cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Segítsen jobbá tenni a Firefoxot teljesítményadatainak beküldésével!

A Mozilla mérnökeinek nagy segítségére vannak azok a teljesítmény- és használati adatok, amelyeket a telemetrikus (vagy „távmérés”) funkció juttat vissza hozzánk. Ezek alapján a fejlesztők pontos képet kapnak arról, hogyan működik a Firefox a felhasználók számítógépein. Ahogy böngészőjét használja, a Telemetry funkció automatikusan anonim adatokat gyűjt, mint például a memóriaigény, a válaszidő és az egyes funkciók használata. Ezután naponta visszaküldi ezeket a Mozillának, ami alapján még jobbá tudjuk tenni böngészőjét.

Ezen lehetőség használata azonban nem kötelező. Ez azt jelenti, hogy előzetes beleegyezése nélkül a Telemetry alapértelmezés szerint ki van kapcsolva. A felhasználónak önként kell döntenie róla, hogy szeretne-e részt venni a mérésben, és hajlandó-e bekapcsolni ezt a funkciót. Ha szeretne meggyőződni róla, hogy milyen típusú adatokat gyűjtünk, olvassa el az Adatkezelési irányelvek (angol nyelvű) cikket.


Hogyan kapcsolhatom ki és be a teljesítményadatok küldését?

Amikor telepíti vagy frissíti a Firefoxot, a következő üzenet bukkan fel:

"Szeretne segíteni a Firefox fejlesztésében azzal, hogy adatokat küld a teljesítményről, a hardveréről, a felhasználásról és egyéni beállításairól a Mozilla számára?"

Telemetry info bar - win

A későbbiekben bármikor meggondolhatja magát és megváltoztathatja ezt a beállítást az alábbi lépések követésével:

  1. A Firefox ablak tetején kattintson a Firefox gombra és válassza ki a Beállítások menüpontotA Firefox ablak tetején kattintson az Eszközök menüre és válassza ki a Beállítások menüpontotA menüsorban kattintson a Firefox menüre és válassza ki a Beállítások... menüpontotA Firefox ablak tetején kattintson a Szerkesztés menüpontra és válassza ki a Beállítások menüpontot

    Kattintson a menü gombra New Fx Menu és válassza a BeállításokBeállítások menüpontot.

  2. Válassza ki a Speciális panelt.
  3. Válassza ki a Általános lapot.
  4. Pipálja be vagy ki a jelölőnégyzetet a Teljesítményadatok küldése opció mellett.
    Telemetry - win
  5. Kattintson az OK gombra a Beállítások ablak bezárásához.Nyomja meg a Bezárás gombot a Beállítások ablak bezárásához.Zárja be a Beállítások ablekot Zárja be az about:preferences oldalt. Minden változtatás automatikusan mentésre kerül.

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
‎31-01-2017 03:55 PM
Updated by: