cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Prilagođavanje Firefoxa s dodacima

Dodaci su malene aplikacije koje dodaju čuda u Firefox. Možete instalirati dodatke uz koje uspoređujete cijene, provjeravate vrijeme, mijenjate izgled Firefoxa, slušate glazbu, ili čak ažurirate vaš Facebook profil. Članak pojašnjava više o raznim vrstama dodataka, kako da ih pronađete i kako da ih instalirate.


Koje vrste dodataka mogu instalirati?

Postoje tri kategorije dodataka:

 • Proširenja
  Proširenja dodaju nove značajke u Firefox ili modificiraju postojeće. Postoje proširenja koja omogućavaju blokiranje reklama i oglasa, preuzimanje videa sa web stranica, integriraju Firefox sa web stranicama kao što su Facebook ili Twitter, i dodaju značajke koje možete vidjeti u drugim preglednicima.
 • IzgledTeme
  Postoje dvije vrste dodataka za izgled — teme, koje mijenjaju izgled gumba i izbornika i Personas, koje dekoriraju traku izbornika i traku kartica sa pozadinskom slikom.
 • Priključci
  Priključci omogućavaju Firefoxu mogućnost reprodukcije, prikaza, raznih sadržaja sa interneta. Oni obično uključuju pojedine patentirane formate kao što je Flash, Quicktime i Silverlight koji se koriste za video, audio, online igre, prezentacije i ostalo. Priključke kreiraju i distribuiraju druge kompanije.

Da biste pregledali koje dodatke ste instalirali:

 1. Na vrhu Firefox prozora kliknite na gumb Firefox (izbornik Alati u Windows XP), i nakon toga kliknite na DodaciU traci izbornika kliknite na Alati i nakon toga kliknite na DodaciNa vrhu Firefox prozora kliknite na izbornik Alati i nakon toga kliknite Dodaci. Kartica Upravitelj dodacima će se otvoritiNa vrhu Firefox prozora kliknite na Alati i odaberite DodaciU traci izbornika kliknite na Alati i odaberite DodaciNa vrhu Firefox prozora kliknite na Alati i odaberite Dodaci. Prikazati će se prozor dodataka.
 2. Odaberite Proširenja, IzgledTeme ili panel Priključci.

Kako mogu pronaći i instalirati dodatke?

Ovdje je kratki pregled uz koji možete započeti:

 1. Click the menu button New Fx Menu and choose Add-ons. The Add-ons Manager tab will open.

 2. In the Add-ons Manager tab, select the Get Add-ons panel.
 3. Da biste vidjeli više informacija na Istaknutim dodacima ili ličnostima kliknite na neki od njih. Nakon toga možete kliknuti na zeleni Add to Firefox (Dodaj u Firefox) gumb da biste ga instaliralit.Da biste instalirali preporučeni dodatak jednostavno kliknite na gumb Add to Firefox...(Dodaj u Firefox).
  • Također možete i pretražiti određene dodatke upotrebom tražilice na vrhu. Nakon toga možete instalirati dodatke klikanjem na gumb Install (Instaliraj)Add to Firefox...(Dodaj u Firefox) button. Add-ons Win1 Add-ons Mac1 Add-ons Lin1 Add-ons Win2 Add-ons Mac2 Add-ons Lin2
 4. Firefox će nakon toga preuzeti odabrani dodatak i može zatražiti od vas potvrdu da želite instalirati dodatak.
 5. Kliknite na gumb Restart Now (Ponovno pokreni) ukoliko je prikazan. Vaše kartice će biti spremljene i ponovno vraćene nakon ponovnog pokretanja.

Za pojedina proširenja biti će prikazana ikonica proširenja u traci dodataka nakon instaliranja, ovisno da li je programer istu omogućio. Za više informacija pogledajte Što je traka dodataka?.

Ako želite ukloniti dodatak pogledajte Disable or remove Add-ons.

Rješavanje problema sa dodacima

Za informacije o rješavanju problema sa proširenjima, priključcima ili temama pogledajte članke ispod.

Problemi sa instaliranjem i uklanjanjem dodataka

Onemogućeni dodaci ili tzv. blokirani dodaci

Problemi koje uzrokuju dodaci

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Firefox Focus

Thunderbird

Webmaker

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
4 weeks ago
Updated by:
 
Contributors