ακύρωση
Προβολή αποτελεσμάτων για 
Αντ' αυτού αναζήτηση για 
Μήπως εννοείτε: 

Αντιμετώπιση προβλημάτων στο Firefox με την Ασφαλή Λειτουργία

Η Ασφαλής Λειτουργία (Safe Mode) είναι μια ειδική λειτουργία του Firefox που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Η Ασφαλής Λειτουργία απενεργοποιεί προσωρινά την επιτάχυνση υλικού, επαναφέρει μερικές ρυθμίσεις και απενεργοποιεί τα πρόσθετα (επεκτάσεις και θέματα) που ίσως προκαλούν προβλήματα. Συγκρίνοντας τη συμπεριφορά του Firefox στην κανονική λειτουργία με τη συμπεριφορά του στην Ασφαλή Λειτουργία, μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία του προβλήματος.

Σημείωση: Οι χρήστες των Windows ίσως είναι εξοικειωμένοι με την Ασφαλή Λειτουργία των Windows. Η Ασφαλής Λειτουργία του Firefox δεν έχει καμία σχέση με αυτή των Windows.
Η λειτουργία "Ανανέωση Firefox" μπορεί να διορθώσει πολλά ζητήματα επαναφέροντας το Firefox στην εργοστασιακή, αρχική του κατάσταση, ενώ αποθηκεύει τις απαραίτητες πληροφορίες σας. Σκεφτείτε να τη χρησιμοποιήσετε πριν προχωρήσετε σε πιο πολύπλοκες διαδικασίες αντιμετώπισης προβλημάτων.

Εκκίνηση του Firefox σε Ασφαλή Λειτουργία

Στο επάνω μέρος του παραθύρου του Firefox, κάνετε κλικ στο κουμπίFirefox, και πηγαίνετε στο υπο-μενού Βοήθεια.Στη γραμμή μενού, κάνετε κλικ στο μενούΒοήθειαΣτο επάνω μέρος του παραθύρου του Firefox, κάνετε κλικ στο υπο-μενού Βοήθεια και επιλέξτε Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία.... Ο Firefox θα ξεκινήσει με το διάλογο της κατάστασης ασφαλούς λειτουργίας του.
Σημείωση: Μπορείτε να ξεκινήσετε τον Firefox σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας κρατώντας πατημένο το πλήκτροshift ενώ εκκινείτε τον Firefox.κρατώντας πατημένο το πλήκτροΕπιλογές ενώ εκκινείτε τον Firefox. αρχικά τερματίζοντας τον Firefox, και έπειτα μεταβαίνοντας στο Terminal και εκτελώντας την ακόλουθη εντολή: firefox -safe-mode
Ίσως χρειαστεί να καθορίσετε τη διαδρομή εγκατάστασης του Firefox (π.χ. /usr/lib/firefox)
Κάντε κλικ στο κουμπί μενού New Fx Menu , κάντε κλικ στο Βοήθεια Help-29 και επιλέξτε Επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία.... Ο Firefox θα ξεκινήσει με το διάλογο της κατάστασης ασφαλούς λειτουργίας του.
Σημείωση: Μπορείτε να ξεκινήσετε τον Firefox σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας κρατώντας πατημένο το πλήκτροshift ενώ εκκινείτε τον Firefox.κρατώντας πατημένο το πλήκτροΕπιλογές ενώ εκκινείτε τον Firefox. αρχικά τερματίζοντας τον Firefox, και έπειτα μεταβαίνοντας στο Terminal και εκτελώντας την ακόλουθη εντολή: firefox -safe-mode
Ίσως χρειαστεί να καθορίσετε τη διαδρομή εγκατάστασης του Firefox (π.χ. /usr/lib/firefox)

Παράθυρο Ασφαλούς Λειτουργίας

SafeMode-Fx35

Πλέον, έχετε δύο επιλογές:

  • Κάνοντας κλικ στο κουμπί Εκκίνηση στην Ασφαλή Λειτουργία, θα απενεργοποιηθούν προσωρινά οι επεκτάσεις και τα θέματά σας, η επιτάχυνση υλικού, ενώ θα επαναφερθούν και οι προσαρμογές γραμμής εργαλείων και κουμπιών. Όταν φύγετε από την Ασφαλή Λειτουργία και εκκινήσετε κανονικά το Firefox, οι επεκτάσεις, τα θέματα και οι ρυθμίσεις σας θα επιστρέψουν στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν μπείτε στην Ασφαλή Λειτουργία.
  • Κάνοντας κλικ στο κουμπί Ανανέωση Firefox, το Firefox θα επαναφερθεί στην εργοστασιακή του κατάσταση, αφού αποθηκευτούν οι απαραίτητες πληροφορίες σας. Δείτε το Ανανέωση Firefox - επαναφορά προσθέτων και ρυθμίσεων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την επιλογή.

Αντιμετώπιση προβλημάτων στην Ασφαλή Λειτουργία

Όταν το Firefox είναι στην Ασφαλή Λειτουργία, θα πρέπει να δοκιμάσετε τη συμπεριφορά του και να δείτε αν το πρόβλημα έχει εξαφανιστεί.

Το πρόβλημα υπάρχει στην Ασφαλή Λειτουργία

Αν το πρόβλημα υπάρχει ακόμα στην Ασφαλή Λειτουργία, δεν προέρχεται από μια επέκταση ή ένα θέμα. Άλλες πιθανές αιτίες μπορεί να είναι τα πρόσθετα (plugins) ή αλλαγές που έχουν γίνει σε κάποιες προτιμήσεις του Firefox, οι οποίες δεν απενεργοποιούνται στην Ασφαλή Λειτουργία. Δείτε τα παρακάτω άρθρα για λύσεις:

Το πρόβλημα δεν υπάρχει στην Ασφαλή Λειτουργία

Αν το πρόβλημα δεν υπάρχει στην Ασφαλή Λειτουργία, είναι πολύ πιθανό να φταίει μια επέκταση ή ένα θέμα ή η επιτάχυνση υλικού.

Έξοδος από την Ασφαλή Λειτουργία

  1. Στο επάνω μέρος του παραθύρου του Firefox, κάντε κλικ στο κουμπίFirefox και επιλέξτε ΈξοδοςΣτο επάνω μέρος του παραθύρου του Firefox, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε ΈξοδοςΣτη γραμμή μενού, κάντε κλικ στο μενού Firefox και επιλέξτε Quit Firefox (Έξοδος από το Firefox)Στο επάνω μέρος του παραθύρου του Firefox, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Έξοδος.

    Κάντε κλικ στο κουμπί του μενού New Fx Menu και, έπειτα, κάντε κλικ στο ΈξοδοςΈξοδος Close 29 .

  2. Ξεκινήστε το Firefox, όπως θα κάνατε κανονικά.Βασισμένο σε πληροφορίες από το Safe mode (mozillaZine KB)

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Firefox Focus

Thunderbird

Webmaker

Ιστορικό έκδοσης
Αριθμός αναθεώρησης
3 από 3
Τελευταία ενημέρωση:
3 εβδομάδες πριν
Ενημερώθηκε από το χρήστη:
 
Πάροχοι πληροφοριακού περιεχομένου