cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Miért kell a bővítmények aktiválására kattintanom?

A Mozilla a tervei szerint 2017 márciusától a Flash kivételével nem támogatja az NPAPI bővítményeket, miután a Firefox version 52 megjelenik. Ezzel kapcsolatos további információ a ebben a lírásban és ebben a blogbejegyzésben olvasható.

Korábban a biztonsági, vagy stabilitási problémákkal rendelkező bővítményeket a Firefox kikapcsolta. Most már azonban képes a problémát okozó bővítmények automatikus futását megelőzni, így eldönthető, hogy azok futtatása megtörténjen vagy frissítésük megkezdődjön. Az alábbiakban ez a folyamat kerül bemutatásra.

Megjegyzés: Ez a leírás arról szól, hogy mit kell tenni abban az esetben, ha egy bővítményt a Mozilla stabilitási vagy biztonsági okokból letiltott. A legtöbb bővítményt aktiválni kell akkor is, ha a Mozilla bővítmény-ellenőrző oldal szerint megfelelő, mert a Firefox a bővítményeket alapértelmezés szerint "Rákérdezés az aktiválásra" állapotba helyezi (az Adobe Flash kivételével). Erről további információ a ebben a blogban található.

Hogyan működik az aktiválás?

 1. Ha a Firefox blokkol egy bővítményt, egy ehhez hasonló üzenet jelenik meg:
  Click to play 1 new - hun
 2. Kiválaszthatja, hogy a bővítményt futtatja, vagy (amennyiben rendelkezésre áll frissítés) frissíti.
  • Amikor a bővítmény aktiválására és engedélyezésére kattint, akkor a hiányzó tartalom rendben betöltődik. (Amennyiben nem, kattintson az FxReloadButton gombra a címsorba az oldal újratöltéséhez. Azonban ezt el kell végeznie minden olyan esetben, ha olyan oldalt látogat meg, ami az adott bővítményt használja.

Click to play 2 new - hun

  • Ha a "Frissítések keresése" aktív, és rákattint...
  Click to play 3 new - hun
  AdobeFlash-plugincheck

Mikor biztonságos egy bővítmény futtatása a frissítés helyett?

Egy bővítmény frissítése a legbiztonságosabb dolog amit tehetünk, de ez nem mindig lehetséges. Például, nem módosíthatja iskolai vagy munkahelyi számítógépek beállításait. Ebben az esetben helyes döntést hozhat, amennyiben ismeri a meglátogatott oldalt:

 • Ha megbízható oldalt használ, mint például a YouTube-ot, vagy a munkához, tanuláshoz szükséges oldalt, nyugodtan engedélyezheti a bővítményt.
 • Ha nem bízik meg teljesen a látogatott oldalban, például ha egy gyanús hivatkozásról érkezett, akkor nem ajánlott a bővítmény aktiválása.

Hogyan aktiválja automatikusan a bővítményt egy megbízható oldalon?

Amennyiben nem tudja frissíteni a problémás bővítményt, így tudja az adott oldalon automatikusan futtatni:

 1. Kattintson a címsoron piros bővítményikonra, és az megjelenik az üzenetablak:
 2. A megjelenő párbeszédablakban kattintson a Engedélyezés és megjegyzés lehetőségre.
  Blocklisted-ActivateFlash

Ezentúl, ha erre az oldalra látogat, a bővítmény automatikusan le fog futni, és nem látja többé a "Kattintson a bővítmény aktiválásához" üzenetet.

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Firefox Focus

Thunderbird

Webmaker

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
3 weeks ago
Updated by: