X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

will not save email with attachment

Posted

one of my four email accounts has developed this fault: (TBIRD MAC V. 31.0) when sending an email, as normal, my copy goes to my sent folder. However, if there is an attachment, the email is sent but I do not get a copy of it. TBird "times out" with an error dialog box: "error saving the message to sent.Retry?" (which also fails) This is only happening one the account, Apple / iCloud mail. I have changed nothing in settings. Also, the same email sent from the Mac mail (OSX Mavericks) program - using the same mailboxes - is still working fine. I am confused!

one of my four email accounts has developed this fault: (TBIRD MAC V. 31.0) when sending an email, as normal, my copy goes to my sent folder. However, if there is an attachment, the email is sent but I do not get a copy of it. TBird "times out" with an error dialog box: "error saving the message to sent.Retry?" (which also fails) This is only happening one the account, Apple / iCloud mail. I have changed nothing in settings. Also, the same email sent from the Mac mail (OSX Mavericks) program - using the same mailboxes - is still working fine. I am confused!

Additional System Details

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.9; rv:31.0) Gecko/20100101 Firefox/31.0

More Information

Matt
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
1103 solutions 6910 answers

Right click the sent folder and select compact. My guess is the folder is almost full and attachments push it over the limit.

Right click the sent folder and select compact. My guess is the folder is almost full and attachments push it over the limit.

Question owner

Sorry Matt, did not help. illustration: I composed an email in Mac Mail program with a small attachment, and sent it. No problem. Copy in Mail "sent" folder. THIS THEN APPEARS IN TBIRD's "SENT MESSAGES" folder on startup (of TBird) That is, imap://my-address@imap.mail.me.com/Sent%20Messages I then sent the same email in TBird, with same attachment and to same address. Mail is sent, (and received) but no copy is saved, as I said above. Mails sent with no attachment DO get saved in the "sent" child folder, that is, imap://my-address@imap.mail.me.com/Sent Normal behavior would be for all my messages to be saved there. What on earth happened?!

Sorry Matt, did not help. illustration: I composed an email in Mac Mail program with a small attachment, and sent it. No problem. Copy in Mail "sent" folder. THIS THEN APPEARS IN TBIRD's "SENT MESSAGES" folder on startup (of TBird) That is, ''imap://my-address@imap.mail.me.com/Sent%20Messages'' I then sent the same email in TBird, with same attachment and to same address. Mail is sent, (and received) but no copy is saved, as I said above. Mails sent with no attachment DO get saved in the "sent" child folder, that is, ''imap://my-address@imap.mail.me.com/Sent'' Normal behavior would be for all my messages to be saved there. What on earth happened?!