cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Firefox ob kliku na povezavo kar naprej odpira prazne zavihke ali okna

Firefox lahko ob kliku na povezavo kar naprej odpira nove prazne zavihke ali okna, kar vas prisili, da ga zaprete. Isti prazni zavihki ali okna se potem lahko odprejo ob naslednjem zagonu Firefoxa, če je bila prejšnja seja obnovljena.

To se ponavadi zgodi, ker ste Firefox izbrali, da vedno uporabi določeno dejanje, kot je odpiranje določene vrste datotek ali zagon programa za pošiljanje pošte.

Opomba: Osvežitev Firefoxa lahko reši marsikateri problem, tako da povrne Firefox na privzeto stanje, ne da bi pri tem kakorkoli ogrozili svoje podatke. Preden se podate na dolgotrajno pot iskanja vzrokov za vaš problem, premislite, ali se ne bi splačalo najprej poskusiti z osvežitvijo.

Začnite novo Firefoxovo sejo

Morda boste morali zapreti Firefox, če kar naprej odpira več zavihkov ali oken. Firefox vsebuje možnost obnovitve seje, ki lahko obnovi zavihke ali okna iz prejšnje seje po sesutju ali nepričakovanem zapiranju.

Istih več zavihkov ali oken se lahko odpre ob naslednjem zagonu Firefoxa, kar vas prisili, da ga ponovno zaprete. V primeru, da se ob ponovnem zagonu Firefoxa pojavi stran Obnovitev seje ("No, to je pa nerodno"), kliknite gumb Zapri za začetek nove seje in sledite spodnjim navodilom, da odpravite težavo.

Spremenite dejanje za vrsto vsebine

Težavo boste morda lahko rešili z iskanjem vrste vsebine, ki naj uporabi Firefox za določeno dejanje, in s spreminjanjem tega dejanja na naslednji način:

 1. Kliknite menijski gumb New Fx Menu in izberite Možnosti.Nastavitve.
 2. Izberite pano Programi.
 3. Če veste, katera vrsta vsebina v levem stolpcu povzroča težave, jo izberite. Drugače v iskalno polje vtipkajte Uporabi Firefox. Seznam bo prikazal samo vrste, ki so nastavljene na "Uporabi Firefox".

  Vrsta vsebine
  Uporabi Firefox 38
 4. Za vsako vrsto vsebine, ki povzroča težave, v desnem stolpcu izberite drugo dejanje. Če ne veste, katero dejanje izbrati, izberite Vedno vprašaj.
 5. Zaprite stran about:preferences. Vse spremembe, ki ste jih naredili, se bodo samodejno shranile.

Za splošne podatke o vrstah vsebine glejte Spremenite, kaj naj Firefox naredi, ko kliknete na ali prenesete datoteko.

Ponastavite dejanja za vse vrste vsebin

Če prejšnji korak ni popravil težave ali če na seznamu programov ne morete najti vrste, ki povzroča težave, boste morali ponastaviti dejanja za vse vrste vsebin z ročnim izbrisom datoteke, ki shranjuje te nastavitve.

To bo odstranilo vsa dejanja vrst vsebin po meri, ne samo tista, ki povzročajo težave. Te spremembe boste morali ponovno narediti, ko opravite naslednje korake.
 1. Odprite svojo mapo za profile:

  Kliknite gumb menija New Fx Menu , kliknite gumb Pomoč Help-29 in izberite Reševanje težav … Odpre se zavihek Reševanje težav.

 2. Pod Osnovni podatki kliknite Pokaži mapoOdpri mapoPokaži v FinderjuPokaži imenik. Odprlo se bo okno z datotekamimapo vašega profila.
 3. Opomba: Če ne morete odpreti ali uporabljati Firefoxa, si poglejte navodila v Kako najdete svoj profil, ne da bi odprli Firefox.

 4. Zaprite Firefox. Kliknite menijski gumb New Fx Menu in nato kliknite Izhod iz FirefoxaIzhod Close 29 .
 5. Izbrišite datoteko mimeTypes.rdf.
 6. Ponovno zaženite Firefox.

Preverite, ali imate zlonamerno programsko opremo

Če težave še vedno ne morete rešiti ali če Firefox odpira več zavihkov ali oken z neželeno vsebino, je lahko vaš sistem okužen z zlonamerno programsko opremo. Za več podatkov glejte Kako v Firefoxu rešiti težave zaradi zlonamernih programov.

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
‎31-01-2017 05:35 PM
Updated by:
 
Contributors