cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Firefox v Mac OS X 10.5 ne dela več

Opomba: Ta članek se tiče samo Mac OS X.

Firefox 16 je zadnja različica Firefoxa, ki deluje z Mac OS X 10.5 (Leopard). Da na spletu ostanete zaščiteni, vam priporočamo, da nadgradite svoj računalnik ali operacijski sistem. V tem članku si lahko preberete možnosti, ki so vam na razpolago.

Za sisteme Mac OS X 10.5 s procesorjem PowerPC si preberite tale članek:

Možnost 1: Nadgradite svoj operacijski sistem

Apple je leta 2009 nehal podpirati Mac OS X 10.5 in večina izdelovalcev programov ga je že nehala podpirati ali pabo to storila kmalu. Novejše različice Firefoxa zahtevajo OS X 10.6 (Snow Leopard) ali novejšega. Odvisno od starosti vašega računalnika, ga boste morda lahko nadgradili na novejšo različico OS X. Če ne morete nadgraditi na OS X 10.10 (Yosemite), boste novejše različice Firefoxa lahko tudi uporabljali na 10.9 (Mavericks), 10.8 (Mountain Lion), 10.7 (Lion) in 10.6 (Snow Leopard). Apple te stare operacijske sisteme še vedno podpira, verjetno pa je, da bo podpore za 10.6 (Snow Leopard) kmalu konec.

Možnost 2: Priskrbite si novejši računalnik

Če vaš računalnik ne more dela z novejšo različico operacijskega sistema OS X, potem si boste morali kupiti nov računalnik, da boste lahko uporabljali najnovejše in najboljše različice Firefoxa. Svoje nastavitve lahko vzamete s seboj, tako da s tem ne izgubite ničesar.

Možnost 3: Še naprej uporabljajte Mac OS X 10.5 in Firefox 16

Če ne morete premenjati na nov računalnik ali nadgraditi svojega operacijskega sistema, lahko še naprej uporabljate Mac OS X 10.5 in Firefox 16 - oba bosta še naprej delovala brez težav. Vendar pa ne boste več prejemali posodobitev za stabilnost in varnost, ki bodo na voljo v prihodnjih različicah Firefoxa. Oglejte si varnostne nasvete za Firefox za seznam ranljivosti, ki se jih je odpravilo v dosedanjih izdajah.

Opozorilo: Apple nadaljnje uporabe Mac OS X 10.5 več ne podpira, kar predstavlja resno tveganje za varnost.

Če morate ponovno namestiti Firefox 16 na svojem Intel Macu, si ga lahko prenesete od tu:

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
3 weeks ago
Updated by:
Senior Contributor
 
Contributors
Tags (1)