annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Firefox doet lang over het opstarten

Dit artikel beschrijft een aantal oorzaken van een lange opstarttijd en stappen die u kunt nemen om dit te verbeteren.

Noot: De functie Firefox vernieuwenFirefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.

De startpagina wijzigen

Problemen met een website kunnen ervoor zorgen dat Firefox lang doet over het opstarten. Probeer uw startpagina van Firefox te wijzigen naar de standaard startpagina of een blanco startpagina. Zie De startpagina instellen voor instructies.

Wijzigen hoe vensters en tabbladen worden geladen

Als u Firefox instelt voor het gebruik van de functie Sessieherstel om uw vensters en tabbladen van de vorige sessie te tonen, kan Firefox lang doen over het opstarten als u de vorige keer dat u Firefox gebruikte veel websites had geopend. Plaats een vinkje bij Tabbladen pas laden na selecteren in het paneel Tabbladen van het venster OptiesVoorkeuren, zodat bij het starten alleen het laatst geselecteerde tabblad wordt geopend (dit zou de standaardinstelling moeten zijn).

Als u Firefox instelt voor het gebruik van de functie Sessieherstel om uw vensters en tabbladen van de vorige sessie te tonen, kan Firefox lang doen over het opstarten als u de vorige keer dat u Firefox gebruikte veel websites had geopend. Plaats een vinkje bij Tabbladen pas laden na selecteren in het paneel Algemeen van het venster OptiesVoorkeuren, zodat bij het starten alleen het laatst geselecteerde tabblad wordt geopend (dit zou de standaardinstelling moeten zijn).

Uw antivirussoftware controleren

Firefox leest een aantal bestanden tijdens het opstarten. Sommige antivirussoftware kan intensieve scans van deze bestanden uitvoeren en toegang ertoe blokkeren totdat deze scans zijn voltooid. Als het probleem is begonnen na het installeren, bijwerken of opnieuw configureren van uw antivirussoftware, neem dan contact op met de softwareleverancier voor assistentie.

Problemen met extensies of thema’s oplossen

Firefox laadt extensies tijdens het opstarten, en veel extensies voegen opstarttaken toe. Zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox o... voor stappen die u kunt nemen om vast te stellen welke extensie het probleem mogelijk veroorzaakt.

Windows optimaliseren

Versnel Windows en laat uw computer beter werken.

Overige oplossingen

Als de bovenstaande suggesties de opstarttijd van Firefox niet aanzienlijk verkorten, zie dan Problemen met Firefox analyseren en verhelpen voor andere stappen die u kunt nemen om het probleem te verhelpen.

Dit artikel aanpassen

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Versiegeschiedenis
Revisienr.
3 van 3
Laatste update:
‎31-01-2017 04:49 PM
Bijgewerkt door:
 
Bijdragers