cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Nastavitve za zasebnost, zgodovino brskanja in sledenje

Ta članek opisuje nastavitve v panoju Zasebnost Firefoxovih MožnostiNastavitev.

Pano Zasebnost vam omogoča:

  • nadzor nad tem, kako Firefox obravnava vašo zgodovino, to so strani, ki ste jih obiskali, datoteke, ki ste jih prenesli, podatke, ki ste jih pri brskanju vnesli v obrazce, in piškotki, ki ste jih prejeli med obiski na spletnih straneh.
  • nadzor nad tem, katere strani vam smejo pošiljati piškotke, in nad tem, kaj se z njimi zgodi.
  • nadzor nad tem, kako naslovna vrstica uporablja zgodovino in kakšne predloge vam med tipkanjem svetuje.

Privacy panel 38

Sledenje

Stranem sporoči, naj mi ne sledijo: če potrdite to polje, bo Firefox sporočal spletnim mestom, da ne želite, da vam oglaševalci in ostale tretje osebe sledijo med brskanjem po spletu. Upoštevanje te nastavitve je prostovoljno — strani je niso dolžne upoštevati. Za več informacij glejte Kako vklopim možnost Brez sledenja?.

Moznosti Zasebnost 42 Možnosti Zasebnost 44

Sledenje

Zahtevaj, da mi strani ne sledijo: če potrdite to polje, bo Firefox sporočal spletnim mestom, da ne želite, da vam oglaševalci in ostale tretje osebe sledijo med brskanjem po spletu. Upoštevanje te nastavitve je prostovoljno — strani je niso dolžne upoštevati. Za več informacij glejte Kako vklopim možnost Brez sledenja?. Uporabi zaščito pred sledenjem v zasebnih oknih: če je to polje potrjeno, bo Firefox aktivno blokiral domene in spletna mesta, ki sledijo uporabnikom, ko brskate v zasebnem oknu. Kliknite Zamenjaj seznam za zavračanje za izbiro seznama, ki ga Firefox uporablja za zavračanje sledilcev. Za več informacij glejte Zasebno brskanje - uporaba Firefoxa brez shranjevanja zgodovine in Zaščita pred sledenjem v zasebnem brskanju.

Moznosti Zasebnost 46

Sledenje

Uporabi zaščito pred sledenjem v zasebnih oknih: če je to polje potrjeno, bo Firefox aktivno blokiral domene in spletna mesta, ki sledijo uporabnikom, ko brskate v zasebnem oknu. Kliknite Zamenjaj seznam za zavračanje za izbiro seznama, ki ga Firefox uporablja za zavračanje sledilcev. Za več informacij glejte Zasebno brskanje - uporaba Firefoxa brez shranjevanja zgodovine in Zaščita pred sledenjem v zasebnem brskanju.

Upravljate lahko tudi nastavitve možnosti "Brez sledenja" (Do Not Track). Možnost Brez sledenja je privzeto izklopljena, da jo vklopite, pa kliknite nastavitve Brez sledenja in potrdite Uporabi storitev Brez sledenja.

brez sledenja fx46

Upravljate lahko tudi nastavitve možnosti "Brez sledenja" (Do Not Track). Možnost Brez sledenja je privzeto izklopljena, razen v zasebnem brskanju, kjer je vselej vklopljena, da jo vklopite, pa kliknite nastavitve Brez sledenja in potrdite Vedno uporabi Brez sledenja.

brez sledenja fx49

Za več informacij glejte Kako vklopim možnost Brez sledenja?.

Zgodovina

Nastavitev Firefox naj nadzoruje, kako naj Firefox shranjuje informacije o vašem brskanju.

Shranjuje zgodovino

Ko je možnost Firefox naj nastavljena na Shranjuje zgodovino:

Kliknite na:

Ne shranjuje zgodovine

Ko je možnost Firefox naj nastavljena na Ne shranjuje zgodovine:

Če je izbrana možnost Ne shranjuje zgodovine, je to enako, kot če bi vedno brskali v zasebnem brskanju. Če želite izvedeti več o zasebnem brskanju, glejte Zasebno brskanje - uporaba Firefoxa brez shranjevanja zgodovine.

Kliknite na počistiti vso trenutno zgodovino, da odprete okno Počisti nedavno zgodovino, s katerim lahko hitro izbrišete nekaj ali vso zgodovino. Za več o tem glejte Izbrišite zgodovino brskanja, iskanja in prenosov v Firefoxu.

Uporablja posebne nastavitve za zgodovino

Use custom settings for history

Ko je možnost Firefox naj nastavljena na Uporablja posebne nastavitve za zgodovino, bodo na voljo naslednje nastavitve:

Vrstica z naslovom

Vrstica z naslovom je polje za vnašanje naslova spletne strani (URL-ja). Vrstica z naslovom med tipkanjem iskanja predlaga rezultate glede na naslednje:

fx38 location bar Možnosti Zasebnost Vrstica z naslovom 44
  • Zgodovino: če je to polje izbrano, se bodo med predlogi pojavljale strani, ki ste jih že obiskali.
  • Zaznamke: strani, ki so med vašimi zaznamki, se bodo pojavljale na seznamu predlogov. Ti predlogi bodo označeni z modro zvezdico.
  • Odprte zavihke: izberite to, če želite, da se med predlogi pojavljajo zavihki, ki so trenutno odprti. To je še posebej uporabno, če imate odprtih veliko zavihkov.

Kliknite Spremeni nastavitve predlogov iskanja …, da se premaknete na pano MožnostiNastavitve Iskanje, kjer lahko omogočite ali onemogočte iskalne predloge svojega priljubljenega iskalnika. Za podrobnosti glejte Kako lahko vplivam na to, kaj se mi prikazuje kot rezultate iskanja?

Customize this article

Firefox

Firefox for Android

Firefox for iOS

Firefox OS

Thunderbird

Version History
Revision #:
3 of 3
Last update:
3 weeks ago
Updated by:
Senior Contributor
 
Contributors