cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Kako namestite starejšo različico Firefoxa

Kadar se pojavijo težave z novejšo različico Firefoxa, se veliko uporabnikov želi vrniti na prejšnjo različico. Ponavadi se problemov kljub temu ne znebijo, poleg vsega pa postane njihov računalnik in podatki v njem ranljivi za napade. Ta članek vam opiše nekaj alternativ vračanju na prejšnje različice ter vsebuje povezave do starejših različic Firefoxa, če se za to kljub vsemu odločite.

Običajno s prejšnjo različico težav ne bo konec

Vzrok za težave s posodobitvijo tiči večinoma v samem postopku posodobitve, ne pa v novi različici Firefoxa. Zato povratek na starejšo različico v večini primerov problemov ne reši. Raje si zato preberite:

Opomba: ostale težave lahko rešite z osvežitvijo Firefoxa. Osvežitev povrne Firefox v privzeto stanje, vendar ohrani vaše pomembne podatke.

Prepričajte se, da so vsi varnostni programi popolnoma posodobljeni. Nekatere varnostne programe je potrebno posodobiti za vsako novo različico Firefoxa.

Morda je potrebno posodobiti tudi neobvezno programsko opremo, vključeno poleg varnostnih programov. Ta programska oprema morda ni bistvena za vašo varnost, vendar lahko zastarele različice motijo delovanje Firefoxa ali povzročijo njegovo sesutje.

Vseeno želim nazaj na prejšnjo različico — kje jo lahko dobim?

Mozilla sicer ima spletno stran s starimi različicami Firefoxa za namene testiranja, vendar vam toplo priporočamo, da uporabljate samo najnovejšo različico, če je le mogoče.
Opozorilo: stare različice Firefoxa ne vsebujejo najnovejših varnostnih popravkov, zato njihova uporaba predstavlja znatno tveganje za vašo varnost.

  • Uporabniki sistema Windows XP SP2: zadnji namestitveni program za Firefox pred različico 49, ki ga je mogoče zagnati v sistemih XP SP2, je Firefox 43.0.1.
Pomembno: Firefox je privzeto nastavljen na samodejno posodabljanje. Ko namestite starejšo različico Firefoxa, boste morali samodejne posodobitve izklopiti, sicer se bo najnovejša različica ponovno namestila. Za navodila glejte Pano Napredno - nastavitve za dostopnost, omrežje, posodobitve in druge napredne nastavitve.

Če ne morete uporabljati najnovejše različice Firefoxa, vam priporočamo, da namesto stare različice z izklopljenimi posodobitvami uporabljate najnovejšo različico drugega brskalnika:

Pomagajte nam izboljšati Firefox

Če vam najnovejša različica Firefoxa dela preglavice ali če vam enostavno nekaj na njej ni všeč, nam prosim pišite:

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
‎31-01-2017 03:53 PM
Updated by:
Senior User
 
Contributors