annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Controleren op updates is uitgeschakeld

Dit artikel beschrijft waarom het menu-item Controleren op updates… onder Help en opties voor software-updates op sommige systemen zijn uitgeschakeld. Voor algemene informatie, zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie.

Pakketbeheer op Linux

Firefox’ software-updatefunctie kan op sommige Linux-systemen zijn uitgeschakeld, omdat het bijwerken van Firefox door de distributie zelf wordt geregeld. Om Firefox op deze systemen bij te werken dient u het hulpprogramma voor pakketbeheer van uw distributie te gebruiken (bijvoorbeeld Synaptic Package Manager, Adept Manager of Yum).

Veel distributies zullen alleen beveiligings- en stabiliteitsupdates voor Firefox verzorgen. Zo zullen deze uw versie bijvoorbeeld bijwerken van 1.5.0.10 naar 1.5.0.11, maar niet naar 2.0. Om een grote upgrade uit te voeren zult u Firefox buitenom uw pakketbeheerder moeten installeren. Zie hiervoor Firefox installeren in Linux.


Rechten

Als de account van uw WindowsMac OS-besturingssysteem geen rechten heeft om de installatiemap van Firefox te wijzigen, zal bijwerken van Firefox niet werken, waardoor Controleren op updates… is uitgeschakeld. Om Firefox te kunnen bijwerken dient u zich op uw computer aan te melden als gebruiker met voldoende rechten, zoals bijvoorbeeld onder een beheerdersaccount. Controleren op updates… zou dan ingeschakeld moeten zijn.

Wijzig de rechten voor de installatiemap van Firefox om Controleren op updates… blijvend in te schakelen.

Dit artikel aanpassen

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Versiegeschiedenis
Revisienr.
2 van 2
Laatste update:
3 weken geleden
Bijgewerkt door:
 
Bijdragers
Tags (1)