X
Tap here to go to the mobile version of the site.

ஆதரவு மன்றம்

Thunderbird hangs *after* sending message when VPN active - why?

  • 7 replies
  • 3 இந்த பிரச்னைகள் உள்ளது
  • Last reply by PaVaJuAr
பதிவிடப்பட்டது

Nord VPN lets me receive e-mails just fine, but since most recent updates of the VPN and/or Thunderbird I'm having this problem again. With VPN active, open Thunderbird. Incoming messages download just fine. Send first message, *then* Thunderbird hangs, and I have to force quit. This is Thunderbird 60.9.0 (64-bit) running on a mac under OS10.12.6, and using port 587 for SMTP. Thank you for your help, ---tad.

Nord VPN lets me receive e-mails just fine, but since most recent updates of the VPN and/or Thunderbird I'm having this problem again. With VPN active, open Thunderbird. Incoming messages download just fine. Send first message, *then* Thunderbird hangs, and I have to force quit. This is Thunderbird 60.9.0 (64-bit) running on a mac under OS10.12.6, and using port 587 for SMTP. Thank you for your help, ---tad.
Attached screenshots

Wayne Mery மூலமாக திருத்தப்பட்டது

மேற்கோள்

Additional System Details

பயன்பாடு

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.12; rv:69.0) Gecko/20100101 Firefox/69.0

கூடுதல் தகவல்

Matt
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
3391 தீர்வுகள் 23491 பதில்கள்
பதிவிடப்பட்டது

உதவிகரமான பதில்

A hang is not a crash. have you left Thunderbird for an extended period of time 30 minutes to see if it actually does crash? Diagnosing a hang is almost impossible as it becomes a question of what action is Thunderbird waiting to complete. Something there is little access to. I would guess there is an issue with the VPN cutting of the send before it actually completes. You might learn more by logging the connection that sends the mail. https://wiki.mozilla.org/MailNews:Logging

A hang is not a crash. have you left Thunderbird for an extended period of time 30 minutes to see if it actually does crash? Diagnosing a hang is almost impossible as it becomes a question of what action is Thunderbird waiting to complete. Something there is little access to. I would guess there is an issue with the VPN cutting of the send before it actually completes. You might learn more by logging the connection that sends the mail. https://wiki.mozilla.org/MailNews:Logging
இது உங்களுக்கு பயனுள்ளதாக இருந்ததா? 1
மேற்கோள்

உதவிகரமான பதில்

Thank you for this. I'll give that a try (waiting, logging, etc.) but will leave this open for now in case anyone else has any suggestions. ---tad.

Thank you for this. I'll give that a try (waiting, logging, etc.) but will leave this open for now in case anyone else has any suggestions. ---tad.
இது உங்களுக்கு பயனுள்ளதாக இருந்ததா? 1
மேற்கோள்

கேள்வியின் உரிமையாளர்

Sorry, I forgot to add, on another mac in the house (OS10.14.6), Thunderbird (60.9.0) does NOT have this problem sending mail while the VPN is active. Doesn't this militate against the VPN cutting off sending? Same VPN, same local network accessing the internet, just a slight diference in platform. ---tad.

Sorry, I forgot to add, on another mac in the house (OS10.14.6), Thunderbird (60.9.0) does NOT have this problem sending mail while the VPN is active. Doesn't this militate against the VPN cutting off sending? Same VPN, same local network accessing the internet, just a slight diference in platform. ---tad.
இது உங்களுக்கு பயனுள்ளதாக இருந்ததா? 0
மேற்கோள்
Wayne Mery
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
602 தீர்வுகள் 5774 பதில்கள்
பதிவிடப்பட்டது
It might be https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1381485
இது உங்களுக்கு பயனுள்ளதாக இருந்ததா? 0
மேற்கோள்

கேள்வியின் உரிமையாளர்

Maybe. I need to try the mail logging. Reason I think this suggestion isn't the problem is that this behavior is not consistent. ---tad.

Maybe. I need to try the mail logging. Reason I think this suggestion isn't the problem is that this behavior is not consistent. ---tad.
இது உங்களுக்கு பயனுள்ளதாக இருந்ததா? 0
மேற்கோள்
Wayne Mery
  • Top 25 Contributor
  • Moderator
602 தீர்வுகள் 5774 பதில்கள்
பதிவிடப்பட்டது

Does it happen with version 68? https://www.thunderbird.net/en-US/

Does it happen with version 68? https://www.thunderbird.net/en-US/
இது உங்களுக்கு பயனுள்ளதாக இருந்ததா? 1
மேற்கோள்
PaVaJuAr 0 தீர்வுகள் 1 பதில்கள்
பதிவிடப்பட்டது

Updating to version 68.4.1 solved the problem for me (win7 64 bit, PIA VPN connected to server in Denmark)

Updating to version 68.4.1 solved the problem for me (win7 64 bit, PIA VPN connected to server in Denmark)
இது உங்களுக்கு பயனுள்ளதாக இருந்ததா?
மேற்கோள்
கேள்வி எழுப்பு

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.