cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Težave z vtičniki in kako se jih lotiti

Podpora za vse vtičnike NPAPI, razen Adobe Flash, se bo končala marca 2017, ko bo izdan Firefox 52. Za podrobnosti glejte ta dokument o združljivosti in ta članek.

Od različice 52 dalje Firefox več ne podpira vtičnikov NPAPI, razen Adobe Flash. Za podrobnosti glejte ta dokument o združljivosti in ta članek.

Če imate težave s stranmi, ki za prikaz vsebine uporabljajo vtičnike (kot so Adobe Flash, Java in drugi), boste morda morali preveriti, ali je vtičnik vzrok za težave.

Opomba: Nova [{How do I tell if I have the 32-bit or 64-bit Firefox?|64-bitna različica Firefoxa za Windows]] prepozna in podpira samo vtičnika Adobe Flash in Microsoft Silverlight.

Običajne težave, ki jih povzroča vtičnik, so med drugim:

V članku je opisano, kako težave z vtičniki lahko rešite. Če imate težave z razširitvijo ali temo, si oglejte Kako rešite probleme z razširitvami, temami in strojnim pospeševanjem. Za splošne informacije o vtičnikih glejte Vtičniki - predvajajte zvoke, videe, igre in ostalo.

Kako ugotovite, ali je vzrok težavi kak vtičnik

Medtem ko Firefox teče, lahko vtičnike lahko po vrsti, vsakega posebej, onemogočite. Če imate sume glede določenega vtičnika, onemogočite najprej njega, potem pa ponovno preverite, ali še prihaja do težave. Če ne veste, kateri vtičnik onemogočiti:

 1. Kliknite gumb menija New Fx Menu in izberite Dodatki. Odpre se Upravitelj dodatkov.

 2. Na zavihku Upravitelja dodatkov izberite pano Vtičniki.
 3. Izberite vtičnik na seznamu in nato v spustnem seznamu izberite Nikoli ne omogočaj. Ponovite ta korak za vse vtičnike na seznamu, dokler niso vsi onemogočeni. Da spremembe začnejo veljati, vam Firefoxa ni treba ponovno zagnati.
 4. Preverite, ali še prihaja do težave. Če do nje več ne prihaja, se vrnite v Upravitelja dodatkov in z izbiro Vedno omogoči v spustnem meniju vtičnike enega po enega znova aktivirajte, dokler ne naletite na tistega, ki vam dela težave.

Če ugotovite, da ste z izklopom vtičnika rešili svojo težavo, nadaljujte, kot je tu opisano.

Kako obnoviti ali ponovno namestiti svoje vtičnike

Veliko težav v zvezi z vtičniki je mogoče rešiti enostavno s posodobitvijo na najnovejšo različico vtičnika. Če želite preveriti, da nameščeni vtičniki niso zastareli, obiščite stran Mozilla - kontrola vtičnikov in posodobitev.

Če posodobitev na najnovejšo različico ali ponovna namestitev vtičnika ne reši težave, je najbolje, če vtičnik pustite onemogočen.

Kako ročno odstranite vtičnik

Če za vtičnik ne morete uporabiti programa za odstranitev, ga lahko odstranite ročno:

 1. Vnesite about:plugins v naslovno vrstico in pritisnite EnterReturn, da se odpre stran O vtičnikih.
 2. Vsak vnos na tej strani vsebuje polji "Datoteka:" in "Pot:", ki navajata, kje se vtičnik nahaja. Uporabite Raziskovalec in odpriteOdprite mapo z vtičnikom, ki ga želite odstraniti.
 3. Preimenujte datoteko, tako da dodate X pred ime datoteke (na primer, npswf32 postane Xnpswf32).

S tem ste vtičnik odstranili.

Kako ponastavite bazo podatkov o vtičnikih

V nekaterih primerih morda vtičnika ne boste mogli namestiti oziroma ponovno namestiti. Problem boste morebiti lahko rešili tako, da ponastavite bazo podatkov o vtičnikih.

 1. Odprite svojo mapo za profile:

  Kliknite gumb menija New Fx Menu , kliknite gumb Pomoč Help-29 in izberite Reševanje težav … Odpre se zavihek Reševanje težav.

 2. Pod Osnovni podatki kliknite Pokaži mapoOdpri mapoPokaži v FinderjuPokaži imenik. Odprlo se bo okno z datotekamimapo vašega profila.
 3. Opomba: Če ne morete odpreti ali uporabljati Firefoxa, si poglejte navodila v Kako najdete svoj profil, ne da bi odprli Firefox.

 4. Kliknite menijski gumb New Fx Menu in nato kliknite Izhod iz FirefoxaIzhod Close 29 .
 5. Zbrišite datoteko pluginreg.dat.
 6. Odprite Firefox.
 7. V naslovno vrstico vtipkajte about:plugins in pritisnite EnterReturn, da odprete seznam z vtičniki za Firefox.
Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
‎31-01-2017 03:52 PM
Updated by:
Senior User
 
Contributors