X
Tap here to go to the mobile version of the site.

ஆதரவு மன்றம்

Half a second of activity in Firefox 50 after opening a new window/tab. Could this be due to malware?

  • 9 replies
  • 3 இந்த பிரச்னைகள் உள்ளது
  • Last reply by anacond23
பதிவிடப்பட்டது

Hi everyone,

after opening a new window or tab, Firefox 50 often engages in half a second of empty page loading before it lets me enter an address. Could this be the suspicious activity of malware?

To show you, I've recorded a video of it:

https://www.dropbox.com/s/drvmzrqqqjnopvo/Firefox%20Page%20Loading.mov?dl=0

It also happens if NoScript, my only extension, is disabled.

Thanks!

Hi everyone, after opening a new window or tab, Firefox 50 often engages in half a second of empty page loading before it lets me enter an address. Could this be the suspicious activity of malware? To show you, I've recorded a video of it: https://www.dropbox.com/s/drvmzrqqqjnopvo/Firefox%20Page%20Loading.mov?dl=0 It also happens if NoScript, my only extension, is disabled. Thanks!

anacond23 மூலமாக திருத்தப்பட்டது

தீர்வு தேர்ந்தெடுக்கப்பட்டது

I think the problem is cleared up now. Firefox just seems to be contacting their own telemetry server. The HTTP log shows that the server

incoming.telemetry.mozilla.org

is contacted.

Read this answer in context 0

Additional System Details

பயன்பாடு

  • Firefox 50.0
  • User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.12; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0
  • Support URL: https://support.mozilla.org/1/firefox/50.0/Darwin/en-US/

நீட்சிகள்

  • Application Update Service Helper 1.0 (aushelper@mozilla.org)
  • Multi-process staged rollout 1.5 (e10srollout@mozilla.org)
  • NoScript 2.9.5.1 ({73a6fe31-595d-460b-a920-fcc0f8843232})
  • Pocket 1.0.5 (firefox@getpocket.com)
  • Web Compat 1.0 (webcompat@mozilla.org)

Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Graphics

  • adapterDescription:
  • adapterDeviceID: 0x161e
  • adapterDrivers:
  • adapterRAM:
  • adapterVendorID: 0x8086
  • crashGuards: []
  • currentAudioBackend: audiounit
  • driverDate:
  • driverVersion:
  • featureLog: {u'fallbacks': [], u'features': [{u'status': u'available', u'description': u'Compositing', u'name': u'HW_COMPOSITING', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}]}, {u'status': u'available', u'description': u'OpenGL Compositing', u'name': u'OPENGL_COMPOSITING', u'log': [{u'status': u'available', u'type': u'default'}]}]}
  • info: {u'TileHeight': 1024, u'TileWidth': 1024, u'AzureFallbackCanvasBackend': u'none', u'ApzWheelInput': 1, u'AzureCanvasAccelerated': 1, u'AzureCanvasBackend': u'skia', u'AzureContentBackend': u'skia'}
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • supportsHardwareH264: Yes
  • webgl2Renderer: (no info)
  • webglRenderer: Intel Inc. -- Intel(R) HD Graphics 5300
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: OpenGL

Modified Preferences

Misc

  • User JS: No
  • Accessibility: No
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 தீர்வுகள் 59855 பதில்கள்
பதிவிடப்பட்டது

Mac Malware Scanners https://discussions.apple.com/message/29938930#29938930

You can also try https://www.malwarebytes.org/antimalware/mac/index.html


Start Firefox in Safe Mode {web Link} by holding down the <Shift>
(Mac=Options)
key, and then starting Firefox. A small dialog should appear. Click Start In Safe Mode (not Refresh).

Is the problem still there?

Mac Malware Scanners https://discussions.apple.com/message/29938930#29938930 You can also try https://www.malwarebytes.org/antimalware/mac/index.html ------------------- Start '''[https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode Firefox in Safe Mode]''' {web Link} by holding down the '''<Shift><br> ''(Mac=Options)'' ''' key, and then starting Firefox. A small dialog should appear. Click '''Start In Safe Mode''' (not Refresh). Is the problem still there?
பதிவிடப்பட்டது

கேள்வியின் உரிமையாளர்

Hi Fred,

thanks, the Malwarebytes Anti-Malware scanner didn't find any threats.

I started Firefox in Safe Mode, and it still does some page loading at the beginning. I have also Refreshed my Firefox installation.

If this is part of Firefox 50, I don't mind. I assume you run Firefox 50 on a Mac, too; does your Firefox do the same after opening?

Hi Fred, thanks, the Malwarebytes Anti-Malware scanner didn't find any threats. I started Firefox in Safe Mode, and it still does some page loading at the beginning. I have also Refreshed my Firefox installation. If this is part of Firefox 50, I don't mind. I assume you run Firefox 50 on a Mac, too; does your Firefox do the same after opening?
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 தீர்வுகள் 59855 பதில்கள்
பதிவிடப்பட்டது

I use a Win 7, but all Firefox run the same.

Type about:preferences#general<enter> in the address bar. Check your Home Page settings.


Start your Computer in safe mode with networking. Then start Firefox. Try Safe websites. Is the problem still there?

Starting The Computer In Safe Mode;
Free Online Encyclopedia

I use a Win 7, but all Firefox run the same. Type '''about:preferences#general'''<enter> in the address bar. Check your Home Page settings. -------------- Start your '''Computer''' in safe mode with networking. Then start Firefox. Try '''Safe''' websites. Is the problem still there? '''[http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Linux+Safe+Mode Starting The Computer In Safe Mode;<br>Free Online Encyclopedia]'''
பதிவிடப்பட்டது

கேள்வியின் உரிமையாளர்

Thanks; I checked my home page settings, it's set to blank page.

Unfortunately, rebooting into Safe mode, Firefox displays the window as completely white, probably because different graphics drivers were loaded (also white with hardware acceleration turned off). So I couldn't test it this way.

I tried creating a new vanilla profile: The issue persists.

Starting into the Profile Manager, I get this error:


$ /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin -P [warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0


Would there be a way to send a DTrace report, or similar, that shows what's happening after opening a new window?

Thanks; I checked my home page settings, it's set to blank page. Unfortunately, rebooting into Safe mode, Firefox displays the window as completely white, probably because different graphics drivers were loaded (also white with hardware acceleration turned off). So I couldn't test it this way. I tried creating a new vanilla profile: The issue persists. Starting into the Profile Manager, I get this error: ------------- $ /Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin -P [warn] kq_init: detected broken kqueue; not using.: Undefined error: 0 ------------ Would there be a way to send a DTrace report, or similar, that shows what's happening after opening a new window?

anacond23 மூலமாக திருத்தப்பட்டது

FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 தீர்வுகள் 59855 பதில்கள்
பதிவிடப்பட்டது

That's above me. I called for more help.

That's above me. I called for more help.
பதிவிடப்பட்டது

கேள்வியின் உரிமையாளர்

Great, thanks!

Great, thanks!
பதிவிடப்பட்டது

தீர்வு தேர்ந்தெடுக்கப்பட்டது

I think the problem is cleared up now. Firefox just seems to be contacting their own telemetry server. The HTTP log shows that the server

incoming.telemetry.mozilla.org

is contacted.

I think the problem is cleared up now. Firefox just seems to be contacting their own telemetry server. The HTTP log shows that the server incoming.telemetry.mozilla.org is contacted.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 தீர்வுகள் 59855 பதில்கள்
பதிவிடப்பட்டது

உதவிகரமான பதில்

Good to hear, well done.

Good to hear, well done.
பதிவிடப்பட்டது

கேள்வியின் உரிமையாளர்

Thanks!

Thanks!