cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Az "A könyvjelzők és előzmények rendszere működésképtelen lesz" hibaüzenet elhárítása

Ez a leírás a Firefox 3.5 és a feletti verzióira vonatkozik. Ha a Firefox 3.0.x verziójával merül fel könyvjelzőkkel kapcsolatos probléma, akkor arra aBookmarks and toolbar buttons not working after upgrading oldalon talál megoldást.

Az alábbi hibaüzenettel indul a Firefox?

A könyvjelzők és előzmények rendszere működésképtelen lesz, mert a Firefox egyik fájlját egy másik alkalmazás használja. A problémát egyes biztonsági programok is okozhatják.

A hibaüzenet akkor jelenik meg, ha a Firefox nem fér hozzá a könyvjelzőit és böngészési előzményeit tartalmazó fájlhoz (konkrétan a places.sqlite fájlhoz). Ez a leírás két megoldási javaslatot mutat be.

Ha nem látja a hibaüzenetet, akkor az alábbi leírások valamelyikében érdemes keresni a megoldást:

'A' megoldás: Indítsa újra a számítógépét

A hiba leggyakoribb oka vagy az, hogy egy másik program használja a fájlt, vagy az, hogy a fájl a számítógép váratlan (pl. áramkimaradás miatti) leállása során meghibásodott. Öröm az ürömben, hogy az esetek túlnyomó többségében mindkét probléma megoldódik, ha újraindítja a számítógépet.

'B' megoldás: Hozzon létre új places adatbázist

Ha az újraindítás nem segít, új places adatbázist kell létrehoznia a böngészővel. Meglátja, könnyebb a dolog, mint gondolná.

Első rész – Nyissa meg a profilmappáját

A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombra, és válassza ki a Súgó menüpontotA menüsoron kattintson a Súgó menüreA Firefox ablak tetején kattintson a Súgó menüre és válassza ki a Hibakeresési információ menüpontot. Troubleshooting Information - HUN - Win7 FF27.0
Ennek hatására a böngészőben megjelenik a Hibakeresési információ elnevezésű lap.
Kattintson a menüben a New Fx Menu , majd a Help-29 gombra és válassza ki a Hibakeresési információ menüpontot. Ennek hatására a böngészőben megjelenik a Hibakeresési információ elnevezésű lap.

 • Az Alkalmazás alapadatai rész alatt válassza a Mappa megjelenítéseMappa megnyitásaMegjelenítés FinderbenKönyvtár megnyitása gombot és megjelenik a profilfájlokatprofilmappát tartalmazó új ablak.
 • Megjegyzés: Ha nem tudja a Firefoxot megnyitni, vagy nem sikerült a profil lekérdezése, kérjük kövesse a Profil megkeresése a Firefox elindítása nélkül útmutatóban leírtakat.
  Ne zárja be a profilmappát – lépjen tovább a Második részre!

  Második rész – Hozza létre az adatbázist

  1. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombra és válassza ki a Kilépés menüpontot.A Firefox ablak tetején válassza ki a Fájl menüből a Kilépés menüpontot.A menüsoron válassza ki a Firefox menüből a Kilépés a Firefox programbólA Firefox ablak tetején kattintson a File menüre, majd válassza a Kilépés menüpontot.

   Kattintson a menü gombra New Fx Menu , majd a KilépésKilépés ikonra Close 29 .

   Várja meg, amíg a Firefox teljesen leáll.
  2. A Firefox profilmappában keresse meg és nevezze át a places.sqlite és a places.sqlite-journal fájlokat (ez utóbbi nem feltétlenül létezik).
   • Fájl átnevezéséhez, kattintson rá a jobb egérgombbal, és a felugró menüben válassza az átnevezés parancsotkattintson a fájlra, hogy kijelölje, majd még egyszer, hogy szerkeszteni tudja. Egészítse ki a fájlnevet az .old (elavult) végződéssel.
  3. Indítsa el újra a Firefoxot.
   • Az újrainduláskor a Firefox új places adatbázist generál. Böngészési előzményei elvesznek ugyan, de a böngésző automatikusan importálja a könyvjelzőit a legfrissebb biztonsági mentés alapján.
   • Ha az új places adatbázis létrehozásakor hiába keresi a könyvjelzőit, próbálkozzon meg a Eltűnt vagy hiányzó könyvjelzők visszaállítása leírás javaslataival.

  Baj van! Nem működik a javasolt megoldás.

  Ez a hiba egy sor egyéb probléma tünete lehet. Ezt a hibát az alábbi leírások talán konkrétabban tárgyalják:

   

  Customize this article

  Firefox

  Firefox for Android

  Firefox for iOS

  Firefox OS

  Firefox Focus

  Thunderbird

  Webmaker

  Version History
  Revision #:
  3 of 3
  Last update:
  3 weeks ago
  Updated by: