cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Zdravniško spričevalo za Firefox - pregled učinkovitosti delovanja vašega brskalnika

V Zdravniškem spričevalu za Firefox najdete informacije o učinkovitosti delovanja in stabilnosti svojega Firefoxa. Mozilla uporablja te podatke, da vam lahko nudi koristne namige, kako izboljšati učinkovitost delovanja. Če je skupna raba vklopljena, nam bodo vaši podatki pomagali Firefox izboljšati za vas.

Opomba: to velja za najnovejšo različico Firefoxa beta, ki si jo lahko prenesete z mozilla.org/beta.

Kako odprem Zdravniško spričevalo za Firefox?

  • Na vrhu Firefoxovega okna kliknite gumb Firefox, odprite podmeni PomočV vrstici z meniji odprite meni Pomoč in izberite Zdravniško spričevalo za Firefox.
  • Kliknite gumb menija New Fx Menu , kliknite pomoč Help-29 in izberite Zdravniško spričevalo za Firefox.
Opomba: Če ste šele namestili Firefox, v Zdravniškem spričevalu verjetno ne bo podatkov. Ponavadi je potrebnih 14 dni uporabe Firefoxa, da Zdravniško spričevalo zbere podatke.

Skupna raba Zdravniškega spričevala za Firefox

Skupna raba je privzeto vključena, vendar jo lahko vedno vključite ali izključite s klikom na Skupna raba v zgornjem desnem kotu Zdravniškega spričevala.

Skupno rabo lahko vključite ali izključite tudi tako:

  1. Kliknite menijski gumb New Fx Menu in izberite Možnosti.Nastavitve.
  2. Izberite razdelek Napredno.
  3. Pojdite na zavihek Podatkovne možnosti.
  4. Potrdite ali počistite potrditveno polje Omogoči zdravniško spričevalo za Firefox.
  5. Zaprite stran about:preferences. Vse spremembe, ki ste jih naredili, se bodo samodejno shranile.

Ko izključite skupno rabo podatkov, bo Firefox nehal pošiljati informacije o vašem brskalniku na Mozilline strežnike. Firefox bo poslal zahtevo za izbris že poslanih podatkov. Ta zahteva je izpolnjena takoj, ko uspešno prispe. Če brskalnik ne prejme odziva, da je zahteva uspešno izpolnjena (na primer, če ni internetne povezave), bo brskalnik še naprej pošiljal zahtevo za izbris, dokler ne bo uspešno prispela.

Če uporabnik ne izključi skupne rabe, vendar brskalnik podatkov ne pošilja več, bodo prej poslani podatki izbrisani po 180 dneh.

Tudi če se odločite, da podatkov ne boste delili z Mozillo, si boste vi še vedno lahko ogledali informacije o svojem brskalniku in primerjavo z ostalimi brskalniki, ki delijo podatke. Primerjava ne bo več temeljila na podatkih vašega brskalnika, odkar jih ne delite več z Mozillo.

Kaj prikazuje graf Zagonski čas po dnevih?

Graf Zagonski čas po dnevih za vsak dan posebej kaže, koliko časa se je takrat Firefox zaganjal. Privzeti pogled (Povprečje) prikazuje povprečen zagonski čas vašega Firefoxa po dnevih. Če izberete “Skupaj”, bo graf prikazal vse zagonske čase brskalnika za vsak dan posebej. Na grafu si lahko ogledate podatke za do 90 dni nazaj.

Kje lahko vidim neobdelane podatke o mojem brskalniku?

Besedilno datoteko s podatki, zbranimi za Zdravniško spričevalo, si lahko ogledate na zavihku Neobdelani podatki. Ta pogled prikaže natančne podatke, kakršni so poslani Mozilli (če je skupna raba vključena).

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
‎31-01-2017 03:59 PM
Updated by:
Senior User
 
Contributors