43 [[#question-1264295|said]]'' <blockquote> Firefox will not play any type of audio. There's no indication of audio being played in Firefox in the soundmixer either. Audio works perfectly fine in all other applications. Steps I've already taken to try and solve the issue: - Reinstall audio drivers - Remove cache, cookies and browser history - Refresh Firefox (remove addons / reset settings) - Reinstall Firefox - Rebooting system in between those steps I've made sure my audio devise is set as default obviously. </blockquote> ''bjorno43 [[#answer-1236164|said]]'' <blockquote> Here is a screenshot of Chrome and Firefox both playing a random Youtube video at the same time. You can clearly see Chrome sending audio output as expected, but Firefox does not. </blockquote> I have the ''exact same'' problem. From YouTube to Bandcamp. It started ''right'' after it updated from 67.0.4. I can't imagine it having anything to do with my computer updating itself, even though that happened before I opened/updated Firefox. Also, videos take a few seconds longer to start playing than normal. And audio (e.g. Soundcloud) never starts playing at all. However, ''none'' of this happens on the Firefox app for Android, or even using my phones default browser. Which seems odd to me, since when not using the app, you're just on the site as usual. Ah, and I'm also unable to change how many processes of Firefox are running at once. As you can see, even with the Content Process Limit set to 1, there are still 4 processes running. I don't know if I can do something in config to fix this.

Được chỉnh sửa bởi KaminariHouse vào

Bài viết này có hữu ích với bạn không?
Trích dẫn
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17346 giải pháp 156782 câu trả lời
Được đăng
You can check the Web Console for media related messages. *"3-bar" menu button or Tools -> Web Developer *https://developer.mozilla.org/en-US/Tools/Web_Console See also: *https://support.mozilla.org/en-US/kb/html5-audio-and-video-firefox *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-video-audio-problems-firefox-windows *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-common-audio-and-video-issues

Được chỉnh sửa bởi cor-el vào

Bài viết này có hữu ích với bạn không? 0
Trích dẫn

Câu trả lời hữu ích

cor-el said

You can check the Web Console for media related messages.
  • "3-bar" menu button or Tools -> Web Developer
See also:

The console does not return any errors or audio related messages. I've also checked all the articles you've mentioned (even before I made this post). There's no useful information in there that helped unfortunately.

''cor-el [[#answer-1236322|said]]'' <blockquote> You can check the Web Console for media related messages. *"3-bar" menu button or Tools -> Web Developer *https://developer.mozilla.org/en-US/Tools/Web_Console See also: *https://support.mozilla.org/en-US/kb/html5-audio-and-video-firefox *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-video-audio-problems-firefox-windows *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-common-audio-and-video-issues </blockquote> The console does not return any errors or audio related messages. I've also checked all the articles you've mentioned (even before I made this post). There's no useful information in there that helped unfortunately.
Bài viết này có hữu ích với bạn không? 1
Trích dẫn
KaminariHouse 0 giải pháp 8 câu trả lời
Được đăng

bjorno43 said

cor-el said
You can check the Web Console for media related messages.
  • "3-bar" menu button or Tools -> Web Developer
See also:

The console does not return any errors or audio related messages. I've also checked all the articles you've mentioned (even before I made this post). There's no useful information in there that helped unfortunately.

Sadly, as bjorno43 said, none of the information there was helpful. However... it has been resolved! Suddenly, all of the video and audio is working as it should again.

''bjorno43 [[#answer-1236445|said]]'' <blockquote> ''cor-el [[#answer-1236322|said]]'' <blockquote> You can check the Web Console for media related messages. *"3-bar" menu button or Tools -> Web Developer *https://developer.mozilla.org/en-US/Tools/Web_Console See also: *https://support.mozilla.org/en-US/kb/html5-audio-and-video-firefox *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-video-audio-problems-firefox-windows *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-common-audio-and-video-issues </blockquote> The console does not return any errors or audio related messages. I've also checked all the articles you've mentioned (even before I made this post). There's no useful information in there that helped unfortunately. </blockquote> Sadly, as bjorno43 said, none of the information there was helpful. However... it has been resolved! Suddenly, all of the video and audio is working as it should again.

Được chỉnh sửa bởi KaminariHouse vào

Bài viết này có hữu ích với bạn không?
Trích dẫn

Người tạo câu hỏi

KaminariHouse said

bjorno43 said
cor-el said
You can check the Web Console for media related messages.
  • "3-bar" menu button or Tools -> Web Developer
See also:

The console does not return any errors or audio related messages. I've also checked all the articles you've mentioned (even before I made this post). There's no useful information in there that helped unfortunately.

Sadly, as bjorno43 said, none of the information there was helpful. However... it has been resolved! Suddenly, all of the video and audio is working as it should again.

Strangely enough, exactly the same happened to me. I opened up a Twitch livestream and all my sound was suddenly returned. I have no idea how this happened though.

''KaminariHouse [[#answer-1236494|said]]'' <blockquote> ''bjorno43 [[#answer-1236445|said]]'' <blockquote> ''cor-el [[#answer-1236322|said]]'' <blockquote> You can check the Web Console for media related messages. *"3-bar" menu button or Tools -> Web Developer *https://developer.mozilla.org/en-US/Tools/Web_Console See also: *https://support.mozilla.org/en-US/kb/html5-audio-and-video-firefox *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-video-audio-problems-firefox-windows *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-common-audio-and-video-issues </blockquote> The console does not return any errors or audio related messages. I've also checked all the articles you've mentioned (even before I made this post). There's no useful information in there that helped unfortunately. </blockquote> Sadly, as bjorno43 said, none of the information there was helpful. However... it has been resolved! Suddenly, all of the video and audio is working as it should again. </blockquote> Strangely enough, exactly the same happened to me. I opened up a Twitch livestream and all my sound was suddenly returned. I have no idea how this happened though.
Bài viết này có hữu ích với bạn không? 1
Trích dẫn
KaminariHouse 0 giải pháp 8 câu trả lời
Được đăng

bjorno43 said

KaminariHouse said
bjorno43 said
cor-el said
You can check the Web Console for media related messages.
  • "3-bar" menu button or Tools -> Web Developer
See also:

The console does not return any errors or audio related messages. I've also checked all the articles you've mentioned (even before I made this post). There's no useful information in there that helped unfortunately.

Sadly, as bjorno43 said, none of the information there was helpful. However... it has been resolved! Suddenly, all of the video and audio is working as it should again.

Strangely enough, exactly the same happened to me. I opened up a Twitch livestream and all my sound was suddenly returned. I have no idea how this happened though.

Aaaaand now it's doing it again>:( I really hope this gets resolved soon.

''bjorno43 [[#answer-1236572|said]]'' <blockquote> ''KaminariHouse [[#answer-1236494|said]]'' <blockquote> ''bjorno43 [[#answer-1236445|said]]'' <blockquote> ''cor-el [[#answer-1236322|said]]'' <blockquote> You can check the Web Console for media related messages. *"3-bar" menu button or Tools -> Web Developer *https://developer.mozilla.org/en-US/Tools/Web_Console See also: *https://support.mozilla.org/en-US/kb/html5-audio-and-video-firefox *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-video-audio-problems-firefox-windows *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-common-audio-and-video-issues </blockquote> The console does not return any errors or audio related messages. I've also checked all the articles you've mentioned (even before I made this post). There's no useful information in there that helped unfortunately. </blockquote> Sadly, as bjorno43 said, none of the information there was helpful. However... it has been resolved! Suddenly, all of the video and audio is working as it should again. </blockquote> Strangely enough, exactly the same happened to me. I opened up a Twitch livestream and all my sound was suddenly returned. I have no idea how this happened though. </blockquote> Aaaaand now it's doing it again>:( I really hope this gets resolved soon.
Bài viết này có hữu ích với bạn không?
Trích dẫn

Người tạo câu hỏi

Yup. It stopped working for me as well. I think it's clear by now that this is some kind of bug / update going on here. Otherwise this wouldn't happen to the both of us at the exact same time.

Yup. It stopped working for me as well. I think it's clear by now that this is some kind of bug / update going on here. Otherwise this wouldn't happen to the both of us at the exact same time.
Bài viết này có hữu ích với bạn không? 1
Trích dẫn

Giải pháp được chọn

It seems this solved the problem for me:

Go to options -> Privacy & Security -> Firefox Data Collection and Use -> Turn off: Allow Firefox to install and run studies

Gonna check for a day or 2 and see if it stays solved. If so, will mark this as the solution.

It seems this solved the problem for me: Go to options -> Privacy & Security -> Firefox Data Collection and Use -> Turn off: Allow Firefox to install and run studies Gonna check for a day or 2 and see if it stays solved. If so, will mark this as the solution.

Được chỉnh sửa bởi bjorno43 vào

Bài viết này có hữu ích với bạn không? 0
Trích dẫn
KaminariHouse 0 giải pháp 8 câu trả lời
Được đăng

Sadly, this was ineffective for me. Closed and reopened afterward too, but still nothing. I clicked View Firefox studies just to see what it meant. Apparently, they are making changes, and testing whether those changes cause problems for users or not. I wonder which change(s) caused or is causing this (and other problems) to happen?

Maybe you just happened to turn it off right as it was fixed? Was it fixed immediately? Do your Completed Studies match mine?

Sadly, this was ineffective for me. Closed and reopened afterward too, but still nothing. I clicked View Firefox studies just to see what it meant. Apparently, they are making changes, and testing whether those changes cause problems for users or not. I wonder which change(s) caused or is causing this (and other problems) to happen? Maybe you just happened to turn it off right as it was fixed? Was it fixed immediately? Do your Completed Studies match mine?

Được chỉnh sửa bởi KaminariHouse vào

Bài viết này có hữu ích với bạn không?
Trích dẫn
KaminariHouse 0 giải pháp 8 câu trả lời
Được đăng

Well, it seems to be fixed again for me. I closed Firefox for a bit, then turned off studies after everything came back. I am now questioning whether or not this is what the problem really is. Because it seems most times I close/reopen Firefox, it happens. Is this the case for you?

Well, it seems to be fixed again for me. I closed Firefox for a bit, then turned off studies after everything came back. I am now questioning whether or not this is what the problem really is. Because it seems most times I close/reopen Firefox, it happens. Is this the case for you?

Được chỉnh sửa bởi KaminariHouse vào

Bài viết này có hữu ích với bạn không?
Trích dẫn

Người tạo câu hỏi

KaminariHouse said

Well, it seems to be fixed again for me. I closed Firefox for a bit, then turned off studies after everything came back. I am now questioning whether or not this is what the problem really is. Because it seems most times I close/reopen Firefox, it happens. Is this the case for you?

Both restarting Firefox and my entire computer currently doesn't seem to cause any issues for me. As for my completed studies, it shows absolutely nothing. Perhaps they were removed after I reinstalled Firefox earlier to see if that solved the issue. I don't know.

''KaminariHouse [[#answer-1236815|said]]'' <blockquote> Well, it seems to be fixed again for me. I closed Firefox for a bit, then turned off studies after everything came back. I am now questioning whether or not this is what the problem really is. Because it seems most times I close/reopen Firefox, it happens. Is this the case for you? </blockquote> Both restarting Firefox and my entire computer currently doesn't seem to cause any issues for me. As for my completed studies, it shows absolutely nothing. Perhaps they were removed after I reinstalled Firefox earlier to see if that solved the issue. I don't know.
Bài viết này có hữu ích với bạn không? 1
Trích dẫn
KaminariHouse 0 giải pháp 8 câu trả lời
Được đăng

Hmm, I see. As for the studies, they probably were removed, as they would still be there otherwise. It would seem however, that this is a problem outside of our control as users:p

Hmm, I see. As for the studies, they probably were removed, as they would still be there otherwise. It would seem however, that this is a problem outside of our control as users:p

Được chỉnh sửa bởi KaminariHouse vào

Bài viết này có hữu ích với bạn không?
Trích dẫn
Đặt một câu hỏi

Bạn phải đăng nhập vào tài khoản của bạn để trả lời bài viết. Vui lòng bắt đầu một câu hỏi mới, nếu bạn chưa có tài khoản.