cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Izbrišite zgodovino brskanja, iskanja in prenosov v Firefoxu

Ko brskate po spletu, vam Firefox pomaga tako, da si zapomni vrsto podatkov – katere spletne strani ste obiskali, katere datoteke ste si prenesli in še marsikaj. Vsi ti podatki so vaša zgodovina. Če uporabljate javni računalnik ali računalnik delite z nekom, pa morda ne želite, da bi kdo drug videl te podatke.

Ta članek vam bo pojasnil, katere informacije se hrani v zgodovini Firefoxa in vam korak za korakom pokazal, kako zgodovino lahko delno ali v celoti izbrišete.

Kateri podatki so shranjeni v zgodovini?

 • Zgodovina obiskanih strani in prenosov: obiskane strani so seznam spletnih mest, ki ste jih obiskali. Prikazan je v meniju Zgodovina, na seznamu zgodovine v oknu Knjižnica in na seznamu naslovne vrstice. Zgodovina prenosov je seznam datotek, ki ste jih prenesli in je prikazan v oknu za prenose.
 • Zgodovina obrazcev in vrstice za iskanje: zgodovina obrazcev vsebuje besedila, ki ste jih vnesli v obrazce, za samodejno izpolnjevanje. Zgodovina iskanja vsebuje poizvedbe, ki ste jih vnesli v vrstico za iskanje.
 • Piškotki: Piškotki so datoteke, v katerih spletne strani na vašem računalniku hranijo svoje podatke, nastavitve ali stanje prijave. To vključuje informacije in nastavitve za spletne strani, ki jih shranijo vtičniki, kot je Adobe Flash. Piškotke lahko uporabljajo tudi tretje osebe, da vam sledijo prek spletnih strani. Za več o sledenju si poglejte Kako vklopim možnost Brez sledenja?.
Opomba: Da preprečite vtičniku Flash shranjevati piškotke, morate uporabljati njegovo najnovejšo različico. Glejte članek Kako Flash posodobite za navodila.
 • Predpomnilnik: predpomnilnik shranjuje začasne datoteke, kot so spletne strani in drugi spletni mediji, ki jih je Firefox prenesel iz interneta, in pa strani, ki ste jih že videli. Shranjujejo se za hitrejše nalaganje strani ob prihodnjih obiskih.
 • Podatki o spletnih straneh za način brez povezave: Če to dovolite, lahko datoteke s spleta shranite krajevno in jih tako še naprej uporabljate, tudi ko niste povezani z Internetom.
 • Nastavitve strani: nastavitve za določena spletna mesta, vključno s shranjeno povečavo za spletna mesta, kodiranje znakov in dovoljenja za spletna mesta (na primer izjeme za pojavna okna), kot je opisano v oknu z informacijami o strani.

Kako počistim svojo zgodovino?

 1. Kliknite menijski gumb New Fx Menu , izberite Zgodovina in nato Počisti nedavno zgodovino ….
 2. Izberite, koliko zgodovine želite počistiti:
  • Kliknite spustni meni poleg Časovni obseg brisanja in izberite, koliko zgodovine želite počistiti.
  Clear history SL 1 History Mac2 History Lin2
  Clear history SL 2 History Mac3 Fx11 History Lin3 Fx11
 3. Ob koncu kliknite na gumb Počisti zdaj. Okno se zapre in Firefox bo zbrisal postavke, ki ste jih izbrali.

Kako nastavim Firefox, naj mojo zgodovino briše samodejno?

Če želite izbrisati zgodovino vsakič, ko uporabite Firefox, ga lahko nastavite tako, da jo ob koncu seje vedno samodejno zbriše, tako da vam na to ni treba več misliti.

 1. Kliknite menijski gumb New Fx Menu in izberite Možnosti.Nastavitve.
 2. Izberite ploščo Zasebnost.

 3. Nastavite polje Firefox naj: na Uporablja posebne nastavitve za zgodovino.
  customhistory38
 4. Odkljukajte Počisti zgodovino ob izhodu iz programa Firefox.
  Pocisti ob izhodu 38
 5. Če želite nastaviti, katero zgodovino naj se izbriše ob izhodu, kliknite gumb Nastavitve … poleg Počisti zgodovino ob izhodu iz programa Firefox.
 6. V oknu Nastavitve brisanja zgodovine označite postavke, ki jih želite zbrisati vsakič, ko zaprete Firefox.
  history fx38 Fx42 nastavitve brisanja ob izhodu
 7. Ko končate z izbiranjem postavk, ki naj jih Firefox briše, kliknite na gumb V redu, da zaprete okno Nastavitve brisanja zgodovine.
 8. Zaprite stran about:preferences. Vse spremembe, ki ste jih naredili, se bodo samodejno shranile. .

Kako odstraniti določeno spletno mesto iz zgodovine?

 1. Kliknite menijski gumb New Fx Menu , izberite Zgodovina in nato kliknite povezavo Prikaži vso zgodovino na dnu seznama. Odpre se okno Knjižnice.
 2. Poiščite spletno mesto, ki ga želite odstraniti iz zgodovine: vnesite njeno ime v polje Iskanje po zgodovini v zgornjem desnem kotu in pritisnite EnterReturn.
 3. V rezultatih iskanja potem z desno miškino tipko kliknitepridržite Ctrl in kliknite spletno stran, ki jo želite odstraniti in v meniju izberite Pozabi na to stran.
  Vse zgodovinske postavke (zgodovino brskanja in prenosov, piškotke, predpomnilnik, aktivne prijave, gesla, shranjene podatke za obrazce, izjeme za piškotke, slike, pojavna okna) za to mesto se bo odstranilo.
  History Win6 Zgodovina - Mac Zgodovina - Linux
 4. Na koncu zaprite okno Knjižnica.
Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
‎31-01-2017 04:00 PM
Updated by:
Senior User
 
Contributors