annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Paneel Toepassingen - Instellen hoe Firefox met verschillende bestandstypen omgaat

Dit artikel beschrijft de instellingen die beschikbaar zijn in het paneel Toepassingen van het venster OptiesVoorkeuren van Firefox.

Via het paneel Toepassingen kunt u kiezen hoe Firefox omgaat met verschillende bestandstypen. Voor elk type dat Firefox herkent, kunt u een actie selecteren die Firefox zal gebruiken voor het afhandelen van dat type inhoud. U kunt de inhoud van het bestand weergeven voor de van zichzelf ondersteunde indelingen (podcast, webfeed, PDF), of met een plug-in, of het bestand openen met een op uw computer geïnstalleerde toepassing (of in sommige gevallen een webtoepassing), of u kunt het bestand opslaan in uw downloadmap.

ApplicationsDropPDFWin Fx4AppPanelMac-drop.jpg 50803044dc874239dc4be66462170c40-1258704216-933-1.jpg

Applications panel 38

Klik op de naam van een bestandstype in de lijst om te wijzigen hoe Firefox hiermee omgaat. Open daarna het vervolgkeuzemenu om de downloadactie te selecteren die u Firefox wilt laten uitvoeren:

  • Voorbeeldpagina in Firefox: selecteer dit als u Firefox de inhoud wilt laten weergeven. Dit is alleen van toepassing op een beperkt aantal bestandstypen, en wel die welke Firefox kan decoderen, zoals Podcast, Videopodcast, Webfeed en PDF.
Noot: een bepaalde configuratie van de server waarop een PDF-document wordt gehost, kan ervoor zorgen dat het bestand toch wordt gedownload (en het voorbeeld wordt uitgeschakeld).
  • Een functie of plug-in kiezen: als u wilt dat een functie of een plug-in in Firefox het type afhandelt en er een beschikbaar is, selecteer deze dan in het vervolgkeuzemenu.
  • Een toepassing kiezen: om een lokale of webtoepassing voor het verwerken van een bestand te kiezen, selecteert u de toepassing in het vervolgkeuzemenu. Als u het type wilt laten afhandelen door een lokale toepassing die niet in de lijst staat, selecteert u Andere gebruiken… in het vervolgkeuzemenu en wijst u Firefox naar de locatie ervan.
  • Opslaan op uw computer: sommige bestandstypen kunnen op uw computer worden opgeslagen. Selecteer Bestand opslaan vanuit het menu voor een van deze bestandstypen om Firefox dat type bestand te laten opslaan op de locatie die is opgegeven in de instellingen voor downloads.

Sommige bestandsindelingen kunnen meerdere inhoudstypen hebben, ook wel internetmediatypen (Eng) genoemd (zoals audio/wav en audio/x-wav voor wave-geluid), die u dient te wijzigen. Ook is het zo dat als er een plug-in beschikbaar is voor het verwerken van een inhoudstype en u een andere actie voor dat type kiest, Firefox alleen uw gekozen actie zal uitvoeren als u het type direct benadert. Zo kunt u deze bestanden bijvoorbeeld laten openen met een mediaspelertoepassing in plaats van de plug-in gebruiken die is ingesteld om ze te openen. In dergelijke gevallen wordt uw gekozen toepassing gebruikt voor bestandsdownloads, maar als het inhoudstype in een webpagina is ingebed, zal Firefox de plug-in blijven gebruiken voor het verwerken van het inhoudstype.

Noot: sommige bestandsindelingen, zoals MP3, worden door de browser verwerkt en de downloadactie hiervan kan niet worden gewijzigd. Voor meer informatie over intern ondersteunde audio- en video-indelingen in Firefox, zie HTML5-audio en -video in Firefox.

Een downloadactie toevoegen, verwijderen of bewerken

Het paneel Toepassingen kent een beperkte functionaliteit voor bewerkingen. U kunt de actie voor een bestaand bestandstype wijzigen, maar u kunt geen bestandstypen toevoegen of verwijderen. Vermeldingen worden automatisch toegevoegd wanneer u bestanden downloadt en hiervoor acties selecteert. Zie Downloadacties toevoegen voor meer informatie.

Noot: u kunt problemen ondervinden als u een bestand downloadt dat een onjuist internetmediatype heeft meegekregen. Het herkennen of verwijderen van een onjuiste vermelding in de lijst is niet mogelijk. Als dit gebeurt, kunt u het bestand mimeTypes.rdf in uw Firefox-profielmap bekijken. Het verwijderen van het bestand mimeTypes.rdf zal alle downloadacties terugzetten naar de standaardwaarden.
Dit artikel aanpassen

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Versiegeschiedenis
Revisienr.
3 van 3
Laatste update:
‎31-01-2017 03:56 PM
Bijgewerkt door:
 
Bijdragers