Garbled font in Firefox on macOS Monterey (12.6.1)

Hello :) I'm using Firefox 107.0 on macOS 12.6.1 and I'm having weird issues with the displayed font. It appears on the startup screen of Firefox and on websites (see scr… (மேலும் படிக்க)

Hello :)

I'm using Firefox 107.0 on macOS 12.6.1 and I'm having weird issues with the displayed font. It appears on the startup screen of Firefox and on websites (see screenshots attached).

The garbled font is called ".SF NS".

I've tried turning the option "Allow pages to choose their own fonts, instead of your selections above" on and off without success.

I have also tried enabling and disabling hardware acceleration - also without luck.

The issue does **not** appear in safe mode. Unfortunately resetting the theme and disabling all extensions hasn't helped either :(

I have also downloaded and installed a font called "SFNS Display" but the issue persists.

Uninstalling Firefox (with AppCleaner) and reinstalling hasn't fixed the problem.

I don't know what else to try. Can someone help me please? :)

Asked by Gutenberg 1 வாரத்திற்கு முன்பு

Last reply by Gutenberg 3 நாட்கள் முன்பு

Certain text displays as random characters on some pages

As of this morning, for some reason, certain websites present, random garbled text where normal text should be. This occurs on some sites and not on others. My second com… (மேலும் படிக்க)

As of this morning, for some reason, certain websites present, random garbled text where normal text should be. This occurs on some sites and not on others. My second computer, running an earlier Mac OS, is working just fine, and other browsers don't have this problem.

Hoping someone can help. A screenshot from Wikipedia is attached.

Asked by Etnier 4 நாட்கள் முன்பு

Last reply by cor-el 3 நாட்கள் முன்பு

Garbled text, elementor crash

I have started in troubleshoot safe mode.. and disabled all extensions.. yet the problem persists the garbled text doesn't go away and today elementor also began crashing… (மேலும் படிக்க)

I have started in troubleshoot safe mode.. and disabled all extensions.. yet the problem persists the garbled text doesn't go away and today elementor also began crashing.. Hundreds of complaints like this, yet no one has found a solution.. except start in trouble shoot mode.. but then what?? continue working in trouble shoot mode? cannot add any extensions.. If firefox doesn't solve this problem.. I am moving to safari.

Asked by anusha.yadav 2 வாரங்களுக்கு முன்பு

Last reply by cor-el 2 வாரங்களுக்கு முன்பு

Yahoo mail in Firefox browser just displays symbols instead of text after installing Mac OS 13.0.1 Ventura on iMac

I've attached an image. Installed Mac OS 13.0.01 Ventura on my iMac and now Yahoo Mail displays as shown in the attachment. All symbols, no readable text. I've been using… (மேலும் படிக்க)

I've attached an image. Installed Mac OS 13.0.01 Ventura on my iMac and now Yahoo Mail displays as shown in the attachment. All symbols, no readable text. I've been using Firefox for many years but I'm so frustrated I launched Safari this PM and Yahoo Mail opened fine. Hate to make the switch, but...

Any thoughts?

Thanks, [removed email from public]

Asked by larrybarsky 1 வாரத்திற்கு முன்பு

Last reply by cor-el 1 வாரத்திற்கு முன்பு

20 GB RAM usage, pagefile takes up all space on C: - 300 tabs in Tree Tabs

First, this post is basically Congratulations for Firefox upon working almost flowlessly under this extreme heavy load without crashing. Saving/loading sessions works wel… (மேலும் படிக்க)

First, this post is basically Congratulations for Firefox upon working almost flowlessly under this extreme heavy load without crashing. Saving/loading sessions works well. (which is unexpected but makes me _very_ happy :-)) Firefox exits properly without any exceptions, no matter how long it runs, or how many times the PC is sent to STR mode meanwhile.

Second, everything is fine, except RAM usage. No matter how many RAM is installed, Firefox takes up all of it after a few days of normal operation. I have recently upgraded my PC from 16 to 24 GB of RAM only for this sole reason to see if anything changes, but it did not produce any noticable change, except that it takes 5-7 days for Firefox to fill up all the RAM instead of the 3-4 days before. Disk space on C: drive was nullified by Firefox as the paging file went up to 50 GB.

I want to hunt down this thing. I have approx. 300 tabs, 2 addons, and Hardware Acceleration is disabled since otherwise Fox hangs several times a day (have to be killed from outside). Pics are attached. https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/tree-tabs/ https://gitlab.com/kroppy/TreeTabs

I'd like to get suggestions where to start.

  1. Disabling or replacing the adblocker ?
  2. Inspecting memory usage on Process Manager (about:processes) and Task Manager (about:performance) pages ?
  3. Installing some external tools like Firemin ?

Please don't suggest neither safe mode nor disabling all addons, since that makes it impossible to reproduce this amount of load, which is the primary reason behind the symptom.

I PrtScr'ed Process Manager and Task Manager, see that RAM sizes per page are normal in Task Manager, but not in Process Manager (10 times more).

CPU usage is totally normal for this load, even when memory is in the heaven. See the TaskMan pic. (I suppose that's because of ad blocking)

Thanks for any ideas,

Peter B. (I'm PC enthusiast)

-- Windows 7 Ultimate SP1 64 bit Firefox 106.0.5 (latest autoupdated) no firewall nor any antivirus - since 20 years with no infection ... AMD FX-6350 Six-core ASUS M5A99FX PRO R2.0 24 GB DDR3 1600 MHz Sapphire Radeon HD 5750 1GB (AMD Catalyst 15.11.1, Nov 18, 2015)

Asked by Peter B. 3 வாரங்களுக்கு முன்பு

Last reply by Terry 3 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

Nexus website

Hi, this site when trying to login keeps looping, it has only happened recently and I've cleared cookies and disabled all the addons for it, the site works, but when tryi… (மேலும் படிக்க)

Hi, this site when trying to login keeps looping, it has only happened recently and I've cleared cookies and disabled all the addons for it, the site works, but when trying to login it loops https://www.nexusmods.com and says in the loop-

users.nexusmods.com

Checking if the site connection is secure users.nexusmods.com needs to review the security of your connection before proceeding.

even tried in private browsing, cannot use any other web browser. Please help thanks.

Asked by Mangekyo Sharringan 3 நாட்கள் முன்பு

Last reply by Terry 3 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

How to inhibit animations/twinkles/flickers/waves that are replacing loading elements ?

SUMMARY : I would like to disable all animations/twinkles/flickers/waves that indicate some elements inside a Web page are missing and are being loaded. I think all these… (மேலும் படிக்க)

SUMMARY : I would like to disable all animations/twinkles/flickers/waves that indicate some elements inside a Web page are missing and are being loaded. I think all these "animations" make my computer lag.

Hello,

I would say that since Firefox 89, my browser has begun lagging like hell when it loaded some rich Web pages. And I have the impression it is worse with Firefox 107. When I'm saying Firefox lags, I mean it uses heavily my CPU (over 50%), and Firefox is almost unresponsive (for complex Web pages. For Wikipedia or Amazon, I don't have any trouble for example). I have to wait for Firefox to finish to load the full Web page and to display all elements before the usage of my CPU gets back to 1%. And it can take several minutes for some sites/pages.

The problem doesn't come from my connection. And the trouble doesn't come from sites I'm visiting because once all elements are loaded Firefox is responsive.

More precisely, for some sites, when I start loading the page, Firefox replaces missing (i.e not yet displayed/loaded) elements of the page with a rectangle of the same size of the element and each one of these rectangles are slightly flickering to inform me that AT THIS PLACE there is an element of the same size that is going to be displayed. When I'm saying "flickering" I could say it looks like a rectangle with a gradient of gray that is "waving" slowly. Sometimes it's a very light gray, sometimes a dark gray. It depends of the sites.

And all these kind of "animations" are killing my computer. And I would like to totally disable these animations/twinkles/flickers/waves. For example, would it be possible to replace the color gradient animation with a static pink color ?

I have a 10 years old laptop with iGPU (an Intel i5-2410M exactly) without discrete GPU. That doesn't help. I know. For me the trouble comes from there. But currently I can't afford buying a new laptop. I think all my drivers are up to date as my Ubuntu 20.04 is up to date.

WHAT I'VE TRIED WITHOUT SUCCESS 1. I removed ‘.mozilla’ folder in my profile (i.e the folder that contains all addons and customizations) 2. Firefox in Safe Mode 3. I disabled hardware acceleration 4. I've tried Firefox uses too much memory or CPU resources

I really would appreciate your help because now, surfing on some sites becomes a big pain and I'm becoming mad (LOL).

Thank you in advance :)

Asked by V-Robin 9 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

Last reply by Terry 4 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

rendering problems, wont update tab windows. Linux

Firefox 10x.x will stop rendering pages without giving an error. MX Linux. Nothing showing up in dmesg Not detecting any pattern to when this major issue happens; simply … (மேலும் படிக்க)

Firefox 10x.x will stop rendering pages without giving an error. MX Linux. Nothing showing up in dmesg Not detecting any pattern to when this major issue happens; simply opening a page from a search engine result in a tab might cause it. could run 20 tabs of Youtube often without issue. Issue will only allow one level on Menu to show (can't reach Browser Tools to troubleshoot), selecting a tab window usless wont not move. If issue happens in a video window the video will play but not update display. If I resize Firefox, its window will update frame by frame


[code] System: Kernel: 4.19.0-22-amd64 x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 8.3.0

          parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.19.0-22-amd64 
          root=UUID=<filter> ro libata.force=noncq 
          libata.force=3.0G libata.force=noncq libata.force=3.0G 
          Desktop: Xfce 4.14.2 tk: Gtk 3.24.5 info: xfce4-panel wm: xfwm 4.14.0 vt: 7 
          dm: LightDM 1.26.0 Distro: MX-19.4_x64 patito feo May 31  2020 
          base: Debian GNU/Linux 10 (buster) 

Machine: Type: Desktop Mobo: ASUSTeK model: M4A785-M v: Rev X.0x serial: <filter>

          BIOS: American Megatrends v: 1101 date: 11/20/2012 

CPU: Info: Dual Core model: AMD Athlon II X2 B26 bits: 64 type: MCP arch: K10

          family: 10 (16) model-id: 6 stepping: 3 microcode: 10000C8 cache: L2: 2 MiB 
          flags: lm nx pae sse sse2 sse3 sse4a svm bogomips: 12857 
          Speed: 1900 MHz min/max: 800/3200 MHz Core speeds (MHz): 1: 1900 2: 1900 
          Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: Not affected 
          Type: l1tf status: Not affected 
          Type: mds status: Not affected 
          Type: meltdown status: Not affected 
          Type: mmio_stale_data status: Not affected 
          Type: spec_store_bypass status: Not affected 
          Type: spectre_v1 mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization 
          Type: spectre_v2 
          mitigation: Retpolines, STIBP: disabled, RSB filling, PBRSB-eIBRS: Not affected 
          Type: srbds status: Not affected 
          Type: tsx_async_abort status: Not affected 

Graphics: Device-1: NVIDIA GT218 [GeForce 8400 GS Rev. 3] vendor: eVga.com. driver: nvidia

          v: 340.108 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:10c3 class-ID: 0300 
          Device-2: Logitech B525 HD Webcam type: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo 
          bus-ID: 1-6:4 chip-ID: 046d:0836 class-ID: 0e02 serial: <filter> 
          Display: x11 server: X.Org 1.20.4 compositor: xfwm4 v: 4.14.0 driver: loaded: nvidia 
          display-ID: :0.0 screens: 1 
          Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x286mm (20.0x11.3") 
          s-diag: 583mm (23") 
          Monitor-1: VGA-0 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 102 size: 476x268mm (18.7x10.6") 
          diag: 546mm (21.5") 
          OpenGL: renderer: GeForce 8400GS/PCIe/SSE2 v: 3.3.0 NVIDIA 340.108 direct render: Yes 

Audio: Device-1: AMD SBx00 Azalia vendor: ASUSTeK M4A785TD driver: snd_hda_intel v: kernel

          bus-ID: 00:14.2 chip-ID: 1002:4383 class-ID: 0403 
          Device-2: NVIDIA High Definition Audio vendor: eVga.com. driver: snd_hda_intel 
          v: kernel bus-ID: 01:00.1 chip-ID: 10de:0be3 class-ID: 0403 
          Device-3: Logitech B525 HD Webcam type: USB driver: snd-usb-audio,uvcvideo 
          bus-ID: 1-6:4 chip-ID: 046d:0836 class-ID: 0e02 serial: <filter> 
          Sound Server-1: ALSA v: k4.19.0-22-amd64 running: yes 
          Sound Server-2: JACK v: 1.9.12 running: no 
          Sound Server-3: PulseAudio v: 12.2 running: yes 

Network: Device-1: Ralink RT5392 PCIe Wireless Network Adapter driver: rt2800pci v: 2.3.0

          modules: wl port: dc00 bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 1814:5392 class-ID: 0280 
          IF: wlan0 state: up mac: <filter> 
          Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet 
          vendor: ASUSTeK M4A785TD driver: r8169 v: kernel port: e800 bus-ID: 03:00.0 
          chip-ID: 10ec:8168 class-ID: 0200 
          IF: eth0 state: down mac: <filter> 
          IF-ID-1: tun0 state: unknown speed: 10 Mbps duplex: full mac: N/A 

Drives: Local Storage: total: 126.71 GiB used: 94.69 GiB (74.7%)

          SMART Message: Unable to run smartctl. Root privileges required. 
          ID-1: /dev/sda maj-min: 8:0 vendor: Crucial model: CT120BX500SSD1 size: 111.79 GiB 
          block-size: physical: 512 B logical: 512 B speed: <unknown> type: SSD 
          serial: <filter> rev: R013 scheme: MBR 
          ID-2: /dev/sdb maj-min: 8:16 type: USB vendor: Lexar model: USB Flash Drive 
          size: 14.92 GiB block-size: physical: 512 B logical: 512 B type: SSD serial: <filter> 
          rev: 8.07 scheme: MBR 
          SMART Message: Unknown USB bridge. Flash drive/Unsupported enclosure? 

Partition: ID-1: / raw-size: 18.55 GiB size: 18.09 GiB (97.52%) used: 13.12 GiB (72.5%) fs: ext4

          dev: /dev/sda4 maj-min: 8:4 
          ID-2: /home raw-size: 87.38 GiB size: 85.45 GiB (97.80%) used: 81.57 GiB (95.5%) 
          fs: ext4 dev: /dev/sda3 maj-min: 8:3 

Swap: Kernel: swappiness: 15 (default 60) cache-pressure: 100 (default)

          ID-1: swap-1 type: partition size: 2.93 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2 
          dev: /dev/sda2 maj-min: 8:2 

Sensors: System Temperatures: cpu: 34.0 C mobo: 45.0 C gpu: nvidia temp: 47 C

          Fan Speeds (RPM): cpu: 3229 case-1: 2311 gpu: nvidia fan: 40% 
          Power: 12v: 12.58 5v: N/A 3.3v: 3.31 vbat: N/A 

Repos: Packages: note: see --pkg apt: 2981 lib: 1586 flatpak: 0

          No active apt repos in: /etc/apt/sources.list 
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/airvpn-stable.list 
          1: deb http://eddie.website/repository/apt/ stable main
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/debian-stable-updates.list 
          1: deb http://deb.debian.org/debian/ buster-updates main contrib non-free
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/debian.list 
          1: deb http://deb.debian.org/debian/ buster main contrib non-free
          2: deb http://deb.debian.org/debian-security/ buster/updates non-free contrib main
          3: deb http://deb.debian.org/debian/ buster-backports non-free contrib main
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/megasync.list 
          1: deb [signed-by=/usr/share/keyrings/meganz-archive-keyring.gpg] https://mega.nz/linux/repo/Debian_10.0/ ./
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/mx.list 
          1: deb http://mirror.its.dal.ca/mxlinux/mx/repo/ buster main non-free
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/skype-stable.list 
          1: deb [arch=amd64] https://repo.skype.com/deb stable main
          Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/slack.list 
          1: deb https://packagecloud.io/slacktechnologies/slack/debian/ jessie main
          No active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/spotify.list 
          No active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/various.list 

Info: Processes: 238 Uptime: 3h 12m wakeups: 1 Memory: 7.79 GiB used: 2.33 GiB (29.9%)

          Init: SysVinit v: 2.93 runlevel: 5 default: 5 tool: systemctl Compilers: gcc: 8.3.0 
          alt: 8 Shell: quick-system-in default: Bash v: 5.0.3 running-in: quick-system-in 
          inxi: 3.3.06 

/code

Asked by Galen Thurber 9 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

Firefox crashing after last update.

Since the last Update, my Firefox keeps crashing and needing to restore. Sometimes it can't even find my previous tabs. Is this a known issue that you're trying to solve?… (மேலும் படிக்க)

Since the last Update, my Firefox keeps crashing and needing to restore. Sometimes it can't even find my previous tabs. Is this a known issue that you're trying to solve? ( I did a full scan with Cleaner one Pro to exclude viruses etc. It came back clean.)

Asked by kenvant 12 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

Last reply by Paul 9 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

Widevine plugin crashes. Netflix & others do not work

In up date Firefox Version 107.0.1 (64-bit Windows 10) Widevine plugin 4.10.2557.0 constantly crashes when I open Netlix page. Video does not play and I get Netlix error … (மேலும் படிக்க)

In up date Firefox Version 107.0.1 (64-bit Windows 10) Widevine plugin 4.10.2557.0 constantly crashes when I open Netlix page. Video does not play and I get Netlix error F7702-1003.

There was no problem in previous version, but after update, Firefox also updated the Widevine plugin and it crashes ever since.

Reinstalling did not help.

Asked by sqa 10 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

Firefox Browser Opens and Immediately Closes

Recently, I've decided to install Firefox since another program I'd like to use is dependent on it. After the simple installation the browser opened, but I carelessly clo… (மேலும் படிக்க)

Recently, I've decided to install Firefox since another program I'd like to use is dependent on it. After the simple installation the browser opened, but I carelessly closed all the tabs and it suddenly crashed. Since then no matter how many times a restart my PC, reinstall the browser or delete files, it simply closes as soon as it opens. It seems to be indicative of a file preventing it from starting, or it's missing a file, but I thought I'd ask for assistance before giving up.

Asked by STG996 20 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

Last reply by STG996 13 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

cannot access e-mail

bold textI have locked myself out and cannot receive e-mails. Forgotmy password. Do not want to lose any bookmarks, etc. Made a mess already. Afraid to go further in tryi… (மேலும் படிக்க)

bold textI have locked myself out and cannot receive e-mails. Forgotmy password. Do not want to lose any bookmarks, etc. Made a mess already. Afraid to go further in trying to solve this myself. I think i did something while exploring Settings for the first time.

Asked by marieremington 17 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

Last reply by Dropa 14 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

Browser won't work

Hi, Firefox won't load any websites but other browsers do. Just get a blank screen and can't 'refresh' either (interestingly, Firefox View tab still works) I have checke… (மேலும் படிக்க)

Hi, Firefox won't load any websites but other browsers do. Just get a blank screen and can't 'refresh' either (interestingly, Firefox View tab still works)

I have checked antivirus & firewall settings, and reinstalled Firefox several times. Any suggestions please? Thanks

Asked by 75caferacer 1 நாள் முன்பு

Last reply by 75caferacer 23 மணி நேரத்திற்கு முன்பு

Need to make Firefox stop automatically downloading PDF files. None of the suggested fixes work.

I need to know how to stop firefox from automatically downloading every PDF file I look at. I’ve tried all of the suggested fixes on Mozilla and various other sites to n… (மேலும் படிக்க)

I need to know how to stop firefox from automatically downloading every PDF file I look at. I’ve tried all of the suggested fixes on Mozilla and various other sites to no avail. None of them work. I’ve tried the following:

Going into settings, downloads, and checking “Always ask you where to save files.” Didn’t work.

Going into settings, applications, and under PDF, choosing “always ask.” Didn’t work.

Going into settings, applications, and under PDF, choosing “open in firefox.” Didn’t work.

Going into about:config and changing browser.download.alwaysOpenPanel from true to false. Didn’t work

None of these fixes stopped firefox from automatically downloading pdf files. I can’t just click on a pdf file to look at it without firefox downloading it.

I’m at wit’s end. My recylcle bin is full of unwanted pdf files.

Please give me a solution that actually works. My version is 105.0.3.

Asked by tamszion 1 மாதத்திற்கு முன்பு

Last reply by James 1 நாள் முன்பு

Firefox experiences prolonged freezing every time I open the browser for the first time.

Like the title states, every time I open Firefox the application freezes for about thirty seconds to a minute at a time. This is highly inconvenient and annoying. I've re… (மேலும் படிக்க)

Like the title states, every time I open Firefox the application freezes for about thirty seconds to a minute at a time. This is highly inconvenient and annoying. I've reset Firefox completely and the issue was not fixed, as well as doing a clean install. Because of how often and consistent the problem has been, I've had trouble finding out the source of this issue. This has been an issue for at minimum a month, most likely longer but my first mention of it to one of my friends was a month ago.

Asked by alyssaclairestrawn 1 நாள் முன்பு

Firefox UI Freezes in 107

The entire Firefox UI freezes frequently after updating to 107. The freezes occur while navigating to a page or shortly after (e.g. clicking a link or entering a search t… (மேலும் படிக்க)

The entire Firefox UI freezes frequently after updating to 107. The freezes occur while navigating to a page or shortly after (e.g. clicking a link or entering a search term into the search bar). The freezes last for about 2 to 10 seconds. During the freeze the entire UI is unresponsive and does not respond to any mouse or keyboard input. However, animations like the page loading spinner where the favicon is on the tab continue to move.

Asked by matthew.ickstadt 1 நாள் முன்பு

Last reply by Terry 1 நாள் முன்பு

Scrolling after version 107 is choppy

After updating firefox from version 106 to 107 scrolling and site animations is choppy. 107.0.1 didn't fix the problem. Device info: OS: Win7 CPU: i5-460M D. GPU: ati mob… (மேலும் படிக்க)

After updating firefox from version 106 to 107 scrolling and site animations is choppy. 107.0.1 didn't fix the problem.

Device info: OS: Win7 CPU: i5-460M D. GPU: ati mobility radeon HD5650

Asked by catmirror 2 நாட்கள் முன்பு

Last reply by Terry 1 நாள் முன்பு